Amsterdamned (1988)

geregisseerd door
Dick Maasmet
Huub Stapel,
Monique Van De Ven en
Serge-Henri ValckeEen psychopathische moordenaar maakt de Amsterdamse grachten onveilig. Hij duikt letterlijk op de meest onverwachte momenten en plaatsen op en maakt het ene na het andere slachtoffer. Er heerst een sfeer van terreur in de stad. Politiedetective Eric Visser gaat op zoek naar de moordenaar, maar het onderzoek schiet niet echt op. Tot Visser de hulp inroept van een duikersvereniging. Zo maakt hij kennis met de knappe Laura. Zijn nieuwe vriendin en zijn dochter komen uiteindelijk dichter bij de dader dan hijzelf...
[permalink] geplaatst op 3 juli 2011, 11:36 uurtommykonijn schreef:
Deze Film ging wel naar mijn mening maar het was vooral Huub Stapel die het Goed deed en de rest eigenlijk ook wel maar hij was soms nogal saai en niet boeiend dus maar dat was maar heel soms dus hij krijgt toch nog een 2.5*.
Laatst nog eens herbekeken. Stem aangepast want ik vond het toch wel een erg boeiende film. Acteerwerk is erg goed en de spanning zit er erg goed in. In mijn ogen echt een heel goede Nederlandse Thriller. Ik moet deze met een hele ster verhogen; maar ik dacht dan ook dat ik hem een 3* had gegeven i.p.v. een 2,5*.
2,5* > 3,5*
[permalink] geplaatst op 31 juli 2011, 23:02 uurdat stukkie uit utrecht is nep!
4,5
[permalink] geplaatst op 10 augustus 2011, 8:17 uurKiros schreef:BlueJudaskiss schreef:
Nee, ook de gehele scene aan het begin van de film, waar Huub Stapel op de gracht stil moet staan met zijn auto en in de winkel naast hem een overval bezig is, is in Utrecht opgenomen. Op de vismarkt..
Vismarkt Utrecht
Haha, wat geinig. Dit heb ik dus nooit geweten dat dit stukje ook in Utrecht is opgenomen.
Het huis van de psychiater staat trouwens ook niet in Amsterdam, maar in Heemstede (volgens het boek dan)
En zo zijn er nog wel meer dingen te noemen.
En om nog even een voorbeeld te geven van illusie-topografie. De scene in Ocean's Twelve met het 'Centraal Station Amsterdam' is in Haarlem op het station gemaakt.
3,5
[permalink] geplaatst op 13 augustus 2011, 10:28 uurFlavio schreef:moviemafketel schreef:
Il Mostro di Venezia
Weliswaar geen topcast, maar het is geen klassieker geworden.
De film is in het buitenland zeer populair (nu nog steeds) samen met de lift wordt deze film met regelmaat over de gehele wereld op tv uitgzonden en is hij ook overal te koop en te huur.
Dick maas heeft samen met Paul verhoeven de Nederlandse film op de wereld kaart gezet. We mogen trots zijn op Dick Maas!
[permalink] geplaatst op 22 augustus 2011, 11:14 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenVermakelijke -en toch ook spannende film.
Leuker dan Maas' Lift, maar slechter dan Maas' Moordwijven.
De scene met
Leontine Ruyters op het rubberbootje is niet snel te vergeten
Verder doet de cast het leuk.
Kijk, daar hebben we onze visvrienden.
3,5
[permalink] geplaatst op 22 augustus 2011, 11:17 uurTom de Haas schreef:Flavio schreef:
Dick maas heeft samen met Paul Verhoeven de Nederlandse film op de wereld kaart gezet. We mogen trots zijn op Dick Maas!
Maar of we nu zo blij moeten zijn met de indruk die de films van Maas maken is een tweede. Geloof dat we trotser kunnen zijn op Ivens, Stelling, Warmerdam en Terstall.
3,5
[permalink] geplaatst op 29 augustus 2011, 15:30 uurPas na veel jaar weer gezien. Zeker een van de betere Nederlandse films. Zeker voor die tijd.
3,5
[permalink] geplaatst op 29 augustus 2011, 20:38 uurReinbo schreef:Tom de Haas schreef:
Daar heb je gelijk in, maar deze maken cult films waarvan het publiek niet zo groot is als bij de popcorn films.
Ik weet dat Warmerdam zeer populair is bij de buitenlanders.Ik kijk ze zelf ook graag

En sluizers Spoorloos is nog steeds een van mijn favo's
[permalink] geplaatst op 14 september 2011, 18:10 uur
5,0
[permalink] geplaatst op 14 september 2011, 23:12 uur
3,5
[permalink] geplaatst op 15 september 2011, 6:58 uurCool, die poster!
[permalink] geplaatst op 25 september 2011, 16:41 uur
3,5
[permalink] geplaatst op 6 november 2011, 10:13 uurGistermorgen even gekocht bij Blokker, en gisteravond meteen bekeken. Ik had laatst al mijn stem verhoogd, wetende dat ik hem veel beter vond dan de stem die ik toen gaf, maar toen had ik hem maar voor de helft herbekeken Deze keer wel, en het is een erg mooie Nederlandse film. Typisch jaren '80 sfeertje en dat geeft de film ook een leuk uiterlijk. Het acteerwerk is goed, met veel bekende acteurs. Er zitten veel leuke of spannende scenes in. Eigenlijk die scene met de speed boot, de daaropvolgende in het riool en het einde natuurlijk waren wel de spannendste momenten van de film. De film verveelt niet, en ziet er, sowieso voor de tijd waarin de film gemaakt is, zeker goed uit. Ook best een leuke score. Kortom: een prima film van eigen bodem. Ik ben nu toch wel benieuwd naar de laatste werken van Dick Maas: Moordwijven en Sint.
4,0
[permalink] geplaatst op 25 november 2011, 1:28 uurSnap niet dat deze film zo'n lage beoordeling heeft.
De hele film is het spannend, wie uiteindelijk de moordenaar is.
echt een topfilm, één van de betere Nederlandse flm naar mijn idee
3,5
[permalink] geplaatst op 19 december 2011, 19:30 uurTopfilm. Weet nog wel dat ik het een erg spannende film vond toen ik hem voor het eerst zag. Gister op DVD gekocht en nu net weer gekeken. Blijft een goede film van Nederlandse bodem
5,0
[permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 14:25 uurkomt deze film ooit op bluray ?