Outbreak (1995)
Met onder meer: Dustin Hoffman, Rene Russo en Morgan Freeman
Gesproken taal: Engels, Koreaans en Frans
Releasedatum: 13 april 1995
Plot Outbreak
"This animal carries a deadly virus... and the greatest medical crisis in the world is about to happen."
Een dodelijk virus weet zijn weg te vinden naar de Verenigde Staten via een Afrikaans aapje. Het is aan Kolonel Sam Daniels om de epidemie te stoppen in een klein dorpje, dat volkomen afgezet wordt in een poging om een overdreven reactie van het Witte Huis te voorkomen.
Sam Daniels
Dr. Benjamin Iwabi
Dr. Raswani
Dr. Lisa Aronson
Jordy
Spannend verhaaltje, een paar goede scenes en vooral de top-cast (Hoffman, Russo, Kevin Spacey, Cuba Gooding Jr., Morgan Freeman e.a.) maken dit een vermakelijk filmpje. 3 sterren.
neo
vond deze film niet zo boeiend,maar omdat de cast wel goed is 2.5 sterren
haagseharry
Een goede cast is geen garantie voor een goede film.
jester
De cast is wel goed, maar de casting wat minder. Ik heb wat moeite met Dustin Hoffman in deze rol.
maximus
Ja deze film is erg goed hoor!!!!
heb hem nog steeds niet uit m'n vhs banden
collectie geschrapt..
BS
oke harry, daar heb je ook wel weer gelijk in.Toch blijf ik dit een goede film vinden en net als maximus staat hij ook gewoon in de kast en gaatie echt niet weg hoor
Wuti
hoewel het blik met de eeuwenoude cliche wordt opengetrokken vond ik het wel een interesante film. De reeele dreiging van zon virus dat resistent is tegen bijna alles, ja das toch wel dreigend. Morgan Freeman was natuurlijk weer de man, maar dat is ie altijd. 3 sterren
p.s. sbs6 verziekte wel de helft van het kijkplezier door het jostijournaal en showniets er tussen te stouwen + nog 6 keer reclame ofzo #$#@%$%!$
lorelei
cliché...blabla...cliché...blabla...cliché...blabla...onderbreking (zwaar irritant) cliché...blabla...cliché...blabla...the end
vond hem een beetje matig. Weer zo'n zwaar voorspelbare film. Met wél genoeg spanning, maar net te voorspelbaar. Jammer, want er zaten toch een paar aardig goeie acteurs in die film. En kunnen die mensen van sbs6 niet een keer ná een film het nieuws doen?
1,5* voor de moeite en de goeie cast
narva77 (crew films)
Wel actueel na de poederbrieven en de SARS. Of telt dat dan niet mee?
tovenaar
Wel actueel na de poederbrieven en de SARS. Of telt dat dan niet mee?
Waarom niet? Ik denk dat je dat best mee mag laten wegen in je oordeel (niet dat ik Outbreak trouwens een goede film vind). Dat vond ik ook juist erg leuk aan The Andromeda Strain die ik laatst heb gezien. Een redelijk oude film die toch nu op dit moment erg actueel bezig is. Ik denk dat dat zeker heeft meegelift in mijn oordeel.
Maar een virus dat zo snel de wereld verovert is verre van realistisch natuurlijk.
Agony
- 1985 berichten
In het begin nog veelbelovend om vervolgens het verhaaltje slecht uit te werken en ongeloofwaardig te eindigen... 2 sterren.
mister blonde
nee ja leuk, over spoilers gesproken. nu weet ik al dat het einde onwaarschijnlijk is..;-)
Dustyfan
Niks mis mee, deze film.
5 sterren dus, dik verdiend!
EmDee
Kijk naar zijn nick, dan naar zijn top 10.
Dat verklaart volgens mij veel.
Dustyfan
Gisteravond voor de zoveelste keer bekeken. Hij blijft #1 in m'n top-10.
PartyMarty
Vind de eerste helft heel goed wanneer de outbreak plaats vindt. Ik denk dat ik wel van dit soort scenes houd aangezien ik dat in The Siege en The Stand ook erg spannend vond. De tweede helft wordt het allemaal wat minder, het blijft natuurlijk een Hollywoodfilm. Wel boven het gemiddelde.
PartyMarty
Dacht dat het een fan van Dusty Springfield was maar nu snap ik hem ook, denk ik.
Dustyfan
Was al algemeen bekend, inmiddels.....
PartyMarty
Ik ben hier nog niet zo lang Dustyfan,sorry, maar het zou natuurlijk kunnen dat iemand die van Dusty's liedjes houdt graag naar Dustins films kijkt?
Queto Yurlunyur
Uitermate beroerd script dat van ongeloofwaardigheden aan elkaar hangt (een ziekenhuis zonder luchtfilters? helikopters die half Amerika overliegen zonder te hoeven tanken? een hartstilstand waarvan je gaat trillen?), maar dankzij het acteerwerk nog 1,5 * (al vraag ik mij af waarom een acteur als Hoffman zich hiervoor leent).
(en dat chauvinisme altijd weer: Freeman over het bombarderen van het stadje: "These people are Americans" - tsja, als het Mexicanen waren geweest lag het natuurlijk anders...)
jerryv
Top Film, ik heb hem een 4 gegeven, eerst wou ik hem niet gaan kijken maar uiteindelijk heb ik dat toch maar gedaan (op tv) en ik ben blij dat ik dat gedaan hebt, goede film, leuke momenten en natuurlijk ook dramatische beelden die in deze tijd toch wel dichtbij zijn.....
Toppertje
flipsen
Gisteren op TV gezien, leuke film om een keer te zien. Zit wel bomvol met cliches en amerikaans chauvinisme. Ik vind vooral de overgangen van locatie erg goed, van amerikaans laboratorium naar afrika, van TV-studio naar moeder die tekening van haar dochter met een aapje erop kijkt Verder, angstaanjagend onderwerp, nog eventjes leuke actie alleen zo het amerikaanse leger er weer bij betrokken moet worden, vind ik niet goed bij deze film passen
Toch 3.5 ster

Thriller 'Outbreak' met Morgan Freeman wordt vanavond (19 februari) uitgezonden op televisie

Dit is wat we kunnen leren van virusfilms

De vijf beste films over een grootschalige virusuitbraak

The China Syndrome
Thriller / Drama, 1979