Shutter (2008)
Geregisseerd door: Masayuki Ochiai
Met onder meer: Joshua Jackson, Rachael Taylor en Megumi Okina
Gesproken taal: Engels en Japans
Plot Shutter
"The most terrifying images are the ones that are real."
Een jong Amerikaans koppel reist voor hun huwelijksreis af naar Tokio. De reis wordt al snel een nachtmerrie wanneer ze op de foto's die ze maken geestachtige verschijningen waarnemen. Verschijningen die na een tijdje niet alleen op de foto's te zien zijn.
Benjamin Shaw
Ritsuo
Akiko
Murase
NineEleven
Door het feit het meisje niet mysterieus wordt weergegeven is het ook totaal niet eng. Wat in the ring bijvoorbeeld wel het geval is door Samanta minder vol in beeld te brengen en haar gezicht niet vaak te tonen etc.
Ik heb er niet echt van genoten.. 2,5*
Christa22
Vond het wel een aardige film.
Begin wel schik momenten maar als je eenmaal door heb waarom die geest hun achtervolgd is het totaal niet eng meer en heb je al helemaal geen medelijden meer met die slachtoffer!
Ik had hem wel iets enger verwacht.
Waku
Na "The Grudge"en "The Ring" en nog wat griezel remakes van japans makelaarij weten we het concept wel een beetje zolangzamerhand.
Het zijn meestal ongelukkige langharige zwarte lijkbleke jonge vrouwen die verhaal komen halen bij hun slachtoffers.
Het enige verschil met eerde genoemde griezelfilms is dat daar sprake was van behoorlijk wat schrikeffecten en een dreigende opbouwende spanning.
In deze "Shutter" is er wel sprake van enige spanning maar blijft het toch allemaal een beetje doormodderen.
Slecht is het niet en de film is goed om te verteren maar de 1 uur en 15 minuten zijn lang genoeg.
Vanuatu
Korte film van 75 min. Stevige schrikmomenten met wederom een ongelukkige, langharige Japanse als in The Ring 1 & 2. Zeker de moeite van het bekijken waard. Een 2,5.
Opzicht wel een boeiende en soms ook spannende film met een aardig verhaal. Het einde was ook best goed. Eng of schrikmomenten heb ik niet echt gezien maar dat komt misschien ook omdat ik al aardig bedorven ben en wel wat gewend ben.
athes18
ik zat me toch echt te vervelen bij deze film.... maarja ik schrik niet van een aziatisch meisje dat een geest moet voorstellen enzo...is voor mij allemaal te nep! maar voor veel mensen die dit wel creapy vinden kan het wel een leuke film zijn. Het enigste positieve vond ik het verhaal wat me toch nog heeft overgehaald om de film af te kijken!
pe@ce
X-Treme.nl
Ja, het verhaal is zeker leuk maar het einde...De Ontknoping gaat me toch echt te ver...
Zit je heerlijk spannend te kijken,foto's, wraak, geesten (alhoewel het niet geestelijk gemaakt is) en dan ben je echt benieuwd wat de reden van alles is en dan zie je op het eind een vrouw op iemands nek zitten!!!!!!
hellllooooo .... is dat nou waarom je die tocht of druk op je schouders voelt....
Ellis85
ik dacht dat ik de orginele versie had gedownload, bleek het deze te zijn..Maarja ik besloot maar om hem te zien. Vond het best een geslaagde horror, al mocht hij toch veel enger geweest zijn! Daarom dat ik ook zeker de originele ga kijken want volgens mij is die toch nog stukken beter..
Ik vond het einde best grappig, ik dacht: haaa, net wat ge verdient gij stomme zak , blijf maar een gans leven met dat wijf op uw rug leven hahahaaa;)
patrick17
Ik kreeg deze film als tip binnen als ''eng'' zijnde. Dat vind ik hem dus totaal niet. Een paar dingetjes kennen we al uit The Grudge. Film is ook redelijk voorspelbaar. Je weet gewoon wat er gaat gebeuren. Nee kon mij dus niet echt bekoren.
2.0 *
O' Reily
ik vind het wel 3 sterren waard, tuurlijk heel voorspelbaar maar wel een goed stuk werk neer gezet, in deze genre best goed .
SmuttWars

download? is dat niet illegaal?
seeyoutoo
download? is dat niet illegaal?[/quote]
helaas wel, maar het feit dat we (ik) nog steeds te veel moet betalen voor een dvdtje laat mij geen keus.
En zolang die hollywood sterren nog steeds in van die giantische huizen en auto`s rijden voel ik me niet schuldig hoor
glimmerman2000
Leuke film..goed bedacht verhaal, alhoewel er toch al vele van dit soort films zijn..maar heb me toch vermaakt met deze film.
Hanna01
Aardig. Ik vind geestenfilms normaal gesproken beetje saai. Dit vond ik ook best saai maar het verhaal erachter beviel me nog wel. Niet veel aan verder.
Noodless
Hanna01, je hebt toch zeker deze films over geesten gezien zoals The Sixth Sense, The Ring, de Aziatische films Ju-on The Grudge en The Eye, en misschien minder bekende films zoals Dead End, Wendigo en niet te vergeten de klassieker Ghost met Patrick Swayze als geest en er zijn er nog. Deze films bieden toch enerzijds een goed verhaal en spanning of gewoon leuk om naar te kijken.
Tonypulp
Als je een goed verhaal wilt (ghost film)
Check dan Alone, misschien wel beste verhaal dat ik heb gezien in een horror film.
Trouwens van dezelfde regiseur als van de originele shutter
!
Aston
Vreemd om vier jaar later eenzelfde film te gaan maken.........
Vond persoonlijk de versie uit 2004 beter en "enger". Rachael Taylor met haar mooie verschijning maakte veel goed want dat vindt ik toch echt wel een mooie meid hoor.
Al met al redelijk belabber naar mijn idee.
shaquille
vond het best wel meevallen. Heb de vorige versie nog niet gezien maar vond het best te pruimen 3*
validius
ik heb hem nog niet gezien, maar ik vind het een beetje jammer dat amerika niet genoeg ideeen meer heeft en daarom alle asiatische films maar een beetje gaat namaken. Misschien is hij wel heel goed.. maar vind het gewoon een beetje jammer!
Chloe Moretz
Op het begin vond ik het wel een goede film maar langzamerhand
begon hij saai te worden. Ik vond 'm absoluut niet eng (heel klein beetje misschien) hij is zeker niet heel goed maar wel aardig.
Clement
Dit is eigenlijk hetzelfde verhaal als de ring alleen met een ander onderwerp.
Ik vond hem wel redelijk.
Zelf hou ik niet echt van dit soort films maar moet alles een keer gezien hebben om erover te kunnen oordelen.
Geinige film heb een 3 gegeven.
Tonypulp
Dit is eigenlijk hetzelfde verhaal als de ring alleen met een ander onderwerp.

Halcyon
Moeilijk te beoordelen, deze remake. Laat me beginnen met te zeggen dat ik het origineel een ware verademing binnen het genre vond: perfect uitgevoerd met intense schrikmomenten en een origineel, diep verhaal.
Aangezien het hier een remake betreft werd het scenario (= de basis) grotendeels overgenomen, met als gevolg dat de film puur inhoudelijk nog staat als een huis. Nieuw gegeven in het remake-circuit is wel dat men deze film voor het overgrote deel in Azië laat plaatsvinden waardoor alsnog die typische look&feel wordt gehandhaafd.
Minpuntje is dan weer de uitvoering. Vond deze minder grauw en minder angstaanjagend dan het origineel. Voornamelijk ook omdat de schrikmomenten hier amper effect hadden. Neemt niet weg dat er toch enkele erg akelige sequenties voorbij komen. De impact blijft echter beperkt, maar het is vooral de kracht van het verhaal die je moeiteloos naar de eindgeneriek voert.
Conclusie: als op zich staande film is dit zeker geen mislukking, maar het echte remake-gedeelte (niet het scenario, maar de uitvoering ervan) schiet hier en daar een beetje te kort.
Halcyon
In België ligt hij al een tijd in de rekken. De releasedatum was 5 november 2008, dus normaal zou hij overal verkrijgbaar moeten zijn.
N_SANE
Was een leuke film met leuke schrikmomenten. Ik vond het wel jammer dat het japanse meisje (geest) zo duidelijk in beeld wordt gebracht en totaal niet eng er uit ziet wat bij The Ring wel het geval is. Prima geacteerd, prima sfeer, echter helaas op sommige momenten wat langdradig. Morgen kijk ik de originele versie ipv deze remake, die kan vast alleen maar beter zijn.
Oh ja btw wat een 'stalker' is dat meisje zeg, je zou maar zo een ex moeten hebben
Hectometersnor
Ik vind dit wel een erg slechte film, vond hem geen moment spannend. Dat ene meisje kon voor mijn gevoel veel enger en ik vond het einde (zoals bij zoveel horror/trhriller films) enorm slecht en een heuze anti-climax. Ik had ook helemaal geen idee dat Joshua Jackson erin speelde, toen ik daarachter kwam was eigenlijk het vonnis al beklonken.
darkjaap
matig,, ook deze film bewijst maar weer is dat de aziatische films beter zijn dan de remakes ik bedoel de thaise versie is een van de engste films die ik OOIT gezien hebt en deze haalde dat niveau bij lange na niet
* *

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'