Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Christian Alvart
Met onder meer: Renée Zellweger, Jodelle Ferland en Ian McShane
Releasedatum: 18 maart 2010
Plot Case 39
"Some cases should never be opened."
Emily Jenkins is een sociaal werkster voor families met problemen. Ze heeft allerhande soorten van ellende wel gezien, maar haar ontmoeting met de 10-jarige Lilith is wel erg bijzonder. Het meisje wordt mishandeld door haar ouders en Emily is bang dat ze haar zullen vermoorden. Emily probeert van alles om het meisje uit huis te plaatsen en neemt haar ondertussen zelf in huis, maar na verloop van tijd ontdekt Emily dat de zaak wellicht iets gecompliceerder ligt.
Emily Jenkins
Nancy
Diego
Javier
voskat
Weinig origineels, maar er zitten een paar aardige momentjes in.
Op diepgang hoef je uiteraard al helemaal niet te rekenen.
2,5 * voor leuk popcorn-vermaak.
DonLeone
geen al te beste film, voorspelbaar vanaf het begin
toch geef ik het 3 sterren, vanwege de geslaagde schrikeffecten
Standaard maar vermakelijk.
Want na alle Omen's en Orphan's etc. weten we het wel.
Toch is het filmpje onderhoudend, zitten er een paar leuke kills in alsmede een aantal schrikmomentjes. Hoe voorspelbaar het verhaaltje dan ook is.
Zeker geen hoogvlieger, maar leuk als tussendoortje. Hap-slik-weg.
Redelijk.
Macmanus
Verrassend vermakelijk.
Kinderen lijken weer in, in horrorland, en dan vooral vervelende kinderen. Originaliteit is dan ook hier niet iets waar je heel snel aan denkt. Dat gevoel had ik al voor ik de film op ging zetten. Toch verraste de film me erg, door het hoge tempo, niet al te domme beslissingen van de hoofdpersonen en de soms best scary scenes. (in de oven en met de horzels vooral.) Waardoor het er toch wel op leek dat de makers wisten wat ze deden.
Einde is waarschijnlijk onder druk wat happy geworden, Zellweger irriteerde me niet maar is misschien ook niet de beste keus voor deze rol met dat stemmetje, drukt de pret een beetje maar overal een erg leuk horror tussendoortje.
3.5 sterren.
eddyeddy
Na Orphan en Whisper nu deze de 3e in de rij. Deze film kon ik net als de andere waarderen vanwege het goede acteren van de kids en de soms verrassende wendingen.
Kortom prima film die me wist te boeien van begin tot eind.
$pecial
Erg midddelmatig filmpje dit zeg. Nergens echt heel spannend of eng, komt vooral omdat het erg standaard en voorspelbaar is.
Het meisje is verre van eng en overtuigend, begon me zo nu en dan flink te irriteren.
De vergelijking met The Orphan is begrijpelijk, maar die film is velen malen beter dan dit. Renée Zellweger vind ik persoonlijk een leuke vrouw om na te kijken dus die redt het geheel nog enigszins
2.0 *
Beloki
Zeer aardige film. Hoewel ik de actreeprestaties niet erg indrukwekkend vond, en ook het verhaal soms wel erg warrig, was de film continu spannend. Een heftige thriller.
B.
kaholiic
Saaie, voorspelbare ''horrorfilm''..Die nergens interessant weet te worden..Verder vond ik het eind afgeraffeld en het werd ik wel erg onrealistisch..Slecht
booyo
Gister deze film bezocht in de bioscoop, en ik moet zeggen dat ik het heel erg eng vond. Dat kleine meisje speelt ontzettend sterk, brengt echt een hele intense creepy sfeer over.. Horror blijft nog steeds niet helemaal mijn ding, zal het dus nooit heel hoog waarderen, maar deze vind ik zeker 3,5* waard. Dus bij deze.
Elineloves
Oh god.. Bridget Jones in een film als deze. Nou goed, niet meteen vooroordelen hebben Eline, kijken en dan pas oordelen!
Het plot van de film sprak me meteen aan. Het is namelijk ook iets wat ik in de toekomst zeer graag zou willen doen, maatschappelijk werkster bij de kinderbescherming. Erg boeiende en krachtige inleiding waardoor je meteen lekker in de film zit. Waarom willen haar ouders Lillith vermoorden? Zijn zij gestoord? Is er iets anders aan de hand? Ik met mijn grote hart voor kinderen, schrok dan ook ontzettend van de scene met de oven. Met open mond heb ik zitten kijken, vreselijk! Je realiseert je dat het 'maar' een film is, maar de gedachte dat dit wellicht ergens op de wereld wel echt gebeurd is verschrikkelijk.
Jodelle Ferland zet een krachtige en overtuigende rol neer. Lief en schattig, maar ook ijskoud en gemeen. En tegen mijn verwachtingen in was ik na 10 minuten van het Bridget Jones gevoel af en keek ik naar een zelfstandige, hardwerkende vrouw die leeft voor het helpen van kinderen.
Gedurende de hele film zie je sterke dialogen, goede schokeffecten en zelfs een dosis humor ontbreekt ook niet.
De demonchild films blijven mij boeien. Ja, ik ben wel een fan. We hebben het principe allemaal wel gezien, maar de uitwerking van films als Orphan en Case 39 is erg sterk. Mijn avond was in ieder geval top!
Ben het helemaal eens met namingway24 hierboven.
Case 39 is een typisch formulewerkje uit Hollywood, nergens is de film echt verassend, echt spannend en het belangrijkste: origineel. Ook door de trailer weet je eigenlijk hoe het eerste uur helemaal gaat. nergens zit er verassing en nergens wijkt de film van de standaard paden.
Er zitten ook veel onlogische dingen, 1 ding is bijvoorbeeld dat Zellweger na een paar dagen pas haar mobiele telefoon mist. Echt te belachelijk voor woorden.
Verder vond ik Zellweger eigenlijk ook een echte miscast, ze is weinig overtuigend en niet geschikt voor een horrorfilm.
Nee eigenlijk heeft de film niet veel te bieden, ik moet zeggen dat Jodelle Ferland wel fenomenaal is als lief klein meisje dat later in een super dreigend kind veranderd. Dit was echt verassend en zij zorgde er nog echt voor dat ik regelmatig met kippenvel in de biosstoel zat. Ook had de regisseur in de eerste helft van de film een paar geinige schrikmomentjes, die waren eigenlijk heftiger dan de momenten die echt spannend zouden moeten zijn richting het einde.
Ik blijf erg mild vanwege de sterke Jodelle Ferland, 2,5*
Q Jones
Ik vond het echt een slechte film, ik heb me lopen ergen aan een irritante Zellweger (die meestal wel goede films af levert) ze zette de hele tijd z'n irritant rot stemmetje op, en als ze er dan nog sexy uitzag oke, maar ook dat was niet het geval. Veder was het verhaal bar slecht en niet echt orgineel te noemen. De schrik effecten waren dan misschien nog wel aardig, al waren die op 1 hand te tellen. Houd je van zwake horror films met geen verhaal en slecht acteerwerk, dan is dit de perfecte film voor jou, is dit niet het geval. Dan zou ik deze film skippen
Een weinig boeiend formulewerkje wat mij betreft. Als je na een kwartier al vermoedt hoe het gaat aflopen en dat dan ook nog gebeurd is meestal geen goed teken voor een film en zo ook hier.
Zellweger is nooit mijn favoriete actrice geweest en komt hier ook niet overtuigend over. Nee ze irriteert vooral. Het meisje speelt wel overtuigend, maar doordat de film voorspelbaar is en vooral spanning ontbeert is het allemaal veels te weinig om te boeien.
Even had ik nog de hoop dat de film slecht zou aflopen en Zellweger mee ten onder zou gaan, maar jammer genoeg gebeurde dat niet. Ik snap de vergelijking met een film als Orphan wel, maar die film zit toch heel wat beter in elkaar.
JacoBaco
Ach ja, soms zijn die voorspelbare films echt zo slecht nog niet.
Soms valt het goed en dat is toevallig bij Case 39 ook het geval.
Had deze film 20 jaar geleden uitgekomen, dan hadden er waarschijnlijk ook veel mensen gezegd, wat een clichéfilm.
De film kent zijn dode momenten en Renée Zellweger zal nooit 1 van mijn favoriete worden, maar ik had tijdens het kijken niet zoiets van, kom op met die spanning. De film is naar mijn inziens toch wel in balans qua horror, drama en scenario.
Ik verbaasde mij wel over de goede afloop.
Want zeker niet iedere horrorfilm loopt goed af voor de goeierikken, dus Case 39 is in dat opzicht erg origineel.
3,0
Filmkriebel
Ik begin te begrijpen waarom Paramount niet goed wist wat hiermee aan te vangen. Gefilmd in 2006 en bioscoopreleases alsmaar uitgesteld. Niks verrassends, gewoon recyclage van veel betere genrefilms : het had iets van The Good Son.. en The Ring en Orphan enz. Omdat het zo onorigineel is, is het ook nergens spannend. Het kijkt makkelijk weg en daarmee is alles gezegd. Verwaarloosbare film.
Het is jammer dat Renée Zellweger (matige actrice met altijd dezelfde gelaatsuitdrukkingen) de hoofdrol speelt in deze goede thriller want anders had ik hem waarschijnlijk nog beter gevonden. Het verhaal wordt goed opgebouwd en is boeiend vanaf de eerste minuut. Ik vond de film zelfs op bepaalde momenten spannend. Het is jammer dat de film dat niet kon doorzetten tot het einde want het einde vond ik tegenvallen. Maar al met al een goede thriller met een puike rol van Jodelle Ferland.
Minotaures
Vond hem niet zo een bijzondere horror. Ik heb betere gezien.
Natuurlijk is het duidelijk dat 't kleine meisje al het oorzaak is. Wat wel onvoorspelbaar is de manier hoe ze het voor elkaar krijgt.
Verder had ik twee keer een kleine schrik moment, waarvan 1 voorspelbaar was.
Vond Zellweger ook niet altijd goed acteren. Het is een horror, zolang iemand goed kan schreeuwen en rennen is het al goed meegenomen.
Toch wel uit op een 3,0 dankzij de soundtrack, die je wel gespannen op je stoel laat zitten.
Zeriel
Ik vond deze film toch behoorlijk goed gemaakt. Ik vind hem een stuk beter dan Orphan. Dat komt omdat het allemaal wat subtieler is gedaan.
Ben er blanco naar gaan kijken, dus ik wist het genre niet eens.
Opeens kreeg je die uitgerekte wespen-scene, erg goed gedaan. Eigenlijk het hoogtepunt van de film. Ipv van daarna helemaal over de top te gaan, blijven de bovennatuurlijke scenes gedoseerd en redelijk subtiel, met enkele uitspattingen.. Een groot pluspunt.
Minpunt vind ik, dat er geen verhaal achter de demon zit, hoe die opereert, wie dat eigenlijk is. Zodat het toch wat oppervlakkig blijft. En als Emili (Zellweger) er net achter is hoe de demon aan te pakken. Je angsten overwinnen, omdat jouw angst het enige machtsmiddel is van de demon. Doet ze juist heel paniekerig.
Jodelle Forland was behoorlijk goed; waarom staat haar naam niet op hoes?! Maar toch kon ik er moeilijk in meegaan dat zij demonisch was.
Andere rollen, de ouders, goed neergezet, vooral die pa.
SaNDuTjE
Redelijk verrast door deze thriller. Ondanks de cliches en dat ik een hekel aan Zellweger heb, is dit toch een vermakelijke film die zeker z'n spannende momenten kent.
De vergelijking wordt al snel met Orphan gemaakt en dat is deels ook terecht. Het meisje wordt in deze film ook erg goed neergezet, maar niet zo sterk als in eerder genoemde.
Het verhaal is simpel en al snel weet je welke richting het op gaat, toch is niet alles voorspelbaar waardoor het leuk blijft om te kijken. Ondanks dat er weinig gebruikt gemaakt wordt van effecten zorgt een personage, in de vorm van het meisje, een keer voor de spanning. En daar kan geen CGI of liters bloed tegenop.
Prima vermaak!
Didi1977
Een erg goede film wat mij en mijn vriend betreft. Film verloopt vlot en houdt de spanning er goed in! Zeker een aanrader!
Fox McCloud
Goede film.
109 minuten op het puntje van mijn stoel gezeten. Ik had weinig verwachtingen van deze film, maar de film wist mij positief te verrassen, misschien bevond ik deze film daarom wel zo goed.
Het begon allemaal nog al voorspelbaar, maar dat veranderde al gauw. De spanning wordt zorvuldig opgebouwd en mondt uit in een mooie plottwist.
Goed verzorgde film. De special effects zijn niet van het hoogste niveau, ook de dialogen zijn niet al te verheffend. Desalniettemin een bovengemiddelde horror/thriller.
Matig, maar ook niet echt slecht.
Redelijk Hollywood formule werkje. De film heet eigenlijk niet zoveel te bieden, maar weet toch wel vlot te vermaken. Er zijn een aantal scenes die er uitspringen, zoals die met de horzels. Deze zijn redelijk strategisch geplaatst zodat er bij elk dipje weer wat drive in de film komt.
Zellweger (kende haar niet) doet het niet al te best, de rest van de cast doet het wel aardig. Ferland is langzaamaan een aardig repertoire aan het opbouwen, ook Cooper is ondertussen een bekend gezicht.
Naar het einde toe wordt het allemaal wat minder, einde is ook te makkelijk en pover uitgewerkt. Had wat meer pit in mogen zitten. 't Is verder ook geen echt opmerklijke film, maar voor een keertje best goed te doen.
Apollinisch
Niet onaardig.
Vooral de eerste helft is te pruimen. Verrassend is de film geen moment, maar het mysterie is dan nog aanwezig en weet ook te boeien. Hoe Lilith (Ferland) zich in het gesprek met Doug (Cooper) van het ene op het andere moment tot een waar duvelmeiske ontpopt schoot echter in het verkeerde keelgat. Eén hoofdrolspeelster die er niks van bakt, Zellweger,wil ik nog wel accepteren, maar twee? Dat gaat wel heel ver.
Het laatste uur, waarin de twee meer en meer op elkaar zijn aangewezen, is dan nog wel vermakelijk, maar vooral behoorlijk generisch. En niet eng of spannend. Toch mijn voornaamste drijfveer om tegen beter weten in serieuze horrors en thrillers te blijven kijken.
FillumGek
Na een herziening toch mijn cijfer iets naar beneden bijgesteld. Los daarvan is dit nog steeds een bovengemiddeld filmpje in de trant van The Omen.
Het is natuurlijk overduidelijk wat er in deze film aan de hand is. Een overdreven lief kindje wordt bij pleegouder Zellweger in huis genomen en vanaf dat moment gebeuren er erg vreemde dingen in haar omgeving. Aardig spannende film wat vooral te danken is aan het uitstekende acteerwerk van de 15-jarige Ferland. Op het eerste gezicht lief, maar uiteindelijk een echt monster. Ze heeft er echt een goeie blik voor. Cooper is altijd cool en ik kan zelfs die rotkop van een Zellweger hier wel waarderen. Sfeervolle score ook en het einde is wat te makkelijk.
sinterklaas
Hele matige horrorfilm naderhand. In het begin denk je dat het weer zo'n verrassend horrorfilmpje word maar naderhand zakt de film als een kaartenhuis in mekaar en komt het dito en het afgeraffelde naar boven. Renee Zelweger was nog wel goed te doen en Jodelle Ferland was weer heel schattig. Het verhaal lijkt in het begin wat te worden maar later dan weet je het ondertussen wel een beetje. Wat ik al helemaal zo lomp en afgezaagt vond was het einde. Ok we weten inmiddels dat Jodelle Ferland bezeten is, wat eigenlijk ook op een B-manier word verteld, maar als ze dan even later ook nog in een soort van monster veranderd.... dacht ik ook wel van ho maar weer. Laat staan dat het einde weer ook zo happy en goedkoop is.
Nee, dit was een teleurstelling. En das jammer want ik vond Zellweger nog prima acteren. Jodelle Ferland kan beter weer een nieuwe kans krijgen in een eventueel vervolg van Silent Hill want dit was geen film voor haar.
Spurs12345
Erg spannende thriller met een vleugje horror.
Heb op het puntje van mijn stoel naar de film gekeken, tot inderdaad het einde.
Einde vond ik veel te gemakkelijk t.o.v. de rest van de film.
Maar al met al een dikke voldoende !
david bohm
Film die de spanning mooi weet op te bouwen. Wel een tikje langdradig maar alla. Acteerwerk is ook naar behoren waardoor het weinig realistische verhaal toch overtuigend overkomt. Leuke verrassing iets bovengemiddeld, maar een Case 40 hoeft er van mij niet te komen.
3 sterretjes
Aapje81
Op zich een hele aardige film ware het niet dat Renee Zellweger hier in rondloopt. De meest waardeloze actrice van dit moment weet ook deze film weer vakkundig om zeep te helpen. Het zal wel aan mij liggen maar ik moet haar eerste goede acteerprestatie nog zien. Jammer van de rest.
Doorsnee
Mambanda
Opzich geen heel ongeslaagde film van Alvart, maar Case 39 doet mij te veel denken aan Orphan. De film heeft nauwelijks een introductie, en als kijker word je meteen in het diepe gegooid. Zellweger acteert ongelooflijk onvolwassen en irritant, en ook het meisje weet op mij niet heel veel indruk te maken. Ik had er niet veel van verwacht, maar toch niet onaardig.
2,5 *
boozebelly
- 1908 stemmen
Een tijdje geleden bekeken en ik weet nog wel dat de film mij niet heeft verveeld doordat er een gezonde dosis spanning aanwezig is om te blijven boeien.
Toch heerst er een gevoel dat je alles al eens eerder hebt gezien en zoals zo vaak gezegd hier is Zellweger met haar dadelmondje toch ook wel een mankement aan de film. Ze is gewoon te monotoon qua gezichtsuitdrukkingen en wekt soms wat ergernis op.
Met een andere actrice in de hoofdrol had ik wel een voldoende gegeven.
Te doen voor een keertje. 2,5*

Eerder dit jaar een Netflix-hit: 'Case 39' verdwijnt binnenkort uit het aanbod

Horrorfilm 'Case 39' met Bradley Cooper wordt goed bekeken op de Nederlandse Netflix

Netflix voegt binnenkort de horrorfilm 'Case 39' toe aan het aanbod

Los Ojos de Julia
Thriller / Horror, 2010

Butterfly on a Wheel
Thriller / Drama, 2007
kindermishandelingdetectiveofficesocial workerbovennatuurlijkmoordmental institutionjeugdgewelddangercityscapedrawnfalling elevatorpier superkrachtpsychologicaldeadlymind and soul