• 9.373.780 stemmen

The Return of the Texas Chainsaw Massacre (1995)

Horror / Komedie | 86 minuten / 95 minuten (uncut version)

Genre: Horror / Komedie

Speelduur: 86 minuten / 95 minuten (uncut version)

Alternatieve titel: The Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation

Geregisseerd door: Kim Henkel

Met onder meer: Renée Zellweger, Matthew McConaughey en Robert Jacks

Plot The Return of the Texas Chainsaw Massacre

"If looks could kill, he wouldn't need a chainsaw."

Als twee koppels, waaronder Jenny en haar vriend, na een schoolfeest op weg naar huis rijden, verdwalen ze in het bos en krijgen vervolgens een auto- ongeluk. De vier studenten gaan op zoek naar hulp, maar komen dan één voor één in handen van Vilmer, een psychopatische moordenaar, en diens familieleden. Onder deze familieleden bevindt zich de beruchte kettingzaagmoordenaar Leatherface.

1 Leatherface is al overleden (Robert Jacks) SHIT!!!! F*ck

dinky

nounou pietje puk! zo gaat ie wel hoor Leatherface is een supercoole kannibaal (k wou dat ik hem was) en je moet moet niet zeggen dat hij slecht is, want dat is hij ZEKER niet.

Horrorfanaat schreef:

Waar sloeg deze film op zeg? McCauneghey speelde nog wel een aardige psychopaat maar voor de rest barstte de film van de stupide dialogen, oerslecht acteerwerk en een vrouw als Leatherface.

* ster

Leatherface en z,n familie zijn de BESTE!!!!!!!!!

avatar van ll_Sparrow

ll_Sparrow

Oh god.....een deel 2? Check dat verhaal dan! Hoe standaard. (Gelukkig) heb ik hem niet gezien, en ik ben ook zeker niet van plan om hem ooit te bekijken.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

ll_Sparrow schreef:

Oh god.....een deel 2?

Deel 4

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Dit was de leukste komedie van het jaar

. Wat een schande zeg, ik heb echt in een deuk gelegen bij deze film. Totaal geen horror. Jammer !!!

avatar van Lenn

Lenn

Een flop!

forelli

Je zou haast zeggen dat het een parody op de texas chainsaw massacre uit 1974 is

forelli

lijkt wel een parodie op the texas chainsaw massacre, erg slechte 4rde deel, wel grappig stukjes, dat ze die zo stom kunnen maken verwacht je toch niet van Kim Henkel, aldus eigenlijk gewoon een parodie op TCM

avatar van stijn1313

stijn1313

dit is een van de slechtste films ooit: slechte acteurs, horror valt ver te zoeken en hij is gewoon saai!

stijn1313 schreef:

Precies!, ik vond Matthew alleen wal aardig acteren, maar verder, nee hoor.

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 1,5. een dom deel uit de reeks erg fake.

avatar van Jupilerman

Jupilerman

Allemaal erg slecht gefilmd en geacteerd,en dan slaat het plot ook nog helemaal nergens op.Toch nog een sterretje voor die achtervolging op het dak,dat was wel leuk

avatar van Horrordude

Horrordude

Is dit niet met Leatherface ????

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Horrordude schreef:

Is dit niet met Leatherface ????

Jawel, Leatherface speelt ook in deze film gewoon één van de hoofdrollen. Alleen is in deze film de nadruk gelegd op zijn vrouwelijke kant, welke in de eerste film ook even te zien is, maar in de tweede en derde film (en de remake) niet. Het personage Leatherface is hier dus nogal ... anders.

avatar van DeCol

DeCol

Ik snap de lage klassering. Mijn broer snapte er niks van en vond het een goeie film, ik vond het een grote flop! Deze film hoort echt in de flop 100, nog 3 stemmen en hij staat erin, want jezus dit is een slechte film. Er is gewoon niks positiefs aan.. 0,5*

avatar van thunderball

thunderball

Ooit op TV gezien, dit is echt een waardeloos ranzig werkje! Dit verdient eigenlijk gewoon een nul! Zonde van je tijd en energie gebruik!

0,5 ster!

avatar van euroburger

euroburger

De remake van TCM was nog goed te doen, en ik had verwachtingen die ingelost werden. Maarre......waar had ik deze ellende eigenlijk aan verdiend?

avatar van fluppebxl

fluppebxl

Ik geef die film een 5, omdat ik zelden zo gelachen heb met 'n film. Dat het helemaal niet zo bedoeld was, maakt het eigenlijk nog véél grappiger

avatar van 0001

Ik weet niet waarom jullie zo negatief

over deze movie doen,in 2003 had ik die film alleen in het donker gezien net zoals blair witch

en ik kreeg daar rillingen van

echt een goeie film ik wil nu graag als het even meezit

The grudge 2 zien of the ring 1

avatar van otherfool

otherfool

Vreselijke wanvertoning die het terecht tot diverse flop lijstjes schopt. Jongens, jongens, wat een waardeloze film...

0,5*.

avatar van uberjason

uberjason

deze film mist letterlijk alles van zn voorgangers, waaronder goede casting. de sfeer is slecht en moeilijk om naar te blijven kijken, al vanaf de eerste minuut. het einde is nog gestoorder, en dat bedoel ik niet in het voordeel van de killers. ik snapte de hele film toch al niet wat betrefd de next generation, wat moeten die lui toch? enige die een beetje kan acteren in deze tranentrekker is Zellweger, daar is het ook mee gezegd.

sorry Chainsaw-fans, maar dit deel zou eigenlijk niet mogen bestaan. met die lippenstift op de cover zou je het meer een chick-flick kunnen noemen (sorry girls, no offense)

avatar van Horror-Maniac

Horror-Maniac

1 woord BAGGER

0,5 *

avatar van horrorjp

horrorjp

ik vond het een goeie film!

waarom hij als vrouw verkleed is is de reden dat zijn moeder overleed ofzo dus hij was zelfs zo gek dat hij huid van ze moeder op zich ging plakken. dus ik vond dit een goeie film ben nu nog op zoek naar de eerste 3 delen mischien vind ik deze dan ook wel een egte flop

avatar van nacht

nacht

ik vond deze niet slecht, was eerder grappig

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Na het geweldige 1ste,2de en het goede 3de deel komt deze rotzooi.

Heel erg slecht.0.5*

avatar van loer

loer

Ik zal er wel niks van begrepen hebben. Maar ik vond deze film vermakelijk.

avatar van The Oceanic Six

Waardeloos. Schandalig slechte zooi dat echt is gemaakt om ook de kijkers te martelen. Dit voelt als een been die door een kettingzaag eraf gemaaid wordt...

avatar van Leviathan

Leviathan

Ik neem aan dat dit gewoon een wannabe Texas chainsaw is ?

avatar van niethie

niethie

Had de film vroeger al eens gezien en in mijn herrinereing was hij nog te doen maar na al die slechte berichtjes/stemmen hier bij de film en zijn hoge notering in verschillende floplijstjes moest ik hem toch maar een keer herkijken maar wat een verschrikkelijk slaapwekkende kut film was dit zeg.

Het verhaal is weer erg standaard en te verschrikkelijk voor woorden, sommige scenes lijken gewoon compleet gejat te zijn uit het orgineel, de acteerpretaties waren stuk voor stuk verschrikkelijk (het leek soms wel of de acteurs het erom deden) zelfs de later zo bekend geworden McConaughey en Zellweger deden het verschrikkleijk en zullen hier vandaag de dag wel met schaamte op terug kijken, verder is de film nergens spannend al wordt er vooral ergens op het eind nog geprobeerd om ons te laten schokkeren door die ene gast met dat mechanisvche been helemaal door te laten draainen maar ik kon hier alleen maar om lachen .

Af en toe lijkt het ook alsof de film met een knipoog gemaakt is en er is dan ook af en toe even een lachje op mijn gezicht verschenen voor de rest zou ik zit niemand aanraden (zelfs de horrorfan zal hier van walgen).

1 ster