Airplane II: The Sequel (1982)
Genre: Komedie
Alternatieve titel: Flying High II
Geregisseerd door: Ken Finkleman
Met onder meer: Lloyd Bridges, Robert Hays en Julie Hagerty
Releasedatum: 11 mei 1983
Plot Airplane II: The Sequel
"For the ride of your life... All you need for Christmas are your two front seats!"
De mensheid staat op het punt de maan te koloniseren. Het eerst ruimteveer voor passagiers, de Mayflower 1, vertrekt vandaag ondanks de waarschuwingen dat de bedrading niet veilig genoeg is en er nog een maand testen nodig is. Een testpiloot die na een ongeluk een instorting heeft gehad, ontsnapt uit het psychiatrisch ziekenhuis om de lancering te stoppen. Als dat niet lukt besluit hij met het ruimteveer mee te gaan. Wat hij niet weet is dat er een terrorist met een bom aan boord is.
Steven McCroskey
Elaine Dickinson
Ted Striker
Dave Unger
EmDee
Lang niet zo goed als de eerste, maar ook bij deze lag ik soms dubbel.
jay73
Boy: Can I ask you a question?
Striker: What is it?
Boy: It's an interrogative form of sentence, used to test knowledge. But that's not important right now.

Tonyvdb
Striker: What is it?

mazdalfa
Ook mooi: William Shatner als baas op het maanstation, die het geluid van openschuivende deuren op de Enterprise imiteert
Shhhhtt!
YES!!!!
Hij imiteert het trouwens niet, maar die deuren reageren op dat SHHHt geluid en maken zelf ook dat geluid, prachtig! Voor de rest erg flauwe/slechte film.
mr.Frielink
Bij vlagen erg grappig. Het merendeel van de grappen is echter erg flauw, en heeft werkelijk niéts met het verhaal te maken. Bevat een paar erg grappige persiflages (o.a van 2001 en Star Wars). Ik kom op 3 sterren.
Gewoon te flauw voor woorden. Het eerste deel vond ik nog wel leuk, maar dit deel haalt het niveau van het eerste deel bij lange na niet.
GerwinF
Heb alleen om Shatner moeten lachen. Vooral als hij voor het eerst in beeld komt op die monitor, terwijl hij gewoon achter een deur staat!
BoordAppel
Verlaagd naar 2 sterren omdat ie gewoon niet leuk is, op een paar erg goede grappen na.
jay73
Kom kom, als je van deel 1 houdt, dan kun je deel 2 toch zeker wel apprecieren? Als je deel 1 al niks vond, had je deze natuurlijk nooit moeten zien.
Die scene dat die twee kerels elkaar ineens vol op de mond zoenen, vond ik toch tamelijk grandioos.
rzasa
Beste visuele grap uit de film. Beste visuele grap ooit blijft het wegrijdende perron. Liefhebbers weten welke film dat is!
Jack Sparrow
Was wel een flauwe film met wel een paar sterke grappen. Inderdaad die deur scene was echt lache en die dirty harry achtige kerel was ook grappig. 2,5 ster
Derkje
Leuke film, met een paar sterke grappen, maar helaas haalt deze het niet bij de eerste. 2,5
ichi
Oh my god, dacht ik zo nu en dan, zo aardsflauw. Maar als er elke seconde een grap wordt gemaakt(of iets wat er op moet lijken) dan mag je de plank wel eens mis schieten. Ik heb me toch prima vermaakt, veel grappen die ook al wel in deel 1 zaten en wat geforceerd zo nu en dan, maar zo nu en dan toch echt wel grappig. Zo nu en dan(best wel heel vaak eigenlijks, maar dat zegt denk ik meer over mij dan over de film).3 sterren.
Anatolia
dray
Lang niet zo leuk/goed als het origineel. (maar welke sequel is dat wel?) **½
belber
Wat mij in deze film opviel, nadat ik deze moest opnemen, is dat als je er iedere keer naar kijkt je weer wat anders op de achtergrond tegen komt wat je eerder niet zag.
Niet echt meesterlijk wel leuk...typische Leslie Nielsen humor
Regan_Robbie24
Een kei goeie film, ik heb deel 1 niet gezien maar jah.. dat komt wel een keertje, denk ik!
Deze film is leuk, er zit zelfs een acteur van Poltergeist in!
U-96
- 2064 stemmen
Ik vind deze film aanzienlijk minder dan de eerste Airplane! (1980).
Deze twee films zijn vrijwel identiek aan elkaar, maar het verschil ligt hem echter in het voertuig. Bij de eerste Airplane kreeg ik pijn in mijn buik van het lachen, bij deze kon er slechts af en toe een glimlach op mijn gezicht verschijnen...
Gelukkig bleven ze wel bij dezelfde akteurs en was de film niet saai. In tegenstelling tot de eerste Airplane kan ik deze film geen meerdere kijkbeurten geven. Beetje zwakke en tegenvallende film...
* 2.0 *
gemaster
Oke, hij is niet zo briljant als het 1e deel, maar dit verdient geen onvoldoende. Alleen al voor de grap met Shatner en de videodeur krijgt deze film 3 sterren van mij.
mikoz
Deze film is leuk, er zit zelfs een acteur van Poltergeist in!
Film zelf niet gezien .
Maar als je deze al heel goed vind zou ik deel 1 snel kijken , want volgens de gemmideldes is die 2 keer zo goed.
Waku
Luchtig vervolg op eveneens luchtig deel 1.
Flying High 2 is wel heel erg melig.
De snelheid aan grappen is hoog net als in de Naked Gun series. Een keer knipperen met je ogen en je mist een grap.
Hoe dan ook, een leuke komedie voor een ongecompliceerde avondje lachen.
Fangs (crew films)
Grappige film die net als het eerste deel volgestampt zit met extreem flauwe humor. Ditmaal misschien ietsje minder goed, maar minstens zo leuk en met een paar fantastische grappen. > 3*

Airplane!
1980

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

Waargebeurde dramafilm 'Dark Waters' met Mark Ruffalo vanaf komende week op Netflix

Woodstock
Documentaire / Muziek, 1970