Genre: Misdaad / Drama
Bekijk via Film1
Bekijk via NLZIET
Bekijk via CANAL+
Plot Casino
"No one stays at the top forever."
Sam Rothstein, die vanwege zijn succesvolle gokmethoden de bijnaam Ace kreeg, is een jeugdvriend van Nicky Santoro. Als Ace een carrière krijgt in een casino in Las Vegas, volgt Nicky niet veel later, maar anders dan Ace laat hij zich in met misdadige organisaties. Dan ontmoet hij Ginger, een vrouw die de mannen in haar zak heeft, maar geen nee kan zeggen tegen haar vorige vriend. Hij trouwt met haar, maar dat had hij beter niet kunnen doen.
- Trailer (YouTube)
- Casino: Love and Honor in Las Vegas (BoekMeter)
- Casino (MusicMeter)
- Kijk op Film1
- Kijk op Videoland
- Kijk op Canal Digitaal
- Kijk op NLZIET
- #1 best gambling film by OddsCritic
- Breng zelf een bezoek aan een casino vanaf de bank thuis.
Sam 'Ace' Rothstein
Pat Webb
Senator
Frank Marino
Mads Smikkelsen
Hollywood op z'n best!! Gisteren gekeken, had de film voor € 2,50 gekocht bij de Ramsh.
De Niro is weer een feest om naar te kijken en Sharon Stone was ook lekker op dreef (heerlijk als ze zo woest is).
Ik heb vooral genoten van de aankleding van De Niro (vooral toen hij in z'n onderbroek stond met felblauwe schoenen ha ha) hij heeft wel 25 verschillende pakken gedragen met zelfe kleur overhemd en das en veeeeeeeeeel rose ha ha. Het verhaal zit ook goed in elkaar, kortom GENIETEN!!
Warren Stantin
Mijns inziens een klassieker en samen met Heat de beste film waarin Robert de Niro de laatste 15 jaar heeft meegespeeld. Sharon Stone is nimmer zo goed geweest en bewijst in deze film dat ze beduidend meer kan dan alleen maar mooi zijn.
fappie
- 2005 stemmen
hmm ik vond de film een beetje te overdreven en te langdradig. de film was goed, maar ik heb weinig nieuws gezien ten opzichte van goodfellas
Kraay
Aardig filmpje, maar niks bijzonders, zeker niet om 3 uur(!) lang te boeien. Een beetje zonde van mijn tijd zelfs.
Verhaaltje kennen we wel weer, De Niro-achtig typetje (toevallig hier De Niro zelf) heeft het helemaal gemaakt, maar niemand blijkt te zijn wat hij/zij op het eerste gezicht leek. Met het nodige wijze gelul en gedoe vandien. Sharon Stone speelde ook nog eens een verschrikkelijke rol, en die Pesci vind ik ook altijd maar een irritant mannetje, heeft verder niets met zijn acteerprestatie te maken.
Pluspuntjes waren sommige stukjes zoals met de Aziaatische gokker, die na een winst van 2 miljoen sluw in de val wordt gelokt, en de passende soundtrack. Maar daarnaast heeft de film weinig (nieuws) te vertellen. Typisch Scorsese >90's. Blij dat ik er vanaf ben. 2,0*
Paulie Cicero
???
13woutie13
het gaat in deze film vooral om de meesterlijke sfeer die er hangt.
het verhaal verder is eigenlijk niet zo interessant.
Phil Leotardo
Gisternacht documentarie gezien op National Geographic gezien over de mafia in Las Vegas. Heel groot deel wat in de film gebeurd is, dat is ook gebeurd in Las Vegas in de jaren ´70-´80.
Die autobom voor Rothstein, Santoro en zijn broer hoe die gruwelijk aan hun einde komen, afromen van het casino, Santoro zijn club van inbrekers etc.
Na Goodfellas is Casino mijn favoriete mafia film. Veel overeenkomsten met elkaar: gebaseerd op feiten, Scorcese regisseur en Robert de Niro, Joe Pesci en Frank Vincent. Deze ingredienten maken een klassieker in het mafia genre. Frank Vincent die nu een grote bijrol heeft in tegenstelling tot Billy Batts uit Goodfellas ("Now go home and get your fucking shinebox!")
Tegenwoordig, eigenlijk al vanaf eind jaren '90 is er geen goede mafia film uitgekomen. Sowieso komen er geen mafia films meer uit lijkt het...
Waarschijnlijk al eerder vermeld maar de advocaat Oscar Goodman van Nicky Santoro en Sam Rothstein is in het echte leven inmiddels herkozen als burgermeester van Las Vegas. Hij was daarvoor advocaat en onder andere Tony Spilotro en Frank Rosenthal verdedigd...
Jammer maar gelukkig heeft The Sopranos mijn honger hiernaar gestilt. The Sopranos is het beste wat TV is overkomen sinds lange tijd maar dat is weer een hele andere discussie. Mijn nickname komt ook van the Sopranos, Frank Vincent speelt daarin Phil Leotardo. Eerst de rechterhand van don Johnny Sack (Lupertazzi New York familie, Carmine Lupertazzi was zijn voorganger) en daarna zelf de baas van de Lupertazzi familie.
Ik geef Casino 5 sterren.
Laatst op Blu-Ray opnieuw gekeken en weer genoten
micheal
wat een geweldige mafiafilm is dit zeg.
pesci en de niro acteren geweldig.
Als je goodfellas leuk vind dan vind je deze ook leuk.
boeiend van begin tot einde.
ik heb me geen minuut verveeld.
Je krijgt een heel goed beeld te zien over hoe een casino werkt.
Deze film zit in mijn top 10.
AC/DC
Meesterwerk van Martin Scorsese met uiteraard een geweldige De Niro en Pesci. In mijn ogen véél beter dan 'Goodfellas', waar het trouwens wel wat van weg heeft. Verder komt er niet veel muziek in voor, maar wanneer er wel muziek in zit, past het ook perfect.
josseheijmen
Ôôôô, wat is 'ie goed!
Voor mij de 2e ziening van Casino.
Hoe kan dat toch: een film die je bij eerste kijkbeurt vooral langdradig vindt, waarover na afloop een uitgesproken lauw gevoel blijft hangen... Hoe kan ze dan bij herziening ineens een complete revelatie zijn? ...... works in mysterieus ways.
Film heeft zoveel vaart, ze kakt zo goed als nergens in met uitzondering van een petieterig kleine passage bij Rothsteins tv-avontuur.
Ze houdt de aandacht vast en vast en vast, Scorseses meesterwerk weet haar niveau constant zo hoog te houden: "laat 'r nooit meer ophouden!"
Robert De Niro is 3 uur lang fantastisch hier. Method-acting? Hoe dan ook, hij ís de man. Tot in iedere vezel.
Nu wordt dat te pas en te onpas gezegd over acteurs; De uitdrukking is uitgevonden voor De Niro in Casino.
Maar niets ten nadele van Joe Pesci! Hij speelt zonder twijfel de rol van zijn carrière als The Ant.
Sharon Stone kan me nooit zo bekoren al ligt dat niet aan haar prestatie in deze f.
Casino is helemaal af!
(De running-gag over de gaten in de woestijn is schitterend. Daar wordt een filmliefhebber zo opgetogen van
(@phil leotardo: Frank Vincent, wat een prachtige vent! Hij tilt mijn favo serie The Sopranos -O wat heb ik genoten en geniet nog altijd van Gandolfini en de rest van de sterrencast, dank u David Chase!- , naar een nóg hoger plan.)
josseheijmen
d.d.14012009 Wat is eigenlijk in Frankrijk gefilmd?
Waar haal je je idee dat er naar Frankrijk is uitgeweken trouwens vandaan?
michelletjuuh
wauw !
alweer een goeie film van robert de niro
goeie verhaal
deze film verdient dik een 5*
Bart Simpson
Gisteren heb ik de film gezien. Het verhaal was wel goed, alleen soms te langdradig. Ze hadden veel dingen kunnen weg laten. De acteerprestaties waren wel fantastisch, vooral door Robert de Niro, al ben ik wel beter van hem gewend. Al met al een goede film die lekker weg kijkt, met uitstekende acteerprestaties en een goed verhaal. Niet de beste misdaad film.
aerts007
Even geleden dat ik hem gezien heb, toch kan ik me herinneren dat ik hem nogal langdradig vond. K'ga hem even opsnorren en dan pas stemmen.Of wacht eens even.........,nu 3*. Kan omhoog, of omlaag.
GinolaEHV
Waar haal je je idee dat er naar Frankrijk is uitgeweken trouwens vandaan?
Verenigde Staten / Frankrijk
Misdaad / Drama
178 minuten
MNV2
- 1901 stemmen
Een typische Scorsese film van het Rise & Fall principe zoals Raging Bull en The Aviator. Hier gaat het over de opkomst en de ondergang van de casino-uitbater Rothstein en zijn vriend Nicky. Beide personages worden gespeeld door respectievelijk Robert De Niro en Joe Pesci, die ook dienst doen als narrators die hun levensverhaal vertellen. Positief aan deze film is het acteerwerk van beide mannen en Sharon Stone, de soundtrack die evolueert met de tijdsprongen die de film maakt en het verhaal dat toch wel de volle drie uurs interessant blijft. Negatief aan deze film... tja, ik kan niet direct iets negatiefs opsommen...
83Utreg!
Niet de beste mafiafilm die ik ooit heb gezien, wel een topfilm. Het is zeker geen spektakelstuk, maar dat maakt het wel realistisch. Brute rol van Joe Pesci die in deze rol het best uit de verf komt. net als in Goodfellaz. De agressieve gewetenloze gangster. Alleen daarom is de film al de moeite waard.
Kr!kke
Goede misdaadfilm, die misschien een halfuurtje korter mocht zijn.
Goed geacteerd, goed verhaal, allemaal mooi in beeld gebracht.
Deepdish
Geweldige film! met een perfecte Robert de Niro als casino manager en Joe pesci in een rol zoals ik hem het liefst zie, een vloekende kort lontje hebbende buddy van de Niro.
De film had ook zeker geen kortere speelduur moeten hebben.
4.5****
10-StepKill
Heerlijke film. Het verloop lijkt wel erg veel dat van Goodfellas, maar dat is dan ook een Scorsese. Vond dit echt Pesci best rol ooit en stone speelde weer echt zo'n vreselijk wijf. De Niro is zoals altijd steengoed en de rest van de cast doet wat ze moeten doen. Aanrader voor iedereen die houdt van maffia-films
Leland Palmer
Weer eens gezien. Blijft een fantastische film van grootmeester Scorsese. Boeiend verhaal (wat geweldig verteld wordt d.m.v. de vele voice-overs), goede muziek, ijzersterke personages en vooral een prachtige sfeer. Niet de sterkste, maar wel mijn favoriete rol van Robert De Niro, wat een charisma.
Nexxu
Geweldige film die je blijft boeien maar wel iets korter zou hebben gemogen. Het einde vond ik saai worden en had ik graag met een minder voorspelbare afloop gezien. Toch geef ik de film een drie omdat ik er wel met plezier naar kon kijken.
powerman
Deze film wordt vaak in een adem genoemd of anders wel vergeleken met Goodfellas. Er zijn dan ook veel overeenkomsten te noemen: ook nu verfilmde regisseur Martin Scorsese een waargebeurd mafiaverhaal van schrijver Nicolas Pileggi en weer liet hij Robert De Niro en Joe Pesci de belangrijkste rollen voor hun rekening nemen. Het resultaat is een erg goede gangsterfilm die zeker in het zelfde hokje als 'Goodfellas' geplaatst kan worden. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar Goodfellas, maar het verschil ligt tussen briljant en zeer goed.
fappie
- 2005 stemmen
Hmm.. die Martin Scorsese was wel erg onder de indruk van Robert De Niro
. Terecht natuurlijk, maar het valt me gewoon op.
clockwork72
deze film lijkt me echt heel goed. Binnenkort ook maar eens aanschaffen. ik MOET gewoon alle Gangster films hebben en gezien hebben die er zijn. Vooral met De Niro en Joe Pesci in een film

'Casino,' 'Ocean's Elven' & andere filmklassiekers: waar wordt gokken gethematiseerd?

Netflix-verwijderalarm: de dienst verwijdert 40+ titels, dit zijn de best beoordeelde

Ook 2022 is weer een jaar vol prijsacties bij Pathé Thuis

The Godfather