Meet the Spartans (2008)
Geregisseerd door: Jason Friedberg en Aaron Seltzer
Met onder meer: Kevin Sorbo, Carmen Electra en Sean Maguire
Releasedatum: 24 april 2008
Plot Meet the Spartans
"The bigger the hit, the harder they fall."
Parodie op de film 300 waarin de Spartaanse strijders een oorlog moeten uitvechten met het grote Perzische leger. In deze film wordt de andere kant van het verhaal getoond, namelijk dat de Spartanen niet zo'n gedisciplineerd en oorlogzuchtig volkje waren als algemeen wordt aangenomen.
Leonidas
Urban Girl
Sonio
onbekend!
Ik vond deze echt geweldig
Veel bëter dan die ene epic movie/date movie !!
Ik heb echt vaak in een deuk gelegen !!
En dat stuk van Britney spears was om te pissen !!
Hmm..ik zat te twijfen tussen een 4,5/5,0
Ik geef toch een 5 *****
- 2017 stemmen
Rambo had op imdb een 8,5 gehad nu inmiddels een 8,2 en toch kiezen de amerikanen toch voor een flop film met een humorloze film.Zal wel iets Amerikaans zijn.
ze zullen die film wel vaak draaien in de Mc donalds, daar zit toch iedereen in Amerika
SweetNess
Ik vindt de trailer opzich wel grappig:P
Hihi,, ik ook wel:P Ik ga hem kijken
- 2017 stemmen
Wat een bijzonder sterke opmerking weer..
aan jou avatar en je reactie te zien ben je niet al te vaak happy
- 2017 stemmen
de film was veel beter dan ik had verwacht, er waren verschrikkelijk slechte stukken in maar er waren toch momenten waarin ik behoorlijk moest lachen. Ik geef hem een 3.5, misschien een beetje overrated maar vooral omdat ik dacht dat deze film behoorlijk ging zuigen en dus nog slechter ging zijn dan epic movie
Jefferson019
Geweldige komedie. lekker fout.lekker droog precies hoe een comedy hoort te zijn .Weer zon film die door de slijk is gehaald op imdb.volgensmij houden die amerikanen niet zo van parodies . maar ik vond em geweldig. Sean Maguire is wel lachen, heb wel meer comedy series van hem gezien(Off Centre, The Class) , deed ie prima. ook deze film .
- 2017 stemmen
Aan jouw nickname te zien kijk jij geen tv, maar j-tv.
aan die naam kwam ik omdat ik Joris heet en ik TV kijk, een mix daarvan is JTV-kijker

bduits
Ongelooflijk, wat een ongelooflijke baggerfilm. Ik hou van flauwe humor, maar zelfs dat zat hier niet in. Het was meer een tranentrekker...om te huilen gewoon.
- 2017 stemmen
bwa, er waren toch wel dingen waar ik om moest lachen zoals wanneer Leonidas een zak huidcréme naar die lelijke mensen van het orakel gooit, en het leger van de Perzen gwn word gekopïerd op een blauw scherm wat gedragen word door 2 mannen, alleen de gay humor vond ik zeer ergelijk, zeer flauw allemaal maar ik moest er toch om lachen, het begrip humor is zeer uitgebreid en je moet zoeken wat bij je past
zjandannybob
je haalt de film zelf door de slijk?? je geeft hem een 2.5 dus je vond het eigenlijk toch niks aan???
Martijnnn
2.5 is toch niet echt het cijfer voor een slechte film. Ik geef dat als ik een film wel aardig vind. Je hoeft niet voor alle films die je een beetje kut vind een 0.5 te geven, zoals hier heel veel gebeurt.
Jefferson019
nou een 2,5 = een 5 op imdb dat lijkt me meer dan genoeg voor deze film. , door het slijk halen is meer een 0,5 dacht ik zo? en dat doen teveel mensen hier .. als ze (The Wrecking Crew jaar 1999 ) hebben gezien dan heb je pas wat te klagen, das de enige film in mijn ogen die een 0,5 verdient ,
Carlos Olivera
Lol, er zijn stukken in de film waardoor ik echt moest lachen, tot tranen toe! Andere scene's waren leuk, en sommige waren helemaal niks. Geen slechte film, leuk, soms hilarisch.
Toch wel 3* waard.
hub_011
je kan meet the spartans vergelijken met scary movie in meet the spartans zitten echt leuke stukken waar je echt om kan lachen dus ik kan je aanraden om deze film te kijken als je eens wil lachen.
Mr.VS
Er zaten wel wat leuke stukjes tussen, maar daar is dan ook alles mee gezegd
Scarecrow
Nog steeds een klotefilm, maar heel wat beter dan het gedrocht 'epic movie'.
Nu is deze film voornamelijk een parodie op maar 1 film, 300, en ik denk dat dat de film wel ten goede komt. Er komen uiteraard heel wat grappen voobij over andere films, maar het is geen trieste smeltboel geworden als Epic movie (die zich wel veel concentreert op Narnia, maar tegelijk andere films een aanzienlijke rol geeft).
Wat acteerwerk betreft, en verhaal: slecht, onorigineel. Muziek is ook bagger (afgezien van 'I Will Survive') en het engie wat weer uitblinkt (zoals vaker bij dit soort films) zijn de decors, die heel erg lijken op de originele film(s).
Maar dit is natuurlijk geen van alle een reden dat je deze film gaat kijken. De enige reden is, en ook eigenlijk het enige waarop je de film kan afrekenen, het niveau van de grappen en de grappendichtheid.
Net als in vele andere parodieen worden de grappen op je afgeschoten, waarbij sommige aankomen en sommige pijnlijk ongrappig zijn. En net als bij Epic Movie zijn de meeste grappen pijnlijk ongrappig, en soms wordt er ook nog eens te lang op doorgegaan in de film. Daarentegen zijn sommige grappen weliswaar niet hilarisch, maar wel aardig bedacht. Om er een paar te noemen: de pit of death, de beginscene met de 'keuring van de spartanen', de vele 'spartanen zuijn homo' grappen. Deze grappen maken de film enigszins kijkbaar, tegenover de vele slechtere grappen.
De film haalt NERGENS het grappenniveau van Scary Movie en is op vele vlakken erg slecht. Alleen de decors, het uiterlijk van Carmen en sommige grappen zijn kleine pluspunten aan deze film. Het is wellicht aardig om deze film te bekijken als je de trailer leuk vond en van dit soort films houdt (alhoewel de leukste grap uit de trailer eruit is: Britney die zich kaal scheert en roept: 'Now we match, yeeeeah!" maar verwacht geen dolleuke avond. 1,5*
garlic senior
Ben verbaasd dat deze film niet is geregisseerd door Koos Humorloos, wat een boutfilm is dit zeg!
*__ANIME__*
meeste stukken waren gewoon vies, maar ik heb ook een groot deel van de film gelachen en het heeft best flauwe, maar wel leuke humor waar je je best mee kan vermaken.
zjandannybob
Ik vond deze echt geweldig
Veel bëter dan die ene epic movie/date movie !!
Ik heb echt vaak in een deuk gelegen !!
En dat stuk van Britney spears was om te pissen !!
Hmm..ik zat te twijfen tussen een 4,5/5,0
Ik geef toch een 5 *****
smaken verschillen blijkbaar date movie was zowiezo een heel andere stijl (die ik wel leuk vond), epic movie moest je echt kijken als je aangeschoten was ofzo, zaten wel zeker geniale stukjes in.
Deze film begint echt geweldig de eerste 20 minuten ofzo, daarna niet 1 keer meer kunnen lachen alles zo overdreven dat het gewoon niet grappig was nog erger dan bij epic movie. voor de eerste 20 minuten 4.5* de rest 1.5* dus ik geef um toch nog 3* omdat ze het moeten blijven proberen om weer een hit als scary movie te krijgen.
Martijnnn
Ik vond deze film dik kut, ongelovelijk historisch incorrect, er zat niet genoeg verhaal in, verder was hij dik nageaapt van andere films!
tukkerstein
@Martijnn,
is dat een grapje? Historisch-incorrect? Nageaapt? Om dat laatste draait de hele film.
vigonoah
Deze film was hel...
Ik hoopte echt dat deze film eindelijk geen "scheet en poep grappen" had...
Misschien ligt het er aan dat ik 300 niet gezien heb.
Ik hoop dat er ooit een goede scary movie-opvolger komt.
1,5 ster voor de moeite.
- 2017 stemmen
het is dan ook een parodie, het is logisch dat het dan niet correct is
en meestal hebben deze films ook geen verhaal
matthijs_013
Parodiefilms zijn al zwaar, maar bij bijvoorbeeld Date Movie en Scary Movie kon ik er nog wel om lachen. Epic Movie vond ik al niet echt wat, maar dit was nieteens slecht hilarisch, maar gewoon bedroevend slecht. Wat heb ik hier mijn zondagavond aan verdaan, zeg.
marco1985
De zoveelste "wanabee scary movie" film..
tis wel genoeg zo, vind ik dan. de eerste 20 minuten wel gelachen daarna veel minder.. daarna zakt het in!
Sasja
De zoveelste "wanabee scary movie" film..
Wannabe scary movie? Parodieen waren eral ver voor scary movie uitkwam. kijk maar eens naar de naked gun films, Hot Shots, andere films met Leslie Nielssen (die ook te zien was in scary movie 3 en 4)

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'