134.873 gebruikers | 85.644 films | 31.031 regisseurs | 3.506.794 berichten | 4.927.891 stemmen

locatie: Films » Troll 2 (1990) » Info

Horror
95 minuten

geregisseerd door Claudio Fragasso
met Michael Stephenson, George Hardy en Margo Prey

De familie Wait gaat op vakantie naar het plaatsje Nilbog. Hun zoontje Joshua merkt al snel op dat er vreemde dingen gebeuren in het plaatsje. Een groep trollen leeft in de omringende bossen en verschijnt aan de dorpsbewoners als boeren die hen voedsel aanbieden. Na het eten hiervan veranderen zij in een soort groente die de trollen kunnen eten..

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2011, 19:27 uur
Het plot was inderdaad hilarisch onzinnig en het acteerwerk was natuurlijk ook verre van best, maar het was wel allemaal met veel gevoel voor fun neergezet.

Maar de volgende films zijn heus niet minder slecht:

Sorority Babes in the Slimeball Bowl-O-Rama (1988)
Nightmare Sisters (1987)
Alligator II: The Mutation (1991)
Hercules (1983)

En daar zijn er nog veel meer van....

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2011, 19:42 uur
_O^

Die eerste twee films zou ik wel eens willen zien (zou me niet verbazen als de tweede vol met bloot zit).

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Troll / Troll 2 (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2011, 21:53 uur
Maar uit de docu bleek toch dat het niet echt bewust zo fun was neergezet. Maar goed er zijn zeker slechtere films, MST3K heeft er een hoop vertoont.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2011, 21:59 uur
Dat vond ik er niet uit overkomen. Achteraf gezien had de regisseur gewoon gelijk. (zag eerst de docu, toen pas de film). Zo slecht is de film helemaal niet. Hij is gewoon precies juist geregisseerd binnen de mogelijkheden. In de docu deed de cast extra z'n best om de verworven cultstatus als 'the worst film ever' op te kloppen, maar hij is gewoon best vermakelijk en er zijn massa's slechtere films.

Ik blijf erbij, vind het vooral vreemd dat de film ooit op 1 is beland, maar ik vermoed dat de titel wel tot de verbeelding sprak van veel mensen die 'm niet gezien hebben en toch een 1 uitdeelde op imdb.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juli 2011, 12:19 uur
Reinbo schreef:
...Tuurlijk het is geen blockbusterniveau, maar ik heb veeeeeel slechter gezien. Gtst om een mainstream voorbeeld te noemen...

GTST is inderdaad ook een kwelling om te kijken. Ik ben regelmatig verplicht om mee te kijken als mijn wederhelft in huis is dus ik weet er alles van :P
Voor mij bijna net zo erg als deze trollenprent ;)

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 september 2011, 17:56 uur
Ben het ongeveer eens met Reinbo.. zo slecht dat ie eigenlijk best leuk is.
Ik denk niet dat ze 'm met opzet zo "leuk" hebben gemaakt.. eerder "per ongeluk"

Heb vooral veel gelachen om die "Creedence Leonore Gielgud" _O_

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2012, 13:42 uur
Eindelijk een film over het feit dat alle vegetariërs en hippies eigenlijk troll-heks-goblin-wezens-weet ik veel zijn die in mensen kunnen veranderen en iedereen gaan opeten of waar de fuck het ook over ging. Vrij intens. 3*

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 april 2012, 0:17 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Troll 2 is niet de beste slechtste film. Eigenlijk vind ik films als Battlefield: Earth, Street Fighter en Batman & Robin een stuk leuker. Het begin van Troll 2 was afgrijselijk. De trollen zijn hondslelijk op de verkeerde manier. Pure exploitatie van lilliputters in bruine overals en plastic maskers. De andere acteurs zouden preventief geruimd moeten worden om te voorkomen dat ze in meer films verschijnen. Die lui waren te afgrijselijk voor woorden. Sowieso is het een vreselijk fout filmpje. Nadat dat joch de lunch ondergezeken had, dacht ik even dat Pa nog even over hem zou pissen.

Ik durf dan nog wel toe te geven dat de tweede helft wel leuker werd. Er viel tenminste nog wat te lachen, zoals met de popcorn scene of de verkapte vegetarische boodschap. Ik twijfel nog of het in planten veranderen van mensen, zodat ze door trollen opgegeten kunnen worden, gaaf is, of gewoon heel fout. Troll 2 is absoluut een slechte film, maar het had een stuk slechter kunnen zijn.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 april 2012, 17:17 uur
De eerste heb ik laten schieten om me meteen toe te leggen op het vervolg, wat volgens sommigen de beste slechte film aller tijden is. Smaken verschillen, want ik heb toch echt al slechtere of betere of betere slechtere of slechtere betere of ... whatever films gezien. Natuurlijk is dit onzin, pulp van het zuiverste water, maar de humor, personages en gore zijn niet van het niveau dat ik anderhalf uur buikpijn had van het lachen. En dat laatste is toch een voorwaarde voor dit soort films.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 april 2012, 18:38 uur
Deel 1 moet je ook zien. Zelfs leuker dan deze. Hebben verder niets met elkaar te maken.