Alien: Covenant (2017)
Releasedatum: 18 mei 2017
Bekijk via HBO Max
Vandaag om 01:00 uur op Sat 1
Plot Alien: Covenant
"The path to paradise begins in hell."
De bemanning van het kolonieschip Covenant is op weg naar een verre planeet aan de andere kant van de Melkweg. Ze ontdekken daar, wat zij denken, een onbekend paradijs, maar wat eigenlijk een duistere gevaarlijke wereld is. De enige bewoner blijkt de 'synthetische' David (Michael Fassbender) te zijn, een overlevende van de gedoemde Prometheus expeditie.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Alien: Covenant (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Upworth
Maggie Faris
Hallett
AC1
- Ridley Scott, die nu door enkele bezoekers hier behoorlijk wordt af-gefikt heeft het hele Alien universum toch maar mooi gestart ...
Het is niet omdat iemand een goeie film maakt in het begin van z'n carriere dat we al z'n andere films ook goed moeten vinden. We zijn toch geen sekte die elke stap van de leider moet verheerlijken?
Ridley Scott zal voor mij altijd een held zijn maar dan alleen voor zijn eerste drie films.
Captain.janek
Nee AC1 we zijn zeker geen sekte, gelukkig niet.
Maar autonome, zelfdenkende en zelfbepalende mensen.
Gelukkig komen hier ook filmliefhebbers die kwaliteit op de juiste waarde schatten.
Ik sluit mij volledig aan bij xgogax

En vanzelfsprekend ook bij JacoBaco en Saving Pvt.Pyle
dit wordt een op het puntje van de stoel-ervaring...
horizons
Wat ik wel tof van Scott vind is dat hij een echte Bayplosion gebruikt in Alien: Covenant.
Redlop
Cynisch bedoeld, of vind je het inderdaad erg fijn dat de eens duistere suspense horror is verworden tot een Michael Bay-achtig actiespektakel?
horizons
Bayplosions werken in Bay films. Of het gaat werken in A:C moeten we nog zien.
Cameron had er ook al een actie spektakel van gemaakt trouwens.
Redlop
Cameron had er ook al een actie spektakel van gemaakt trouwens.
Klopt, maar niet op een Bay-achtige manier. Aliens heeft nog wel een duister claustrofobische rand.
JacoBaco
Bayplosion? Nu gaan jullie echt te ver!
Michael Bay en dan zo'n Roland Emmerich. Zij maken pas echt plat vermaak. Ik ben het er niet mee eens dat Scott nu een Alien film maakt in de trant van Bay. Ja, er zit wat spektakel in A:C, maar dit staat nog altijd heel veel af van Bayplosion.
Ik weet zeker dat in A:C de suspense, plot, sfeer nog altijd voorop staan en het spektakel secundair is. In tegenstelling tot Bay en Emmerich waarbij het precies andersom is.
horizons
Kijk in die trailer naar de ontploffende shuttle. Typische Bayplosion.
JacoBaco
Inderdaad, typisch Bayplosion. Maar wat ik net zei: de suspense, (inhoud) plot, sfeer staan nog altijd voorop en het spektakel/Bayploision is secundair. Bij Bay is het andersom en dat is het grote verschil.
Bay wordt o.a. vaak geridiculiseerd vanwege zijn vele overdreven explosies en dan vaak ook nog in slow motion. Dat is echt een exces/overkill. Het kan leuk erg leuk zijn hoor, maar dan wel in de juist context. Denk aan plat vermaak. En A:C is sowieso geen plat vermaak.
Wanneer iemand na het zien van A:C dit serieus wil vergelijken met Bayplosion, dan zoek ik diegene persoonlijk op en gaan we naar de kroeg voor een goed gesprek!
tbouwh
Ik denk dat Covenant nog wel de nodige inhoud zal gaan blootleggen, in navolging van Prometheus. De marketing focust nadrukkelijk op de actie en horror, maar dat wil niet zeggen dat deze film (denk alleen al aan de lading van de term Covenant) niet door zal gaan op de oorsprongsmythe die in Prometheus het plot voortstuwde.
Inderdaad!
De actie zal vermoed ik goed gedoseerd zijn i.p.v. Bay die altijd een overdosis toepast.
En kan mij ook niet voorstellen dat mensen na het zien van A:C terugkijken op een actiefilm.
Captain.janek
Voor mij staat vast dat KWALITEIT bij Ridley Scott voorop staat, dat is namelijk altijd het geval geweest in zijn producties.
Over alles wordt grondig nagedacht, het is niet voor niets dat er vijf jaar zit tussen Prometheus en Alien Covenant. Het script maar ook de locaties, acteurs, materieel en de score overal is goed over gespard en nagedacht. Dus dit is geen hapklare Veronica-brok met tig explosies en b-acteurs, maar een stevige onderhoudende en mindblowing ervaring.
Dit wordt een instant classic, een productie die de tand des tijds moeiteloos kan doorstaan.
JacoBaco
En wat fijn om een echte Prometheus fan onder ons te hebben hier!
AC1
Soms was de kwaliteit van de scenario's ver te zoeken. Tijdens Prometheus wou ik toch regelmatig bakstenen van piepschuim naar het scherm gooien. Of ga je me vertellen dat films zoals Exodus: Gods And Kings een hoogstaand, ijzersterk scenario hebben?
tattoobob
Soms was de kwaliteit van de scenario's was ver te zoeken. Tijdens Prometheus wou ik toch regelmatig bakstenen van piepschuim naar het scherm gooien. Of ga je me vertellen dat films zoals Exodus: Gods And Kings een hoogstaand, ijzersterk scenario hebben?
Exodus is denk ik een van zijn weinige fouten geweest.
Saving Pvt. Pyle
With Ridley Scott back in his game, the future of the sequels seems promising, and I expect audiences will be asking for more after this genuinely terrifying ride.
Grade: B+
Spoilers in deze review: FILM REVIEW: "ALIEN: COVENANT" a Terrifying Ridley Scott Classic - Splash Report - splashreport.com
A solid enough sci-fi thriller, with some gory jump scares, but is that what you want from an Alien film?
Alien Covenant Review - thehypedgeek.com
Welke slechte reviews van 4 of 5 franse twitteraars.
Blijkbaar verwachten mensen dat je zomaar weer een meesterwerk te zien zal krijgen.
Captain.janek
Nee, AC1, voor Exodus: Gods and Kings, is het klassieke Bijbelverhaal gebruikt, dat is al een ijzersterk scenario op zichzelf
Ik snap niet wat je op deze Ridley Scott filmsite zoekt als je enkel zoveel negatief commentaar hebt over zijn producties. .... Je ontmoedigt anderen echt niet in hun enthousiasme of bewondering hoor.
After all it's just entertainment, no more, no less.
En bij RS krijg je waar voor je geld.....maar misschien voel jij je meer senang op een Walt Disney site, zeker niets mis mee hoor, ook kwalitatief hoogwaardige producties voor de liefhebber van de soort.
Reviews tot nu toe.
Alien Covenant Reviews Roundup! - AvPGalaxy
Slecht: 4 reviews.
Ok/goed: 9 reviews.
Zeer goed tot geweldig: 15 reviews.
Momenteel 79% op Rotten tomatoes na 14 reviews.
Alien: Covenant (2017) - Rotten Tomatoes - rottentomatoes.com
horizons
Rotten Tomatoes percentage zegt niet zoveel (cq een review met cijfer boven de 6 (of 2,5 ster) is een fresh review. Dus positief voor percentage.
De average rating van 6,7 die daar getoond wordt valt dan toch wel beetje tegen.
Metacritic van 65 is ook niet bijster. (John Wick 2 staat daar op 75 bijvoorbeeld).
Maar, een rating zegt niet zoveel. Je eigen mening is voor jezelf het belangrijkste.
Sinds wanneer is moviemeter een Ridley Scott filmsite?
En bij RS krijg je waar voor je geld.....
Laatste film die ik echt goed vond van Scott was Black Hawk Down, daarna heeft geen film meer de vier sterren gehaald.
AC1
Gaat zakken op RT. Dat doet het altijd. Man Of Steel begon goed maar eindigde op 55%.
Saving Pvt. Pyle
Neehoor. De goede kritieken blijven binnenkomen. Ik denk dat het rond de 75% blijft hangen.
Was eerder 73 nu weer 79%
horizons
Een review van een mager zesje doet RT percentage al stijgen. Dus til daar nu niet zo zwaar aan...
Theoretisch kan een film 100% scoren met alleen maar 6/10 reviews. Dat maakt het dus niet direct de beste film ooit...
Saving Pvt. Pyle
Ik kijk niet alleen daar naar.
Ook naar de reviews. En die zijn overwegend zeer positief, wat ok-reviews en slechts 4 slechte.
En ze blijven maar komen.
badfans69
tattoobob
Dr.Strangelove
Zo denk in nou over Francis Ford Coppola, want even uit mijn hoofd wat voor goeds heeft hij na de jaren 70 nog gemaakt!
JacoBaco
AC1 zei: Het is niet omdat iemand een goeie film maakt in het begin van z'n carriere dat we al z'n andere films ook goed moeten vinden.
Ik heb niet alle films van Scott gezien, maar hij behoort wel tot mijn favoriete regisseurs. (top 3) Alien (1979) is voor vele een meesterwerk, punt. Maar dat geldt ook voor bijvoorbeeld Gladiator (halverwege zijn carrière) Maar Scott laat tegenwoordig ook nog steeds zien dat hij tot de beste regisseurs hoort. Voor de 1 (ik!) laat hij dat zien met een film zoals Prometheus en voor de ander is dat bijvoorbeeld The Martian.
En wanneer iemand iets van 25 films heeft geregisseerd, dan kan natuurlijk niet elke film een meesterwerk zijn. Maar over het algemeen maakt Scott sowieso kwaliteit films. En ik weet zeker dat de meeste mensen het daar wel over eens zijn.
artoffiilm
het typische fanboy syndroom of fenomeen is natuulijk ook een garantie waar de studios gretig op inspelen en dat lijkt deze alien convenant ook te zijn

Prometheus
2012