• 9.375.377 stemmen

Geregisseerd door: Christian Alvart

Met onder meer: Renée Zellweger, Jodelle Ferland en Ian McShane

Releasedatum: 18 maart 2010

Plot Case 39

"Some cases should never be opened."

Emily Jenkins is een sociaal werkster voor families met problemen. Ze heeft allerhande soorten van ellende wel gezien, maar haar ontmoeting met de 10-jarige Lilith is wel erg bijzonder. Het meisje wordt mishandeld door haar ouders en Emily is bang dat ze haar zullen vermoorden. Emily probeert van alles om het meisje uit huis te plaatsen en neemt haar ondertussen zelf in huis, maar na verloop van tijd ontdekt Emily dat de zaak wellicht iets gecompliceerder ligt.

avatar van Vascago

Vascago

Vrij matige film. Wordt nergens echt spannend en schrikmomenten heb ik niet gehad. Ik kan die Zellweger ook niet uitstaan met dat zuurpruimhoofd. Met een betere actrice had de film al een stuk beter geweest. Dat meisje is ook nergens eng. Dat is allemaal veeel beter in Orphan. Ik had ook wat betere kills willen zien. Zag er allemaal veel te braaf uit. De film wel in 1 keer uitgekeken, maar helaas dus niet echt veel aan.

avatar van sandertjeb

sandertjeb

Zeer spannende film, echt een aanrader! Thriller/horror en het meisje kon ik zelf ook wel killen zo erg ze is en ze speelt het goed!

avatar van edmo

edmo

Goed verhaal, niet echt eng. Goed geacteerd door dat meisje. Zelfs door Zellweger als blijft dat voor mij toch meer een Bridget jones type waardoor het soms moeilijkw as haar serieus te zien. Maar je moet er niet aan denken zo'n kind te hebben.

avatar van ken1976

ken1976

Oke wat ga ik hiervan zeggen,ik heb de laatste tijd alleen maar horror/thriller gekeken.....dus moet voorzichtig zijn dat ik niet teveel ga vergelijken...

Ik vond de film best spannend.... toch wel iets cliche, omdat je al in het begin van de film al kan raden dat er iets mis is met het kind....

De cast acteert goed, Renée Zellweger doet me altijd denken aan Bridget Jones maar ze deed het goed

Persoonlijk vond ik het kind in de film Orphan enger als dit kind..... alleen bij dit kind is toch wel anders...en het haalt niet weg dat ze goed acteert.

Een film die me totaal niet tegenviel en zeker toch wel een paar creepy momenten en schrikmomentjes had.

Kortom 3,5 sterren voor deze sterke thriller... op naar deel 2

avatar van tal1b

tal1b

ok je zag het wel aankomen, maar de manier waarop, vond ik wel aardig moet ik zeggen!
alleen vond ik het paranoia worden van emely iets té snel en te gehaast, en op het eind in de auto was de demon wel erg makkelijk verslagen voor de rest prima filmpje, die je in dit genre gezien moet hebben

avatar van lagaiske

lagaiske

Leuke film in zijn genre.

Het jonge meisje speelt haar rol voortreffelijk.

Niet origineel maar leuk om eens gezien te hebben.

avatar van eppy

eppy

ik ben atheist, maar als ik zo'n kind krijg geef ik het aan een priester die weten wel wat ze moeten doen met zo'n mormel.....

nee vond het maar een waardeloze film en een beetje overbodig na de orhan dit jaar...

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Na Orphan en Whisper nu deze de 3e in de rij. Deze film kon ik net als de andere waarderen vanwege het goede acteren van de kids en de soms verrassende wendingen.

Kortom prima film die me wist te boeien van begin tot eind.

avatar van Raffael77

Raffael77

De mensen Orphan al leuk vinden is al erg maar als dit minder is dan Orphan dan haak ik af.

avatar van james_cameron

Na een intrigerende, creepy opbouw gaat deze film in het laatste half uur nogal de mist in. Logica gaat dan definitief het raam uit en het script vervalt in nogal voor de hand liggende cliché's. De inspiratie was duidelijk niet toereikend om de volle lengte te dekken.

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Toch jammer dat er mensen zijn die zich laten beïnvloeden door andermans mening.

avatar van Raffael77

Raffael77

Ik heb hem toch maar gekeken en idd valt het zwaar tegen.

Acteer werk is redelijk maar dat kind is niets aan.

De film is erg saai en kon hem ook niet eens uitzitten.

avatar van henkula

henkula

edmo schreef:

Renée Zellweger of een andere actrice die normaal zo'n film niet doen maakt het leuker, je moet dan wel goede tegenspelers hebben als ook Bradley Cooper en Ian McShane, mr. Lovejoy.

avatar van Bartw1991

Bartw1991

Ik heb Orphan niet gezien, dus als ik kijk er niet zo tegen aan.

Ik vond het echt een hele goede film. Het acteerwerk was geloofwaardig en goed van Renee, Jodelle, Bradley en Ian.

Sterk verhaal en goede OMG momenten.

Het sterkste stuk vond ik dat je zag hoe ze ook gek werd en dus dezelfde kant opging als die ouders.

avatar van eses_26

eses_26

Orphan vond ik toch iets beter.

avatar van Leo Van Steen

Leo Van Steen

Sigourny Weaver of Jodie Foster waren de gedroomde filmactrices om deze rol van Zelweger over te nemen. Renee Z. doet het naar haar kunnen zeer behoorlijk maar er gaat toch geen intense inleving in haar rol van uit zoals bovengenoemde actrices wel kunnen.

Verder wel een lekker filmpje. Niets speciaals maar kijkt lekker weg.

Spanning is redelijk, shots zijn behoorlijk en het verhaal is ook niet verkeerd. Enkele scene's zijn echter zeer ongeloofwaardig en passen zelfs niet in dit ( fictieve ) verhaal.

avatar van vcrrr

vcrrr

Het einde vond ik wat teleurstellend, maar verder zit deze horror thriller goed in elkaar. Niet gek!

avatar van Sutherland

Sutherland

Goed uitgangspunt voor een film, de uitwerking kon wel beter. Orphan vond ik een stuk beter uitgewerkt en ook een stuk spannender, maar deze kwam toch ook best goed in de richting.

avatar van Waku

Waku

Liefogende kindertjes die uiteindelijk duiveltjes in kwadraat zijn is niet nieuw.

Maar “Case 39” is desalniettemin een huiveringwekkende en spannenende griezel thriller geworden.

Ondanks de aanwezigheid van Renee Zellweger. Of het nu gaat om een romantische komedie, een drama in het wilde westen of zoals hier als mederwerker van kinderbescherming, elke rol die Zellweger neerzet krijgt een zeurderig karakter.

Verder geen negatieve wanklank.

"Case 39" houdt je een dikke anderhalf uur aan het beelsdscherm gekluisterd.

avatar van Ew_MK1

Ew_MK1

Btje standaard film over een kind wat bezeten blijkt te zijn. Weinig nieuws, niet echt spannend en redelijk wat moviemistakes kunnen ontdekken.

avatar van Angel-76

Angel-76

een goeie film, spannend.

alleen vond ik orphan zeker wel veel beter en verassender.

avatar van mrwhite

mrwhite

het is een beetje een combi film van "orphan" en "the omen" maar dan haald deze film wel niet hetzelfde niveau.

het is geen slechte film maar er zat voor mij toch iets te weinig spanning in en bij momenten ook iets te voorspelbaar.

ik geef toch nog 2,5* omdat Renée Zellweger zoals altijd weer goed was.

avatar van Mondragon

Mondragon

Ik vond dit echt een hele toffe film om te kijken. Zellweger is toch wel goed in deze rol hoor, zet het vrij overtuigend neer iig. Geen moment verveeld bij deze film.

avatar van De Meester

De Meester

Tja, Orphan is inderdaad een klasse beter, maar dit is een prima film. De rol van het meisje is overtuigend, maar minder gewelddadig dan in Orphan. Spannend en een goede film in dit genre.

avatar van $pecial

$pecial

Erg midddelmatig filmpje dit zeg. Nergens echt heel spannend of eng, komt vooral omdat het erg standaard en voorspelbaar is.

Het meisje is verre van eng en overtuigend, begon me zo nu en dan flink te irriteren.

De vergelijking met The Orphan is begrijpelijk, maar die film is velen malen beter dan dit. Renée Zellweger vind ik persoonlijk een leuke vrouw om na te kijken dus die redt het geheel nog enigszins

2.0 *

avatar van Rimko

Rimko

vandaag bekijken, moeite waard??

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Rimko schreef:

vandaag bekijken, moeite waard??

zoals je hier kan lezen loopt het erg uit een! als je het fluisterende zuurpruimpje Zelweger denkt te kunnen accepteren in een soort van Horror film, dan kun je er aan beginnen. maar verwacht geen vernieuwend filmpje.

avatar van jess-rocco

jess-rocco

Wat een goeie film zeg, Zeker de moeite waard.

avatar van Jolene.

Jolene.

Ben wel beetje teleurgesteld want 'k had lang uitgekeken naar deze film.

Al bij al valt hij best wel mee.

avatar van queenie

queenie

Ben geen fan van Zellweger, maar de film was zeker de moeite waard. Het meisje speelt erg goed en Zellweger in deze rol ook.