• 9.372.674 stemmen

Airplane II: The Sequel (1982)

Komedie | 85 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: Flying High II

Geregisseerd door: Ken Finkleman

Met onder meer: Lloyd Bridges, Robert Hays en Julie Hagerty

Releasedatum: 11 mei 1983

Plot Airplane II: The Sequel

"For the ride of your life... All you need for Christmas are your two front seats!"

De mensheid staat op het punt de maan te koloniseren. Het eerst ruimteveer voor passagiers, de Mayflower 1, vertrekt vandaag ondanks de waarschuwingen dat de bedrading niet veilig genoeg is en er nog een maand testen nodig is. Een testpiloot die na een ongeluk een instorting heeft gehad, ontsnapt uit het psychiatrisch ziekenhuis om de lancering te stoppen. Als dat niet lukt besluit hij met het ruimteveer mee te gaan. Wat hij niet weet is dat er een terrorist met een bom aan boord is.

Steven McCroskey

Elaine Dickinson

Ted Striker

Dave Unger

EmDee

Lang niet zo goed als de eerste, maar ook bij deze lag ik soms dubbel.

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Sluit ik me bij aan

avatar van jay73

jay73

Boy: Can I ask you a question?

Striker: What is it?

Boy: It's an interrogative form of sentence, used to test knowledge. But that's not important right now.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Boy: Can I ask you a question?

Striker: What is it?

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Ook mooi: William Shatner als baas op het maanstation, die het geluid van openschuivende deuren op de Enterprise imiteert

mazdalfa schreef:

Shhhhtt!

avatar van mazdalfa

mazdalfa

YES!!!!

GerwinF

Hij imiteert het trouwens niet, maar die deuren reageren op dat SHHHt geluid en maken zelf ook dat geluid, prachtig! Voor de rest erg flauwe/slechte film.

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Bij vlagen erg grappig. Het merendeel van de grappen is echter erg flauw, en heeft werkelijk niéts met het verhaal te maken. Bevat een paar erg grappige persiflages (o.a van 2001 en Star Wars). Ik kom op 3 sterren.

avatar van gotti

Gewoon te flauw voor woorden. Het eerste deel vond ik nog wel leuk, maar dit deel haalt het niveau van het eerste deel bij lange na niet.

GerwinF

Heb alleen om Shatner moeten lachen. Vooral als hij voor het eerst in beeld komt op die monitor, terwijl hij gewoon achter een deur staat!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Verlaagd naar 2 sterren omdat ie gewoon niet leuk is, op een paar erg goede grappen na.

avatar van jay73

jay73

Kom kom, als je van deel 1 houdt, dan kun je deel 2 toch zeker wel apprecieren? Als je deel 1 al niks vond, had je deze natuurlijk nooit moeten zien.

Die scene dat die twee kerels elkaar ineens vol op de mond zoenen, vond ik toch tamelijk grandioos.

avatar van rzasa

rzasa

GerwinF schreef:

Beste visuele grap uit de film. Beste visuele grap ooit blijft het wegrijdende perron. Liefhebbers weten welke film dat is!

EmDee

Dat weten we wel, maar dat blijft topgeheim!

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Was wel een flauwe film met wel een paar sterke grappen. Inderdaad die deur scene was echt lache en die dirty harry achtige kerel was ook grappig. 2,5 ster

avatar van Derkje

Derkje

Leuke film, met een paar sterke grappen, maar helaas haalt deze het niet bij de eerste. 2,5

avatar van ichi

ichi

Oh my god, dacht ik zo nu en dan, zo aardsflauw. Maar als er elke seconde een grap wordt gemaakt(of iets wat er op moet lijken) dan mag je de plank wel eens mis schieten. Ik heb me toch prima vermaakt, veel grappen die ook al wel in deel 1 zaten en wat geforceerd zo nu en dan, maar zo nu en dan toch echt wel grappig. Zo nu en dan(best wel heel vaak eigenlijks, maar dat zegt denk ik meer over mij dan over de film).3 sterren.

avatar van Anatolia

Anatolia

mazdalfa schreef:

Turist Ömer in Star Trek

avatar van dray

dray

Lang niet zo leuk/goed als het origineel. (maar welke sequel is dat wel?) **½

avatar van belber

belber

Wat mij in deze film opviel, nadat ik deze moest opnemen, is dat als je er iedere keer naar kijkt je weer wat anders op de achtergrond tegen komt wat je eerder niet zag.

Niet echt meesterlijk wel leuk...typische Leslie Nielsen humor

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

Een kei goeie film, ik heb deel 1 niet gezien maar jah.. dat komt wel een keertje, denk ik!

Deze film is leuk, er zit zelfs een acteur van Poltergeist in!

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Ik vind deze film aanzienlijk minder dan de eerste Airplane! (1980).

Deze twee films zijn vrijwel identiek aan elkaar, maar het verschil ligt hem echter in het voertuig. Bij de eerste Airplane kreeg ik pijn in mijn buik van het lachen, bij deze kon er slechts af en toe een glimlach op mijn gezicht verschijnen...

Gelukkig bleven ze wel bij dezelfde akteurs en was de film niet saai. In tegenstelling tot de eerste Airplane kan ik deze film geen meerdere kijkbeurten geven. Beetje zwakke en tegenvallende film...

* 2.0 *

avatar van gemaster

gemaster

Oke, hij is niet zo briljant als het 1e deel, maar dit verdient geen onvoldoende. Alleen al voor de grap met Shatner en de videodeur krijgt deze film 3 sterren van mij.

avatar van De GeuS

De GeuS

Minder dan het eerste deel, maar nog steeds leuk; 3*

avatar van NERD

NERD

veel, veel minder dan de eerste film.

2 sterren.

avatar van mikoz

mikoz

Regan_Robbie24 schreef:

Deze film is leuk, er zit zelfs een acteur van Poltergeist in!

Film zelf niet gezien .

Maar als je deze al heel goed vind zou ik deel 1 snel kijken , want volgens de gemmideldes is die 2 keer zo goed.

avatar van Waku

Waku

Luchtig vervolg op eveneens luchtig deel 1.

Flying High 2 is wel heel erg melig.

De snelheid aan grappen is hoog net als in de Naked Gun series. Een keer knipperen met je ogen en je mist een grap.

Hoe dan ook, een leuke komedie voor een ongecompliceerde avondje lachen.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Grappige film die net als het eerste deel volgestampt zit met extreem flauwe humor. Ditmaal misschien ietsje minder goed, maar minstens zo leuk en met een paar fantastische grappen. > 3*