• 9.373.160 stemmen

Lady Godiva Rides Again (1951)

Komedie | 90 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: Bikini Baby

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Frank Launder

Met onder meer: Dennis Price, John McCallum en Diana Dors

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Lady Godiva Rides Again

"THE COMEDY SIDE OF A BATHING BEAUTY CONTEST!"

Marjorie Clark is de winnares van een plaatselijke competitie, waardoor zij als Lady Godiva mee mag doen met een grote feestelijke optocht. Dat is echter niet helemaal wat zij zich had voorgesteld bij haar prijs. Marjorie belandt namelijk in de wereld van de Londense showbusiness, wat een hele schok is voor het eenvoudige meisje van het platteland.

avatar van Dutchfan

Dutchfan

De opkomst en val van Marjorie Clark.

Een meisje uit een arbeiderswijk wint een schoonheidswedstrijd en ziet haar leven drastisch veranderen.

In de hoofdrol zien we Pauline Stroud als Marjorie,die uit honderden meisjes werd gekozen.

Strouds enige ervaring met de filmwereld was dat ze stand-in was geweest voor actrice Vera Ellen.

Het minpunt in deze film is ook deze Stroud,die geen sterke actrice is en wiens uiterst naïeve karakter al gauw gaat vervelen.

Grappig genoeg zitten in de film een aantal actrices die later wereldsterren zouden worden; zo is dit de eerste film van Joan Collins, die een paar seconden in beeld is bij de schoonheidswedstrijd. Ook Jean Marsh,Dana wynter en Anne Heywood zijn daar deelnemers.

Ook Mary Ellis,die 4 jaar later voor moord ter dood werd veroordeeld zit ook in deze film. Zij was de laatste vrouw die in Groot-Brittannië werd opgehangen.Ook zij was een deelneemster aan de schoonheidswedstrijd.

In kleinere bijrollen zien we ook nog Kay Kendall en Diana Dors.

Van Hoofdrolspeelster Stroud werd niet echt veel meer vernomen alhoewel ze wel in een aantal televisie films en series speelde.Uiteindelijk overleed ze in 2020 op 90-jarige leeftijd.

avatar van Dutchfan

Dutchfan

Dutchfan schreef:

Ze overleed in september,2022 ,IMDB had verkeerde informatie op hun site staan. Het is inmiddels veranderd.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Dutchfan schreef:

Ook Mary Ellis,die 4 jaar later voor moord ter dood werd veroordeeld zit ook in deze film. .

Dat was Ruth Ellis.