• 9.377.028 stemmen

Journey to the Center of the Earth (2008)

Familie / Avontuur | 93 minuten

Genre: Familie / Avontuur

Alternatieve titel: Journey to the Center of the Earth 3D

Geregisseerd door: Eric Brevig

Met onder meer: Brendan Fraser, Josh Hutcherson en Anita Briem

Gesproken taal: Engels, IJslands en Italiaans

Releasedatum: 4 september 2008

Plot Journey to the Center of the Earth

"Same Planet. Different World."

Als de broer van een wetenschapper plotseling verdwijnt, besluit deze wetenschapper samen met zijn neefje en een gids op zoek te gaan naar zijn broer. Het drietal komt terecht in een bijzondere, maar ook gevaarlijke verloren wereld, ergens in het midden van de Aarde.

Trevor Anderson

Sean Anderson

Hannah Ásgeirsson

Professor Alan Kitzens

Gum-Chewing Girl

Sigurbjörn Ásgeirsson

avatar van wouterj

wouterj

Leuke kinderfilm. Als je boven de 16 bent: niet kijken.

Film is voorspelbaar, humor is vaak pijnlijk genant, actie is nep en te onrealistisch. Op misschien de ' mummy 1' na, zijn al Brendan Fraser's films drama.

avatar van robinb

robinb

wouterj schreef:

Leuke kinderfilm. Als je boven de 16 bent: niet kijken.

Totaal niet met je eens. Ikzelf ben 26 jaar en heb echt genoten van deze film.

Een van de betere avonturenfilms die ik de laatste tijd gezien heb. Hij is gewoon erg leuk en behalve het wat langzame begin blijft de film de hele tijd boeien.

De cgi is niet super, maar in combinatie met de geluidseffecten is het alsnog erg leuk om naar te kijken...dat sommige dingen wat nep zijn moet je gewoon doorheen prikken...

Verwacht geen hoogstaand acteerwerk, maar dit is gewoon bedoeld als puur vermaak voor jong en oud....en daarin zijn ze goed geslaagd. In mijn ogen een aanrader !!

ik heb overigens de dvdr van de bioscoopversie gezien, dus niet de 3d versie

avatar van mixmaster

mixmaster

wat een verschrikkelijk slechte effecten en wat een ongelooflijke nepfilm met nepdecors zeg.

is gewoon een kinderfilm voor kinderen t/m 12 jaar.

avatar van robinb

robinb

wel mooi is dat, diegene die het een kinderfilm noemen, zelf net hun veters kunnen strikken..

tenminste dat neem ik aan als ik naar de inhoud van een aantal comments kijk. Allemaal van die typisch puberale antwoorden zonder inhoud.

Je mag een film best slecht vinden, maar onderbouw dat dan goed. Een film een "kinderfilm" noemen terwijl je zelf nog een kind bent maakt je geloofwaardigheid er niet bepaald sterker op.

avatar van demonski

demonski

De effecten kwamen erg nep over en druk ik me nog ligjes uit maar wel een lekkere popcorn film 2,5 *

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Ik zit nu te twijfelen of de DVD versie kijken of de 3d versie? Ik heb van mensen gehoord dat 3d versie veel beter is...

avatar van sofripa

sofripa

Kijkt wel lekker weg. Beter dan dat andere vehikel van Fraser, Mummy 3. 3 sterren

avatar van james_cameron

Sympathieke avonturenfilm, niet heel bijzonder maar net onderhoudend genoeg. Decors en speciale effecten zijn vrij spectaculair maar verliezen in een niet 3-D versie veel van hun impact. Het script is daarnaast niet veel meer dan een reeks climaxen. Het begin is het leukste gedeelte van de film; zodra het spektakel begint is ieder gevoel van een spannende opbouw verdwenen en winnen de effecten het van de toch niet onaardige cast.

avatar van faun

faun

Wat een ontzettend slechte film is het zeg. Waarom moeten goede verhalen altijd verflimd worden voor kleine kinderen. Er zat totaal geen spanning in. Einde Josh en Brendan denk ik hierna.

avatar van mike2006

mike2006

Leuk wegkijkfilmpje voor natte middagen en saaie avonden. Deze Indiana Jones light, is een beetje voorspelbaar en de special effects zijn ook al een beetje achterhaald, maar dat mag de pret niet drukken. Deze film ging al niet voor een Oscar en Anita Briem kijkt zekers lekker weg. Middelmaat troef dus een 2,5.

avatar van qwatje

qwatje

ik ben het met de meeste wel eens, geen echte hoogvlieger, maar zeer onderhoudende film.

3* met name voor de mooie plaatjes

avatar van RickZ

RickZ

FamilieAvonturenfilm met goede special effects en enkele spectaculaire scenes waardoor de film een voldoende scoort

avatar van MrEd

MrEd

Deze film gisteren avond op DVD gekeken maar dan mis je toch wel de 3D effects. Wat er overblijft is een mager plot met ongeinspireerde acteurs en achterhaalde special effects en doet me een beetje denken aan een kruising tussen Spy Kids en a Sound of Thunder (vraag me niet waarom).

Kortom kinderachtig en niet mijn type film.

avatar van ronalddamink

ronalddamink

erg onrealistisch verhaal maar wel hele mooie visuele beelden van een utopische wereld geschets door Jules Verne zijn fantasie.

De acteurs overtuigen niet echt maar dat stoort niet. 90 minuten is ook echt de max voor onschuldig vermaak in deze vorm

avatar van anco12

anco12

ik wilde hem gisteren gaan kijken maar hij is 3d en ik heb geen brilletje thuis jammer hij is zo niet om te kijken alles dubbel

avatar van vwtune

vwtune

vermakelijk

avatar van Anjin

Anjin

Leek in het begin heel wat maar eindigt toch wel in een zinloze

vertoning

Dramatisch..

Die Fraser kan letterlijk echt niet acteren

avatar van devilsarea

devilsarea

leuke film natuurlijk geen kaskraker maar zeer zeker de moeite waard.

avatar van flyer

flyer

Gewoon lekker kijken en genieten. Okay geen hoogvlieger maar is best het kijken waard.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Hij viel erg tegen. Niet veel actie of humor. Een typische rol weer voor Brendan Fraser. Weetjewel de hoofdrolspeler die af en toe wat sullig moet doen met hier en daar een grapje en natuurlijk moet ie weer met zijn tegenspeelster gaan zoenen. Nee dit is geen spoiler, dit weet iedereen gewoon al van te voren.

avatar van Polvo

Polvo

Mooie wegkijk film, niks mis mee.

Veel herkenbaar uit het oorspronkelijke verhaal

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Heb nogal nostalgische herinneringen aan de jaren '70 -'80 tekenfilmserie. Woensdagmiddag met je vriendjes en een bakje chips en een glaasje limonade tekenfilms kijken. Dus wilde ik deze film toch ook wel eens zien...

Blijkt toch een behoorlijk flauw en slap filmpje te zijn dit. Weinig spanning, behoorlijk crappy effects en tussen alle ongeloofwaardigheden vond ik een Lexus huurauto zonder Tom-Tom wel het meest onwaarschijnlijke. Met de spannende tekenfilmserie die ik nog voor ogen heb heeft dit allemaal maar heel weinig te maken en met een Jules Verne- achtige wereld al helemaal niet. Decors waren überhaupt van een belabberd niveau.

1.5* voor de IJslandse berggids dan maar die steeds meer kleren kwijtraakte doordat het zo warm is daar midden in de aarde.

avatar van dennisloquet

dennisloquet

zwakke acteerprestaties, verschrikkelijke special effects, score zwaar over the top én wat een meligheid

avatar van gizmoart

gizmoart

Ik geef zelden een 1 of minder maar wat een langslepende nergens spannend wordende film. Sorry voor de rest maar deze film boeide me totaal niet. Terwijl fiction toch mijn genre is

avatar van MrLee

MrLee

Voorspelbaar en slechte CGI. Wel een leuk gegeven, dus 2*

avatar van steffiestones

steffiestones

Kan niet tippen aan het origineel, totaal niet spannend.

avatar van Patat

Patat

Amusante en ontspannende avonturenfilm in de lijn van Indiana Jones en The Mummy. Niet dat de film wee te verrassen, maar dit had ik ook niet verwacht. Je krijgt precies wat je beloofd wordt: avontuur, actie, spanning, magie, fantasy, humor, ... en dit alles mooi gedoseerd. Dat de film te bekijken is in 3D geeft het nog dat ietsje extra. Leuke Hollywoodpulp!

avatar van tal1b

tal1b

het kon me geen SECONDE boeien, erg slechte 'amateur' muziek/beeld/geluid klonk allemaal net niet.

heb de moeite niet genomen om de film af te zien

brrrrrrrrrrr wat slecht.

avatar van RodneyS

RodneyS

Heb deze niet als 3D versie gezien. Toch vond ik hem nog wel vermakelijk.

Ok, de special effects waren niet super en ook richt deze film zich misschien iets meer op de jongere kijker toch keek hij wel lekker weg.

De humor vond ik in tegenstelling tot veel andere best wel aardig.

avatar van Waku

Waku

Jammer dat op DVD de drie D effecten niet te zien zijn.

Op sommige momenten is wel merkbaar dat hier sprake van is en dat geeft de avonturenfilm wat extra's.

Nu blijft er eigenlijk een standaard verhaaltje over.

Soms wel grappig en vermakelijk.

Maar voor special effects was er geen budget meer over waarschijnlijk.

Dit zag er er heel knullig uit op sommige momenten

Soundtrack was wel lekker bombastisch en overtuigend aanwezig..

2,5 */ 3*