• 9.379.403 stemmen

Geregisseerd door: Burr Steers

Met onder meer: Zac Efron, Leslie Mann en Matthew Perry

Releasedatum: 23 april 2009

Plot 17 Again

"Who says you're only young once?"

Het leven van de 37-jarige Mike O'Donnell is een complete chaos. Het wordt nog een stuk gecompliceerder als hij na een ontmoeting met zijn geestelijke gids weer in het lichaam belandt van de 17-jarige scholier, die hij eens was, wiens leven zelf ook niet bepaald op rolletjes loopt.

Mike O'Donnell

Scarlett O'Donnell

Maggie O'Donnell

Alex O'Donnell

Mike O'Donnell (Adult)

Ned Gold (Teen)

Scarlett (Teen)

Ik heb erg genoten van deze film.. Natuurlijk ook omdat de hoofdrol gespeeld werd door Zac Efron. Ik heb de heletijd met spanning gekeken. Zeker weten een aanrader.

*5*

avatar van cdman19800

cdman19800

Prachtige film, tot zelfs de aftiteling toe.

avatar van hellboy.ray

hellboy.ray

• 2056 berichten

Het principe van deze film is al meerdere malen gebruikt (o.a. Big & 13 Going On 30).

Veel verwijzingen naar andere films (Star Wars, Lord of the Rings, Terminator en zelfs Back to the Future).

Matthew Perry deed het niet eens zo heel slecht, zonde dat hij maar kort in de film zit.

Zac Efron... ik zie wel een "goude" toekomst voor hem, maar dan moet hij wel rollen blijven kiezen die bij hem passen.

Verder is dit best een vermakelijke film... niet al te bijzonder maar toch leuk.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Top film! Zeer vermakkelijk en vooral Thomas Lennon is hilarisch! Raar dat hij niet tussen de acteurs tussen staat op moviemeter. Hij heeft namelijk een veel grotere rol dan dan mr. Perry.

avatar van totti999

totti999

Ik veronderstel dat zo ongeveer iedereen van 30+ zou willen weten hoe z'n leven ook anders had kunnen lopen met de kennis van nu. Dit gegeven is dus best interessant voor een film. Hoe de makers dit uitwerken, valt echter niet mee om naar te kijken vind ik.

Het aantal goede grappen is op 1 hand te tellen, de storyline bevat enkele oplossingen die zo onlogisch lijken dat het zelfs voor dit genre niet meer te bevatten is en Zac Efron is ongetwijfeld voor meisjes vanaf 12 jaar leuk om naar te kijken maar hij leunt wel erg op z'n looks.

Het is dat ik bij deze film in het vliegtuig zat en geen kant op kon, maar anders...

avatar van jamey

jamey

Echt hele leuke film

Goed gespeeld, en ook grappig zeker in het begin als hij weer 'jong' is xD Aanrader!

avatar van jamey

jamey

Zac efron is echt geen home hoor xD waar haalt iemand dat vandaan omdat hij zingt en danst? dat doen zoveel mannen en bovendien omdat hij er goed uitziet hoeft t nog geen homo te zijn

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Hij ziet eruit gelijk een homo maar anyway, verbaasd van de film

Spijtig van Matthew Perry dat die weinig in voorkwam.

avatar van Hannibal

Hannibal

Originaliteit is er niet. Alleen leuk voor tienermeisjes die Highschoolfilms leuk vinden en al die andere films gemist hebben waar mensen plotseling een andere leeftijd hebben, of ineens van geslacht veranderd zijn...in de spiegel kijken en het uitschreeuwen van schrik omdat ze er anders uitzien dan ze gewend zijn...

Voordeel van al die andere films is dat die wel zo nu en dan een goede grap bevatten, en dat er heel soms ook nog redelijk geacteerd wordt. Bij 17 again is dat niet het geval. Voor mensen ouder dan 14 jaar raad ik deze film ten strengste af.

avatar van AHWA

AHWA

Onzin. Zit genoeg in voor mensen boven de 14, mede door het sterke spel van de cast.

avatar van Hannibal

Hannibal

Oh, ok dan. Zie het bericht als mijn persoonlijke mening en ik neem mijn kijkadvies voor boven de 14 terug.

avatar van AHWA

AHWA

Goed zo.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Natuurlijk een boutfilm, matig acteerwerk, cliche op cliche op cliche, maar het geheel wordt zo stompzinnig gebracht dat het wel amuseert. Zac Efron is eerst heel irritant als gelikte player, later valt het wel mee. Het enige dat ik echt grappig vond waren de schooldirectrice en haar relatie met hun fantasy-interesses. Daar had wmb de hele film over mogen gaan.

2,5* omdat het makkelijk wegkeek.

avatar van niveau6

niveau6

het valt mij op hoeveeel mensen deze film in het vliegtuig hebben gezien

avatar van Baldur

Baldur

Tja, transavia vliegt naar veel populaire bestemmingen.

avatar van Zizzo

Zizzo

aardige comedie, met een vleugje romantiek. hier en daar wat licht gelachen, stanaard verhaal, cast is leuk niks meer of minder wat je er van verwacht.

avatar van totti999

totti999

Baldur schreef:

Tja, transavia vliegt naar veel populaire bestemmingen.

Het was in mijn geval zelfs een KLM-vlucht...

Waarschijnlijk zodat passagiers het niet heel erg vinden mocht er wat mis gaan...

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Is trouwens ook van toepassing op busreizen.

Zou zelf liever het loodje leggen na een goeie film ("nu is het mooi geweest"), maar hé, dat ben ik.

avatar van l-d

l-d

Ik ben helemaal niet van de komedies en ook niet van films als deze. Toch kreeg ik hem voorgeschoteld en hij viel me helemaal niet tegen. Ik vond uncle Ned erg grappig en Zac Efron (ik kende deze jongen, wellicht als enige op deze aardkloot, nog niet) een smakelijk hapje om naar te kijken. Mijn avond was geslaagd!

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Leuke film. Vermakelijk en best wel goede grappen er tussen.

Zak Efron kende ik ook nog niet. Ik zie in hem de nieuwe Tom Cruise. Hij moet wel opletten dat hij niet blijft vastplakken in Teeners movies.

avatar van 606

Aardige film die ik terug naar Ned gezien heb.

Leuke grappen en aardig acteerwerk.

avatar van TysonX

TysonX

Ik vond hem vermakelijk. Een leuke komedie. Eerste keer dat ik een film met Zac Efron zag, viel goed mee. Of tenminste hij is me nooit opgevallen.

Een toffe avond met deze film

avatar van Keutul

Keutul

Onorgineel en kinderachtig verhaal,

Ik heb weinig echt moeten lachen.

Misschien wel een leuke film voor sommige pubers.

avatar van Fingquality

Fingquality

Deze film doet waarvoor hij bedoeld is: entertainen voor een keertje. Zac Efron vond ik tegen mijn verwachtingen in best een sympathieke knul en acteerde lang niet gek. Ook af en toe toch wel even gegrinnikt om de grapjes.

Natuurlijk van bedenkelijk niveau, maar ik heb me uitstekend vermaakt.

avatar van Floris22

Floris22

Man man, wat zoetsappig, saai en langdradig was dit.

avatar van skipy05

skipy05

Het heeft een tijdje geduurd eer ik deze gezien heb omdat ik dacht dat hij ging tegenvallen. ik vond hem wel toch. Verhaal was wel goed. Er zaten wel grappige stukken in. Ik vond Zac Efron wel goed spelen.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Ja, het is duidelijk. Zac Efron wordt zo wat als de nieuwe Brad Pitt gezien. Ik begrijp wel wat mensen er in zien hoor, maar laten we het niet onnodig overroepen.

De jongen kan acteren en doet het goed. Op die ene uit friends heb ik het dan weer minder op. De jongen kan er niet aandoen dat hij op de irritante Vlaamse Hans Otten lijkt, maar dat doet toch wel de das om bij mij.

Nu wat de film betreft. Het is een leuke wegkijker en daar blijft het bij. Echt enorm grappig wordt het nooit. Die roommate van Zac Efron zorgt wel af en toe voor goede humor in samenspel met de al even freaky directrice.

Voor de rest voorspelbaar en cliché. Maar ik heb er wel redelijk van kunnen genieten.

avatar van CrazyDavid

CrazyDavid

Leuk om te zien als 17 jarige. Wel cliché en voorspelbaar, maar dat werd goed gecompenseerd door de humor.

avatar van Groznyy

Groznyy

Als je vooraf reeds weet dat je niet meteen de meest zware en diepzinnige film zal voorgeschoteld krijgen, valt deze film enorm goed mee.

Een leuke wegkijker met een goede afwisseling van enerzijds geslaagde grappen en de andere keer momenten waarbij je toch even begint na te denken. Aan de acteerprestaties kan ik niets aanmerken, die zijn dik in orde. Zac Efron past perfect in deze rol als 17-jarige. 't Is één van de betere tienerfilms en laat me nu net houden van tienerfilms . Vandaar ook de 4*.

Leuk extraatje is overigens de Audi waarmee Zac imponeert op zijn school, gevolgd door een scheurende scène op de autosnelweg in een Lamborghini.