• 9.377.356 stemmen

Take Me Home Tonight (2011)

Komedie | 97 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Michael Dowse

Met onder meer: Topher Grace, Anna Faris en Dan Fogler

Plot Take Me Home Tonight

"Best. Night. Ever."

Matt Franklin studeert af aan de universiteit zonder een idee te hebben wat hij nu verder met zijn leven moet gaan doen. Hij weet alleen dat hij tijdens een wild weekend op Labor Day zijn lievelingsmeisje wil versieren. Ondertussen worstelen hij, zijn tweelingzus en hun beste vriend met het volwassen worden.

Matt Franklin

Bill Franklin

Kyle Masterson

Libby Franklin

avatar van stinissen

Heel aardige komedie en gelukkig niet te flauw, Topher Grace is best redelijk als Matt Franklin en Anna Faris als zijn zus( zie ik liever blond maar dat is persoonlijk) ook. Maar de echte ster van de film was natuurlijk Dan Fogler als de geniale Barry Nathan , de nog vrij onbekende Teresa Palmer is niet echt m'n smaak maar kon er mee door ook leuk om Michael Biehn als de vader van Topher Grace te zien. De vrouw die ik het leukst vond is de exentrieke Michelle Trachtenberg in een veel te kleine rol helaas, al met al een geslaagde film.

avatar van Theunissen

Het eerste uur was best aardig en dat kwam vooral door de vele jaren 80 muziek en ook door Dan Fogler. Het verhaal stelt weinig voor maar is wel aardig om te zien en dan vooral het eerste uur (met name door de muziek). Na het eerste uur wordt het allemaal wat flauw en clichématig en is het niet meer leuk. Zoals al gezegd vond ik van de cast Dan Fogler best wel goed en zag Teresa Palmer er best mooi uit (eerlijk gezegd dacht ik dat het Kristen Stewart was). Topher Grace deed het ook best leuk maar de rol van Anna Faris stelt weinig voor. Ze ziet er in de film overigens ook totaal niet uit zoals op de poster waarop ze sexy uitzit. In de film ziet ze eruit als een Oempa Loempa. De film is leuk om eens gezien te hebben maar meer ook niet.

P.S. Angie Everhart mocht er best wezen met haar fraaie borsten.

avatar van eppo349

eppo349

1,5 sterren voor de muziek in deze onoriginele, bij vlagen tenenkrommende komedie. Het hoge gemiddelde voor deze film is een gevolg van alcohol en dat had ik ook beter kunnen doen.

avatar van erpunited

erpunited

De film is ok. Maar daar blijft het dan ook bij. Het acteren is redelijk. Het verhaal is niet zo spetterend. Voorspelbaar. Een gemiddelde film die ok was om een keer te kijken.

avatar van james_cameron

Vermakelijke komedie, vooral leuk door de sympathieke personages en de niet aflatende stroom aan jaren '80 klassiekers op de soundtrack. Het eerste uur is erg vermakelijk, dan komt de klad er een beetje in, maar tegen het einde wordt de boel gelukkig weer rechtgetrokken. Genoeg leuke grappen en dialogen, in ieder geval.

avatar van Roel82

Roel82

Zeer vermakelijk comedy kan je wel zeggen, erg van genoten. Wel is de film één uit een dozijn maar gaat zeker niet vervelen. Ook kan ik de uiteindelijk boodschap in de film zeker waarderen.

3,5 ster omdat ik verliefd ben geworden op Teresa Palmer en de uitstekende muziek keuze in de film

avatar van jordkaka

jordkaka

Leukste comedy die ik in tijden heb gezien eigenlijk, echt een top film.

Ja, stiekem best wel geinig.

Met name de '80s setting is wel leuk, al moet je dan ook door bepaalde afschuwelijke muziek heen bijten. Gelukkig was er nog Straight outta Compton voor het tegenwicht. .

Topher Grace en zijn beoogde love interest doen het erg leuk en de bijrollen mogen er ook best zijn. Gewoon een vermakelijk wegkijkfilmpje waar je af en toe de iets te flauwe stukjes maar even voor lief moet nemen.

avatar van JSPR_G

JSPR_G

Leuke film. Heb bijna de hele film met een glimlach op m'n gezicht gezeten. Meestal vind ik dergelijke toch wel clichématige films (personages, verhaal...) alles behalve goed, maar deze weet het echt op een leuke manier te brengen.

avatar van chillout

chillout

JSPR_G schreef:

klopt volledig! echt leuke film relax wegzakken in je zetel.

avatar van Insignificance

Insignificance

Die rap scène is al eens beter gedaan, zo'n dance-off is te kinderachtig voor woorden, de penis game levert bijna plaatsvervangende schaamte op, de Heimlichmanoeuvre is te kluchtig voor woorden en de veelal schreeuwende Fogler is vooral een vermoeiend figuur. Het zal mijn soort humor wel niet zijn. Het schijnt iets met de tachtiger jaren te maken hebben getuige de aankleding en de posters in het winkeltje. Muziek wil dan wel eens helpen, maar als een regisseur zich als DJ gaat gedragen is ook daar de lol snel van af.

Het verhaaltje dat het met zich meesleept, is onbeduidend formulewerk met een speech en een rollende bal als tergende finale. Het blonde meisje verdient wel wat meer dan de lamzak die Topher Grace hier neerzet, zoals het ventje in de rolstoel een betere komedie verdient. Je kan je afvragen waarom dit zich überhaupt in 1988 afspeelt. Waarschijnlijk om niet veel meer dan goedkoop scoren op iets als nostalgie. Veel meer inspiratie valt er hier niet in te ontdekken en dan werkt ook dat niet. Nou ja, op de zenuwen, dat wel.

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Redelijk, best aardig.

Prima tempo in een enigszins voorspelbare verhaallijn.

Acteerwerk voor dit genre niets bijzonders.

Topher Grace, ok.

Anna Faris; wazig actrice en irritant... scary movie is meer haar ding...

Goede soundtrack bij vlagen met leuke nummers.

Beetje een "93 minuten film"

avatar van Spetie

Aardige film, die vooral opvalt door zijn retro-look en retro-muziek.

Dat is ook niet zo verwonderlijk, aangezien het verhaal van de film zich afspeelt in 1988. Back to the Eighties dus. Qua sfeer zit het in de film in ieder geval meer dan goed. De aankleding is fijn, evenals de muziek, die ik uit een tijdperk als dit altijd goed kon en kan waarderen.

Het verhaaltje is wel aardig, maar stelt verder niet zo heel veel voor. Topher Grace speelt een prima rol en hoewel het allemaal niet memorabel is, doet hij verder ook weinig verkeerd. Dan Fogler vond ik een stuk minder goed. Hij moet zogenaamd zijn onnozele vriend voorstellen, maar echt grappig wordt hij nooit. De rol van Anna Faris is klein en valt ietwat tegen. Teresa Palmer daarentegen doet het goed, al komt dat misschien ook, omdat ik het echt een zeer mooie vrouw vind om naar te kijken.

Verder valt er voor mij eigenlijk niet zoveel over te zeggen. Fijne look, fijne sfeer en al met al wel een geinig filmpje.

avatar van Moemsie

Moemsie

Helemaal eens met Spetie hieronder: leuke muziek uit de jaren 80, gevoel van nostalgie, de kleding en de flink getoupeerde haren van de dames...sfeertje wordt leuk neergezet.

avatar van Ducoz

Ducoz

Lekker filmpje, zo voor een avondje!

avatar van BBarbie

BBarbie

Hollywood komedie van het niveau 13 in een dozijn, al zijn de twee centrale liefdeslijntjes net wat minder oppervlakkig dan normaal. Hier en daar een handvol geslaagde grappen, maar de film kan mij niet echt bekoren. Onvermijdelijk gaat ook hier weer een topmodel gedeeltelijk uit de kleren, maar de houdbaarheidsdatum van Angie Everhardt (> 40) is al lang verstreken.

Relatieve nieuwkomer Teresa Palmer en het kleurrijke affiche zijn de mooiste delen van de film.

avatar van D-pulse

D-pulse

prima niets aan de hand film met een paar (kleine) uitschieters. Misschien dat de volgende film van Topher Grace de 90s ingaat?

avatar van devidia

devidia

best wel ok, alleen die belachelijk scene met zijn vader als agent is echt iets dat de film helemaal naar beneden trekt

avatar van wwelover

wwelover

Aardige komedie, maar niet heel bijzonder. Er had ook wel wat meer ingezeten. De cast is best redelijk, vooral Fogler is erg geinig en Palmer is supermooi. Het is wel weer heel voorspelbaar en sommigen grappen zijn wel eens vaker gedaan, bijvoorbeel de 'penis-scene' die ook al eens in 500 days of summer zat.

avatar van Zinema

Duran Duran en de dood.

Luchtige komedie die mede dankzij de aankleding ook met enige regelmaat doet denken aan komedies uit de jaren '80. Echt hilarisch wordt het echter nergens en de verplichte romantische toon wordt uiteraard voorzien van de nodige moraal. De retro-look is aardig maar kan beter.

Het is vooral de subliem foute soundtrack die doet terug verlangen naar het gepasseerde decennium. Met Duran Duran wilde je vroeger nog niet eens dood geassocieerd worden. Toch moet men tegenwoordig erkennen dat e.e.a. compositorisch gezien goed in elkaar steekt. Of hoe belangrijk muziek voor een film kan zijn.

Goed.

avatar van mnrk

mnrk

Dit was een vermakelijke komedie van Michael Dowse....

Het verhaal is natuurlijk redelijk voorspelbaar...maar de film heeft toch die typische jaren 80 sfeer waardoor het toch leuk is om naar te kijken.

De acteurs zijn ook in orde in deze film, vooral Dan Fogler is prima op dreef in deze film...ook de bijrol van Michael Biehn was goed gedaan...

Maar het is de "foute" soundtrack die deze film helemaal compleet maakt

avatar van Pannie0386

Pannie0386

Hoe muziek een film toch goed kan maken!

En dan hoeft helemaal niemand het met mij eens te zijn, maar ik heb de hele film lang genoten!

En ondanks dat ik slechts geboren ben in '80's en dus geen tiener of twintiger was toen deze gruwelijk foute platen hits waren, wat schijnbaar bepalend moet zijn voor je muzieksmaak, want je uiteindelijk muzieksmaak creëer je in die periode van je leven, I Love The '80's!!!

Dus alleen al voor de muziek en de sfeer waarin de muziek je brengt een +1*

avatar van steph b

steph b

Enorm verrast door deze film! Ging bij een vriend kijken, en wist totaal niet wat ik moest verwachten, maar ben vooral door het eerste half uur verrast.

In het begin hoor je "hungry like the wolf" van Duran Duran, laat ik dat nummer nou net op een cd in de auto hebben gedraaid voordat ik arriveerde! Wat een toeval!

De hele soundtrack is overigens in orde! Het verhaal is niets bijzonders, maar door de prima grappen en gekke situaties slaagt deze film! Dan Fogler steelt absoluut de show en Topher Grace beviel me ook prima!

"Nice shades, Asshole!"

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Geweldige film met een erg lekkere 80's soundtrack! I luv it! Uiteraard niet de origineelste film - ook Hot Tub Time Machine maakt gretig gebruik van de 80's revival - maar op alle vlakken waar laatste genoemde film in faalt - slaagt Take Me Home Tonight met glans!

Uitstekende cast - uitstekende muziek en een uitstekende 80's sfeer. Giet daar een romantisch sausje over en the big question what we gonna do with our lives en je hebt een uitstekende film!

Lang geleden dat ik de volle 5 sterren gaf en ontzettend lang geleden dat ik film tot na de aftiteling heb uitgekeken!

avatar van Mythos

Mythos

Totaal niets bijzonders, one in a million.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Leuke film. Beetje standaard romkom met een niet heel bijzonder verhaal. Toch zitten er wel hele grappige scenes in waarbij ik hard heb moeten lachen. Alleen die jaren 80 muziek had voor mij niet gehoeven. 3 sterren

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Zoals verwacht is dit eindelijk weer eens een romcom die doet wat het moet doen. Binnen het basis principe gokken op de scherpte van de cast. En die is er! Grace blijft in het verleden hangen qua rollen en aan zijn sterke cynische gevoel voor humor is niks verandert. Palmer is qua casting ook spot on. Had ook best in Twilight mogen spelen. Lijkt een beetje de knappe zus van Stewart en dan ook nog eens mét emoties! Say whattttttt. 80's setting werkt ook lekker. Erg fijn filmpje

avatar van Rodger

Rodger

slechte film, het verhaal, was echt 3x niks.. en heel standaard..

Alleen de muziek was prima, en daarvoor 1.5 sterren..

avatar van tal1b

tal1b

Deze film had ik al een tijdje liggen, toch maar ff kijken. Na de 1ste 5 minuten doorgekomen zijn, is het een geweldig leuke film geworden, en zeer grappige (later onder de coke) rol van Barry.

Met oa de hilarische airbag scene .

Eindelijk weer een keer een schitterende 'feel good' jaren 80 film, met de bijbehorende clichés, en muziek.

avatar van tal1b

tal1b

Pazmaster schreef:

Alleen die jaren 80 muziek had voor mij niet gehoeven. 3 sterren

Geeft juist een toegevoegde waarde