Shutter (2008)
Geregisseerd door: Masayuki Ochiai
Met onder meer: Joshua Jackson, Rachael Taylor en Megumi Okina
Gesproken taal: Engels en Japans
Plot Shutter
"The most terrifying images are the ones that are real."
Een jong Amerikaans koppel reist voor hun huwelijksreis af naar Tokio. De reis wordt al snel een nachtmerrie wanneer ze op de foto's die ze maken geestachtige verschijningen waarnemen. Verschijningen die na een tijdje niet alleen op de foto's te zien zijn.
Benjamin Shaw
Ritsuo
Akiko
Murase
Gitarist187
en kijk eens aan de remake rage is nog steeds niet over, eens kijken wat ze van deze geweldige thai hebben gemaakt, iemand een idee wanneer deze te zien gaat worden?
vamozz
Hij heeft echt een vette cover!
trailer staat op :
lijkt me superfilm!
aerts007
Zonder twijfel topper in dit genre,.........denk ik toch!
Kan niet wachten hem te zien!
rokkenjager
Ja hoor, daar is ie dan........de remake van een van me favoriete Aziatische horror films......zal het nog goed komen?.....als ik de trailer zo bekijk, niet dus!
Halcyon
Ook een van mijn favo Asian horrors. De schandalige remake-trend zet zich weer door... Trailer is in elk geval al mager, al is het leuk om Joshua Jackson nog eens aan het werk te zien. Poster is fraai verder.
Sasja
hm, ziet er toch wel interessant uit. The ring en The Grudge remakes vond ik ook erg goed, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik de japanse versies nog niet had gezien. Weet iemand misschien de titel van de japanse versie van deze film? of heet die ook gewoon Shutter? Aangezien de Grudge ook Juon heet en The Ring bekend staat als Ringu
darkjaap
zucht weer eens een aziatische remake..
waarschijnlijk wordt deze een stuk minder eng dan de thaise versie ik verwacht er niet veel van
ramon12121
was sinds vrijdag in de bios
darkjaap
wat heeft deze film veel sterren lijkt me een goeie film
perfection
wat heeft deze film veel sterren lijkt me een goeie film
er is maar 1 keer op gestemd!
Halcyon
Laatst nog een boeiend artikel gelezen met de regisseur over hoe cultuurverschillen het scenario en de uitwerking van film beïnvloeden. Over hoe bepaalde kleuren bij verschillende culturen een andere impact hebben. Of in dit geval hoe geesten bij de Westerse cultuur anders beleefd wordt dan bij de Oosterse cultuur. In het Westen zien we vaak dat geesten rondwaren in plaatsen (klopgeesten, spookhuizen), terwijl in het Oosten vooral personen door geesten geteisterd worden. 't heeft verder ook met karma te maken las ik. Mensen die iets slechts gedaan hebben in hun leven worden daar later mee gestraft in de vorm van een geest die hen het leven zuur maakt. Iets wat ook heel duidelijk tot uiting komt in het scenario van (de originele) Shutter.
't Helpt in elk geval om de angst voor geesten en de typische uitwerking ervan beter te begrijpen, iets wat in Aziatische horrorfilms toch heel anders benaderd wordt dan in de Westerse film.
JVD
Heb hem gisteren gezien......en viel me totaal niet tegen, ondanks de vele slechte reviews op IMDB......het origineel heb ik ook een paar jaartjes geleden gezien, dus ik was bekend met het totaalgegeven.
Het begin had een hoog plak/zoen gehalte en het leek alsof ik een zwaar romantische film aan het kijken was....het enige echte minpunt in deze.....
Waar het origineel een echte eigen sfeer kon creëren, heeft deze, lijkt wel, veel visuele invloeden van de Grudge overgenomen, daar ik deze toch wel iets beter als laatst genoemde vond.
Schrik en gore momenten zijn goed aanwezig en ook uitstekend uitgewerkt. Hen een paar keer Whaaa en èèèhh geroepen, wat ik ook verlang van een horror werkje...
Of deze nu echt beter is als het Thaise origineel.....denk dat meeste nee zullen zeggen....ik hierbij ook....maar net dan, waarschijnlijk omdat de eerste versie een echte eigen stijl had en origineel overkwam.....dat was hier niet het geval en ik had dan ook een licht Dé-jà vu gevoel....
Tja, beoordeling...ik twijfel tussen 3 en 3,5....
3,5.....dan maar.....nog maar net
ralfsjam
op zich een aardige re-make. met vlagen vermakelijk, maar er zaten ook een aantal inkak momenten in. acteer prestaties waren redelijk maar wel wat soft. laatste minuten waren het beste. jammer dat je daar op moest wachten. japanse films zijn nog steeds in trek dus.
aardig filmpje. een 3-tje
JacoBaco
Ik heb me ooit is gewaagd aan Ringu en ik vond er geen flikker aan. Daarna The Ring gekeken en die vind ik prachtig. Deel 2 trouwens niet.
Ik heb het niet zo op die japanse films denk ik. Ze komen wel altijd realistischer over en dat is eigenlijk wel hetgeen waar ik van hou. Hollywood moet het weer groter, beter, duurder doen. Om maar te zwijgen over de altijd maar knappe acteurs die erin mee spelen.
Dat is volgens mij tot nu toe met al die remakes gebeurd.
Deze film vond ik niet slecht. (thaise niet gezien) schrikmomenten waren vrij voorspelbaar, het sfeertje zat er wel in vond ik, acteren ging ze ook niet slecht af en hij duurde niet echt lang en dat was ook wel positief. Alleen het moment dat (ben de naam kwijt) je die vrouw op de stoel ziet zitten en haar hoofd eraf valt precies wanneer zij er naar kijken, ja dat is echt weer zo hollywood
2,5 *
Joän
Ik heb de film gisteren bekeken.
Nou denk ik persoonlijk dat je soms afhankelijk bent van bepaalde situaties of een film goed, eng of spannend is.
Heb deze film namelijk overdag bekeken, schuifpui open, zonnetje scheen etc. Ik geloof als ik hem in de avond ...home alone zou bekijken dat het meer indruk op me zou hebben gemaakt.
Mijn beoordeling zou dan misschien anders zijn geweest.
Vond verhaallijn wel goed, eerste half uur was nauwelijks spannend of eng te noemen. Daarna waren er wel schrikmomenten, maar ook die waren redelijk voorspelbaar.
Moet eerlijk bekennen dat ik de acteurs niet ken, maar acteerwerk was zeker niet slecht.
ken1976
wat een tegenvaller! als men de ring of the grudge heeft gezien dan schrikt deze film je niet zo af!
Veel elementen van die twee films komen erin voor, dus het is totaal geen verrassing meer. De speciaal effects zijn wel oke , maar het verhaal is zo voorspelbaar en zo cliche ( weer een film over een geest die rust zoekt)
Maar goed, ik kom niet hoger dan een onvoldoende
minpunten
- het eerste half uur is spanningloos
- de schrikmomenten zijn wel aardig maar niet dat ik mijn hart moest vasthouden
- het verhaal is te voorspelbaar
- scenes waarin echt wat gebeurd , die worden te slecht vertoond dus je moet maar raden wat er precies is gebeurd
enige pluspunt
- rachael taylor blijft een genot om naar te kijken! ( ze speelde oa een rolletje in transformers)
kort maar krachtig 2,5 sterren
franca27
Ben het met Joän eens Ik denk dat het in de avond veel spannender was geweest maar het leek mij zo eng dus dacht kijk het liever in de middag hihihi
mdesigning
Dit is een type film dat je zelf moet zien en oordelen. Voor sommige kan deze film enorm spannend zijn, anderen zullen 'm te nep vinden en tegenvallen.
Ik vind het zelf weer zo'n typisch Japanse horror. Alle effecten en eigenlijk heel het verhaal zie je toch weer vaak terugkomen in horror films. Dat maakt de film wat saaier omdat je weet wat er gaat gebeuren en je ziet dan helemaal niets nieuws. De film op zich is dus helemaal niet slecht maar als je delen als The Grudge en The Ring gezien hebt, wellicht andere Japanse horrorfilms dan zal je snappen wat ik bedoel. Vandaar een 2*.
MuchTheSame
Een heel stuk minder dan het originele, ijzingwekkende Shutter uit Azië .
Maar gaat iemand nog Amerikaanse remakes van Aziatische films met hoge verwachtingen kijken? Ik heb hem wel gekeken maar deed dit in ieder geval niet met hoge verwachtingen.
Hollywood moet van die Aziatische films afblijven , ze bakken er toch niks meer van
Er wordt binnenkort een film uit gebracht , genaamd The Strangers, maar als je de trailer kijkt lijkt het wel erg veel op de film Them
Them vond ik erg goed
Fredro
Deze film vond ik persoonlijk een goeie film, niet een top film maar wel een spannende film...
Hij krijgt op imdb echt wel te weinig naar mijn mening (4.6) , ook grudge 2 krijgt zo slecht en eigelijk verdienen deze films totaal niet zo een lage score!! Dit komt natuurlijk doordat de meeste mensen de "orginele films" zoveel beter vinden en dat Horror niet zo een grote groep heeft zoals thrillers-...
Deze film krijgt van mij een 3/5, er zat voldoende spanning in en er zat ook een verhaal in...
Als horror fan zal je dit zeker wel een goeie film vinden
dulcinea
Geslaagde remake, ik heb het origineel niet gezien dus ik kan niet vergelijken maar meestal zijn de Aziatische versies idd een pak enger dan de remakes. Toch, op zich was dit best een aardige thriller met een goed verhaal en een paar goeie schrikmomenten. Acteren was ook dik in orde dus toch wel 3* waard.
vwtune
Hier ben ik het ook mee eens.
mvdb1982
Gisteren maar eens gekeken, kan absoluut niet tippen aan het origineel, maar wel de moeite waard om een keertje te kijken.
Het genre horror vind ik een beetje overdreven, meer een thriller...
Milan07
Gisteren gezien, duidelijk voort bordurend op The Grudge en the Ring. Alleen zat in the Grudge wel lekkere schrikmomenten. In deze film zag je ze van mijlenver al aankomen. het verhaal loopt vlotjes en is ook spannend, maar niet eng. Ik denk dat paranormale thriller een betere omschrijving is dan een horror film. Rachael Taylor was geheel nieuw voor mij, een nieuwe Michelle Gellar. Ze hebben ook allemaal blond haar.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Shutter
Horror / Thriller, 2004