• 9.377.400 stemmen

Met onder meer: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel en John Leguizamo

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 12 juni 2008

Plot The Happening

"We've sensed it. We've seen the signs. Now...it's happening."

Het getrouwde stel Elliot (Mark Wahlberg) en Alma (Zooey Deschanel) moet samen met een groep vreemden vluchten voor een apocalyptische crisis die de wereld dreigt op te slokken. Deze vreselijke gebeurtenis zorgt ervoor dat mensen helemaal doordraaien en zichzelf doden. Veel mensen denken dat het een virus, of zelfs een terroristische aanslag is, maar niemand kan het met zekerheid zeggen. Tot een ietwat excentrieke bioloog met een mogelijke uitleg komt.

avatar van rikrik

rikrik

totaal niet boeiend, slecht geacteerd (vooral die 2 kinderen) en vooral van een Shyamalan film had ik meer verwacht, maarja Lady In The Water was ook niet veel soeps. Zooey Deschanel zorgt nog wel voor een 1,5, niet dankzij haar acteerprestaties.

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Ik vond hier echt niets aan. Het lijkt net een hele slechte kopie van '28 days later'. Zelf het slot is niet origineel. '28 days later' stopt ook met een blik in Parijs.

Niet goed geacteerd.

Enorm slechte dialogen ook.

De moeite niet om te kijken.

Ik begrijp ook niet waarom het kind er de hele tijd bij was. Voor mij was het gewoon een rekwisiet.

Kevin13

Was dat niet 28 Weeks Later dat eindigt in Parijs? Overigens lijkt het nergens op 28 Days Later. Het verhaal, omgeving en dergelijke zijn totaal verschillend.

avatar van rep_robert

Wat een slechte vergelijking inderdaad zeg

avatar van Connor Macleod

Connor Macleod

Sjoerdow schreef:

En dan meteen 0,5 geven? Dan ben je wel één van uitersten. Ik vond het ook niet altijd best, maar het hele idee was best goed, als de uitvoering wat minder is kan je misschien een onvoldoende geven.

Maar 0,5 ster voor een film die toch bijster origineel bedacht is?

Ik ken veel slechtere films dan dit hoor.

Even serieus, je kunt een film waar het plot is dat bomen met elkaar kunnen communiceren misschien wel origineel vinden, andere vinden dit mogelijk iets te ver gezocht. Maar vooruit, ik geef 'm een 1!

avatar van Nomak

Nomak

Connor Macleod schreef:

Even serieus, je kunt een film waar het plot is dat bomen met elkaar kunnen communiceren misschien wel origineel vinden, maar andere vinden dit mogelijk iets te ver gezocht.

Ik betrek niet graag iemands top 10 erbij, maar nu kan ik niet anders.

The Matrix, Star Wars en Lord of the Rings vind je niet vergezocht?

avatar van TriplaR

TriplaR

Deze film is best een keer te zien, hij weet enigszins te onderhouden en qua acteren gaat het nog aardig, hoewel de dialogen soms nergens op slaan.

Het verhaal is, tsja, waardeloos, en het op de vlucht zijn voor fauna is ook niet echt het meest angstaanjagend of sensationeel.

Desalniettemin is hij wel de moeite waard voor een leeg avondje.

Grindpad

geweldige film weer van Shyamalan.

die constante onbehaaglijke dreiging zoals hij die ook hier weer weet neer te zetten, is werkelijk fantastisch.

ik weet dat mensen veel films van hem zoals The Village etc maar al te graag afbranden (en het is blijkbaar mode op MoMe om zo ongenuanceerd mogelijk te kraken), maar deze regisseur is gewoon een meester, die qua feeling voor suspense richting Hitchcock gaat.

ZEER ZEER ZEER grote klasse weer

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Sarcasme ben ik immuun voor Grindpad.

Ik lees dat je fan bent van de identieke verhaallijntjes van Shyamalan, maar de enige echt aardige films van hem zijn The Sixth Sense en Unbreakable. Films als Signs, The Happening, The Village zijn toch wel vrij mager en de schrikeffecten of spanningselementen waar je op hoopt blijken tevergeefs.

nee joh

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

kijk, dit soort onderbouwde stukjes vormen nu eens een waardevolle bijdrage aan een site als deze.

hihihihi.

maar nu weer een zoet kuikentje zijn hoor

avatar van Nomak

Nomak

Kevin13 schreef:

Amper normaal? Wat kan ik verstaan onder amper normaal?

Heeft geen zin om nog op die kerel te reageren.

Hij gaat bij geen enkele film ergens dieper op in en reageert enkel via enkele nietszeggende oppervlakkige oneliners.

avatar van Layla!

Layla!

Anderhalf uur van mijn leven WEG aan een levenloze kleurloze ''aanvallende-bomen-en-struiken'' film..

Gaaaaaap !

avatar van neo

neo

Een reeks berichten verwijderd. Aub ook geen spoilers voor andere films hier tussen spoiler tags zetten. Dat heeft namelijk geen zin.

avatar van vph1272qm

vph1272qm

voor mij nooit meer een shyamalan.

wat een bar slechte films, alleen de eerste vond ik de beste.

avatar van Malli

Malli

De vertolking van Mark Wahlberg vond ik maar niks, maar voor het overige geen slecht woord over deze typische M. Night Shyamalan-prent die mij tot het einde wist te boeien.

avatar van xEllen

xEllen

Connor Macleod schreef:

ik vind het juist wel knap dat iemand van een onderwerp als dat een goede film kan maken

*4.5

avatar van canciser

canciser

Niet echt spannend, en ook een rare en totaal niet boeiende theorie zit er achter deze film. Waar halen ze lef vandaan om hem te maken. Toch zaten er best leuke stukjes tussen, met name het begin. 2,5*

avatar van Rosicky

Rosicky

Het is fascinerend om te zien hoe de vrije val van M. Night Shyamalamadingdong zich voortzet. We leerde hem kennen door moderne meesterwerken als the Sixth Sense en Unbreakable, maar daarna ging het hard. Signs en the Village konden er allebei nog wel mee door, maar met Lady in the Water en deze Happening is Night toch wel degelijk op zijn gezicht gegaan. Wat een onzinnige film.

Marky Mark speelt de meest inspiratieloze rol uit zijn carriere. Zooey Deschanel - dat leuke meisje uit (500) days of Summer - is zo mogelijk nog slechter. Het plot raakt kant noch wal en de 'less is more'-aanpak van Shyamalan begint inmiddels te vervelen. Enkele leuke scenes zitten gelukkig wel in the Happening. Vooral de originele zelfmoordmethodes zijn leuk.

Ik houd m'n hart vast voor the Last Airbander. Voorlopig is Shyamalan voor mij een gevallen topregisseur.

avatar van eltorro

eltorro

Rosicky schreef:

maar met Lady in the Water en deze Unbreakable is Night toch wel degelijk op zijn gezicht gegaan. Wat een onzinnige film.

Unbreakable is ook zo veel slechter dan ''The Happening'' .

Je hebt wel gelijk, je ziet bij Night echt een dalende lijn bij zijn films. Al vond ik ''Signs'' het best, maar dat zal wel meer komen omdat ik nogal gek ben op het SF gerne.

Kevin13

M. Night Shyamalan is een typische love it or hate it regisseur. Ik kan best begrijpen dat sommige er niets in zien maar ik vind hem de man.

avatar van Rosicky

Rosicky

eltorro schreef:

Unbreakable is ook zo veel slechter dan ''The Happening'' .

Gruwelijke typefout. Snel herstelt.

avatar van Zymovie

Zymovie

De voortitels begonnen daar met die blauwe lucht.

Op dat moment had ik al zin om de film uit te zetten.

Had ik beter ook gedaan. Zwakke film, veel te ongeloofwaardig, acteren zwak, verhaal zwak, alles eigenlijk zwak.

Een 2* die eigenlijk overdreven is.

avatar van Alberic

Alberic

Goede sfeer, aparte film.

Er ontbreekt wel ergens iets. Iets van uitleg. Dat bleef wat magertjes. Maar als je puur naar de sfeer kijkt dan een dikke 9 wat mij betreft. Dat ongemakkelijke gevoel krijg ik niet snel meer bij films. Beze deze toch wel zeker. Bleef een paar dagen hangen ook nog.

avatar van MrCinema

MrCinema

Zeer zwakke film.

Mist elke vorm van logica (in zowel dialogen en verhaallijn, maar ook in handelen en interactie tussen personages). Langdradig, voorspelbaar en een paar zeer zeer slecht uitgewerkte scenes maken dat je al snel naar de ffw-knop op je afstandbediening zoekt om het volgende hoofdstuk maar eens te pakken.

Het enige pluspuntje was dat de deathscenes er verzorgd uitzagen. Ik had dan ook echt de indruk dat de beste man achter de film heeft geprobeerd een verhaal te bouwen rondom diezelfde deathscenes (in plaats van dat zulke scenes ten dienste zouden moeten staan van het verhaal).

Ik kan er niet meer dan een 1 van maken.

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Wat een verschikkelijk slechte film! Ik heb me in tijden niet zo geergerd aan een film als deze! De dialogen zijn ronduit zwak en nutteloos. Het verhaal is verschrikkelijk ongeloofwaardig en niks om bang voor te worden.
Nauwelijks character development en geen een van de hoofdpersonen konden me meenemen in dit verhaal. Misschien omdat geen van allen een degelijke acteerprestatie neerzette.

Het had een goede film kunnen worden. Op zich een leuk idee voor een film een ziekte of virus (ik weet het niet eens meer, iets met planten, sorry ik heb hem een half jaar geleden gezien ofzo) waardoor mensen zichzelf van kant maken. Had toch iets veel beters kunnen zijn!
Jeetje wat was dit slecht! Ik heb eigenlijk de neiging om een 0.5* te geven maar toch maar een 1* omdat het toch best een aardig idee was.

Tha-Joker schreef:

Geen ziekte, geen virus. De Natuur dat van ons af wilt.

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Ohja dat was het, dankje

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Eigenlijk zou ik wat extra sterren moeten geven voor het verhaal wat Mark Wahlberg vertelt over de Bijen.

Er komen steeds minder bijen en dat levert straks enorme problemen op.