The Return of the Texas Chainsaw Massacre (1995)
Genre: Horror / Komedie
Speelduur: 86 minuten / 95 minuten (uncut version)
Alternatieve titel: The Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation
Geregisseerd door: Kim Henkel
Met onder meer: Renée Zellweger, Matthew McConaughey en Robert Jacks
Plot The Return of the Texas Chainsaw Massacre
"If looks could kill, he wouldn't need a chainsaw."
Als twee koppels, waaronder Jenny en haar vriend, na een schoolfeest op weg naar huis rijden, verdwalen ze in het bos en krijgen vervolgens een auto- ongeluk. De vier studenten gaan op zoek naar hulp, maar komen dan één voor één in handen van Vilmer, een psychopatische moordenaar, en diens familieleden. Onder deze familieleden bevindt zich de beruchte kettingzaagmoordenaar Leatherface.
Jenny
Barry
Rothman
Rothman's Chauffeur
jedymaster
denk eraan the saw blijft nog steeds in the family hahaahahaha
Chainsaw
Wat een belachelijk wanproduct. De eerste drie films uit de Texas Chainsaw serie waren erg vermakelijk, maar dit slaat werkelijk alles. Verschrikkelijk dom verhaal, geen spanning, gore of humor te bekennen en de personages zijn ook flinke prut. Zelfs Leatherface is bijzonder irritant geworden. Hadden ze in de montageruimte maar een kettingzaag gebruikt.
0,5 sterren.
Hemdale
Inderdaad een schijtfilm! Deze hoort gewoon echt niet bij de TCM reeks! 0,5*!!!!
bioscoopzaal
Waardeloze prulfilm waar absoluut geen touw aan vast te knopen is. Matthew MacConaughey (met een mechanisch been!) en Renée Zellweger acteren echt verschrikkelijk, net als de rest van de cast overigens. De regie en montage slaan al helemaal nergens op. Het mocht ook duidelijk niet teveel kosten want er wordt de hele film door gretig gebruik gemaakt van alle mogelijke (overduidelijk) kartonnen decors.
Bovendien was het een bijzonder ongelukkige zet om Leatherface de degraderen tot gillende nicht. Het beroofde hem van zijn laatste greintje geloofwaardigheid.
Sommige films zijn zo slecht dat je er nog wel om kan lachen, maar dit was gewoon té triest. Ik heb hem ook alleen maar uitgekeken om te zien of regisseur Kim Henkel het lage niveau de hele film door kon volhouden. Blijkbaar wel. En nog met gemak ook.
0.5 sterren.
darkcity
Ik heb hier echt superhard om gelachen om zn belachelijke scenes en zn domme akties. Van hoog amusants niveau maar voor de rest geen hoog niveau. Maar ik heb me toch kapot gelachen zoals dat iedereen maar de hele tijd geslagen wordt door matthew hahaha !!
3 sterren voor de lol die ik heb beleefd.
damon
sommige scene sukken zo zwaar....HEB RESPECT VOOR LEATHERFACE!
Bandit
Ik heb toch zelden zo'n draak van 'n film gezien....... en dan heb ik 't nog niet eens over de acteurs, wat een ongelofelijk drama zeg.
Chainsaw
En ik snap ook nog steeds de rol van die man in zijn limo aan het einde niet.
damon
ik ook niet, maar laten we deze film gewoon collectief negeren.....misschien verdwijnt ie dan.....
Hobbes
Kon het niet mer aan zien na een halfuur.
en dan vind je dat je genoeg hebt gezien om te stemmen?
Soeperman87
Wat een BAGGER film.... Geen humor, maar ook niet eng.... Sja, word bijna moeilijk om te zeggen wat voor genre het is.....
Ik gok maar op een niet geslaagde kinderfilm ala Pokémon....
bioscoopzaal
Wat heeft die Henkel buiten deze film nog verwezenlijkt? Eerlijk gezegd heb ik nog nooit van die kerel gehoord.
Hij was de scenarist en producer van de originele TCM en werkte mee aan Tobe Hooper's tweede film Eaten Alive, maar dat is ook zowat zijn enige verdienste.
Lenn
deze film is echt waardeloos
het idee alleen al om een ganse film (!) rond het achtervolgen van enkele dwaze pubers door enkele ....( ja wat zijn het ) te make...
wanneer je niet kan slape = halfweg heb je nog nooit zo goed geslape
en oja btw 'niets is spannend laat staan creepy'
deze verdiend geen punten
nirvana
Ik ben dan nog zo dom geweest om hem te gaan kopen!!! Niet dat die 8 euro mij de das omdoet maar ik denk dat ik wel iets beters had gevonden voor die prijs. Had ik geweten wat voor ne zever dit was had ik hem zelfs ni gaan huren voor 3 euro. 1 ster omdat McConaughey zijn ziekelijke rol toch nog redelijk speelt.
dinky
Ik vond deze film best aardig zeker Matthew speelde zijn rol goed, en de Leatherface is the best of all times met zijn kettingzaag
Horrorfanaat
Wie heeft deze film toevallig gekocht op video en wil hem kwijt voor een aardig prijsje?
AncientRites
inderdaad een serieuze flop, men moet eens leren geen remakes te maken van klassiekers als men er zelf niets van kan
Chainsaw
Dit is geen remake. Dit is een vierde deel van een serie. De makers vonden het na deel 2 en 3 nodig om het origineel nieuw leven in te blazen en maakten dus een vervolg met hetzelfde plot als het origineel. Marcus Nispel's Texas Chainsaw Massacre is echter wel een remake van het origineel.
AncientRites
het concept is in ieder geval totaal verneukt
Chainsaw
dat is ook mogelijk, die nieuwe van vorig jaar wel dan? was ook een behoorlijke flop
het concept is in ieder geval totaal verneukt
Ja, die nieuwe van vorig jaar is wel een remake van het origineel.
nathan_666
kuchkuchkuchkuch*slecht*!kuchkuchkuchkuch.
(dankzij mij staat hij nu nr. 23 in flop 100 :d)
0.5
Horrorfanaat
Waar sloeg deze film op zeg? McCauneghey speelde nog wel een aardige psychopaat maar voor de rest barstte de film van de stupide dialogen, oerslecht acteerwerk en een vrouw als Leatherface.
* ster
moviemike
McConaughey een aardige psychopaat???
Zelden zo'n irriterende, overacterende rotvertolking waargenomen dan deze.
Horrorfanaat
McConaughey een aardige psychopaat???
Zelden zo'n irriterende, overacterende rotvertolking waargenomen dan deze.
Das jouw mening. Maar dat vond ik nog het enige positieve in de film.
* ster
Oh nee het was geen vrouw zie ik op imdb het was een travo die inmiddels overleden is.
Justice4All
Ik zou deze film graag de grond in willen boren, maar ik zie al dat jullie al voor mij hebben gedaan
0,5 der 0,5's
pietje punk
nounounou hoewel ik het moeilijk vond om de hele film te blijven zitten om hem af te kijken vond ik hem als chainsaw fan tog best nog wel grappig. alleen jammer dat er echt helemaal nix goed was, acteerwerk was middelmatig tot uiterstslecht, karakters was flut, verhaal lijn heel slecht gejat van het origineel, locaties van nix... en de meest waardelose leatherface ooit! snap niet dat kim zo zij eigen creatie de grond in boord! we weten dat leatherface niet een kouwe moordenaar is maar een onhandige sukkel die doet wat zn broers zeggen maar om hem nou zo neer te zetten als iedereen een beeld van heeft! beetje jammer!
ik geef em geen cijfer... durf het ni aan

Texas Chainsaw Massacre

The Texas Chain Saw Massacre
1974

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Train Dreams