The Return of the Texas Chainsaw Massacre (1995)
Genre: Horror / Komedie
Speelduur: 86 minuten / 95 minuten (uncut version)
Alternatieve titel: The Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation
Geregisseerd door: Kim Henkel
Met onder meer: Renée Zellweger, Matthew McConaughey en Robert Jacks
Plot The Return of the Texas Chainsaw Massacre
"If looks could kill, he wouldn't need a chainsaw."
Als twee koppels, waaronder Jenny en haar vriend, na een schoolfeest op weg naar huis rijden, verdwalen ze in het bos en krijgen vervolgens een auto- ongeluk. De vier studenten gaan op zoek naar hulp, maar komen dan één voor één in handen van Vilmer, een psychopatische moordenaar, en diens familieleden. Onder deze familieleden bevindt zich de beruchte kettingzaagmoordenaar Leatherface.
Jenny
Barry
Rothman
Rothman's Chauffeur
INSTITUT777
deze hele film is een slap aftreksel met hysterisch gekrijs, bagger van de bovenste plank....0,5 omdat lager niet kan.
Kricky
jemig wat een afgezaagde film. Ik vond er niks aan. En er werd skecht geacteerd. Als je nu bedenkt dat de meesten nu grote sterren zijn geworden
1 ster
Halcyon
jemig wat een afgezaagde film.
Haha, leuke woordspeling
Horrordude
Afgezet, wat een onzin allemaal zeg... BAH.. ik hoefde nog maar 20 minuten maar ik kon gewoon niet meer.
Ja dit was inderdaad een slechte film en dat met sterren als Renée Zellweger en Matthew McConaughey. De enige leuke scene vond ik nog toen Renée Zellweger bij het huis van die geile vrouw aankwam. Die vond ik er wel lekker uitzien.
Richard_Voorhees
Ze doen niet eens de moeite om deze film nog een beetje goed te maken: 0,5*
damianodebeste
Jammer ik vond de meeste delen van TCM heel goed maar deze kan het niveau van de andere films niet halen.
Aapje81
Deel 2 vond ik al verschrikkelijk slecht maar ik geloof toch dat ik deze nog iets slechter vindt. Maar eerlijk is eerlijk het hangt erom. Laat ik het erop houden dat ik het orgineel erg goed vond maar de vervolgen stuk voor stuk waardeloos. Het werkt gewoon niet meer en is alleen maar irritant geen moment spannend en al helemaal niet grappig. Het is een stompzinnige en nutteloze film die een belediging is voor het hele horrrorgenre. Maar dat geldt ook voor heel veel horrorvervolgfilms maar deze spant voor mij nog altijd de kroon. Had alleen nog gered kunnen worden als Bridget Jones in stukken werd gezaagd.
riefenstahl
Tja, er had veel meer van gemaakt kunnen worden.
De acteurs schmieren er op los..ongeloofelijk.
Het enige wat de moeite waard is, is de nog jonge en mooie Zellweger die de hele film op blote voetjes rond rent.
Kr!kke
pfff wat een brolfilm... ik geef wel geen stem omdat ik hem na 40 minuten heb afgezet
Elineloves
Tsja hoogstaand is deze film niet.. maar toch leuk om Matthew in deze film te zien.. Verder was de film niet boeiend, ze hadden er veel meer uit kunnen halen, zeker als je deze films vergelijkt met de andere TCM-films.
Dit is denk ik de lelijkste filmposter die ooit gemaakt is...
Jak.
matthijs_013
Hilarisch slechte film met belachelijke slechteriken. Leatherface als travestiet... is dit geen parodie? Het ergste is nog dat het begin nog het sterkste gedeelte was van de gehele film. Renée Zellweger was nog het enige pluspunt. Tsja, je moet als actrice toch ergens beginnen...
Dit is denk ik de lelijkste filmposter die ooit gemaakt is...
Als je er nog eens goed naar kijkt en even over nadenkt. Dan is die echt fantastisch! Niet mooi, maar wel fantastisch.
ASman
Zucht,... Moet ik echt een halve ster geven ?
Vooruit dan maar, voor McConaughey die de enigste is die nog op een respectabele manier deze film doorkruipt als een over the top-psycho ( maar een chop top... it is not ! ).
Voor de rest is deze film een waardeloos stuk drek dat tergend pijnlijk en langzaam verzuipt in zijn eigen zieligheid en er genoegen in neemt een van de grootste horrormythen ooit belachelijk te maken... bah !
Ok, Kim Henkel... ik weet dat je leatherface mee hebt uitgevonden, maar dat geeft je nog niet het recht om hem op deze manier te beledigen. Voor de rest : bol het maar af kerel !
Tel daarbij nog een volstrekt idioot subplotje op en je kijkt naar een van de grootste stukken stront ooit op het filmpelicule verschenen.
Voor hen die dit ook eens meegemaakt willen hebben...
p.s. : Jim Siedow draait zich nu waarschijnlijk om in zijn graf omdat deze film nog steeds bestaat !
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Net zoals Niethie heb ik deze ooit gezien en ik vond hem toen best meevallen. Vandaar dat ik hem nog eens herzien heb om te kijken of dat wel degelijk waar was.
Als kind beleef je duidelijk dingen anders. Neen, hier viel niet veel te beleven. Nogthans de film begon zeker niet slecht. Leuke intro, mistige locaties, luchtig sfeertje...Ook de scènes bij die seksverslaafde vrouw waren behoorlijk grappig.
Maar de scènes in het huis duren verschrikkelijk lang. Erg langdradig en inderdaad saai en nutteloos. De eindscènes met die vreemde mannen vind ik ook niet echt passend.
Je kan je ook de vraag stellen waarom dit vervolg de titel Texas Chainsaw Massacre nog draagt. Niemand wordt met een kettingzaag gedood. Nog belachelijker is dat deze film in delen van Noord-Europa gebannen is wegens te weldadig. Ook Leatherface als dragqueen is nu niet bepaald een goed idee. Ik kan me voorstellen dat dit op een aannemelijke manier uitgelegd kan worden, maar toch....zoiets doe je niet met een respectabel horroricoon. Verder deed McCaunoghey het heel goed, maar Renee Zellweger acteerde als een kwezeltje. Het personage Heather deed het ook aardig en was best grappig in het begin.
Een stukje dat me wel eeuwig bijblijft en persoonlijk één van de leukste scènes in de filmgeschiedenis zijn die twee oudjes op het einde in hun mobilhome. Zoiets random heb ik nog nooit gezien, gewoon even in beeld en terug weg. De zon kwam pas op (6 uur s'morgens ?) en toch kwam grootmoeder nog even langs met twee bloody mary's haha
Geweldig!
jordandejong
door deze te hebben gekeken heb ik tot nu toe alle texas chainsaw films gezien.
Ik moet zeggen dat er een aantalmindere tussen zaten, maar ook hele goeien.
Het begin van de film is allemaal nog niet zo slecht niet en zelfs een beetje spannend.
Maar eenmaal in het huis word het echt saai.
Het is eigenlijk een remake van de orginele alleen dan met een humoristisch sfeertje wat ik trouwens helemaal niet grappig vond. toch nog 2.5.
movielou
zoiezo bagger dit, maar hoe kan dat nou want meestal zijn de texas chainsaw massacre films goeie films.
1,0
movie acteurs
Heb erger gezien van dit soort bizarre horror films.
Bij deze film denk je dat je eerder naar een parodie zit te kijken dan een echt vervolg. Leatherface als travestiet was werkelijk belachelijk. Zellweger is natuurlijk geen slechte actrice, in ieder geval ze deed haar best. De aankleding was ook wel aardig, en sommige dingen waren gewoon stom dat ze hilarisch/leuk werden. Krijgt tot nu toe een 1,5.
krosnicky
euhm, misschien omdat dit deel VIER is............?
Chainsaw
deel 4 dit is toch deel 3
Nee, dit is deel 3.
DjFrankie
Komisch deel van de cyclus, maar ik heb me wel vermaakt hiermee, een zesje voor dit deel.
Phantasm
Wat een verschrikkelijke slechte film was dit, horror kwam er al helemaal niet in voor, gewoon bagger.
moviemafketel
- 19752 berichten
Dramatisch, ik heb ook niet veel zin om hier te veel woorden aan vuil te maken. Een verkrachting van de franchise. Leatherface speelt hier een hysterische dragqueen en is nergens eng.
Acteerwerk een dikke 1. Beslissingen die worden genomen zo vreselijk dom dat het nergens meer serieus te nemen valt. McConaughey in 1 van zijn slechtste rollen ooit en dat zegt wat bij hem. Ik wil dit heel snel vergeten, maar dat zal ook wel lukken.
Boeikens
Komedie...
Het enig grappige is dat ze erin slagen een film zo te verneuken!
UmbraVitae
de minste van alle tcm films, maar hou toch van het sfeertje, en heerlijk gekres
hou gewoon van wansmaak
6-6-6
Gewoon genoten van deze totaal dwaze inbreed redneck next generation hillbilly's komedie. Jammer van de te weinig aanwezige kills ,(7 stuks totaal), maar met de truck één keer of 10 over iemand heen rijden, geweldig. Maar als komedie en parodie op het genre TCM geef ik toch een 2,5.

Texas Chainsaw Massacre

1986

The Texas Chain Saw Massacre
1974

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Train Dreams
Drama / Romantiek, 2025