Gamer (2009)
Met onder meer: Gerard Butler, Amber Valletta en Michael C. Hall
Releasedatum: 8 oktober 2009
Bekijk via Prime Video
Plot Gamer
"In the near future, you don't live to play... you'll play to live."
In een futuristische toekomst krijgen gevangenen die ter dood zijn veroordeeld de kans om hun vrijheid te winnen door mee te doen aan een uiterst gevaarlijk virtual reality spel dat live wordt uitgezonden. Er is maar één regel: vechten tot de dood. Kable is afkomstig uit één van de vele competities. Hij probeert zijn onafhankelijkheid te winnen en eens voor altijd een eind te maken aan deze waanzin door helemaal van onderaan te beginnen en tot de top te overleven en het uiteindelijk op te nemen tegen het genie van het spel, Zaal.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Amazon Prime
Gorge
Humanez Brother
Scotch
Justinw
Ik vond de gebruikte muziek in deze film dus werkelijk waar héérlijk!
Zeker weten. Bloodhound Gang etc.
movie fan
redelijke goede film , visueel en qua verhaal zat de film goed in mekaar . einde vond ik veel te snel gaan , de film had langer moeten zijn , zeker 15 a 20 min. langer . maar in het geheel is het toch een redelijke film
. 3.5sterren
puckb96
Ik heb Gamer gezien en ik moet vertellen dat ik op ontploffen sta om te vertellen wat ik ervan vond. Ik moet jullie serieus vertellen hoe slecht het was! Het enige wat nog een beetje goed aan deze film was waren de coole visuele effecten en verder heb ik mijn hele tijd verprutst aan deze film. Ik kan het gewoon niet geloven! Serieus ik geef altijd nog wel redelijke punten aan films die ik niet goed vond, maar de personages en hun doel interesseerde me geen ene bal in deze film. Serieus, ook het verhaal interesseerde me helemaal niet. De makers hebben nog geluk dat ik niet gewoon de film had uitgezet. Ik snap niet wie dan ook deze film leuk kan vinden? Om de visuelen zal je hem nog kunnen kijken, hoewel dat er al weinig om doet. Want die waren wel cool natuurlijk! Serieus, deze film is gewoon geen ene snars aan! Niet kijken dus als je het mij vraagt!
kalehein
GAAAAAAAP!!!!
Verhaal gaat echt gewoon nergens over. Heb zelf ook veel games gedaan tot ik 4 jaar geleden ging samen wonen en kon daarom de termen nog begrijpen. Mijn vriendin echter niet.
Het "spelverhaal" heeft veel weg van de Socom reeks, maar wat er na zijn loskoppeling gebeurt is echt gewoon te triest voor woorden. Beetje doelloos achter zijn vrouw aan gaan die bespeeld wordt door een vieze vadsige vent. De bedenker van het spel heeft de basis gelegd op de kameraad van Kabel en Kabel zelf. Uiteindelijk blijkt dat de moord waarvoor Kabel vast zit, door de bespeler is gepleegd. Hierdoor zit hij eigenlijk onschuldig vast.
Het camerawerk vind ik verschrikkelijk! Ik heb echt een godsgruwelijke hekel aan dat schokkerige "realtime" gebeuren. Gewoon een steadyshot komt niet voor.
Voor de rest is het gewoon een hele hoop pief paf poef en bloedspetters overal.
Nee dank je 1,5* voor de moeite.
nightbreed
Waardeloos! Dit gewoon een heel erg goedkope rip-off van The Running Man in een nieuw jasje.
AchmedATM
Zeker een modern jasje, dat gecombineerd met de handcam opnames zorgt toch voor een wat origineel en vermakelijk filmpje.
Kr!kke
het idee van deze hele film lijkt verdacht veel op death race.
Ik moest ook aan Death Race denken bij het concept van deze film.
Naomi Watts
Ja, en die van Death Race lijkt wel op Serie 7: The Contenders. Kan nog wel tig films opnoemen met een soortgelijk plot. Uitwerking is hier totaal anders en je hoeft geen brainiac te zijn om te zien dat Gamer style over substance is.
JacoBaco
Het lijkt ook op The condemned.
Maar de makers weten Gamer toch een hele eigen smoel te geven.
Krijg nog steeds koppijn als ik aan deze film denk, is er trouwens iemand met epilepsie die ook voorbij de 1e tien minuten heeft overleefd?
ASman
Stelletje nerds
Is marshmallows roosteren op chirokamp misschien geen betere optie in plaats van te belanden in het ziekenhuis na het kijken van deze film ?
xiqu0n
Deze film heb ik 3,5* gegeven. Het was eeen stevige actiefilm met een naar mijn mening leuk verhaal. Het society gedeelte was goed verzonnen. Het laat goed zien hoe sommige zich voordoen op het internet.
Wat ik iets minder vond was het gamen zelf dat er niet zo zeer in terug kwam. De jongen die eigenlyk gerard zou moeten spelen doet dat niet echt waardoor het meer een actiefilm werd waarbij het gameaspect noet echt terug kwam.
dutchtuga
Beetje een kinderachtige film en vooral oerlelijk op momenten. De digitale werelden zagen er echt niet uit, met uitzondering van de vechtscènes, waarin vooral het rauwe aspect goed naar voren komt. Jammer dat dit niet wordt doorgezet in de rest van de film. De editing vond ik eerder storend dan adrenaline verhogend. Een wat volwassenere filmmaker als Tont Scott bewijst met bijvoorbeeld een Domino dat het ook minder geforceerd hip kan en gewoon stoer. Dit was drie keer niks.
orbit
- 12092 berichten
Zoveelste Matrix-achtige numbskull actiedraak.. vrij stomzinnige film, was er nog niet hersendood genoeg voor vanavond.
Ik ben sowieso al geen liefhebber van computerspelen en dit valt daar eerder onder dan in de categorie 'film'. Zeer druk gefilmd en zonder enige vorm van warmte of overzicht. Waar dit bij Crank nog functioneel is, komt het hier zeer slecht uit. Misschien wel origineel qua setting, maar de uitwerking is slecht gedaan en zal snel verouderd overkomen. Bovendien ligt de nadruk ook meer op SF/games dan op echte actie en avontuur. Zeker niet mijn ding.
Beukhard
ik dacht leuke film voordat ik hem had gezien. Maar eenmaal gezien te hebben heb ik me de volledige film met moeite me aandacht er bij gehouden neen. Deze film niet voor mij bedoeld
Rosicky
Ontzettend, die cameravoering. Kan er totaal niet op zitten kijken. Ik hou er namelijk van dat ik kan zien wie waar staat en wie op wie schiet. De hele film lang heb ik geen shot gevonden dat langer dan 1 seconde aanblijft. Foeilelijk. Het verhaal is niets nieuws onder de zon en bovendien erg onrealistisch. Clichématige actiefilm, die intens lelijk gefilmd en gemonteerd is. Het kijken niet waard.
Naomi Watts
Ontzettend, die cameravoering. Kan er totaal niet op zitten kijken.
Paracetamolletje misschien op voorhand?
Gek. Ik kan er zo tig opnoemen die wel langer dan één seconde aanhielden maar goed.
Een film met SF setting die onrealistisch is. Meen je dit?
Juist erg tof gefilmd. Dat je van conventioneel camerawerk en montage houdt prima maar cinematografisch is Gamer top notch.
Maar ik begrijp het wel. De gemiddelde actiefilm fan is hier niet klaar voor (als ik dat gejammer op basis van montage hoor, krijg ik ook het idee dat ze na een portie advocaat al stomdronken zijn). Dat lijkt me wel duidelijk. Arme Tony Scott en Neveldine & Taylor.
Rosicky
De cameravoering/montage is een kwestie van smaak, dus een discussie daarover houden lijkt me vrij zinloos. Wat betreft het realisme: in veel films ben ik bereid mee te gaan in de onrealistische wereld, omdat het verhaal op een heldere manier wordt uitgelegd en omdat ik vervolgens weet wat wel en wat niet kan in deze alternatieve wereld. Dat was bij Gamer niet zo. Ja, ik noem het onrealistisch als een SUV kan rijden op een paar liter uitgekotste wodka en een beetje urine van Gerard Butler.
FL88
Vanwaar die zelfingenomen houding in de discussie rondom deze film, NW?

Law Abiding Citizen

Milk
Drama / Biografie, 2008

Crank
Actie / Misdaad, 2006
videogamegevangenedystopiemind controlgun battlewrongful imprisonmentwrongful convictiononline gaming 2030sdeath gamenot too distant future