• 9.373.363 stemmen

Met onder meer: Dustin Hoffman, Rene Russo en Morgan Freeman

Gesproken taal: Engels, Koreaans en Frans

Releasedatum: 13 april 1995

Plot Outbreak

"This animal carries a deadly virus... and the greatest medical crisis in the world is about to happen."

Een dodelijk virus weet zijn weg te vinden naar de Verenigde Staten via een Afrikaans aapje. Het is aan Kolonel Sam Daniels om de epidemie te stoppen in een klein dorpje, dat volkomen afgezet wordt in een poging om een overdreven reactie van het Witte Huis te voorkomen.

Robby Keough

Dr. Raswani

Dr. Lisa Aronson

avatar van Jordy

Jordy

Spannend verhaaltje, een paar goede scenes en vooral de top-cast (Hoffman, Russo, Kevin Spacey, Cuba Gooding Jr., Morgan Freeman e.a.) maken dit een vermakelijk filmpje. 3 sterren.

avatar van neo

BS

goede film,spannend,beste acteurs en grappig op momenten.3,5 sterren

avatar van haagseharry

haagseharry

Een goede cast is geen garantie voor een goede film.

avatar van tom

tom

Het is allemaal net niet

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Leuk uitgangspunt, maar een falend eindresultaat.

avatar van jester

jester

De cast is wel goed, maar de casting wat minder. Ik heb wat moeite met Dustin Hoffman in deze rol.

avatar van maximus

maximus

Ja deze film is erg goed hoor!!!!

heb hem nog steeds niet uit m'n vhs banden

collectie geschrapt..

avatar van BS

BS

oke harry, daar heb je ook wel weer gelijk in.Toch blijf ik dit een goede film vinden en net als maximus staat hij ook gewoon in de kast en gaatie echt niet weg hoor

avatar van Wuti

Wuti

hoewel het blik met de eeuwenoude cliche wordt opengetrokken vond ik het wel een interesante film. De reeele dreiging van zon virus dat resistent is tegen bijna alles, ja das toch wel dreigend. Morgan Freeman was natuurlijk weer de man, maar dat is ie altijd. 3 sterren

p.s. sbs6 verziekte wel de helft van het kijkplezier door het jostijournaal en showniets er tussen te stouwen + nog 6 keer reclame ofzo #$#@%$%!$

avatar van lorelei

lorelei

cliché...blabla...cliché...blabla...cliché...blabla...onderbreking (zwaar irritant) cliché...blabla...cliché...blabla...the end

vond hem een beetje matig. Weer zo'n zwaar voorspelbare film. Met wél genoeg spanning, maar net te voorspelbaar. Jammer, want er zaten toch een paar aardig goeie acteurs in die film. En kunnen die mensen van sbs6 niet een keer ná een film het nieuws doen?

1,5* voor de moeite en de goeie cast

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Wel actueel na de poederbrieven en de SARS. Of telt dat dan niet mee?

avatar van tovenaar

tovenaar

narva77 schreef:

Wel actueel na de poederbrieven en de SARS. Of telt dat dan niet mee?

Waarom niet? Ik denk dat je dat best mee mag laten wegen in je oordeel (niet dat ik Outbreak trouwens een goede film vind). Dat vond ik ook juist erg leuk aan The Andromeda Strain die ik laatst heb gezien. Een redelijk oude film die toch nu op dit moment erg actueel bezig is. Ik denk dat dat zeker heeft meegelift in mijn oordeel.

avatar van Wouter

Wuti schreef:

Maar een virus dat zo snel de wereld verovert is verre van realistisch natuurlijk.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

In het begin nog veelbelovend om vervolgens het verhaaltje slecht uit te werken en ongeloofwaardig te eindigen... 2 sterren.

avatar van mister blonde

mister blonde

nee ja leuk, over spoilers gesproken. nu weet ik al dat het einde onwaarschijnlijk is..;-)

avatar van De Knip

De Knip

Dustyfan schreef:

5 sterren dus, dik verdiend!

Het is inderdaad de beste film ooit gemaakt

avatar van Wouter

Dustyfan schreef:

5 sterren dus, dik verdiend!

Omdat er niks mis mee is, geef je 5 sterren?!

avatar van EmDee

EmDee

Kijk naar zijn nick, dan naar zijn top 10.

Dat verklaart volgens mij veel.

Dustyfan

Gisteravond voor de zoveelste keer bekeken. Hij blijft #1 in m'n top-10.

PartyMarty

Vind de eerste helft heel goed wanneer de outbreak plaats vindt. Ik denk dat ik wel van dit soort scenes houd aangezien ik dat in The Siege en The Stand ook erg spannend vond. De tweede helft wordt het allemaal wat minder, het blijft natuurlijk een Hollywoodfilm. Wel boven het gemiddelde.

EmDee schreef:

Kijk naar zijn nick, dan naar zijn top 10.

Dat verklaart volgens mij veel.

Dacht dat het een fan van Dusty Springfield was maar nu snap ik hem ook, denk ik.

Dustyfan

Was al algemeen bekend, inmiddels.....

PartyMarty

Ik ben hier nog niet zo lang Dustyfan,sorry, maar het zou natuurlijk kunnen dat iemand die van Dusty's liedjes houdt graag naar Dustins films kijkt?

No hard feelings

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Uitermate beroerd script dat van ongeloofwaardigheden aan elkaar hangt (een ziekenhuis zonder luchtfilters? helikopters die half Amerika overliegen zonder te hoeven tanken? een hartstilstand waarvan je gaat trillen?), maar dankzij het acteerwerk nog 1,5 * (al vraag ik mij af waarom een acteur als Hoffman zich hiervoor leent).

(en dat chauvinisme altijd weer: Freeman over het bombarderen van het stadje: "These people are Americans" - tsja, als het Mexicanen waren geweest lag het natuurlijk anders...)

avatar van jerryv

jerryv

Top Film, ik heb hem een 4 gegeven, eerst wou ik hem niet gaan kijken maar uiteindelijk heb ik dat toch maar gedaan (op tv) en ik ben blij dat ik dat gedaan hebt, goede film, leuke momenten en natuurlijk ook dramatische beelden die in deze tijd toch wel dichtbij zijn.....

Toppertje

avatar van flipsen

flipsen

Gisteren op TV gezien, leuke film om een keer te zien. Zit wel bomvol met cliches en amerikaans chauvinisme. Ik vind vooral de overgangen van locatie erg goed, van amerikaans laboratorium naar afrika, van TV-studio naar moeder die tekening van haar dochter met een aapje erop kijkt Verder, angstaanjagend onderwerp, nog eventjes leuke actie alleen zo het amerikaanse leger er weer bij betrokken moet worden, vind ik niet goed bij deze film passen

Toch 3.5 ster