Genre: Animatie / Muziek
Met onder meer: Anika Noni Rose, Keith David en Jenifer Lewis
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 3 februari 2010
Plot The Princess and the Frog
"Every love story begins with a kiss..."
Tiana is een jong zwart meisje dat opgroeit in het zowel befaamde als beruchte French Quarter in New Orleans, geboorteplaats van de jazz. Te midden van deze bruisende omgeving raakt ze betrokken in een avontuur dat haar via voodoo, cajun-gebruiken en muziek tot een echte prinses maakt.
- Trailer (YouTube)
- The Princess and the Frog (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Mama Odie (stemrol)
Eudora (stemrol)
James (stemrol)
Pieter Montana
Vandaag liet Walt Disney een tweede Trailer op het publiek los.
Artemis_fowl
Tot nu toe hielden ze eigen varianten van bekende sprookjes.
Dit is volledig onbekent.
Een verhaal met voodoo en New Orleans...
Ik weet zeker dat het Alladin/ de kleine zeemeermin of zelfs tarzan niet zal verslaan in populariteit.
Nou, eigenlijk... The Princess and the Frog is gebaseerd op het sprookje van de Kikkerprins, een tamelijk bekend sprookje. Disney heeft de setting alleen verandert, en een twist toegevoegd (Tiana, de prinses, wordt ook een kikker). Plus, Tiana is zwart, wat ook wel leuk is, denk ik.
JohnWilliams
Vandaag liet Walt Disney een tweede Trailer op het publiek los.
Geweldig!
Ik kijk hier naar uit.
MasterRRR
5 minuten uit de film (sommige beelden moeten nog ingekleurd en aangepast worden)
Vanitas
Dit is nu een film waar ik echt om zit te springen
Owkee, het zal wel aardig zoetsappig worden maar dat vind ik sowieso niet erg.
Maar dat het weer een 'ouderwetse' tekenfilm is maakt mij al weer helemaal blij.
Angrod_Pallanén
Krijg bij de trailer een groot Disney jaren '90 gevoel, wat alleen maar het idee geeft dat ze op de goede weg zijn, maar het baart me verschrikkelijke zorgen dat de premiere over drie weken is en het web de film totaal niet buzzwaardig vind... Als ik één film een groot openingsweekend gun in holiday season dan is het deze wel.
Fonzie
Kijk zelf enorm uit naar deze film, maar waarom pas in februari volgend jaar in de NL bioscopen
Naja, hopen in elk geval dat dit het begin is van een nieuwe reeks noemenswaardige Classics
Saaaarrtje
Misschien eindelijk weer eens een echte disney klassieker á la lion king, aladdin, mulan etc. Ben benieuwd
Angrod_Pallanén
'Princess and The Frog' nummer 1 in de Amerikaanse box-office, beste opening in december van een animatiefilm ooit.
getyourchucks
Bijna alles viel tegen: eenzijdige personages en muziek bleef niet hangen zoals de klassiekers. Animatie was wel gaaf, blij dat Disney terug gaat naar handgetekend.
Loisb
Heb 'm nu twee keer gezien, het is een geweldige Disneyfilm. Ik heb ervan genoten!
benthe
Ben benieuwd. Misschien wel een bioscoop bezoekje, in de carnavalsvakantie.
wyatt earp
Aha, eindelijk weer eens een typische disney tekenfilm
. Ik ben benieuwd of hij het niveau van de disney klassiekers haalt.
Angrod_Pallanén
Aardig begin van Disney's terugkeer naar Classics.
'The Princess And The Frog' begint wat langzaam en heeft moeite het onderwerp van etnische achtergronden te ontwijken. Maar zodra de muziek begint krijgt de film zijn eigen sfeer en dan is het best verfrissend om een verhaal voorgeschoteld te krijgen dat redelijk onvoorspelbaar is.
Eigenlijk is er helemaal niets mis met de eerste klassieke tekenfilm in ruim vijf jaar. De personages zijn leuk en tijdloos, zoals een krokodil die muzikant wil worden of een vuurvliegje dat verliefd is op een ster, de liedjes zijn nooit irritant en blijven vrijwel achtergrond muziek, alleen om hier en daar wat toe te voegen aan de bedoelingen van degene die zingt en de wendingen zijn prima. Het verhaal biedt een leuke reis door New Orleans en omgeving en haalt alles uit de kast om elke seconde te vermaken. De grapjes zijn leuk en vooral voor volwassenen, de thema's zijn herkenbaar en het liefdesverhaal is nog best interessant.
Sterker nog, 'The Princess And The Frog' doet het nergens écht verkeerd. Er worden verwijzingen gemaakt naar eerdere Classics, het einde is sterk en onverwachts en je hebt absoluut niet het idee dat de film vorig jaar is gemaakt. Maar helemaal naar die goede oude tijd denken doet hij ook weer niet.
Ik heb er als geharde Disney fan niets op aan te merken. De film is absoluut alles wat hij hoorde te zijn en heeft alle mogelijke fouten (te langdradig, te veel van hetzelfde, inhoudloze figuren) weten te vermijden. Hopelijk is dit de eerste uit een nieuwe reeks top klassiekers, want als deze film ook maar iets bewijst, dan is het wel dat de magie nog lang niet verdwenen is, daar bij Disney.
4,0
Leland Palmer
Eigenlijk vond ik hier geen bal aan, dus die twee sterren die ik geef zijn ook maar erg magertjes. Vond deze Disney maar saai, irritant, vol met vreselijke liedjes, voorspelbaar, mierzoet, kinderachtig en eigenlijk gewoon, eh ja... slecht. De animatie is allesbehalve bijzonder en ook de stemmencast vond ik maar matig. Ik heb de zogenaamde 'magie' nergens kunnen ontdekken en de film deed me op één of andere manier veel te veel aan eerdere Disney's, zoals Aladdin denken, waardoor het voor mij nogal ongeïnspireerd overkwam allemaal. Een paar aardige scénes en de relatief korte speelduur zorgen ervoor dat ik hier nét twee sterren aan kwijt kan. Kinderen zullen hier vast en zeker van kunnen genieten, maar ik niet.
Najade
Heerlijk weer zo'n disney tekenfilm!
Ik vond wel dat het in snelvaart ging en emotionele banden/karakters meer uitgediept mochten worden.
mIss bLue eYe
Ik heb de film net bekeken in bed en heb echt zitten genieten!!!
een heerlijke disney met alles erop en eraan! leuke muziek, prachtige sfeer en geweldige personages!!! er zit leuke humor in waar je wel een glimlach van op je gezicht krijgt! echt de moeite waard!! voor diegene die niet kunnen wachten tot in de bioscoop, kijk dan op sites zoals watchmovies.com of stage for you, goede kwaliteit!!
FillumGek
Met het plot kon ik niet veel. Prinses? Blegh. Jazz? Bah. Hoe haalt deze jongen het dan in zijn hoofd om deze te gaan kijken zou je denken. En dat zijn mijn gedachtes ook. Blijkbaar had ik gehoopt op wat Disney magie van vroeger, maar die ontbreekt volledig.
Ik ben een hele grote jongen namelijk, en deze film zou vooral bij hele kleine meisjes in de smaak vallen (no offense). Maar zij zullen hem in elk geval zeker leuk vinden. Het is weer zo'n standaard prins-en-prinsessen-verhaaltje. Mierzoet en met een happy ending. Hoeft niks mis mee te zijn, maar de film volgt wel erg het bewandelde pad.
Zo moest ik bij diverse scènes aan andere Disneyfilms denken. Zo was die voodoomeester een kopie van 'Aladdin's Jafar'. Hij had zelfs een stad en een soortgelijk amulet, net als de 'scarabee' in Aladdin. De kikkers deden me denken aan 'Duimelijntje', de krokodil aan 'Honden Gaan Naar de Hemel' en de bruiloft aan 'De Kleine Zeemeermin'. Daarin staat Ursula voor het altaar in plaats van Ariël, hier is het de prins. Het einde deed dan weer denken aan 'Grave of the Fireflies'
Maar een duidelijk gebrek aan inspiratie dus.
Misschien weet de film zich dan nog te redden door de personages leuk neer te zetten of te voorzien van een goede stem. Ik prefereer in een Disneyfilm de Nederlandse stemmen en nu weet ik waarom. De Amerikaanse stemmen zijn allemaal ingesproken met een zwart accent. En dat is heel erg irritant. Zelfs het blanke meisje praat alsof ze een negerin is. Zelfs in een blaxploitation hoor je niet zo vaak het woordje y'all. De details van het verhaal zijn me ook even ontgaan. Dat komt niet omdat het nou zo moeilijk is, maar meer vanwege het feit dat ik het volume een paar tandjes lager had gezet. De film is verder minder muzikaal als verwacht, gelukkig maar!
Gelukkig is de speelduur kort en was er hier en daar nog een kleine leuke scène maar meer is het ook niet. Meer een film voor kleine meisjes die later prinses willen worden en voortdurend dromen over negers op witte paarden.
IcU
Leuke animatie met wat slappe inhoud. Tekeningen en vooral de bewegingen waren erg goed gedaan. Helaas had de film te weinig interessants om het lijf en was de setting niet echt 'Disney'. Jammer, keek wel weer uit naar een 2d animatie van de studio. Toch wel mee vermaakt en was leuk voor de kleintjes.
De kikker deed mij trouwens wel erg sterk aan Puss in Boots denken uit Shrek.
mcdaktari
Ze worden bij Disney dus toch nog gemaakt, de ouderwetse tekenfilms. Ik dacht tegenwoordig moet alles in de styl van ice age zijn, maar dat vind ik nou well leuk dat ze het toch aangedurft hebben om een getekende film te maken . Het verhaal heeft me nooit aangesproken maar ga vanavond of morgen toch ff kijken hoe die is.
MissLati
Gewelige Film ! Vol muziek en humor ! heb zitten genieten samen met me kids !
Rascal
Genietbaar. Ik kreeg hier wel een old Disney 'feeling' van.. Van de liedjes moet je houden. Mierzoet vond ik hem niet (gelukkig) en met dr. F een geheel nieuwe soort slechterik.
Aanradertje!
The Supervisor
je kan zien dat er iets verandert is in de disney films nu obama er is
benniebensco
Laar Disney dit maar vaker weer vaker doen. Met deze film laten ze zien dat ze het kunstje nog niet verleerd zijn.
Als er geen liedjes in hadden gezeten had ik de film met een ster hoger gewaardeerd.
pardalis
Beetje flauwtjes, had hier veel meer van verwacht. Slecht kun je het niet noemen, maar inderdaad de liedjes zijn er een beetje teveel aan en een beetje meer diepgang had hier beter gestaan. Disney heeft al betere produkties op hun naam staan.
Angrod_Pallanén
Joh, met 'Princess And The Frog' heeft Disney een prinsessen sprookje met ontzettend weinig liedjes. Degene die wel gezongen worden door personages zijn nauwelijks overheersend. Een Disney sprookje zonder liedjes kan niet, maar bij deze hebben ze toch genoeg gedaan om degene die op liedjes afknappen te bedienen. Minder dan dit kan toch haast niet?

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Utøya 22. Juli
Drama / Thriller, 2018

Animal Farm
Animatie / Drama, 1954
new orleans, usavoodoofrogkusprinsescajunfirefly based on fairy taleduringcreditsstingerbig dreamsfrog princecharlatan jaren 20