Terminator II (1990)

Alternatieve titels: Alienators, Shocking Dark

mijn stem
1,71
12 stemmen

Italiƫ
Sciencefiction / Actie
90 minuten

geregisseerd door Bruno Mattei
met Christopher Ahrens, Haven Tyler en Geretta Geretta

In de toekomst dreigt Venetië weg te zinken, terwijl soldaten van de Tubular corporatie de bewijzen proberen te vernietigen dat de musea in de stad worden leeggeroofd. Niet ver daar vandaan onthullen wetenschappers hun laatste creatie, een gemuteerd monster, die weet te ontsnappen en zich verstopt in de ruïnes van de stad. De soldaten krijgen hulp van de mysterieuze Samuel Fuller, eigenlijk een cybernetische soldaat, om het wezen te pakken te krijgen.

15 BERICHTEN 1 MENING
zoeken in:
avatar van kos
 
0
, echt schaamteloos.

avatar van stephan73
 
0
Tja, ik kon het niet laten deze toe te voegen.. Pulp-regisseur Bruno Mattei's eigen versie van Terminator!

 
0
Het is bijna dapper....

avatar van SSeagal
 
0
dit meen je niet? waar is deeltje 1 dan van dit rare copy gedrag?

avatar van WB
 
0
De cover lijkt al op Arnold...

avatar van jumpstylemovie
 
0
De cover alleen als is een aanfluiting.
Schande!

avatar van Die Hard,Willis
 
0
jumpstylemovie schreef:
De cover alleen als is een aanfluiting.
Nee, geweldige cover juist. Ook een briljante marketingsactie van Bruno.

avatar van jumpstylemovie
 
0
Nee, de poster is gewoon een slechte Terminator (1984) ripoff. Ziet er erg slecht uit.

avatar van A.L.I.E.N
 
0
Haha weer zo'n film!
weeral zo'n LOW-BUDGET B-VERVOLG op een kaskraker (in dit geval Cammeron's terminator uit 1984), waar dat er een tijdje later een hollywood sequel van wordt verschijnt (terminator 2: judgement day uit 1992 dus). Ditzelfde is ook al gebeurd bij (onder ander) ALIEN en UNIVERSAL SOLDIER.

avatar van aunuscus
 
0
Rip-off

avatar van movie acteurs
 
0
Italianen, waar halen ze het lef toch vandaan?

 
0
dominion
geplaatst:
deze kwam wel een jaar eerder dan Terminator Judgement Day

 
0
ipman-99
geplaatst:
"Terminator 2: Shocking Dark." ... " !!!
Vermakelijke 'chit' !!! Dit is alweer een heerlijke variant op film(s) als "The Terminator" !
weeral zo'n B-VERVOLG op The Terminator" uit 1984 !
Een schaamteloze heerlijke sfeervolle
Italiaanse B film die ze in die tijd aan de lopende band maakten ! Zelfs de cover is nagenoeg ... !
Je moet ervan houden ..., dat is een feit !

avatar van PEN15
 
0
Is dit net zo'n Italiaans topwerk als Troll II? Lijkt me dat er een reden was dat deze film zo veel alternatieve titels had, maar Alienators? Duidelijk dat ze niet wisten wat dat betekende.

avatar van jordandejong
2,5
0
geplaatst: bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Na Virus (1980) (2,5*) en Strike Commando (1987) (2,0*) opnieuw een vrij matige film van Mattei. Je vraagt je af hoe ze er met zo'n titel en zo'n poster in hemelsnaam mee zijn weggekomen (al werd de film in de VS nooit gereleased als Terminator II).

De film is een soort opeenstapeling van wat op dat moment cool was. Wat invloeden uit Aliens (1986), wat invloeden uit Predator (1987) en natuurlijk uit The Terminator (1984). Schrijver Claudio Fragasso heeft van alles wat meegepakt en daar uiteindelijk deze film van geschreven. Helemaal verassend dat Fragasso hier verantwoordelijk voor is is het niet. De man heeft in het verleden al vaker zogenaamde onofficiele sequels gemaakt zoals bijvoorbeeld Troll 2 (1990) en The Texas Chainsaw Massacre 3: Non Aprite Quella Porta 3 (1990) (Non Aprite Quella Porta is de Italiaanse titel voor The Texas Chainsaw Massacre). Ook Mattei is natuurlijk niet vies van wat ''leenwerk'' met o.a. zijn gestolen Goblin soundtrack in Virus (1980).

De film zelf is dus vrij matig. Het acteerwerk is zelfs voor een filmpje als deze bijzonder slecht. Zeker Haven Tyler (niet voor niets haar enige acteercredit) is onthutsend slecht. Nog pijnlijker is dat zij de hoofdrol heeft en een soort Sigourney Weaver moet voorstellen. Sowieso is het met de cast nogal zwak gesteld. Vaak zie je in dit soort low-budget Italiaanse filmpjes nog wel wat bekende koppen voorbij komen, maar hier bestaat de cast veelal uit acteurs waarvan dit hun enige actingcredit is. Geretta Geretta is zo'n beetje de enige uitzondering met haar rolletjes in Dèmoni (1985) en Rats - Notte di Terrore (1984).

De monsters komen vrijwel nooit goed in beeld en zien er ook nog eens totaal onovertuigend uit. Had veel meer in gezeten. Tempo ligt wel aardig hoog, maar omdat de actie zo voorspelbaar en oninteressant is is het toch allemaal een beetje saai. De sfeer is, mede door de setting in de donkere tunnels, wel erg tof. Af en toe leuk gespeeld met de belichting ook. Ook de soundtrack is best wel aardig. Sommige stukjes muziek lijken regelrecht uit Amsterdamned (1988) te komen... Op het einde gaat de film best wel over de top met een stukje timetraveling en vervolgens de Terminator die nog even jacht maakt op de twee dames in Venetie, om vervolgens afgemaakt te worden (of terug in de tijd gestuurd te worden???) door een elektronisch apparaatje... Nogal vaag allemaal.

Al met al een beetje smakeloze film dit. Geen overtuigende monsters, geen gore en on-imposante actie. Daarentegen staat wel een goede setting en een prima sfeertje. Kleine 2,5*.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

*

* denotes required fields.