• 9.378.471 stemmen

Geregisseerd door: Christian Alvart

Met onder meer: Renée Zellweger, Jodelle Ferland en Ian McShane

Releasedatum: 18 maart 2010

Plot Case 39

"Some cases should never be opened."

Emily Jenkins is een sociaal werkster voor families met problemen. Ze heeft allerhande soorten van ellende wel gezien, maar haar ontmoeting met de 10-jarige Lilith is wel erg bijzonder. Het meisje wordt mishandeld door haar ouders en Emily is bang dat ze haar zullen vermoorden. Emily probeert van alles om het meisje uit huis te plaatsen en neemt haar ondertussen zelf in huis, maar na verloop van tijd ontdekt Emily dat de zaak wellicht iets gecompliceerder ligt.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ja, hier moeten we het zeker meedoen, want het was namelijk een vrij goede film.

avatar van domkey

domkey

film_criticus schreef:

je mag anno 2010 toch wel verwachten dat ze met iets beters op de proppen komen dan een film met een klein eng meisje waar het spookt om haar heen, helaas niet dus hier moeten we het mee doen.

Waarom kijk je dan in hemelsnaam?

avatar van dulcinea

dulcinea

film_criticus schreef:

Deze film en Orphan bewijzen voor mij net dat je met dat gegeven wel nog iets goeds kan maken. Vond je Orphan ook zo slecht dan?

film_criticus schreef:

Iets wat goed is mag je in mijn ogen blijven proberen. Vooral de verschillen tussen films met dit plot vind ik erg interessant om te zien. Ik krijg er in ieder geval geen genoeg van, voorlopig.

booyo

Gister deze film bezocht in de bioscoop, en ik moet zeggen dat ik het heel erg eng vond. Dat kleine meisje speelt ontzettend sterk, brengt echt een hele intense creepy sfeer over.. Horror blijft nog steeds niet helemaal mijn ding, zal het dus nooit heel hoog waarderen, maar deze vind ik zeker 3,5* waard. Dus bij deze.

avatar van nynkekg

nynkekg

Redelijke horror, met een paar schrikmomentjes erin. Had een beter einde verwacht maar Bradley Cooper maakte dat dan wel weer goed, 3 *

booyo

Het einde was inderdaad wel een minpunt. Te afgeraffeld wat mij betreft.. Is het trouwens überhaupt mogelijk om een deur zo makkelijk te openen onder water?

avatar van wenna89

wenna89

Beste enge film die ik in tijden heb gezien. Vooral als je nog niet weet dat het meisje eigenlijk demonisch is, is het erg spannend. En hoewel velen dood gaan is het toch niet een stom einde, ik heb een hekel aan een ongelukkige einde. Renee Zellweger acteert ook echt goed.

avatar van Maarten81

Maarten81

wenna89 schreef:

en bedankt voor het verklappen van de film

avatar van barcelonagek

barcelonagek

Vond hem wel goed, kreeg toch andere wening alleen helaas na geaapt van die ene film die vorig jaar in de bios was, zelfs in de bios schreeuwde ze paar keer, lekker op z'n tijd spannend! Leuke rol van Zwellweger, totaal iets anders dan altijd in die romantische films

Filmcriticus ben dan wel benieuwd wat je van de Six Sense vond want velen prijzen die film de hemel in en vinden hem steengoed, ik vind het een baggerfilm, met jouw beoordeling zal je dus de Six Sense ook niks vinden of niet ?

avatar van rep_robert

Lol, Bradley Cooper vertelt in een interview dat hij dit een originele horrorfilm vindt zoals je ze nog niet eerder hebt gezien...

avatar van bizzkid

bizzkid

gisteren gezien en sorry wat een slechte film.

Laat Rene please bij de zoetsappige films blijven past totaal niet bij der.

Bijna in slaap gevallen en de eerste helft was nog het ergste de tweede helft ging een klein beetje maar vernieuwend na nee absoluut niet.

enige leuke moment dat rene naar de bus rende en dat was het.

rep_robert schreef:

Die heeft geen tijd om films van dit genre te kijken, zo te horen heeft hij er in ieder geval geen kaas van gegeten.

avatar van tcdaizz

tcdaizz

super spannende film.

booyo schreef:

Nee het is niet mogelijk om een deur onder water open te krijgen, maar het is wel mogelijk dat een meisje een demon is...

Jesse93

Lekker spannend, niet een erg origineel verhaal, maar dat maakt de film niet minder leuk.

Elineloves

Oh god.. Bridget Jones in een film als deze. Nou goed, niet meteen vooroordelen hebben Eline, kijken en dan pas oordelen!

Het plot van de film sprak me meteen aan. Het is namelijk ook iets wat ik in de toekomst zeer graag zou willen doen, maatschappelijk werkster bij de kinderbescherming. Erg boeiende en krachtige inleiding waardoor je meteen lekker in de film zit. Waarom willen haar ouders Lillith vermoorden? Zijn zij gestoord? Is er iets anders aan de hand? Ik met mijn grote hart voor kinderen, schrok dan ook ontzettend van de scene met de oven. Met open mond heb ik zitten kijken, vreselijk! Je realiseert je dat het 'maar' een film is, maar de gedachte dat dit wellicht ergens op de wereld wel echt gebeurd is verschrikkelijk.

Jodelle Ferland zet een krachtige en overtuigende rol neer. Lief en schattig, maar ook ijskoud en gemeen. En tegen mijn verwachtingen in was ik na 10 minuten van het Bridget Jones gevoel af en keek ik naar een zelfstandige, hardwerkende vrouw die leeft voor het helpen van kinderen.

Gedurende de hele film zie je sterke dialogen, goede schokeffecten en zelfs een dosis humor ontbreekt ook niet.

De demonchild films blijven mij boeien. Ja, ik ben wel een fan. We hebben het principe allemaal wel gezien, maar de uitwerking van films als Orphan en Case 39 is erg sterk. Mijn avond was in ieder geval top!

avatar van hedrick

hedrick

Had zeker vooraf niet verwacht dat deze film zou gaan over
demonen. De film deed mij bij vlagen denken aan "the omen"
Onverwacht sterke rollen van Renee Zellweger en Jodelle
Ferland als Lilly. Het einde vond ik wat makkelijk "evil never dies" maar
het Evil komt om in een verdrinkingsdood en wordt spontaan zelf angstig op het moment dat Renee Zellweger haar eigen angst overwint
Desalniettemin toch een goede wegkijker

Als je na 10 minuten in de film niet doorhebt hoe het zit dan ben je dom.

Vreselijk significant onverveeld onevenredig dom zelfs. Kom maar kom kom maar....

avatar van Sweety-Me

Sweety-Me

Vond het wel een goeie film. Had wel snel door hoe het zat maar dat mag de pret niet drukken. Was met 3 vriendinnen gegaan waarvan 2 een jas over hun heen trokken en bij de angstige momenten hem snel over hun hoofd trokken!

scanner schreef:

Als je na 10 minuten in de film niet doorhebt hoe het zit dan ben je dom.

Here I am! Misschien staat 'hoe het zit' al grotendeels omschreven in de plot omschrijving/trailer, waardoor de meeste mensen allang weten wat hun te wachten staat? Liefhebbers van dit genre hebben het sowieso al snel door. En zo niet: echt geen kwestie van dom zijn hoor. Beetje kort door de bocht. Of wil je horen dat jij zo slim bent dat je het na 10 minuten al door had. Oké, knap hoor! Wil je een sticker?

avatar van domkey

domkey

scanner schreef:

Als je na 10 minuten in de film niet doorhebt hoe het zit dan ben je dom.

Volgens mij weet je precies wat je mag verwachten als je Case 39 gaat bekijken!

Heb je zelfs geen 10 minuten voor nodig, lijkt mij wat dom zelfs!

Jesse93

Ik had een trailer op net 5 gezien, en daar verklappen ze zo ongeveer alles.

Erg goede film en vooral van dit genre. Heb 'm vol spanning afgekeken..

avatar van getthecool

getthecool

Geen fan van het genre. Misschien ben ik daarom niet de persoon om deze film te beoordelen, maar a.h.v. het genre mag je toch rekenen op wat spannende (schrik)momenten. De film bestond puur uit langdradige opbouw en alle horrormomenten kende ik al uit de trailer.

domkey schreef:

Volgens mij weet je precies wat je mag verwachten als je Case 39 gaat bekijken!

Heb je zelfs geen 10 minuten voor nodig, lijkt mij wat dom zelfs!

Ik wou daar niet als te slim overkomen voor mijn leeftijd, maar jij bent op jouw beurt a priori weer wat te bevooroordeeld . Toch zou je c.q. post priori wel gelijk hebben.

Jesse93 schreef:

Nee, dat meent u niet, kan een meisje echt een demon zijn?

Jesse93 schreef:

Nee het is niet mogelijk om een deur onder water open te krijgen, is...

niet waar, als de auto al tot nekhoogte volgelopen is met water is de waterdruk binnen bijna even groot als aan de buitenkant en kan je de deur gewoon openen. Denk je nou echt dat zelfs een film als dit die fout zou maken?

Elineloves schreef:

Ik ben geen liefhebber van dit genre. En wat betreft die sticker..doe maar, maar die heb je lekker toch niet.

Elineloves

Ik ben kleuterjuf, ik heb kasten vol met stickers. Wil je Kikker of Dora?