• 9.372.663 stemmen

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Jonathan Levine

Met onder meer: Ben Kingsley, Josh Peck en Olivia Thirlby

Plot The Wackness

"Sometimes it's right to do the wrong things."

1994. Luke Shapiro is een jongeman met de nodige problemen. Dr. Squires is een psychiater met een voorliefde voor drugs. Luke heeft geen geld, maar ruilt met Dr. Squires zijn wiet voor therapie-sessies. Dan wordt hij ook nog eens verliefd op de dochter van Squires.

avatar van *San*

*San*

met Mary-Kate Olsen.

Ben benieuwd/

avatar van yousef166

yousef166

maar op welke nederlandse kanaal komt die?

ik zou het heel graag willen weten als iemand het wit wil je mailen naar deze msn:

[email protected]

en ook graag hoelaat en welke dagen alemaal

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Hij komt eerst in de bioscoop.

Mary-Kate weet zich wel de rollen aan te nemen...eerst Weeds en nu dit...hmm. En waar is Ashley ondertussen?

Enige reden waarom ik dit ooit zou willen zien is vanwege Famke Janssen, maargoed, 110 minuten spenderen aan dit is het ook niet waard...

Je noemt precies die aspecten aan de film die me geen reet interesseren...

Het verhaal en Kingsley zullen deze film moeten redden, zeker niet die talentloze Olsen-zusjes of Janssen die een beetje mooi moet zijn.

avatar van SSeagal

SSeagal

Famke janssen vind ik anders zo slecht nog niet hoor. In Goldeneye was ze erg goed vond ik.

avatar van illMattie

illMattie

yousef166 schreef:

maar op welke nederlandse kanaal komt die?

[email protected]

en ook graag hoelaat en welke dagen alemaal

avatar van Macmanus

Macmanus

Bad ass soundtrack!

Een film met goede bedoelingen, namelijk een jonge hip/hop liefhebber/drugsdealer in NY te schetsen. De jonge worstelt met het leven zoals meerdere mensen op zijn leeftijd en ontmoet zijn eerste liefde. Geen dingen die we nooit eerder hebben gezien, maar mits goed uitgewerkt toch altijd leuk kijkvoer. Helaas is de uitwerking niet geheel top. De look is fijn, alleen is de flow in de film niet geheel te vinden. Saaie bijkarakters die even langs komen zoals 1 van die olson twins. Haalde me uit het hoofdverhaal tussen Kingsley, Peck en Thirlby. Ook het hele me ouders zitten in de schulden was voor mij niet nodig.

Gelukkig zitten er een paar mooie scenes in en wordt er goed geacteerd. Peck is er nog niet, maar kan wellicht uitgroeien tot echt goede acteur. Maar de soundtrack die als een soort zelfgemaakte mixtape door de film te horen is, is helemaal niet verkeerd. Hip/hop fans moeten dit toch wel een kijkje gunnen vind ik.,

Geen onaardige film dus.

3.5 sterren durf ik er wel aan te geven. Niet de beste in zijn soort, maar zeker niet de slechste.

avatar van marzuq

marzuq

Goede film die het moet hebben van vooral heren ron de de 32 jaar (like me) waarschijnlijk. Fantastische soundtrack, niet alleen de hiphop uit jaar 1994, maar ook de juiste tracks.

Dan het verhaal dat zoals al gezegd niet heel veel om het lijf heeft, maar wel wordt geportretteerd op een manier waardoor de film naar een hoger plan wordt getild. Ben Kingsley zet hier een klasse rol neer (oscarwaardig) en de hoofdrolspeler heeft de juiste uitstraling en komt daardoor zeer geloofwaardig over.

Terugkomend op mijn opmerking over 32-jarige de heren, daarmee doel ik natuurlijk, op de onzekerheden (ik ben depressief; nee je moet gewoon eens met sex beginnen), harde afwijzing en het daarop volgende fuck the world gevoel (briljant gedaan beeld en geluid) en wederom dus de fantastische soundtrack. Toch is er ook goed getimede humor te bekennen die vooral de dramatische momenten uit put halen.

De minpunten, er zitten wat nutteloze bijrollen in zoals die van Olsen, methodman zet tenenkrommend slecht een jamaicaan neer (waarom niet gewoon je zelf spelen) en had iets meer op de flow van de film gelet mogen worden.

Echt een aanrader, voor wie in de tijd van blockbustergeweld wat verdieping, realisme en wellicht een traantje zoekt. Ik scoor een 4.

/me is benieuwd geworden. .

avatar van Macmanus

Macmanus

Qua soundtrack is dit zeker iets voor jouw ja (en Jordy)

avatar van Chrisseh

Chrisseh

Vermakelijke film, dat zeker. Zitten zeker leuke momenten tussen en zowel Kingsley als en Peck acteren goed. De enige die echt irriteert is Mary Kate Olsen, maar gelukkig is haar rol heel beperkt - wat wel meer bijdraagt aan de nutteloosheid van haar rol. Een mooi verhaal verwerkt in een film die -ook door de vette soundtrack - toch wel een dikke 3,5 verdient. Enige wat ik jammer vond is dat ik hoopte iets meer van "New York midden '90ies" te zien, maar daar leent het verhaal zich ook niet echt voor.

avatar van MuteMath

MuteMath

Ik heb hem een week geleden gezien. En inmiddels mijn 3 naar een 3,5 veranderd.

Vooral de goede soundtrack ( ook al ben ik geen hip hop fan) en de sfeer in de film is erg goed. Er wordt goed geacteerd, zelfs door miss olsen.

Zeker een aanrader!

Erg fijne film. Het lijkt me sterk dat je hier iets aan vindt als je geen nostalgische flashbacks krijgt van de soundtrack incl. New York sfeertje plus de in die leeftijd overeenkomstige liefdes/levensprobleempjes.

Het valt bij mij toevallig allemaal precies op z'n plaats qua tijdsbeeld.

Ook bij marzuq hierboven bvb zie ik. . Als je die associaties niet hebt is het gemakkelijk te vallen over het inderdaad niet helemaal vloeiende drama en bepaalde bijzaken.

avatar van Gummiebear

Gummiebear

Official sites for

The Wackness (2008)

avatar van hrdcr-hooligan

hrdcr-hooligan

waqt een artelijk saaie film!!!

mag ik aub mijn tijd terug hebben???

de film gaat echt nergens over, is totaal niet inderhoudend..

kort samen gevat is 2* nog veel voor deze film, laat staan de mensen die hem 4* geven.

ik snao sowieso het genre niet ''komedie/drama''

is gewoon een slechte drama, maar dat is mijn mening.

avatar van Punkette

Punkette

Josh Peck die een drugsdealer speelt? Zijn straattaal was vreselijk ongeloofwaardig. Ik vond Ben Kingsley wel goed acteren, en ik had pas bij de aftiteling door dat Famke Jansen zijn tweede vrouw was . Vond de film zelf opzich wel meevallen. Olsen speelde een geweldige hippie . Jammer van Josh. Een 2,0*

avatar van Jordy

Jordy

kos schreef:

plus de in die leeftijd overeenkomstige liefdes/levensprobleempjes.

Ik geloof niet dat ik ooit taal als "I got mad love for you shorty" heb gebezigd Vond het een erg aardige film, maar het hiphop-sfeertje vond ik wat geforceerd over komen en werkte de film voor mij eerder tegen helaas.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Jordy schreef:

super!

avatar van lagaiske

lagaiske

Best een leuke film met een uitmuntende Kingsley.

Het verhaal van een jongen die bevriend geraakt met zijn psychiater.

Deze lijkt uiteindelijk nog ergere problemen te hebben dan zijn jonge patient.

Wanneer de jongen dan nog eens verliefd word op zijn stiefdochter word het helemaal absurd.

Dit zorgt voor enkele leuke en grappige maar ook botsende confrontaties.

Deze is beter dan ik verwacht had.

avatar van merdo

merdo

Ik heb m gisteren gezien en vond hem wel aardig maar dat kwam puur door dat sfeertje.Ik ben met met de zelfde muziek als de soundtrack opgegroeit in de zelfde tijd 94!!! Het verhaal zelf vond ik af en toe wel saai,schapiro was wel een beetje een softie.Ik vond dat stukje in het begin wel grappig als methodman die tape van biggie (ready to die)aan schapiro geeft op dat moment hoorde je toevallig die track waar de methodman op mee doet (the what)

avatar van EflYn

EflYn

ik heb het volgens mij nog nooit gezegt

maar dit vond ik echt een bagger film, saai en niet zo goed geacteerd.. de muziek was wel een pluspunt

avatar van Raffael77

Raffael77

Jammer dat de film wat aan de saaie kant is en idd is Shapiro is erg soft voor een drugsdealer.

avatar van Raffael77

Raffael77

Ik was vergeten te melden dat Percy ook wel bekend is als Method Man erin mee speelde.

Wat ook wel een beetje jammer is dat ze maar heel weinig muziek lieten horen.

In menig soort gelijke films met hiphop hoor je vaak een 5 tal nummers en aangezien juist dat jaar het jaar van hiphop was.

Huh? je hoort toch best veel muziek?

avatar van etel

etel

Goeie film! goed geacteerd, toffe muziek en leuk verhaal! En inderdaad... Er was best veel muziek in de film!

avatar van dikkop

dikkop

Het duurt even voordat je in de film komt, maar hij is erg boeiend. Kingsley en Peck doen het geweldig. Leuke dialogen en af en toe hilarisch.

avatar van Naduah

Naduah

Deze film kon mij matig boeien....het verhaal pakte me niet en ik vond het saai en langdradig.....

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Deze film was wel dope. Goeie hiphop muziek in de soundtrack..dus geen 50cent nonsens, maar dope tracks van peeps als reakwon, tribe called quest en "nieuwkomer" Biggie Smalls (toen hij nog dope en levend was en niet dood en mainstream)! Verhaal opzich was simpel, maar sfeervol gebracht. Dialogen waren redelijk en vermakelijk tot grappig!

Raffael77 schreef:

Hoeveel drug dealers ken je persoonlijk dan? Niet elke drug dealer en al helemaal niet elke wiet dealer is een roffe gast. Ik ben blij dat deze drugs dealer een keer niet zo`n oppervlakkig stoer karakter is, maar een onzekere tiener.

Eens!

avatar van nowe

nowe

Veel beter dan ik verwacht had.

De goeie soundtrack en de typische NY summerheat brengen je echt terug in het sfeertje van '94.

Met een leuk en orgineel verhaal maakt dit een ideal filmpje om rustig weg te kijken.