• 9.377.372 stemmen

Journey to the Center of the Earth (2008)

Familie / Avontuur | 93 minuten

Genre: Familie / Avontuur

Alternatieve titel: Journey to the Center of the Earth 3D

Geregisseerd door: Eric Brevig

Met onder meer: Brendan Fraser, Josh Hutcherson en Anita Briem

Gesproken taal: Engels, IJslands en Italiaans

Releasedatum: 4 september 2008

Plot Journey to the Center of the Earth

"Same Planet. Different World."

Als de broer van een wetenschapper plotseling verdwijnt, besluit deze wetenschapper samen met zijn neefje en een gids op zoek te gaan naar zijn broer. Het drietal komt terecht in een bijzondere, maar ook gevaarlijke verloren wereld, ergens in het midden van de Aarde.

Trevor Anderson

Sigurbjörn Ásgeirsson

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

robinb schreef:

wel mooi is dat, diegene die het een kinderfilm noemen, zelf net hun veters kunnen strikken..

tenminste dat neem ik aan als ik naar de inhoud van een aantal comments kijk. Allemaal van die typisch puberale antwoorden zonder inhoud.

Je mag een film best slecht vinden, maar onderbouw dat dan goed. Een film een "kinderfilm" noemen terwijl je zelf nog een kind bent maakt je geloofwaardigheid er niet bepaald sterker op.

Touché,heb zelf die film niet gezien maar vind bambi (kwa kinderfilm) toch beter dan Heat bijvoorbeeld.... in mijn opzicht .

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Redelijk, niet meer en niet minder......2,5

avatar van Friac

Friac

Zoals de meesten hier zeggen: neem de 3D weg en van deze film blijft niet veel meer over. De film ziet er behoorlijk lelijk uit en het is allemaal zo vlakjes, voorspelbaar en clichématig. Gelukkig zijn er nog enkele spannende - maar o zo voorspelbare - scènes die leuk zijn om te bekijken en de 3D-effecten op zich vond ik bij momenten erg geslaagd.

Dit was mijn allereerste 'moderne 3D-film' en ik ben aangenaam verrast over de kijkervaring an sich: loepzuiver beeld en een makkelijk te verdragen 3D-bril. Helaas lijkt het me dat men in Hollywood er voorlopig nog niet in geslaagd is om een nieuwe 3D-film te maken die op zich - zonder de gimmick - ook écht goed is.

avatar van Timecop

Timecop

Slechte CGI voor 2008, verhaal is veel te gehaast, zeer matige actrice die Anita Briem, film duurt kort voor zo'n mooi verhaal, flauwe humor naar mijn mening. Dat die Brendan Fraser niet een keer moe wordt van dat soort films. Kortom, had er veel van verwacht, maar heeft me op geen enkel gebied tevreden gesteld.

avatar van Sjaako

Sjaako

Vermakelijk filmpje.

Ik heb de "2d" versie gezien, en ik heb mij best vermaakt.

Absoluut geen hoogvlieger, en diverse scenes zijn speciaal voor 3d gemaakt en voegen in 2d eigenlijk niets toe. Wat is dat toch met 3d films, dan men niet de moeite lijkt te nemen om een behoorlijk script te schrijven?

Helaas matig geacteerd, fraser is echt een karikatuur van zichzelf. Briem is wel mooi , maar zakt steeds verder weg in de actie. De film is eigenlijke een reeks van toevalligheden en men heeft niet echt de moeite genomen om e.e.a. realistisch te onderbouwen.

Toch wel leuk om te zien

avatar van iGeO

iGeO

Redelijke film met CGI die niet boven het gemiddelde uitsteekt.

Frasier in de rol die hij maar al te vaak speelt in andere films.

2,5** voor mij.

avatar van jorkie

jorkie

erg goede film en een leuk verhaal, alleen hadden ze van mij een andere acteur mogen kiezen want als ik Brendan Fraser zie denk ik alleen maar aan george of the jungle.....

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke avonturenfilm, verder niets aan toe te voegen.

avatar van cooperino

cooperino

Naar mijn idee onder gewaardeerde film. Ik vond hem zeer goed te bekijken en heb genoten van de mooie beelden.

Films beneden de 3 sterren hier op MM zijn over het algemeen iets minder is mijn ervaring. Deze heeft (op dit moment) ook een net iets lager gemiddelde.

Hij hoeft geen 4* te hebben, maar hij is goed genoeg voor 3,5

avatar van Seppe4ever

Seppe4ever

cliché,cliché,cliché. algoed dat hij 3d is.
Brendan Fraser (of is het Brenda) als nieuwe scream queen.
Zeg nu zelf, alle 'spannende stukken' zijn zo oud als de straat. Denk maar aan de rollercoaster met zijn gebruikelijke hindernissen: een onderbreking en jump in de baan, de remmen werken niet, een doodlopend spoor,pfff. Of wat dacht je van: spring van zwevende blok naar zwevende blok en zorg dat je niet in de afgrond beland.en ga zo maar door. Allemaal bekende gevaren en dan zijn ze nog niet goed uitgewerkt ook.
Tevens zitten er een aantal grote fouten in het verhaal Brendan: 'we moeten ons zeil behouden want anders geraken we nooit op tijd over'. 2 minuten later zijn ze het kwijt en toch geraken ze op een mysterische wijze op tijd over. vreemd
Persoonlijk vond ik het een tegenvaller, zeker na de goede National Treasures.

avatar van BS

BS

Ik heb zowel 2 en 3d gezien maar dat laatste mislukte. Omdat ik een oog-afwijking heb is het moeilijk voor me om 3d te zien maar ik had hoop dat de nieuwe techniek ( ipv rood/groen brilletje ) me zouden helpen. Nou .. niet dus. Ik zag wel 3d maar dubbel beeld en onduiderlijk. Hebben jullie hier wat aan? Waarschijnlijk niet maar de 3d versie in de bios was dus daarom een tegenvaller voor me.

Terug naar de film

Voorspelbaar, cliche, niet spannend en zonder 3d niet interesant.

Dat ik wat ik hierboven lees en ook nog dat het niet echt een kinderfilm zou zijn ( tenminste zo mag je het niet noemen als je nog niet uitge-pubert bent )

Nou, dat laatste heb ik al een 10tal jaar achter me en ja, ik vind het ook een kinder-film ( voor de iets oudere ) want zo is het ook opgezet. Gelukkig had ik in de bios het perfecte publiek naast me. Recht een vader met zoon, links een groepje vrienden op stap met een van de ouders allemaal rond een jaar van 11-12 ( zoiets )

En ze hebben zich prima vermaakt

In de 2d-versie mis je idd wel iets maar kun je ook goed zien dat soms de focus op 1 opject verschuift. De achtergrond wordt iets vager en de voorgrond wordt net ff iets meer HD dat normaal ( even makkelijk gezegd ) Dat is leuk, maar laten we het nu toch maar eens over de film gaan hebben

Het verhaal is duiderlijk maar gelukkig is het geen directe verfilming maar gebeuren de dingen net even anders. De hoofdrolspelers doen het ook best aardig. Het is leuk om Josh Hutcherson in een rol te zien waar hij ( na het begin van de film ) ook gewoon een leuke rol speelt ipv een beetje iritant mannetje. Zo mag hij er meer doen.

Brendan Fraser is, zoals hierboven gezegt, na The Mummy vergeten dat je ook gewoon met elkaar kunt praten en schreeuwt zich door de helft van de film. Zoals bij de laatste mummy-film is dat jammer terwijl hij ook gewoon een gedeelte erg mooi en goed acteerd.

De actie is leuk. Het is tenslotte een avonduren-film en voor een jonger publiek gemaakt, dus dan mag het weer.... Dan mag je weer die cliche-dingen uit de kast halen die wij al zoveel gezien hebben en ze nog een keer doen.Als volwassenen zit je daar misschien niet op te wachten, de doelgroep vind het leuk dus daarom mag het ook.

Voor de rest ziet het er wel aardig uit en zijn de meeste CG-shots best oke. Sommige echter niet en dat stoort ontzettend !

Al met al een leuke film voor de pre-puberalen en avontuur-zoekers onder ons. Hoe je het ook went of keert, het blijft een goed verhaal en in deze versie ook leuk om naar te kijken.

avatar van mmmaarten

mmmaarten

Ik had er eigenlijk al niet zo veel van verwacht. Maar al bij al viel hij nog wel mee. Aardig om te volgen, maar dan vooral voor de mooie beelden.

avatar van Zinema

Werkt de Dubbel DVD met de brilletjes met blauw/rood of groen/rood?

avatar van johanneman

johanneman

leuke avonturen film om weg te kijken meer niet , eigenlijk gewoon een film voor de wat oudere kinderen. , Brendan Fraser heb ik nooit een avonturen held gevonden , is meer op zijn plaats in humoristische films volgens mij

avatar van funland

funland

ik vind het best een leuke film ik en mijn broer hebben hem gisteren gezien.. we gaan samenleggen om hem in 3d versie te kopen

zoo cool moet dat zijn

4 *

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Voorspelbaar, afgezaagd, kinderachtig en vreselijk nep. 'Journey To The Center Of The Earth' is vast en zeker beter te pruimen in 3D, want nu lijkt het meer op een special-effects film uit de jaren '50. Toch is het verhaal niet al te zoet en zijn de avonturen, hoe achterlijk ook, nog best vermakelijk. Misschien toch wel een guilty pleasure.

2.0

avatar van Zinema

Al iemand ervaringen met de BluRay 3D?

avatar van funland

funland

Zinema schreef:

Al iemand ervaringen met de BluRay 3D?

nope

maar ik heb 'm op 3d! geweldig

avatar van De Nederlander

De Nederlander

Wel aardig filmpje, het is een remix versie van een eerdere film die ik ooit eens heb gezien, de oude versie is na mijn mening het leukst.

avatar van edoij2

edoij2

Deze is wel leuk om eens te zien. Beetje Walt Disney achtig, maar wel leuk en grappig. Wel lekker overdreven, maar leuke zondagmiddag film.

avatar van somdv

somdv

Ik vond deze film best te pruimen nadat ik hartelijk moest lachen om alle "wetenschappelijke" onzin. Ha Ha, 2000 miles zakken in 2 minuten zonder ergens tegenaan te botsen? Een geiser van wat water in de hete lava?

Als je daar doorheen prikt is het een gemakkelijke film voor een avondje op de bank. En ook eens een leuke film om samen met mijn jongere dochters te kijken. Dus toch een familiefilm

Ik wist niet dat dit eigenlijk een 3D film was. Dan snap ik nu ook wel bepaalde scenes. Het 3D effect is dan belangrijker dan de logica

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik vond het verhaal, dat niet is gebaseerd op het beroemde boek van Verne, maar er wel een rol in speelt, best goed.

Ik heb de film in 3D bekeken op DVD, met de bijgeleverde brilletjes, al zijn die wel onhandig en lastig om aan te wennen.

Gelukkig duurt de film maar anderhalf uur, want langer zou het toch wel vervelend worden om dat gekke brilletje op te houden. (Misschien moet men eens goede 3D brillen in de handel brengen, want er staan nog zulke produkties op stapel).

Er zitten wel goede effecten in de film die nog een beetje spectaculairder worden door het 3D effect.

Maar de kleuren gaan wel wat verloren door het dragen van de bril, wat ik wel spijtig vind.

Ik denk dat ik, om ook het verhaal nog eens beter te kunnen volgen, je wordt toch ook wat afgeleid door speciaal op die 3D effecten te letten, de 2D versie later eens bekijken, wellicht zijn de kleuren daarin beter.

Maar al bij al ben ik best tevreden over de prent, het verhaal zit goed en de 3D effecten zijn eens leuk om te zien, al zou ik nu wel niet willen dat men dit bij elke film gaat toepassen...

avatar van Lipagro

Lipagro

Superleuke vermakkelijke film voor jong en oud.

avatar van dartviper

dartviper

De film is best grappig om te kijken. Enige waar ik mij aan stoor en dat is meer iets persoonlijks is Brendan Fraser. Ik het altijd het gevoel dat hij zichzelf te grappig vindt. 2.5 sterren.

avatar van Katharina

Katharina

Mijn eerste 3d ervaring en dat was best wel gaaf! De film is mooi gemaakt, mooie beelden. Ik vond m spannend!

avatar van peukie

peukie

Ik heb alleen de 3d uitvoering gekeken, en daar is me toch echt niets van tegen gevallen.

Vond het opzich een leuke film (3 sterren) maar door de 3d krijgt ie van mij toch een 4 sterren.

avatar van guylopez93

guylopez93

M.Goodkat schreef:

Dit kan je toch niet serieus nemen. Bambi beter dan Heat

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik snap het lage gemiddelde en het gezeur over het verhaal niet zo. Ik vond het wel een vermakelijke film hoor, niks mis mee. En soms moet je bij een film het verhaal gewoon niet zo serieus nemen, en gewoon je verstand op nul zetten en kijken. Nou dat heb ik gedaan en ik heb er best van genoten. De effecten waren wel iets minder dan wat je in de meeste films van nu ziet, maar ik kon me er niet aan ergeren, en zo slecht was het ook weer niet. Verhaal stelde weinig voor maar daarvoor moet je deze film ook niet kijken denk ik. Het is gewoon een leuke film met leuke personages en vond de humor ook goed te doen.

avatar van Leo Van Steen

Leo Van Steen

Leuke, vermakelijke film voor de kids en de jongeren van geest, waar ik ook toe behoor. Echter, een topper kan ik er echt niet van maken.

avatar van mnrk

mnrk

edoij2 schreef:

Hier sluit ik me helemaal bij aan...

Lekker om tussendoor te kijken, onder uit gezakt op de bank.