Meet the Spartans (2008)
Geregisseerd door: Jason Friedberg en Aaron Seltzer
Met onder meer: Kevin Sorbo, Carmen Electra en Sean Maguire
Releasedatum: 24 april 2008
Plot Meet the Spartans
"The bigger the hit, the harder they fall."
Parodie op de film 300 waarin de Spartaanse strijders een oorlog moeten uitvechten met het grote Perzische leger. In deze film wordt de andere kant van het verhaal getoond, namelijk dat de Spartanen niet zo'n gedisciplineerd en oorlogzuchtig volkje waren als algemeen wordt aangenomen.
Leonidas
Urban Girl
Sonio
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Een ander voorbeeld is dat de spieren op de lichamen worden gespoten om aan te tonen denk ik dat de spieren ook wat worden bijgespoten om er wat extra uit te zien alleen waren de Spartanan hier bierbuiken.
Remi
Nou, dan hebben we twee scenes die we onder de categorie 'parodie' kunnen zetten, maar als er van de hele film maar twee scenes zijn die echt iets met parodie te maken hebben, vind ik dat erg jammer.
Elineloves
Tsja.. Hij is flauw. Kon je verwachten voordat je hem in je dvd speler duwde. Ik had er wel 'meer' van verwacht. De vorige films uit deze reeks vond ik wel leuk, zaten een paar goede grappen in, die ik bij deze film vond uitblijven. Ook vond ik deze film 'lang' duren. De dancebattles e.d. zorgden ervoor dat ik mn aandacht verloor, erg jammer.
2 voor de moeite.
Flipman
Ook vond ik deze film 'lang' duren.
latrat
nogal tweeluikerig he.
Ik vermoed dat het beoogde publiek een kwart van de grappen niet snapt, en wat loopt te grinnikken bij het zien van teelballen en strontgrappen.
Een ander publiek schaamt zich dat grotendeels dood, maar vind dan weer wat subtielere parodieën.
Ach, eigenlijk is deze film neit eens een cijfer waard, daar hij niet bedoeld is om 'goed' te zijn.
brood en spelen, he. Brood en spelen.
TomaskeX
Ik lachte me ziek toen ik deze zag... ik kan niet geloven dat deze film zoveel negatieve kritiek krijgt, Zo slecht was deze film toch niet?
Remi
Jawel...
AGE-411
hehe, dat heeft iemand rond 1939 ook eens geopperd.
Wie?
boozebelly
- 1908 stemmen
Flauwe troep...
Misschien leuk voor mongolen en kinderen, maar iedereen boven de 15 en met een IQ boven de 65 zal zich de haren uit het hoofd trekken van ergenis bij het kijken van deze buttfilm.
Hij is niet eens grappig omdat hij zo slecht is, hij is gewoon echt te flauw en slecht.
EflYn
Deze film is zo vreselijk fout, dat hij gewoon op geen enkel vlak een voldoende verdiend. De humor in dit soort films (stonerhumor) kan ik meestal wel waarderen, maar in deze film waren de grappen echt van onmogelijk laag niveau. Nu moet ik toch eerlijk toegeven dat ik best wel een aantal keer flink heb moeten lachen en de humor wel kon waarderen, maar grotendeels was de film gewoon niet grappig.
1,5* omdat ik een 2 toch nog te hoog vind
dvd-me
Flauwe troep...
Ik ben 14 en ik vond dit al een vreselijke vertoning!
finitio
De film begon redelijk maar bij de danscènes ging het mij toch echt te ver.
NNikkels
Van dit soort humor moet je houden.
Ik zelf had 300 ook gezien en vond dit een geslaagde parodie. Vooral met een paar bier op was de film erg goed te doen
NNikkels
legian
een 1.5 omda tik tog nog wel eens heb kunnen lachen
maar bepaalde dingen gingen echt te lang door, zoals die put, de een na de ander komt voorbij, 1 keer is leuk, 2 keer is leuk, 3 keer is minder, 4 keer is uitmelkerij.
en zo hadden ze nog wel meer van dat soort dingetjes erin zitten.
geen aanrader vind ik.
het moet een film zijn waarom je kunt lachen maar das nou juist 'tgene wat ik het minste heb gedaan, dus voor mij is die niet geslaagd
Niellis
dat komt omdat Jay & Silent Bob stonerhumor is... dat is wel lachen.
maar deze film was echt verschrikkelijk slecht...
Lexcoaster
Ik heb deze film een jaar geleden moeten aanschouwen in de bus tijdens een schoolreisje. Nou was het reisje leuk, deze film niet.
De scene's met die blue screen waarop een groot leger verschijnt, en die dans-scene vlak erna zijn de enige waarbij ik een glimlach kreeg. Verder is het echt gewoon walgelijk slechte humor.. Je moet stoned zijn, of een puber met een overdaad aan hormonen om deze poep, pies, seks, kots en neuk grappen zonder enige vorm van originaliteit leuk te vinden. Nu klink ik misschien als een saaie zeurkous, maar dat ben ik zeker niet; ik houd van goede humorfilms. Dit is gewoon slecht.
Als er dan een goede grap in zit, wordt die teveel uitgerekt. Daarbij volgt de film ook niet bepaald een verhaal. Deze shit slaat gewoon nergens op, met als dieptepunt de scene met 'Britney Spears'... De enige lichtpuntjes in deze film zijn de settings, die zien er goed uitgewerkt uit, en Carmen Electra natuurlijk.
Maar dat zijn geen redenen om deze poep te zien, dat is het niet waard. De hele film is een belachelijk genante vertoning.
Pure geld en tijdverspilling, 1*.
ma_ris
Hmm.. Nee deze film vind ik nou echt helemaal niks.
Ik vond het een behoorlijk saaie film, heb geen een keer moeten lachen. dit is wel de saaiste film die ik ooit gezien heb.
tijn79
Wat een rukfilm zeg, ik heb er nog 20 minuten van gekeken ook voordat ik de moeite wilde doen om die trope uit te zetten
Don MN
Meet The Spartans
Er was maar één vraag die me dwars zat na het kijken van deze film en deze was als volgt: "Waarom heb je 'm in hemelsnaam afgekeken?".
Ik ben helemaal niet van de puberkomedies zoals American Pie, Scary Movie & Co., laat dat van tevoren duidelijk zijn. Waar Scary Movie enkele lachwekkende momenten bezit, kon ik me bij Meet The Spartans alleen maar ergeren. Het homozijn i.v.m. het ontblote bovenlijf, de highfive, breakdance, tepelnieten, de trieste "ik-probeer-grappig-Leonidas-te-imiteren" vertoning van Sean Maguire, dat hadden drie jongens die zich na school vervelen kunnen verzinnen. Carmen Electra is daarnaast ook om te huilen, speelt een slet, hoeft geen moeite te doen.
Conclusie
Kijk een andere film en verschil je tijd niet met deze rotzooi.
Nijmegen
Wat een film! werkelijk verschrikkelijk. Epic Movie was natuurlijk al te beroerd voor woorden.. maar als je naar deze film kijkt ... dat gaat echt te ver...
1,0 (voor de schaarse leuken stukken)
Nijmegen
Ik heb ze nu allemaal gezien..
1,61 (988)Epic Movie (2007)
1,70 (725)Meet the Spartans (2008)
1,42 (324)Disaster Movie (2008)
En wat een zooi hee
een schande dat ik dit gezien heb..
ps. Wat zal er volgen in 2009 ?
Kevin13
ps. Wat zal er volgen in 2009 ?
Disaster Movie 2: Revenge of the Spartans
funland
Disaster Movie 2: Revenge of the Spartans
deze wereld word elke ' Movie ' rotter
Sport Movie en News Movie zijn er nu ook
maar die wil ik echt niet zien
daveske
Ik vond dit een hele grappige film. De droge humor kon ik ceker wel waarderen.
Ik kan ook wel begrijpen dat veel mensen dit een hele slechte film vinden. Dat komt omdat het verhaal heel erg slap is in tegenstelling tot het verhaal van "300".
Mij kan dat niet zoveel schelen. Het is een Komedie. Dus de makers willen dat je de film grappig vindt. Dat is bij mij heel goed gelukt. Heb een aantal keer echt in een duik gelegen.
4 sterren dus voor deze film!
Don MN
Mij kan dat niet zoveel schelen. Het is een Komedie.
Het verhaal is slecht t.o.v. zo'n beetje elke film.
Als je echt wilt lachen met vrij recente films raad ik: Superbad, Role Models, Yes Man aan. Daar hoeven ze niet een aaneenschakeling van vele "grappige" stukjes achter elkaar te zetten, maar die te verwerken in het verhaal.
Keane1983
Ik heb er wel kostelijk om moeten lachen, sommige stukken waren ronduit hylarisch. Waar ik nu wel moeite mee heb is dat ik 300 niet meer fatsoenlijk kan kijken zonder de spartanen zien hupelen, britney met een kale kop tegen te komen of een paris hilton met een bochel te zien hahaha.
Van mij krijgt deze film een 1.5*
raafmau
de eerste 10 min kon ik wel om lachen, maar het liep de spuigaten uit. Zodoende heb ik de film uitgezet na 25 min.
skipy05
ik vond deze niet zo goed. normaal hou ik wel eens van dit soort films. Je moet ze echt bezien als grappig, onnozel. Op sommige momenten probeerden ze het grappig te maken ma kwam het niet echt goed over. Het begin was beter dan het einde.
Disaster Movie vond ik dan een heel pak beter.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Napola - Elite für den Führer