• 9.375.400 stemmen

Nick and Norah's Infinite Playlist (2008)

Drama / Komedie | 90 minuten

Genre: Drama / Komedie

Alternatieve titel: Nick & Norah's Infinite Playlist

Geregisseerd door: Peter Sollett

Met onder meer: Michael Cera, Kat Dennings en Aaron Yoo

Plot Nick and Norah's Infinite Playlist

"Every night has a soundtrack."

Nick (Michael Cera) en Norah (Kat Dennings) ontmoeten elkaar op een punk-concert. Hoewel ze behalve hun muzieksmaak niets gemeen hebben, vallen ze voor elkaar en zorgt de ontmoeting voor een bijzondere verandering in het leven van beide.

avatar van KW2

KW2

Ziet er best grappig uit op zich, hopen dat de flauwheid zich een beetje beperkt.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Vind Michael Cera een geweldige acteur aan 't worden al mogen de karaktertjes ietsje diverser van mij. Daarom niet minder benieuwd.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Bij de namen Nick en Nora gaat automatisch het belletje Dashiell Hammett's The Thin Man (en de geweldige verfilming en vervolgen natuurlijk) rinkelen. Is dit toeval, of een bewuste verwijzing?

avatar van Getting Louder

Getting Louder

gezien in amerika, leuke film, hij is niet echt flauw, maar heeft wel leuke humor. Niet zo oversext als veel comedies tegenwoordig. De humor lag me wel dus 3,5 ster

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

4.0

Het boek heb ik nog niet uit, maar het is het eerste boek sinds de vijfde Harry Potter dat ik maar niet weg kan leggen. Nick & Norah zijn twee geweldige personages die bijna alles reflecteren wat tieners voelen en doen. Helaas brengt de film dat nauwelijks over en wat overblijft is vooral een hoop standaardpersonages die wat uitzonderlijke dingen doen. En hoewel de film een ietwat teleurstelling was in vergelijking met het boek (maar na al mijn hoge verwachtingen, hoe kon het ook anders), is de film uiterst vermakelijk en heeft nog steeds dat avontuurlijke gevoel van één nacht in NY. Uitzonderlijk vermakelijk en hoewel niet zo realistisch, toch zeker een van de betere tienerfilms van de afgelopen jaren. Nick & Norah staan in ieder geval hoog in mijn lijst van beste filmkoppels!

Heerlijke film.

avatar van wwelover

wwelover

Zeer originele film, die je een goed gevoel geeft.Het is geen flauwe film wat je wellicht verwacht met Michael Cera (door Superbad), maar de humor is wel goed en subtiel. Al draait het niet echt veel om grappen maar het zijn met name de aparte gebeurtenissen waar je van moet lachen. Ondanks dat je niet echt slap zal liggen om deze film is het wel een aanrader.

Het mooie aan de film naast het verhaal en de romantiek, om zomaar te zeggen zijn de karakters. Het zijn stuk voor stuk eigenlijk buitenbeentjes die je overal wel hebt (op school bijvoorbeeld). Bijvoorbeeld de homo's, die zijn erg leuk gebracht. Ze zijn wel 'nichterig' maar ze zijn geen overdreven Gerard Joling of Gordon. Het werd juist erg leuk gebracht.

En daarbij komt ook dat de cast gewoon erg goed was. Cera is een zeer talentvolle acteur die ik nog veel mooie rollen zie spelen. En de chemie met Kat Dennings. En ook de rest zoals Yoo waren erg leuk.

avatar van Siorgi

Siorgi

Luchtig tienerfilmpje zonder de typische flauwe grappen. Deze is ook niet echt een komedie maar richt zich meer op de relatie en vorige relatie van de hoofdrolspelers. Dit alles wordt mooi uitgewerkt en zowel het verhaal als de acteerprestaties zijn meer dan ok.

avatar van hulkio

hulkio

Leuk filmpje met een prima soundtrack, heel speciaal is het allemaal niet maar wel vermakelijk. De humor is subtiel en de relatie tussen de twee hoofdrolspelers komt goed over, verder ook een goede uitwerking van de bijrollen.Een leuk muzikaal nachtje uit in New York.

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Erg leuke film hoor, vooral een geweldige soundtrack, ook gelijk even gedownload. Muziek en tienerliefde staat centraal in deze film en daar houden ze zich ook heel netjes aan. Kracht van de film is duidelijk de samenhang van de muziek en de cast. Ook leuke van Michael Cera al is het na Superbad en Juno 3 maal precies dezelfde rol die hij speelt, wel leuk maar op den duur gaat dat wel vervelen.

avatar van james_cameron

Flauwe, geforceerde romantische komedie vol ongeloofwaardige personages en vergezochte situaties. De dialogen en het akteerwerk zijn ook beneden peil. Tel daarbij nietszeggend camerawerk en een suffe soundtrack en je hebt iets dat niet bepaald tot de verbeelding spreekt. Infinitely middelmatig.

avatar van Margreet

Margreet

Aardige New York City road movie.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

De kapstok (twee tieners vinden elkaar door middel van indie-muziek) waar Nick And Norah's Infinite Playlist is aan opgehangen spreekt me bijzonder aan, en zorgt ervoor dat ik toch nog 2,5* geef.

De uitwerking is nochtans belegen en flauw. Niet alleen de muziek is niet helemaal wat ik ervan verwacht had (hoewel Band Of Horses en The National toch ook de revue passeren) maar ook de verhaalontwikkeling heeft verdacht veel weg van een Disney-prent.

Michael Cera (nog erg goed in het vergelijkbare maar véél sterkere Juno) zie ik graag aan het werk, maar hier is ie redelijk zoutloos. En dan te bedenken dat de rest van de cast nog 'n pak zwakker voor de dag komt. Een film waar in mijn ogen veel aan schort maar die dankzij het fijne uitgangspunt toch nog aangenaam wegkeek.

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Vond hem maar matig. Weinig echt grappige momenten en het drama aspect is ook totaal niet diepgaand. De relaties die beiden hoofdpersonen hebben waarbij ze allebei "gebruikt" worden zijn nou niet echt schokkend ofso.

Behoorlijk standaard verhaaltje waarbij juist de de originele factoren, zoals dus hun "verbondenheid" door muziek, amper worden uitgewerkt. Geen echt boeiende of originele film.

Verder ook matig geacteerd door de blonde "dronken" Caroline, de ex-vriendin Tris en Norah (Kat Dennings, vond haar in Charlie Bartlett ook al matig).

Dat ze dan de film volproppen met "lekkere/pakkende/hippe muziek (die ik af en toe wel kon waarderen) om het nog een fijn gevoel te geven vind ik niet voldoende.

avatar van Nagini

Nagini

Vond 'm niet echt grappig en eerder een wazige film met een vreemd, vergezocht verhaal.

Niet mijn ding.

avatar van Fraggie

Fraggie

Ik vond hem geniaal. De muziek. De sfeer, en het verloop van de film vond ik geniaal. Ook vond ik de film behoorlijk wat humor hebben, plat én gevat. Dit is sinds tijden een film die me echt wist te raken en die echt leuk vond. 5*

avatar van etmoi

etmoi

Fraggie schreef:

Helemaal mee eens

avatar van AHWA

AHWA

Erg leuke film. Michael Cera heeft het nerd-achtige typetje helemaal onder de knie, en hier speelt hij ongeveer dezelfde rol als in Superbad, alleen wat gevatter dan. Wat ook gelijk het leukste is aan de film, het script.

Het verhaal gaat natuurlijk via de bekende weg, maar als de invulling fris en origineel is, kom je bij mij op een hoge score uit, dus ook hier. De bandleden spelen leuke bijrollen, het dronken vriendinnetje, de jaloerse ex en het suffe nieuwe vriendje, et cetera, et cetera. Mooiste scenes zijn die in de opnamestudio. Heel aandoenlijk.

Pluspuntje voor Kat Dennings, leuke rol. Best aardige muziek, maar die indierock is niet helemaal mijn ding. Enkele grappige cameo's gezien van John Cho, een gast uit Superbad/Pineapple Express, Jay Baruchel en Andy Samberg.

4.0* Die kauwgom

avatar van danuz

danuz

Vooral naar het einde toe wil Nick and Norah's Infinite Playlist best een beetje charmant en zelfs romantisch worden. Veel indiepop liedjes, veel geren van hot naar her, nog eens veel popliedjes en wat schattig gebrabbel maken een leuke film, maar echt innemend wordt het toch nergens. Daarvoor lijkt de film soms wat te flauw. Cera doet het verder (weer) goed, en weet met z'n wat afwezige blik vaak fijn uit de hoek te komen.

avatar van LDvMegatron

LDvMegatron

Leuke teener roadmovie met een soundtrack die de sfeer van de film perfect beschrijft. Michael Cera en Kat Dennings vormen schattig koppel en je hoopt dan ook echt dat ze samen eindigen Het acteerwerk was prima, wat ook leuk was zijn de vele bekende gezichten in de bijrollen.

avatar van homerjay

homerjay

echte teenfilm die anders probeert te zijn dan de rest. Meer gevoel dan platte grappen. Goed geslaagd, maar nog steeds te tienerachtig voor mij.

avatar van De GeuS

De GeuS

Een beetje een flauwe komedie die maar niet op gang wil komen; 2,5*

avatar van ralfsjam

ralfsjam

kwalitatief een goede film, mooi in beeld gebracht. redelijk geacteerd....

maar het verhaal???? af en toe.....

2.5

avatar van Blokland

Blokland

Sympathiek filmpje gevuld met goede muziek. Jammer van de ongeloofwaardige personages en vergezochte situaties.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Michael Cera lijkt me een beperkt acteur. Hij kwam tot nu toe als best tot zijn recht in Arrested Development, maar ook in Juno was hij zeer op dreef. Toch kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat hij alleen geschikt is voor 1 type rol.

Het kan ook typecasting zijn en als dat zo is, dan moet een director hem eens in een heel ander typetje plaatsen. Een slechte rol heb ik hem nog niet zien spelen, maar over een paar jaar gat het toch wel opvallen, als hij echt alleen maar het quirky verlegen jongetje met de bijdehante opmerkingen blijft spelen.

De film is verder wel voorspelbaar en cliché in zijn quirky benadering. Echt 'indie' kun je dit soort films allang niet meer noemen. Daar zijn de productiewaarde en het acteerwerk toch al weer te groot voor, hoe veel indierock bands je ook op de soundtrack gooit, daar verander je niets aan.

Ik heb me er echter niet aan gestoord. Heel naturel spel van Cera en Dennings en ook leuke bijrollen. Half road movie, half rom com en wat quirks, vermakelijk.

Zo'n scene in de wc ieww, maar oh zo grappig en de studio scenes waren gewoon lief. Mooie balans tussen humor en meer serieuze scens dus.

De film kwam dus nergens echt geforceerd over, maar als ik dan wat geforceerds zo moeten noemen is het de indierock benadering. Nu hou ik daar best van op zijn tijd, maar deze film slaat soms wat door en wil wel heel bewust hip doen af en toe, met zijn Soundtrack. Heeft er denk ik ook mee te maken dat ik meer in de jaren 90 zit met dat soort bandjes. Jaren 200? zijn toch veel bands ontstaan die veel op elkaar zijn gaan lijken en dat maakt de OST wat duf, ook al zit er wel wat oud spul tussen.

Ik heb me wel vermaakt. Niet wereldschokkend, wel leuk.

avatar van D-ark

D-ark

Muziek in het algemeen is misschien de drijfspeer in mijn leven, uren zitten soms te zoeken naar nieuwe bandjes die het wiel opnieuw uitvinden of iets intersant mee doen met het wiel. Ik zit soms ook om 1 uur s'avonds in de bus of trein op terug reis van bandje dat ik wilde zien. Ik klok boven de 1000 albums die ik geluisterd heb, mijn 16 gig creative zen(geen ipod!) staat vol met indie-pop, noise-rock en veel meer andere dingen waar 99% procent van de mensheid nooit gehoord van heeft. Ik speel zwaar middelmatig gitaar en kan wat drummen. En ja, ik heb talloze speellijsten gemaakt en straf mensen bijzonder snel af op hun muzieksmaak.

Maar het belangerijkste bijgevoel voor Nick And Norah's Infinite Playlist was dat ik wist hoe moeilijk het is mixcd's te maken voor iemand die je leuk vindt. De neurotisch dwang om alles perfect op elkaar te laten passen om de persoon te betorven met jouw selectie van muziek voor hem/haar. Ik heb er in mijn leven 2 gemaakt, beide niet mooi versiert maar goed.

Nick And Norah's Infinite Playlist is eigenlijk gewoon een aantal ontmoetingen en sitatiues aan elkaar geschakelt in de hipste wijk van indierock nu: Brooklyn. Van het jagen op het ene belangerijke bandje dat ergens een 'gig' geeft tot de irritante band die je haat te ontwijken. Het verhaal stelt weining voor maar gelukkig is het met de chemie tussen Cera en Dennigs beter gestelt. Ze vullen elkaar heel aardig aan en het subplot werkt eigenlijk een stuk beter dan het moest werken.

En ja, de muziek daar draait het om. Ik ben een niet al te grote 'Brooklyn pop' fan maar ik ken het gevoel van altijd mensen zoeken die dezelfde smaak hebben. En ja met Rogue Wave op de soundtrack en een kort optreden van het toffe Bischop Allen in de film maak je voor mij al veel goed. Ook leuk waren de indiehelden te spotten die een aantal in de films zaten(zoals Devendra Banhart als klant in de Japanse nachtwinkel). Maar voor de rest is het verhaal en de film net wat droog te veel.

Leuke feel-good movie met een erg fijne soundtrack en met herkenbare momenten maar eigenlijk had er een stuk meer in gezetten als het verhaal wat beter was.

Een ruime 3*

avatar van latrat

latrat

heel licht verhaaltje, met heel lichte emoties, mar het is boeiend genoeg om uit te kijken.

avatar van alec

alec

Uitstekende film !

Zoals D-ark al aangeeft een echte feel-good movie. Het valt niet te voorspellen, de rollen zijn origineel, goed evenwicht van karakters, de humor is onvervalst, de kleine plots vervelen niet en prima rollen gespeeld door Jonathan B. Wright, Ari Graynor(oh my god ) en Rafi Gavron. Groot pluspunt is dat de karakters inhoudelijk zijn en niet zijn neergezet als karikaturen.

Wellicht een klein minpunt is alsof het lijkt dat Cera af en toe op de automatische piloot speelt. Of misschien anders verwoord; hij komt maar niet los van zijn vorige rollen.

Een *4.0

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Gadver wat een immense kleffe hoes.

Het typische "net-niet modelletje" en een onschuldig jongetje met krulletjes verwikkelt in een mierzoet liefdesverhaaltje? Of zit ik er naast?

avatar van BoordAppel

BoordAppel