• 9.376.883 stemmen

Journey to the Center of the Earth (2008)

Familie / Avontuur | 93 minuten

Genre: Familie / Avontuur

Alternatieve titel: Journey to the Center of the Earth 3D

Geregisseerd door: Eric Brevig

Met onder meer: Brendan Fraser, Josh Hutcherson en Anita Briem

Gesproken taal: Engels, IJslands en Italiaans

Releasedatum: 4 september 2008

Plot Journey to the Center of the Earth

"Same Planet. Different World."

Als de broer van een wetenschapper plotseling verdwijnt, besluit deze wetenschapper samen met zijn neefje en een gids op zoek te gaan naar zijn broer. Het drietal komt terecht in een bijzondere, maar ook gevaarlijke verloren wereld, ergens in het midden van de Aarde.

Trevor Anderson

Sean Anderson

Hannah Ásgeirsson

Professor Alan Kitzens

Gum-Chewing Girl

Sigurbjörn Ásgeirsson

avatar van Zinema

Hoe staat het met de kleuren van de 3D BluRay versie? Flets of levendig (gezien het feit dat men op TV's nooit gebruik maakt van polarisatie). Anybody?

avatar van dikkop

dikkop

Best wel een leuke film met mooi bedachte lokaties. Maar wel ondermaatse acteerwerk...

avatar van Arnhemmer

Arnhemmer

jorkie schreef:

alleen hadden ze van mij een andere acteur mogen kiezen want als ik Brendan Fraser zie denk ik alleen maar aan george of the jungle.....

...niet iedereen heeft daar last van!!!

avatar van witboek

witboek

Moet eerlijk zeggen, dat ik hem wel leuk vond. Het acteerwerk is niet van een hoge standaard, maar de speciale effect maken dit goed. Een leuke film om lekker met en zal chips en cola op een zondagnamiddag te kijken.

avatar van ;)

;)

leuke film, met veel special effects.

een heerlijke film voor familie plezier, verstand op nul en insteken die dvd plezier gegarandeerd.

avatar van han de barman

han de barman

kinderfilm...

avatar van Mutsaers78

Mutsaers78

Kinderfilm die best te pruimen is voor volwassenen. Een keertje lekker kijken, 10 minuten later vergeten. Prima zo.

avatar van otherfool

otherfool

I call dibs on Anita Briem!

Meer gericht op de jeugd (lees; ietwat kinderachtige film) dan ik had verwacht, maar toch niet onaangenaam om te kijken. Het tempo is hoog en een paar amusante scenes zorgen voor een onbezorgde avond. Geinig tussendoortje, ook in 2D.

2,5*.

avatar van teigetje37

teigetje37

Hele leuke verassende avonturen film met prachtige effecten.

leuk voor jong en oud.

Waardering: 4 sterren

avatar van Abelone

Abelone

Wel ok, maar erg goedkoop

avatar van Lennert

Lennert

Petje af voor Josh Hutcherson die voor een jonge Amerikaan laat zien dat niet iedere kindster slecht hoeft te acteren.

Helaas heb ik de film in 2D gezien, waardoor de special effects me ietwat tegenvielen, maar ik ben zeker van plan hem nog een keer in 3D (en dus volle glorie) over te zien, ik weet zeker dat de score dan ook hoger is. Want zonder echt spetterende special effects valt het toch op dat de film vrij weinig om het lijf heeft. Het fictieve script over een fictief verhaal is grappig, maar niet goed en de one-liners van Fraser laten zien dat hij toch behoorlijk getypecast wordt. Deert dit echt? Niet bijster, maar echt uitzonderlijk leuk wordt de film er ook niet door.

Toch moet ik toegeven dat de vaart er lekker inzat, ik een aantal maal goed heb gelachen en er best wat spanning was. Ik had aan de hand van de trailer verwacht dat die Tyranosaurus lang in de film zou blijven, iets wat gelukkig niet het geval was. Echt logisch was het niet, want dat beest zat op een gedeelte van de wereld waar geen voedsel te vinden leek. Waar overleeft hij dan van?

Perfect popcorn vermaak. Die vogel hadden ze er alleen echt uit moeten laten

avatar van Najade

Najade

Vind toch wel een slechte film. Brendon en t jongentje acteren goed, maar die Hannah absoluut niet! Komt helemaal geen gevoel van haar uit. Een paar neppe specials ertussen en niet echt een film met een volwassen opbouw, heel kinderlijk allemaal. Tis dus wel een geslaagde kinderfilm denk ik...

avatar van aerts007

aerts007

Arnhemmer schreef:

...niet iedereen heeft daar last van!!!

Wat een avatar, gewoon subliem.

mcdaktari

leuke remake met mooie special effects.

gewoon een leuke avonturen film niks meer niks minder. Mijn mening

avatar van barcam

barcam

Bekeken en direct weer vergeten.

Paar goede special effects.

Josh Hutcherson overklast met gemak Brendan Fraser die weer zijn standaard grimassen uit de kast haalt.

Anita Briem zag er wel leuk uit

avatar van darthconner

darthconner

mcdaktari schreef:

leuke remake met mooie special effects.

gewoon een leuke avonturen film niks meer niks minder. Mijn mening

vind ik ook. een tussendoortje.

avatar van syncros2006

syncros2006

gewoon een hele leuke film met mooie plaatjes

avatar van Legan

Legan

Een redelijke familiefilm dat zich overduidelijk richt op een jong publiek. En hoewel dat op zich niet slecht is, is het hier teveel een familiefilm in plaats van primair een avonturenfilm. Het verhaal zelf is erg dun en zit vol toevalligheden, ongeloofwaardigheden en gaten. Maar Journey To The Center Of The Earth poogt dan ook niet meer te zijn dan wat de bedoeling is. Namelijk simpel en relatief onschuldig vermaak. En dat wordt bij vlagen geleverd, hoewel de effecten toch vaak tegenvallen en het acteren nou ook geen prijs verdiend. De leukste scènes zijn zonder twijfel de achtbaanrace in de mijnschacht en op de oceaan met de vissen.

avatar van benq

benq

Een film waarbij je je best wel vermaakt maar na afloop ben je het gelijk vergeten. Het is een kindvriendelijke film die daardoor dus met grote stappen door de plotgaten en toevalligheden heen stapt.

Fraser en de rest van de cast doen het leuk en er zitten een aantal spectaculaire scenes in maar de climax stelt dan weer teleur.

Dus leuk tijdverdrijf maar niets dat blijft hangen.

** 1/2.

P.S. Zag de film op DVD met z,on 3-D brilletje, na een kwartier met hoofdpijn afgezet en de 2-D versie gezien. Heeft 3-D in de bios wel echt effect?

mcdaktari

ja natuurlijk, in de bios komt het goed tot z'n recht. Ik heb in de Imax al een paar 3D films gezien en vond het wel ok uitzien

avatar van benq

benq

mcdaktari schreef:

Okee, maar thuis voor de buis heb je er dan niets aan? Of is het wachten op andere releases met 3-D?

mcdaktari

ik heb de normale versie thuis gezien dus ik weet niet hoe de 3D versie thuis is. Maar ik denk om het optimale effect in 3D te krijgen zul je toch in de bios moeten kijken, ik verwacht niet dat je thuis net zo'n goed effect hebt, lijkt mij zo.

avatar van Norma

Norma

Ik kan me voorstellen dat sommige scènes in 3D erg leuk moeten zijn geweest, maar verder vond ik het allemaal van zeer matig niveau. Het verhaal stelt weinig meer voor dan het uit de mouw schudden van zoveel mogelijk effecten (en de decors vond ik voor vandaag de dag verrassend lelijk zelfs). De film mist magie, een ziel, noem het hoe je wilt.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Vreemde rare film. Niet veel kijkplezier.

Dan moet de film het maar hebben van de beelden en figuren. Bredan Fraser die hier overduidelijk niet kan acteren en een goede personage heeft ie ook niet. Jammer Bredan.

avatar van Elletje

Elletje

TragieStar.* schreef:

Vreemde rare film. Niet veel kijkplezier.

Brendan Fraser kan overduidelijk goed acteren.

Een van de beste acteurs en voor mij is hij de beste acteur!!!

avatar van movie fan

movie fan

leuke avonture film , met een goede cast die duidelijk plezier hebben om in deze film te acteren , natuurlijk onrealistische dingen die er gebeuren . maar het is echt een film waar je met verstand op 0 moet naar kijken . goede film , heb me vermaakt , had misschien wel iets langer gekunt

avatar van IcU

IcU

Elletje schreef:

Brendan Fraser kan overduidelijk goed acteren.

Een van de beste acteurs en voor mij is hij de beste acteur!!!

Meen je dat nou? Vaak acteert hij niet meer dan 'leuk'...

avatar van misterwhite

misterwhite

Net gezien,

ik vond het best wel leuk met dat 3D effect. Het verhaal was ook wel leuk maar wel redelijk voorspelbaar. Maar toch lekker vermakelijk.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

movie fan schreef:

Helemaal mee eens!

avatar van Bitking

Bitking

movie fan schreef:

Daar ben ik ook helemaal mee eens.