• 9.378.448 stemmen

Geregisseerd door: Mabrouk El Mechri

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Zinedine Soualem en François Damiens

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot JCVD

"The Biggest Fight of His Life!"

J.C.V.D. is een lichtelijk uitgerangeerde filmster die bezig is met de opnames van alweer een straight-to-video actiefilmpje. Hij heeft pas het afkickcentrum verlaten en de voogdij over zijn dochtertje verloren. Hij reist naar zijn geboorteland België om daar de rust te vinden die hij in Amerika niet heeft. Tevergeefs uiteraard.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van grmartina

grmartina

Aanvankelijk was ik ZEER sceptisch, om het feit dat ik JCVD als een soort zelfverheerlijking betitelde. Maar wat ben ik toch verrast door de muscles from Brussels. Hij kan zowaar acteren. Hele toegankelijke vertelvorm die niet moeilijk word gemaakt met lastige camerahoeken en vervelende verhaallijnen. recht toe recht aan krijg je meer en meer van JCVD te zien naarmate de film vordert.

JCVD moet meer van zichzelf laten zien in zijn eigen taal. en dan komt het weer helemaal goed met zijn carriere!

4 sterren.

Thorak

Ik zit nu deze film te kijken.

Na het zien van de openings scène mis ik dhr. J.C.V.D. tóch wel een beetje in

'The Expendables'...

Mischien meer geluk in deel 2

Thorak

Tja wat moet je zeggen over deze film...

Vermakelijk filmpje, maar veel meer ook eigenlijk niet. Op sommig punten laat hij wel zien beter te kunnen acteren dan word gedacht van hem, maar helemaal geweldig kun je het ook niet noemen. Qua verhaal, actie en interactie, en personages laat de film ook te veel liggen.

Voornamelijk voor fans die geinteresseerd zijn in zijn leven mischien boeiend, maar ik kan er na het zien van deze film er niet geinteresseerder van worden. Een kijkje in zijn leven? Ik denk het toch niet.

Krappe voldoende, 3*

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Weer iemand die het licht heeft gezien.

Thorak schreef:

Tja wat moet je zeggen over deze film...

Krappe voldoende, 3*

Het is ook geen kijkje in zijn leven het is de ontwikkeling van het personage zelf. Acteer werk mee vallen Van Damme laat zien dat hij op oscar niveau kan acteren.

TrickySmalls schreef:

Weer iemand die het licht heeft gezien.

avatar van Nephilim

Nephilim

Waarom kan ik geen 3.75 geven.

Zojuist gezien en plezierig verrast. Van Damme die daadwerkelijk erg goed acteert, een verhaal vol zwarte comedy en zelfspot en ook een beetje diepgang.

Geen meesterwerk maar wel een goede film.

Q Jones schreef:
Van Damme laat zien dat hij op oscar niveau kan acteren.
Nou ben ik het er inderdaad ook wel mee eens dat de OScars de laatste jaren niet veel meer voorstellen, maar om dit nou Oscar-waardig te noemen gaat me echt heel veel te ver!
Ik vind het bij vlagen zelfs erg inspiratieloos en zeer geforceerd overkomen.

Nephilim schreef:
Zoals ik al zei, hij acteerd hier beter dan hij normaal doet, maar goed is het nog steeds niet echt. En diepgang? Waar dan? Doordat er een vaag stukje zelf-reflectie in zit is het nog niet gelijk diepzinnig hoor.
Eigenlijk zat er in de hele film maar 1 personage waar ik enigsinds mee meeleefde. En dat was niet JCVD, maar die overvaller met die baard. Hij was erg grappig en ik vond het erg jammer dat hij aan het eind ook werd gedood.

avatar van neo

neo

Een acteur met zelfreflectie en zelfspot is soms een geforceerd truukje binnen een film. In JCVD weet het echter prima binnen de lijnen te blijven. De meeste grappen werken uitstekend, wat vooral komt door de gedoseerde zelfspot. Daarnaast kruipt er op een degelijke manier een tragisch element in het verloop.

Natuurlijk kan Jean-Claude van Damme acteren. Het is niet de eerste keer dat een acteur, waar de kijker niet zo'n hoge pet van op heeft, het toch blijkt te kunnen. Met zijn grovere, vermoeiende uitstraling en prima prestatie weet hij compleet te overtuigen. Het is de eerste maal, tijdens zijn innemende monoloog, dat ik ontroerd werd door hem. Het is mij wat.

Minpunten zijn de matige belichting, het geforceerde verhaal en de vervelende flashbackstructuur. Hoewel het eigenlijk vooral draait om de acteur, had een andere invulling van deze elementen kunnen bijdragen aan een beter resultaat.

Het zou zonde zijn om dit getoonde talent verloren te laten gaan. De gebroeders Dardenne zouden hem eens moeten bellen...

Thorak schreef:
Ik vind het bij vlagen zelfs erg inspiratieloos en zeer geforceerd overkomen.

Zeker dat dit wel acteerwerk van de bovenste plank was, ik ben niet de enige die dat vind, zelfs de guardian en de times waren laaiend over deze film om dan nog maar te zwijgen over QT

Thorak

Acteerwerk van de bovenste plank voor zijn niveau mischien wel ja, maar algemeen gezien...

Ik neem aan dat je met QT Quinten Tarantino bedoelt? Met de films die hij als geniaal bestempeld, is dat niet een heel erg compliment hoor!

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

In tegenstelling tot zijn andere films zou je dat kunnen concluderen ja.

Q Jones

Nee in tegenstelling met top acteurs kan je dat concluderen of heeft een blad als de times opeens geen aanzien meer, het is toch een van de grootste bladen. Hoe je het wend of keert Van Damme was in deze film absoluut top.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Erg goed gegeven voornamelijk grappig. Met een soort melancholieke touch. Er had m.i wel meer ingezeten, écht spannend werd het niet en écht grappig ook niet. Het einde vond ik zwak. Maar het idee van de hele film blijft toch erg goed.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Toch wel een erg bijzondere film.

Zelfspot, daar hou ik wel van, dus zit deze film daarmee meteen raak. Van Damme die in een monoloog tegen het publiek zijn eigen carrière becommentarieert, de kritiek van anderen ('Zonder jou zat John Woo nog steeds duiven te filmen in Hong Kong!'), de beginscène met het fluttig actiefilmpje, geregisseerd door een snotneus, ... Allemaal heerlijk droog en cynisch. Bovendien acteert onze Jean-Claude bijzonder goed.

Maar het geheel van de film mist echter wat vaart. Ook zijn de beelden wat té donker. Al bij al toch nog een erg fijne film.

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Vermakelijk filmpje met een Van Damme zoals ik nog nooit gezien heb. Alleen weet deze film de kijker (ik dus) niet de volledige speeltijd 'entertaint' te houden. Naar het einde toe was er een huilende Van Damme, sterk. De man heeft mij met deze film compleet verrast. Maar zoals hierboven vermeld word, de film mist vaart. 2.5*

Q Jones

Moet ik hier nog op in gaan nah lees mijn andere reacties maar

Thorak

Stem toch verlaagd na herziening. De eerste keer ben je nog in afwachting wat er gaat gebeuren en hoe het gaat verlopen. Als je dit eenmaal weet blijft er niet zo heel veel meer over. Nou is dat uiteraard bij bijna alle films wel zo, maar hier werkt het gewoon niet. De steeds herhalende scènes gaan ook zeer tegen staan (de eerste keer vond ik dat al op het randje).

Q Jones

Nee dat vind ik juist niet de keren dat ik hem herzag was hij juist intressanter, het verhaal is een omhusel om Van Damme te laten ontwikkelen en de tweede of derde keer zie je dat veel beter en het is ontzettend knap hoe het verloop in de film is geplaatst.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Sterke film met een uitstekende rol van Jean-Claude Van Damme! Knap hoe hij hier zichzelf zo op de hak neemt; daar is veel lef voor nodig. Ook laat de film een emotionele van Damme zien; waarvan ik denk dat het deels echt oprecht is. Het is in ieder geval erg goed gespeeld!. Camerawerk is mooi en voorzien van een ietwat bruinige filter, wat in dit geval een mooie toevoeging is. Ook de montage is goed gedaan. Goede keus om scènes een paar keer van verschillende kanten te laten zien. Boeiende film!

avatar van cm_punk

cm_punk

Van Damme bewijst het tegendeel tegen de zeikende kritieken. BAM! voor jullie non-believers. Van Damme maakt altijd wel leuke filmpjes. Altijd worden zijn films afgekraakt, maar toch heeft deze beste man altijd meer dan 200.000 kijkers op TV. Zo onlangs nog Hard Target met 237.000 kijkers, die pas om 23.00 uur begon.

Het is kennelijk stoer om met de kudde mee te rennen, dan een eigen mening te hebben. JCVD is nog steeds mijn held! (A)

Q Jones

Dan kan dat halve puntje er ook nog wel bij

avatar van Film Fan

Film Fan

Ach wellicht wordt JCVD vooral op zijn acteer prestaties afgerekend en minder op zijn knok prestaties.

avatar van GuyB

GuyB

Diep onder de indruk.

Ik wist dat dit positief was ingeslagen bij de critici, maar al die tijd kon ik er geen tijd voor maken. Eindelijk gebeurd en nu blijkt dat één van mijn vele (actie) jeugdhelden naast het van kop tot teen charismatisch zijn ook erg, érg goed kan acteren.

Wist me bij zijn monoloog zelfs te ontroeren, naast het tragische deel is er ook plaats voor wat humor.

Een regisseur die alles netjes in beeld brengt, goed is in het maken van sfeer en een, misschien vergezocht, maar interessant verhaal.

avatar van Knisper

Knisper

Berichten verplaatst naar Overigen > Televisie > De Kijkcijfers

avatar van Vascago

Vascago

Heel behoorlijke film van Van Damme. waarin ie laat zien over zelfspot te beschikken en zelfs kan acteren. Fijne verrassing.

avatar van Leno

Leno

Van Damme doet het erg aardig in deze opvallende film, niet in de laatste plaats omdat hij het dicht bij zichzelf zoekt met deze rol. Toch knap gedaan en bovendien is werkt de film best aardig, al is de vertelstructuur met de flashbacks niet altijd even geslaagd. Mede ook danzij wat actie, humor en het orginele idee een prima film.

avatar van artwarrior

artwarrior

Van Damme Frans pratend heb ik nog niet eerder gezien. Ik vond hem sterk spelen...mooi hoe hij vertelt wat erin zn leven is gebeurd...wel een erg vlotte film..toch is de film origineel en humoristisch...goed voor een leuk filmavondje

avatar van dominion

dominion

Erg saaie film.

Vind Van Damme vaak een barslechte acteur maar zijn films zijn wel erg leuk en hij kan goed knokken.

Heb veel van zijn werk gezien en het zijn vaak ook filmpjes die je heel makkelijk doorheen kijkt.

En hij heeft nog nooit in zo een soort film gespeelt dus ik was hier best benieuwd naar.

De verhaal neemt zich ook helemaal niet serieus en er zit veel humor in die bij mij niet echt goed overkwam.

Het grauwe beeld vond ik ook zeer irritant en snap niet waarom ze dat hebben gedaan en het leek net alsof ze sepia effect hadden gebruikt het zag er dus niet uit.

Van Damme liet hier wel zien dat hij best redelijk kon acteren maar vond het jammer dat het Frans was gesproken.

Maar ik verveelde me hier echt dood mee dus zette ik hem maar na een uurtje uit want dit was toch echt niet mijn ding en kijk liever naar zijn actiefilmpjes.

1,0

avatar van Mr.Whiseguy

Mr.Whiseguy

SAAAAAI !!!

Een mislukte poging van Van Damme in de gerne ''Drama'' (dan bedoel ik zijn acteerwerk).

Het begint leuk maar word snel saai en langdradig, niks aan .