• 9.379.514 stemmen

Geregisseerd door: Catherine Hardwicke

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Twilight

"When you can live forever, what do you live for?"

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

jirachi03

Maar ik denk ook niet als iemand 0.5/1 of 1.5 gestemd heeft de volgende delen ook gaan kijken

Als alle tegenstanders nu afhaken , krijgt deze film een te hoge score.

Er zullen toch nog mensen zijn die New Moon gaan zullen tegenvallen ,maar die groep zal denk ik veel kleiner zijn.

Dardoor wordt het punt niet goed in belans gehouden en zal er misschien ooit eens een nietverdiende 4,79 (of zo iets) op deze site verschijnen.

jirachi03 schreef:

Als alle tegenstanders nu afhaken , krijgt deze film een te hoge score.

Daarom lijkt het me verstandig als sommige hem toch een kans geven (veel slechter zal het toch niet kunnen worden, of toch wel bij deze boekverfilmingen ) als het maar niet pijn doet in de beurs.

avatar van charmed one

charmed one

maar mischien is de tweede nog veel beter dan de eerste. en dan dat er mensen bij zijn die de eerste heel slecht vonden die de tweede wel heel leuk vinden. dat komt wel eens voor dat de tweede een stuk beter is. ik vind dit deel al heel leuk. maar ik denkl dat de tweede nog beter word. dus voor een teleurstelling ben ik niet echt bang.

charmed one schreef:

maar ik denkl dat de tweede nog beter word. .

Rare gedachte.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

JDSsmetje schreef:

Rare gedachte.

Hoezo nou weer een rare gedachtte?

Ik denk dat deel 2 ook beter gaat worden hoor.

JDSsmetje

Waarom denk je dat ? Het is toch meestal zo dat het 2de deel net iets zwakker is.

avatar van *Joly*

*Joly*

TragieStar.* schreef:

Hoezo nou weer een rare gedachtte?

Ik denk dat deel 2 ook beter gaat worden hoor.

Ik denk het ook, want als ik die trailer zie, ziet het er gewoon

veel beter uit dan toen ik voor het eerst trailer deel 1 zie.

avatar van 009

new moon lijkt (hoopt) beter te zijn..

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Je kunt helemaal niet weten of de 2e beter is of niet. Niemand heeft de film nog gezien, en trailers kunnen zeer misleidend zijn. Je weet het gewoon nog niet.

avatar van deTuinman

deTuinman

je kunt het wel weten want is het is nu eenmaal feitel dat sequels het slechter doen dan de eerste film

de eerste film slaat en daarom wordt er een 2e deel gemaakt, er zijn uitzonderingen, maar bij dit soort tienerfilms is het te verwachten

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

wyatt earp schreef:

Lees eens goed terug. We weten niet dat het beter word. Want dat weet niemand hier. We denken dat het leuker word. Is heel wat anders.

avatar van charmed one

charmed one

aan de trailer te zien lijkt hij me wel leuker . de eerste is al geweldig. maar ja je weet het nooit. we zien het van zelf.

jirachi03

Ok , je hebt gelijk charmed one (in dat de trailer best leuk is ,maar ook mislijdend is:)

Niet teleurgesteld raken ALSNew Moon inderdaad veel slechter is.

Je weet nooit , hé ; kijk maar naar Nightmare on Elmstreet ,

avatar van deTuinman

deTuinman

achterlijke vergelijking

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Ik wou net zeggen. Twilight en A Nightmare on Elm Street is nogal een verschil.

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Ik denk dat hij bedoelt dat; de trailer van Elm Street ook veel beloofde maar achteraf tegenviel (waar ik het niet mee eens ben). En zo wil vergelijken, anders is het zeker een achterlijke vergelijking

jirachi03

Jazeker . ik kwam even nergens op

Trouwens ik bedoelde dat voor mij de trailers van enkele Nightmare's best aardig waren , maar de films waren soms teleurstellend vergeleken met deel 1.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

De film Twilight oogt een beetje als een standaard tienerhorrortje maar toch heeft de film wel iets speciaals. Om te beginnen heeft de film wel iets weg van de boeken van RL Stine (die die Kippenvel-reeks schreef) en is het verhaaltje en de stijl van de film erg vermakelijk en meeslepend. Het is ook gewoon een erg bijzondere liefdesdrama alias weerwolven film. Dat zal dus gouw blijken waneer die Issabella verlieft word op een megahunk die eigenlijk een weerwolf blijkt te zijn. Eerst krijgen we kennis met de magische krachten die hij heeft en uiteindelijk komt Isabella derachter dat Andrew een weerwolf is maar evengoed kan het haar niks schelen. Hoe zoet en teenager-achtig het ook kan zijn. Twilight heeft me wel aangesproken op een een of andere manier.

Ook het acteerwerk is prima gedaan en het grauwe sfeertje van die berg en bos omgeving zat er ook goed in en was een prima decor voor het weerwolven wereld.

Zeker wel te doen deze film. Ik wacht al op deel 2 en 3 die ook nog komen.

avatar van bassos17

bassos17

Super hoe ze zo een goed boek toch heel mooi kunnen verfilmen.Natuurlijk niet zoals het boek, ken ook maar weinig verhalen waarbij de film beter was dan het boek. Het plaatje wat er word neergezet past heel goed. Niet zoals bij de meeste hp films waar het verhaal gewoon niet meer klopt.

Hoop toch dat ze het bij New moon, Eclips, en breaking dawn net zo goed neerzetten. Vooral omdat het verhaal daar tog wat moeilijker verloopt dan in twiligt.

avatar van Samayra

Samayra

Geweldige film! Ik hoop dat er meer van dit soort films uit komen. Heb de boeken gelezen en de film vond ik op zich wel goed verfilmd. Ben normaal niet super fan van verfilmingen van boeken. Ben benieuwd naar de New Moon. Kan niet wachten !

avatar van Jules15

Jules15

Gewoon filmpje om even tussendoor te kijken, gebeurt niet veel in, en vooral leuk denk voor de tienermeisjes.

toch nog voldoende omdat hij niet slecht is.

avatar van horsefilmfan

horsefilmfan

sinterklaas schreef:

Wie is Andrew?
Bedoel je Jacob Black?

avatar van iris.vessem

iris.vessem

Ik vond deze film helemaal niet zo goed als werd gezegt. Ik vond dit verhaal eigenlijk hartstikke simpel... had er zeker meer van verwacht, een grote tegenvaller.

ik vind het toch een leuke film

avatar van renalpha

renalpha

Goede film, perfect geacteerd.

Je kon je echt meeleven in de films. 4,5 helemaal waard.

deTuinman schreef:

grappig volwassenen met pubers in discussie.. dat lukt nooit hier

pubers zijn een gave voor de wansmaak-markt, kleding, muziek en films helemaal

*Bericht van maanden geleden

Dit klopt algemeenwel ,maar er zijn uitzonderingen zoals mij (denk ik tenminste)

Dit komt doordat mijn ouders me nauwelijks puberpulp of kinderfilms me hebben laten zien . Wel natuurlijk de betere of de iets mindere , maar toch was alles te pruimen en nu nog steeds(een beetje).

Op één avond keek ik door de schuld van mijn opa en oma mijn eerste Horrorfilmpje (nouja voor mijn leeftijd toen van 6 jaar) 'Kovades . Nou dat was een feest ,maar goed na 7 jaren begingen ze dezelfde fout. Ze lieten me the Texas Chainsaw Massacre , Scary Movie en Poltergeist laten zien ( Wat een grap XD )

Dit pakte wel goed uit en daarna volgde films zoals Jaws , Evil deads , Nightmare on elmstreets , alienfilms en tot zóver dat ik tegen Saw kon. (Daar waren mijn ouders niet zo blij mee )

Och mijn eerste horrortjes zijn niet altijd geweldig goed ,maar begin moet er wezen

JDSsmetje

@ vorig bericht: Er zijn wel vele uitzonderingen hoor.

De hoge standaard afwijking bij deze film verwonderd mij trouwens langs geen kanten.

jirachi03

Bedoel je dat je aan deze film kunt zien dat je hem goed vind of helemaal niet ? (algemeen gesproken)

Ik zie het.

JDSsmetje

De leeftijd heeft veel te maken bij de beoordeling van Twilight. Ikzelf heb de film nog niet gezien (ik wel hem ook niet zien)

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Twilight is een erg boeiende film met mooie horror momenten.

Dat geeft een mooi contrast!

De cast is erg goed.