• 9.379.546 stemmen

Geregisseerd door: Catherine Hardwicke

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Twilight

"When you can live forever, what do you live for?"

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

jirachi03

Horrormomenten? Laat me niet lachen er komt geen spatje bloed in voor (zover ik hem heb gezien).

Het idee misschien ,maar dan zou Gooische Vrouwen ook Horror zijn. (De Cliffhanger in season 1 en de 'dood'' van Tippi Wan etc.)

Voor Horror moet je echt je verdiepen in de klassiekers.

Dus degene met de cult-status zoals de eerste Saw , Evil Dead's of Braindead(die met de zombies, niet de ziekenhuisfilm)

Daarnaast kunnen oude films ook wel gaaf zijn zoals een Vincent Price (topacteur). Alhoewel ze soms saai kunnen zijn hebben ze toch heel wat in zich.

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Actionfreak schreef:

Twilight is een erg boeiende film met mooie horror momenten.

Als ik dit soort opmerkingen lees, denk ik steeds dat ik een andere Editie van Twilight heb gezien. Zijn er meerdere versies trouwens?

avatar van deTuinman

deTuinman

AchmedATM schreef:

De ene is wat meer gewend of heeft meer gezien, tja dat zul je altijd houden

deTuinman schreef:

De ene is wat meer gewend of heeft meer gezien, tja dat zul je altijd houden

Daat weet ik alles van ja.

TOen ik vier jaar geleden in groep 8 zat , keken we de Griezelbus

( Een flop ,maar wat wil je met 10/11 jarigen) en een paar meisjes zaten al jankend op de bankjes van angst XD

Oja leuk dat je Mr Humpfries(of hoe spel je dat) als afbeelding hebt gebruikt

Geweldiges serie(Are you being served) die ik nog niet op dvd heb , maar kopen zal ik hem eens.

Blackadder ging net voor dus daar zal ik het nog even mee moeten doen.

avatar van kelama3

kelama3

Ik dacht dat dit eigenlijk niets voor mij was, maar ik had even niks te doen.

Toch maar opgezet en tot mijn verbazing vond ik hem goed.

Goede rol van Kristen Stewart en ook Pattinson was aardig.

Deel 2 wil ik nu ook graag zien!

2,5 ster.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

kelama3 schreef:

Ik dacht dat dit eigenlijk niets voor mij was, maar ik had even niks te doen.

Toch maar opgezet en tot mijn verbazing vond ik hem goed.

Goede rol van Kristen Stewart en ook Pattinson was aardig.

Deel 2 wil ik nu ook graag zien!

2,5 ster.

Je vond hem goed, en toch maar 2.5 sterren?

Raar

Een goede film is voor mij minstens 3*** waard hoor.

Zie maar in de gids

*=zwakjes

** = matig

***=goed

****=zeer goed

*****= meesterwerk

avatar van canciser

canciser

Zo slecht was de film nou ook weer niet he? 2,5 sterren, te langdradig en veel te voorspelbaar. 2.5 is misschien een halfje te veel.

avatar van Sjaan_

Sjaan_

Leuke film, maar het book is veeeel beter! vooral in het begin vond ik het acteerwerk zo opgelepeld.

jirachi03 schreef:

Je hebt de film dus niet helemaal gezien, wil je je stem intrekken?

Waarom zou ik?

Ik heb hem grotendeels gezien.

Van Bambi's dood t/m dat Belle het gezin van Edward tegenkwam en nog iets verder.

Ik heb genoeg gezien om voor deze film een mening te hebben en nog wel een negatieve.

Oja laat eens even de scene dan zien waar dat ''bloed'' in voorkomt.

Ze gaat bijna dood aan slagaderige bloeding en ligt midden in het glas, jij hebt echt heel het plot gemist he.

[edit kapp: spoiler voor Fight Club verwijderd]

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

He sjappies,ik word altijd aangevallen als ik 1 op de 100 berichtjes geen spoiler heb gebruikt en hier krijg ik gewoon een kleine samenvatting, bedankt daarvoor.

jirachi03

Het plot wel misschien ,maar ik weet ik ga deze film nooit meer uitproberen en dat zegt genoeg volgens mij.

avatar van pooper

pooper

Raar

Een goede film is voor mij minstens 3*** waard hoor.

Zie maar in de gids

*=zwakjes

** = matig

***=goed

****=zeer goed

*****= meesterwerk

ik weet dat 5* in de gids een meesterwerk is maar op moviemeter is 4* denk ik een meester werk want geen een film boven de 50 stemmen heeft een 5*

(geen een film boven de 5 stemmen heeft een 5* denk ik)

avatar van pooper

pooper

kijkt lekker wg

hoop dat deel 2 niet verneukt word

avatar van Skylar_Malfoy

Skylar_Malfoy

Helaas... Het boek was mooi - ondanks de af en toe langdradige stukken - maar de film heeft het idee totaal voor mij verpest.

De hele Edward Cullen hype komt me echt de strot uit en Kristin Steward vind ik echt een actrice van niks.

De film was langdradig en donker, en er was weinig spannends aan.

Twilight; een draak van een film.

*2 voor de enigszins spannende scene met de vijandelijke vampiers.

avatar van Nijmegen

Nijmegen

pooper schreef:

kijkt lekker wg

hoop dat deel 2 niet verneukt word

Goeie woordkeus:?

Typisch Amerikaans tienerfilmpje, onderwerp: een eigenlijk onmogelijke liefde.

Maar desondanks betrap ik mij erop dat ik de gehele film geboeid blijf, misschien vanwege de prachtig neergezette sfeer of mijn liefde voor mythische wezens en hun mythologie. Al ben ik daarentegen niet zo van de fantasyfilms/boeken.

Óf is het toch het interessant blijven vinden van het zoetsappige onderwerp, als vrouw-zijnde?

Vrouwen zullen deze film dikwijls ook hoger aanschrijven dan mannen denk ik.

De film is wel erg overrated en de oorzaak ligt met name bij de tieners.

Twilight was zeker mijn bioscoopbezoek waard maar deze film moet je geen 2x zien naar mijn mening.

In tegendeel tot veel mensen vond ik het boek nog minder, zeer langdradig en te gedetailleerd.

3,5 sterren lijkt mij mooi, niet meer en niet minder.

avatar van christian

christian

venividivici schreef:

Typisch Amerikaans tienerfilmpje, onderwerp: een eigenlijk onmogelijke liefde.

Vrouwen zullen deze film dikwijls ook hoger aanschrijven dan mannen denk ik.

De film is wel erg overrated en de oorzaak ligt met name bij de tieners.

3,5 sterren lijkt mij mooi, niet meer en niet minder.

Hoezo overrated? hij scoort amper hoger dan het cijfer dat je geeft. Verder krijgt ie op imdb maar een 6 wat maar net een voldoende is.

avatar van chrispie

chrispie

Vond het wel een mooie film!

als je het volgt dan is het wel een lekkere film

avatar van Wouter

Als het volgt...?

avatar van bassos17

bassos17

jirachi03 schreef:

Ik had ook gewoon blijven reageren op de mensen die deze film wel waarderen

Nu weten we denk wel dat je deze film niks vind. Misschien is deze film ook wel overrated. Maar de mensen die het boek hebben gelezen geven natuurlijk een ander cijfer omdat ze het verhaal heel anders zien dan zonder dat je de boeken gelezen hebt.

avatar van nele

nele

Ik heb eerst het boek gelezen en dan pas de film. Het boek vond ik schitterend en ik had verwacht dat de film ook zo zou zijn, maar vond hem een klein beetje teleurstellend. Sommige delen vond ik niet zo goed geacteerd, o.a. het deel in de wetenschapsles wanneer Bella voor het eerst naast hem zit. Het is echter wel een film die je moet gezien hebben en die je kan blijven zien, ik heb hem ondertussen al 4 keer bekeken dus zéker een aanrader. De teleurstelling die ik had na hem een eerste keer te bekijken, is nu ook verdwenen.

Ik raad mensen aan om eerst de film te bekijken en dan pas de boeken te lezen.

avatar van soom

soom

nele schreef:

Ik raad mensen aan om eerst de film te bekijken en dan pas de boeken te lezen.

Hm... Ik heb nooit de boeken gelezen, maar ik denk echt dat de boeken niet beter zijn dan de film(s)... Boeken zijn een andere media.

avatar van melchior7

melchior7

Twilight 2: New Moon, 19 November 2009 in de bioscoop.

Twilight 3: Eclipse, 1 Juli 2010 in de bioscoop.

avatar van TwilightFAN

TwilightFAN

Ik ben echt verliefd op de film, zo'n mooie film is het. Ik kan niet wachten tot New Moon uit komt.

avatar van Saaaarrtje

Saaaarrtje

hm...ik vond hem wel oké. De actie bleef naar mijn mening wat lang uit, vond het begin een beetje langdradig, daarna werd het beter.

Leuk om een keertje te zien, 3*

avatar van Reinoir

Reinoir

Wat een vervelende film zeg, het is net een Romeo en Juliet in een vampier versie. Dat hoef ik niet te zien. Het is echt een chick-flick, stomme hype. Irritant gewoon. Ziek hoe overgewaardeerd deze film wel niet is.

avatar van missl

missl

het verhaal is zwak, de acteerprestaties zijn belabberd, de teksten zijn dom maar toch is het wel redelijk vermakelijk, zat wat spanning en vaart in.