• 9.378.596 stemmen

Met onder meer: Cameron Diaz, James Marsden en Frank Langella

Releasedatum: 4 februari 2010

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Box

"All you have to do is push the button."

Norma en Arthur Lewis, een jong stel dat in een buitenwijk woont, krijgen een simpel houten doosje cadeau. Een vreemdeling komt langs met het bericht dat de eigenaar van het doosje $1.000.000 zal krijgen als die op een knop drukt. Maar de druk op de knop zorgt er ook voor dat ergens anders op de wereld iemand sterft, iemand die ze niet kennen. Met de doos maar 24 uur in hun bezit, zitten Norma en Arthur met een dilemma. Gebaseerd op de "Button, Button" aflevering van The Twilight Zone.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

is het op een gegeven moment allemaal wel erg

Komt dat omdat je het originele verhaaltje al kent?

Nee, wat dat betreft valt het me erg mee, want wat ik me daarvan herinner geeft Kelly er toch wel een heel eigen draai aan.

Maar hij maakt er wel een heel ingewikkeld schouwspel van. Het basisidee was tamelijk eenvoudig, maar hij probeert er hier ook echt allerlei achtergronden enzo bij te halen wat een beetje vermoeiend wordt.

avatar van brandont

brandont

Wat een verschrikkelijke film. Heb mezelf echt moeten dwingen om hem af te kijken, ik had nog net geen lucifers nodig om mijn ogen open te houden. Het acteerwerk opzich is eigenlijk niks op aan te merken, maar daarmee is ook alles gezegd!
Ik vind dat je de hele film aan het wachten bent op een climax, maar die (in mijn ogen!!) nooit plaats vindt. Ik was verbaasd toen de film opeens afgelopen was, ik had verwacht dat er wat meer uitleg zou komen. Ik heb de film 1 tot 2 weken geleden gezien en tot op de dag van vandaag snap ik sommige dingen in de film nog steeds niet helemaal. Wat me overigens wel dwars zit!

ik snap dit niet (misschien dat iemand het in een PB kan uitleggen):
-Er komen steeds foto's/personen die met NASA te maken hebben terug in de film, maar wat hebben die uiteindelijk te maken met die box?
-Wie is nou uiteindelijk de opdrachtgever van die man die " de doos" komt brengen? Of wordt dit gewoon niet uigelegd?

mijn mening: De film mist een bepaalde chemie die de film aantrekkelijk maakt en hij had iets duidelijker mogen zijn.

avatar van riesh

riesh

Er gebeurt teveel wat er voor het uiteindelijke verhaal niet toe doet of het nodeloos ingewikkeld maakt cq waar geen verklaring voor gegeven wordt. Dit doet teveel afbreuk aan een in 1e instantie goed verhaal

avatar van andrejes

andrejes

Vond dit zeker een hele rare film. Wilde hem wel afkijken maar het verhaal slaat helemaal nergens op, veel zaken niet opgelost verhaal lijn oncompleet. Slechte film

avatar van revengeyo

revengeyo

ik vond dit een goede film!

mooie beelden (70's) goed geacteerd. best meesleepend in het begin.. alleen hoe langer de film duurt, hoe onwerkelijker en minder pakkend hij wordt. toch 3,5 ster! aanrader als je van mysterie houdt!

avatar van bino020

bino020

ik heb zo net

die film gekeken,,

eerlijk gezegd

vond ik er geen ruk aan,,

misschien vanwege

dat en vage einde is,

ik heb er niet van genoten!

avatar van jacjacobus

jacjacobus

Een film met 2 gezichten.

Heel sterk begin waar je denkt waar moet dit heen.

Tweede deel is zwak en wordt alleen maar slechter.

Het einde zie je van mijlenver aankomen.

avatar van Saaimen

Saaimen

Wat een shitfilm was dit zeg!!! Pffff.... Je ziet Cameron Diaz en James Marsden staan, dat bevordert al om te gaan kijken, en dan zo een film. Het begin boeide me nog wel, leuk bedacht dilemma en je zit zelf ook te denken wat je zou doen. Na het op de knop drukken van mevrouw Diaz, gaat de film snel bergafwaarts, en heb ik mezelf moeten verplichten om de film uit te kijken... Na het einde gezien te hebben vroeg ik mijzelf hardop af waarom ik mij tot deze verplichting had gezet. Lang geleden dat ik zo een slechte film heb gezien met zo een aardige cast.

avatar van otherfool

otherfool

Een aardig gedachtenexperimentje dat misschien leuk is voor een lesje ethiek weet ongeveer 30 tot 40 minuten te boeien in deze nieuwe film van Richard 'DDarko' Kelly, maar daarna gaat het idd sterk bergafwaarts.

Na het eerste half uur namelijk verzandt de film in onduidelijke bedoelingen, vage karakters (de serveerder!) en halve uitleg. Het komt eigenlijk niks ten goede; niet de spanning, danwel de intensiteit, danwel het plot. 'Making it up as we go along', dat gevoel had ik er een beetje bij.

Het einde van de film slaat eigenlijk alles; daar moeten we uit afleiden dat de laatste keuze van Marsden niet vrijwillig is, terwijl de hele film nu juist draait om het maken van afgewogen beslissingen.

Een zootje. 2* voor de start is meer dan genoeg.

avatar van Sammetje73

Sammetje73

Ben erbij in slaap gevallen (zeldzaam!!!) en manlief heeft hem wel vol kunnen houden, maar vond er weinig aan.....

avatar van Noodless

Noodless

Boeiend verhaal in het eerste gedeelte van de film : mysterie en vragen rond the box. Goede vertolking van Langella als boodschapper van the box. Wanneer uiteindelijk het dilemma wordt beslist, is de film flink op de terugweg. Minder sfeer, minder spanning, heel vaag verloop van het verhaal, heel wat onduidelijkheden.....5/10

avatar van barcam

barcam

Boel rammelt misschien aan alle kanten maar deze film word gered door de "bangelijke" Frank Langella. Vond de vaagheid niet echt een probleem en vond de sfeer zelfs uitstekend. Deed op bepaalde momenten zelfs denken aan "invasion of the boddy snatchers" (o.a. in bibliotheek).

Ondertoon van de film is dat vrouwen meer materialistisch ingesteld zouden zijn. Denk wel niet iedereen zich daar in kan vinden

avatar van joyceny

joyceny

Ik had meer verwacht van deze film. Eigenlijk iets meer diepgang.

Teleurstellend verhaal. En ingaan op de karakters van deze film vind ik alltijd zo'n bullshit. Bij mij gaat om het hele plaatje.

avatar van ferdie

ferdie

ik vond het best een goede film

avatar van daneron

daneron

Jammer dat er zo'n theekransje op moviemeter is, geef je mening over de film, goed, slecht en je score etc

Nu moeten we x aantal bladzijdes doorzoeken naar de personen die de film hebben gezien met een mening..

Er zijn zat forums waar je je andere heil kan uiten. Blijf bij de film zelf en geef gewoon je mening zonder slappe geouwehoer.

tjee zeg..hier gaat vast ook weer x aantal bladzijdes over wat ik nu typ. Niet doen dus want geen mens heeft hier wat aan, ik niet in ieder geval.

Dus lees je dit.. geef geen reaktie maar blijf bij de film

mijn mening over de film komt later wilde even m'n ei kwijt.

avatar van Prudh

Prudh

Klik gewoon op het tabje 'meningen', er staan er al 18. Hoef je niet te spitten en al helemaal geen eieren kwijt

avatar van dumble

dumble

wat een schrale film..

avatar van SunChaser

SunChaser

Pfff, vreselijk

avatar van mennonegra

mennonegra

ik had er meer van verwacht moest denken aan een serieuze austin power film

avatar van Tomsheep

Tomsheep

Bedankt voor de comments, bespaart mij weer 115 kostbare minuten.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Tomsheep schreef:

Bedankt voor de comments, bespaart mij weer 115 kostbare minuten.

daar kan je zeker van zijn ! Echt een slechte film....

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Een bizarre film inderdaad. Het verhaaltje boeit in het begin, je wil de afloop kennen maar het verloopt toch allemaal te traag. Ook de acteerprestaties zijn niet echt sterk te noemen, buiten Langella dan die de boel nog beetje red.

Op een gegeven moment wist ik dat het verhaaltje zich in een vicieuze cirkel zou voortgaan. Ik was het plot van de regisseur dus voor, wat niet de bedoeling ( maar wel vaker gebeurd bij films, maar niet bij Usual Suspects, Prestige, 7 en zo...)

Ook heb ik de indruk dat het allemaal te ver gaat, en juist dat te ver gaan wordt niet opgehelderd in de film. Je zit dus met andere woorden 45m naar een ik-besef-niet -wat -ik-zie -film te gapen, terwijl je bij de laatste 10m je weer op het juiste spoor zit...

Toch wel een gemiste kans denk ik, er zat volgens mij veel meer in.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Semsoethot schreef:
De film begint sterk. Mooie beelden van 1976 en spanning in de opbouw. Helaas duikelt het verhaal na zo'n 45 minuten naar een veel lager niveau. Veel gaten in het scenario zoals het hele gedoe rondom de huwelijksrepetitie en het kado dat Arthur moest pakken, het 10 x sneller kunnen genezen van de gehavende man, en vlak aan het eind als Arthur zijn vrouw dood maar niet (zoals door de gehavende man beloofd) zijn lichaam verlaat . Een konsekwente verhaallijn ontbreekt. Het hoe en waarom wordt in enkele grote halen vaag aangeduid maar dat laat weer veel ontbeantwoordde vragen over. En wat moet je nu denken van het "acteren" van Cameron Diaz? Wat een vlakke, ongeïnspireerde vertoning! Maar goed, de film hield mij en mijn collega's wel wakker, dus toch maar 2,5 punt.

Exact wat ik bedoel.

avatar van medansavamhel

medansavamhel

De stem van Arlington Steward (de man met het beschadigde gezicht) klonk precies zoals de stem van Balkan in The Ninth Gate. Het bleek inderdaad dezelfde acteur (Frank Langella). Hij zag er wel totaal anders uit, maar goed, hij is immers 10 jaar ouder. Klein detail...

Ik blijf het vreemd vinden hoe slecht de films van Richard Kelly worden ervaren, op Donnie Darko na natuurlijk. Ik heb het gevoel dat men al zijn films zal blijven vergelijken met het meesterwerk "Donnie Darko". "Southland Tales" had een briljant concept dat relateerde aan het concept van Donnie Darko. Echter was het acteerwerk over het algemeen slecht, en het verhaal enorm saai. Pas aan het einde ontpopte de film zich en liet een overweldigend gevoel achter - zoals ook bij Donnie Darko het geval was - maar dit was naar mijn mening niet goed om de film te redden. Na het zien van The Box heb ik het gevoel dat Richard Kelly de formule in zekere zin zal blijven herhalen. Terwijl Donnie Darko interessant bleef en zich ontpopte tot een meesterwerk, en Southland Tales saai was maar aan het einde hetzelfde deed, blijft The Box ergens in het midden hangen. De film is naar mijn mening niet zo slecht als Southland Tales, maar weet desalniettemin niet constant te fascineren zoals Donnie Darko. Het verhaal is echter wel prachtig en bevat dezelfde elegantie als in Kelly's vorige twee films. De "grande finale" bleef echter geheel achterwege. The Box is een zeer onbevredigende film die het in zich had om een meesterwerk te worden.

Het acteerwerk vond ik overigens niet slecht. Van Diaz kun je bijna niet anders verwachten, en de rest deed het ook niet slecht. Niet zo geloofwaardig als de acteurs van Donnie Darko, maar goed. De special effects vond ik echter wel vrij beroerd.

Mijn conclusie: de film is op zichzelf niet slecht, maar tegenover Donnie Darko verwaterd The Box totaal, en het einde is zéér onbevredigend. De poster vind ik wel geweldig, maar dat heeft verder natuurlijk niets met de film te maken dus daar reken ik geen punten voor.

avatar van tal1b

tal1b

in het begin dacht ik van YES, leuk ff terug in de tijd, ook leuk geacteerd, echter hoe verder de film vorderde, hoe langdradiger die werd, en zelfs wat saai. jammer, had meer in kunnen zitten.

Verder vind ik het absoluut geen thriller, weinig spannends aan.

avatar van thefunny

thefunny

Boutfilm. 1 punt. Vaag verhaal, in het begin erg spannend, wat zou er nou toch zijn.

Later wordt het saaier, langdradiger en het eindigt nog open ook.

"zeer onbevredigende film" is een understatement.

Ronduit slecht. Jammer, want het is een waste of talent voor

Cameron Diaz.

Sterker nog, deze film had gemaakt kunnen worden met een budget van $11.000 een goed special effects programma.

avatar van Raffael77

Raffael77

Alleen het filmwerk maakt deze film al minder leuk.

Ik sta niet te wachten op het jaren 70 gevoel kwa filmen dan.

Acteer werk van Diaz is prima.

Verhaal is niet nieuw meer en boeit dus ook niet echt.

avatar van Angel-76

Angel-76

wat een slechte film, met moeite toch uitgekeken, tijdverspilling!

avatar van plopmeisje

plopmeisje

verwachte er veel van

helaas viel hij tegen

heb hem wel afgekeken met de hoop dat er toch nog een mooi eind aan zou komen maar ook dat was niet

jammer