Genre: Animatie / Muziek
Met onder meer: Anika Noni Rose, Keith David en Jenifer Lewis
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 3 februari 2010
Plot The Princess and the Frog
"Every love story begins with a kiss..."
Tiana is een jong zwart meisje dat opgroeit in het zowel befaamde als beruchte French Quarter in New Orleans, geboorteplaats van de jazz. Te midden van deze bruisende omgeving raakt ze betrokken in een avontuur dat haar via voodoo, cajun-gebruiken en muziek tot een echte prinses maakt.
- Trailer (YouTube)
- The Princess and the Frog (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Mama Odie (stemrol)
Eudora (stemrol)
James (stemrol)
Angrod_Pallanén
Maar niet volgens de traditionele formule. Menken is aan de kant gezet voor Newman om de liedjes (ja, die blijven wel!) te schrijven/componeren en we krijgen voor het eerst een afrikaanse prinses
Ben benieuwd wat ze nog meer gaan veranderen want serieus, wat was er mis met de oude formule die toch goed was voor kassasuccessen? Hoe dan ook, ik hoop met heel mijn hart dat 'The Princess And The Frog' wordt wat 'The Little Mermaid' ooit was; de terugkeer van kwaliteitanimatiefilms!
Oh, kom kom
. De tijd voor The Little Mermaid was toch 10x beter dan zeg maar de tijd van Tarzan - Chicken Little (1999 - 2005) ?
pompoen
Het lijkt me niet dat deze schrijvers terug in de sprookjes wereld van Disney willen gaan.
Tot nu toe hielden ze eigen varianten van bekende sprookjes.
Dit is volledig onbekent.
Een verhaal met voodoo en New Orleans...
Ik weet zeker dat het Alladin/ de kleine zeemeermin of zelfs tarzan niet zal verslaan in populariteit.
Oh, kom kom
Je kan zeggen wat je wil, maar The Little Mermaid was wel degelijk het succes dat de Disney studio's nodig hadden na de daling van kwaliteit en succes met Taran en de Toverketel of Oliver & Co.
timburton
"Enchanted"... "Wall-E"... Ik geloof dat Disney weer bakc 2 basic gaat. Wacht met smacht!
soom
Met Enchanted ging Disney de knipoog toer op, snap niet zo heel goed wat dat met back to basics te maken heeft?
Het woord 'jazz' maakt me eerlijk gezegd nogal kriebelig..
Angrod_Pallanén
Ik ook, ook al beviel het in Fantasia 2000 wel, maargoed dat heeft ook weinig met de basics van Disney te maken. Nee, ik geloof dat Disney de klassiekers in het verleden laat en nieuwe dingen gaat uitproberen. Enchanted was idd een vette knipoog en soms een bescheiden parody op de vroegere dagen van Disney.
Esteban
Enchanted bevatte inderdaad knipoogjes naar hun eigen Classics, maar dan wel respectvolle. Het werd niet Shreksgewijs in het belachelijke getrokken, integendeel, er werd gretig gebruik gemaakt van alle 'klassieke' eigenschappen. Dát was ook waarom Enchanted zo goed werkte. Het was eveneens een ode aan het vroegere werk. Ik beschouw dit zeker en vast als 'back ² basics'.
In other news; Disney heeft de releasekalender tot 2012 bekend gemaakt en "The Princess and the Frog" is uitgesteld tot kerst 2010.
Angrod_Pallanén
Volgens deze bron komt The Princess And The Frog uit in kerst 2009, terwijl Rapunzel uitkomt tijdens kerst 2010.
IcU
Eindelijk weer een nieuwe TEKENfilm, en het is geen vervolg ook!
Disney ziet het licht weer!
notorious_kim
:d joepie weer een getekende film :d hopelijk weer met leuke liedjes, want dat maakt toch wel een Disney voor mij!
Pieter Montana
Ondertussen heeft Disney al een aantal forse veranderingen moeten doorvoeren in het script naar aanleiding van verschillende klachten over racisme.
Angrod_Pallanén
Wow, nice teaser. Kan niet wachten!!! Het wordt geen echte klassieker, daar mikt het te veel op humor, maar toch, het feit dat er weer animatie in zit en de gehele sfeer, het is werkelijk prachtig!!
Pieter Montana
Teveel humor? Aladdin was toch één van de grappigste classics in jaren.
Angrod_Pallanén
Ja, maar het verhaal er om heen was goed uitgewerkt en nogal klassiek. Dat kan je van standaard komediefilms als Kung Fu Panda of Happy Feet niet zeggen. Met Chicken Little probeerde Disney die kant ook op te gaan, en hoewel dat aardig lukte, is een dergelijke film met een diepgang van 0,0 niet erg gewenst bij een klassiek sprookje.
Tenshinhan
Nou ja, tegenwoordig beschouwen ze zelfs Dumbo en Fantasia als racistische films. Ik begin me ook steeds meer te ergeren aan die politieke correctheid in recente films.
Wat betreft de film zelf. Ik ben blij dat Disney weer terugkeert naar de traditionele stijl, maar de teaser heeft me niet overtuigd, en die princes heeft een nogal lelijke stem.
neo
Als ik het goed lees zeg je dat men met Chicken Little weer een in de richting van de klassieke vertelwijze gingen werken? Ik zie dat totaal niet, zelfs niet een beetje.
Donkerwoud
Het is wel grappig dat Pixar, de grote vernieuwer, juist erop heeft aangedrongen dat Disney weer back-to-basic moest. Kappen met alle zouteloze experimenten en gewoon weer mooie dingen doen. En terecht. De eerste berichten doen mij smachten naar meer van dit moois.
Pieter Montana
Ondertussen staat de Nederlandse release (voorlopig) op 10 februari 2010. Hoe meer ik de teaser en de prachtige concept-art zie, hoe meer ik in de film ga geloven.
Qwertary
YouTube - Princess and the Frog Trailer
Is de trailer voor deze film!
Ik kan niet meer wachten hoor
Ik loop heel de dag al met zo'n Disney gevoel rond
Pieter Montana
Jep, dit wordt de film van het jaar. Disney is terug!
Wel opvallend dat Disney alleen naar hun jaren 90' classics verwijst.
Fonzie
Wow!!!! jaren op gewacht dat Disney eindelijk weer terugkeert naar zijn 2-D Classics. En de trailer is alvast om te watertanden... top!
Jules15
Tot nu toe hielden ze eigen varianten van bekende sprookjes.
Dit is volledig onbekent.
Een verhaal met voodoo en New Orleans...
Hoezo is dit niet gewoon de kikkerprins?
JohnWilliams
Endelijk weer een Disney film waarvoor ik echt ga zitten. Naar mijn mening zijn ze wel erg goed allemaal maar de echte Disney films zijn vele malen beter dan de Pixar films. Natuurlijk was Ratatouille een klapper maar deze word denk ik nog beter dan Ratatouille!
Het is in de stijl van de oude Dinsey film, daar hou ik wel van.
Maar of hij de classics kan overtreffen...hmmm

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

African Cats

Utøya 22. Juli
Drama / Thriller, 2018

Animal Farm
Animatie / Drama, 1954
new orleans, usavoodoofrogkusprinsescajunfirefly based on fairy taleduringcreditsstingerbig dreamsfrog princecharlatan jaren 20