Powder Blue (2009)
Geregisseerd door: Timothy Linh Bui
Met onder meer: Jessica Biel, Ray Liotta en Forest Whitaker
Plot Powder Blue
"Every life has a breaking point"
Een stripper (Jessica Biel), een ex-gevangene (Ray Liotta), een begrafenisondernemer (Eddy Redmayne) en een priester (Forest Whitaker) met zelfmoordneigingen komen op kerstavond bij elkaar dankzij een mix van gebeurtenissen. Deze vier bijzondere mensen delen hun levensgebeurtenissen met elkaar en komen zo dichter tot elkaar. Ondertussen wordt de begrafenisondernemer verliefd op de stripper en wordt de ex-gevangene geconfronteerd met zijn oude werkgever.
Rose Johnny
Diana
Sanjay
Nurse Jenkins
Leland Palmer
Ben benieuwd! Op papier een goede cast in ieder geval! Jessica Biel gaat uit de kleren in deze film, dus kijken geblazen!
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Oehh Jessica Biel mag er wel wezen. Whitaker is altijd leuk, verhaal klinkt een beetje simpel maar kan goed uitpakken.
martien76
Zeker een goede film goed geacteerd,met de nodige humor,en spanning.
en niet vergeten de kleine rol die Patrick Swayze erin speelt ondanks zijn ziekte.
Dus zeker een aanrader.
Daarom dikke 4 sterren!
Weer zo een film in de stijl van de films van Alejandro González Iñárritu waar ook meerdere verhalen elkaar kruisen. Zeer goed gedaan.
wwelover
Aparte maar mooie film, veel aangrijpende stukken in het film af en toe wel wat saai maar dat wordt dan vaak snel weer gecompenseerd door sterke stukken. De dialogen zijn vaak diep en sterk, maar ook de nodige grappige momenten zijn goed gebracht. Af en toe moest ik aan het Seven Pounds en met name Crash denken maar dan minder Hollywood achtig. De score was ook verdraaid goed, de nummers waren echt geweldig gekozen. Ook de spanning was vaak goed aanwezig in de film.
De cast is niet van het hoogste A-niveau, maar mag best een redelijke sterrencast genoemd worden. Zeker met Forrest Whitaker, die weer erg sterk staat te acteren. Maar ook Jessica Biel doet het goed en met name Eddie Redmayne viel op. En ja, Ray Liotta speelt welliswaar vaak in slechte films, maar dit is een goede film met een goede Liotta. En ook Swazye was top in zijn kleine rol.
Zeker een aanrader deze film, alleen jammer van de wat saaie stukjes.
Ik vond de film nooit saai, geef eens een voorbeeld.
Useless
Uitstekende film, maar niet altijd even subtiel in het overbrengen van emoties. Af en toe wordt het drama een beetje ongemakkelijk aangedikt en de samenloop van toevalligheden komt niet altijd natuurlijk over. Er zullen in het script wel wat toegevingen gedaan zijn om het als een prent met grote namen te lanceren. Vergeleken met Iñárritu is de pijn hier geen molensteen om je hals. Desondanks was het best genieten, met een goede soundtrack en een verregend droef sfeertje. Jessica Biel wordt regelmatig op een sluwe manier oogverblindend mooi door de camera binnengehaald en dan bedoel ik zeker niet de stripscènes.
hannes64
- 1926 berichten
Ik vond de film nooit saai, geef eens een voorbeeld.
Ik vond em ook niet saai, dus voorbeelden???
Euhm..........nee.
Een hele goeie!!
vwtune
Wat was Jessica goed zeg! Die andere trouwens ook hoor. Maar zij was natuurlijk lekker om naar te kijken hehehhe.
Goed geacteerd, leuke storylijn en goed uitgewerkt allemaal.
Well done.
Waku
Degelijk acteerwerk en verhaal.
Soms we traag maar de karakters zijn uitgesproken en boeiend genoeg om de film interessant te houden.
Forest Whitaker opnieuw in de rol van een door traumatische ervaring gesloopte personage. Een rol die hij al vaker overtuigend heeft neergezet in eerdere films en series.
"Powder Blue"is een behoorlijk depressieve film, houdt daar voor
het kiezen van het bekijken van dit drama rekening mee en je beleeft een prima filmavond.
Lestat
crash all over again - prachtige film en enorm sterke acteerprestaties - topper !!!!
lieslies87
Zeker een goede film goed geacteerd,met de nodige humor,en spanning.
Dus zeker een aanrader.
Daarom dikke 4 sterren!
Jeetje ik zat zo in het verhaal en in de hoofdpersonen dat ik Patrick Swayze niet eens gezien heb.
Nou een mooie rede om het nog een keer te kijken:p.
Echt een goed verhaal, en goed acteerwerk.
Heb er niks anders over te zeggen
Swastika
Zeer goed geacteerd en een geweldige drama.Goede cast .Alles valt als een puzzel in elkaar.En ja Forest whitaker blijft een super acteur.
AHWA
Degelijke film die niet heel veel fout doet, maar ik vind Biel nog niet ervaren genoeg om zo'n rol (en film) te kunnen dragen. Whitaker, wat kan die man zielig kijken zeg, doet het heel goed, en er zitten leuke bijrollen in van Patrick Schwayze en Lisa Kudrow. Ook Liotta is sterk op dreef, alleen bij begint wel erg oud te worden in z'n gezicht.
Verder is het allemaal vrij voorspelbaar en het drama is allemaal erg standaard. Desondanks heb ik me niet verveeld, maar in Magnolia en Crash, werd dit toch allemaal stukken beter gedaan.
Voor Jessica Biel is dit een goed begin van wat serieuzere, grotere rollen, als ze maar niet getypecast gaat worden. Haar stripscenes zijn sexy, en het was niet eens nodig om daarvoor uit de kleren te gaan.
The_Game
Prima drama, met erg goede acteurs. Jessica Biel was hier veel sterker dan ik had verwacht. De rest van de cast is, vrijwel, altijd goed op dreef.
Toch was de film me net te traag om hem erg goed te vinden. Heel origineel is hij ook niet. Ik heb al een aantal vergelijkingen gehoord met o.a. Crash (wat trouwens een top film is) en dergelijke.
Al met al een goede film, maar geen topper.
pve
een film met een zeer droevige ondertoon
mooi gefilmt
geweldige cast waarvan jessica biel m bijzonder aangenaam verrast heeft
neeeeee niet doordat ze zo'n geweldig figuur heeft maar dit is louter gericht op haar acteerprestatie
van forest witaker en ray liotta wisten we al dat ze om kunnen gaan met zulke serieuze rollen
maar ook jessica biel deed het tussen de acteerkanonnen niet onder
mensen op het randje van de afgrond en die geen kijk meer hebben op het goede in de mens of hun zelf
ok het is vaker te zien geweest
maar toch geeft het weer iets speciaals
en hollywood zou hollywood niet zijn als er toch een paar happy ends in zouden zitten
al is daar de manier waarop het gebeurd wel een beetje vreemd
ik zou er nog niet vrolijk van worden als je al de misstanden zo hebt bekeken
maar goed acteerprestaties zijn goed film nja er zijn betere maar goed we kijken naar deze film opzich
want anders kun je altijd wel zeggen nja die was beter want echt orginaliteit is tegenwoordig ver te zoeken
maar omdat ik toch verrast ben door alles een 4
misschien dat het lager gaat uitvallen als ik m herzie maar voor nu staat het
animalkrullie
Wat een geweldige film is dit.
Drama, drama en nog eens drama met geweldige acteurs.
Enkele kruisende verhaallijnen en een geweldige soundtrack.
Heeft iemand een idee wat voor een nummer bij de aftiteling word gespeeld?
Dat vind ik steengoed, maar ik weet niet wie dit zingt.....
egelhunter
Wat een geweldige film is dit.
Drama, drama en nog eens drama met geweldige acteurs.
Enkele kruisende verhaallijnen en een geweldige soundtrack.
Heeft iemand een idee wat voor een nummer bij de aftiteling word gespeeld?
Dat vind ik steengoed, maar ik weet niet wie dit zingt.....
Het nummer bij de aftiteling is:
"The Woman Is The Way"
Written by Patrick Muldoon & Neil G. Ives
Performed by Muldoon, Ivs, Pettus, Wollam
Gevonden op imdb.
Heb de film net gezien. Vond het een goede film. Goed verhaal, heel erg goed geacteerd door Jessica Biel. En ze is lekker ook nog. 3,5*
animalkrullie
Het nummer bij de aftiteling is:
"The Woman Is The Way"
Written by Patrick Muldoon & Neil G. Ives
Performed by Muldoon, Ivs, Pettus, Wollam
Gevonden op imdb.
Hey bedankt, weet iemand ook hoe je aan dat nummer kan komen?
JellyEye
Deze film zet gelijk in het begin een hele fijne, rauwe en donkere sfeer neer. Niet zo heel wonderlijk natuurlijk met een stripper, een hoer, een ex-gevangene en iemand die zelfmoord wil plegen in de hoofdrol. Jessica Biel draagt deze film uitstekend. Niet gedacht dat ze ook zware rollen zou kunnen vertolken. De film kijkt lekker weg, maar doet toch ook wel veel denken aan Crash. Tevens is het plot vaak voorspelbaar en niet origineel. Powder Blue is een goede dramafilm, maar it didn't blow me away
robinb
Ik heb de film net gekeken en eerlijk gezegd weet ik niet echt wat ik nu moet gaan typen.
er gebeurt heel de film eigenlijk niets, het verhaal is flinterdun, en eigenlijk is de film gewoon doodsaai, maar toch bleef hij op een vage manier enorm boeien. Ik weet niet goed hoe ik het uit moet leggen.
Veel bijrollen van bekende acteurs, maar die waren 9 van de 10 keer eigenlijk compleet overbodig. Veder weet ik niet wat de filmmaker met deze film wilde bereiken, want het gehele verhaal had ook makkelijk in 2 zinnen verteld kunnen worden...
na het lezen van de intro hier dacht ik echt dat dit een film zou worden waarin verschillende personages uiteindelijk allemaal iets met elkaar te maken zouden krijgen, maar eigenlijk zijn het 2 verhalen op zich die op 1 ontmoeting na helemaal niets met elkaar te maken hebben.
Het verhaal van de stripster word uitgebreid verteld maar het verhaal van de priester komt maar minimaal uit de verf....
Na het bekijken van deze film zit ik eigenlijk met het gevoel van "waar heb ik nu in hemelsnaam naar gekeken". Er is niet echt een duidelijke intro en er komt ook nooit een climax...het tempo blijft heel de film hetzelfde en zoals gezegd gebeurt er eigenlijk helemaal niets....
2.5 ster omdat hij toch wel bleef boeien, maar ik daarentegen wel elke keer op het randje van "in slaap vallen" stond
rotem
Vage film. Rauw. Beetje overdonderd na het zien hiervan.
Spannende shots met mooie muziek. Hier en daar ver gezocht en te romantiserend.
Wel enorm genoten van Jessica Biel
johnrambo
Indrukwekkende beleving.
Prachtige film met brilliante acteerprestaties. Na het lezen van het plot waren mijn verwachtingen niet echt hoog, want een sterrencast is zeker geen garantie voor een goede film. In dit geval komt de cast volledig tot zijn recht. De losse verhalen in het begin van de film zijn allemaal boeiend en grijpen je direct bij de keel. Het plot is zeer origineel en met geen andere film te vergelijken. De prachtige muziek in de film gaf een extra impuls om de scene's te versterken.
wwelover
Ik vond em ook niet saai, dus voorbeelden???
Euhm..........nee.
Een hele goeie!!
Leuk joh....
Had niet gezien dat er op mij gereageerd werd. Het is nu alweer een paar weekjes terug, maar meen dat ik af en toe het gewoon even neit zo boeiend vond. Maar voorbeelden kan ik niet noemen nu 1,2,3. Het is niet een film die zo in mijn hoofd is achter gebleven.
ozzyblack
deze film moet je hebben gezien, echt een meeslepende film waar je nog lang over denkt.
Zandkuiken
Best een aardig, Iñárritu-achtig noodlotsdrama dat wat mij betreft evenwel niet tot de betere binnen het genre behoort.
Van het scenario over de acteerprestaties tot de cinematografie: slecht kan ik het zeker niet noemen, maar echt beklijvend is Powder Blue nergens.
De verhaallijnen lijken maar schetsjes, kapstokken om een aantal tragische personages aan op te hangen. En de manier waarop die vertolkt worden weet me evenmin te overdonderen. Jessica Biel is een natuurlijke schoonheid die in Hollywood waarschijnlijk haar gelijke niet kent, maar als actrice valt ze me toch wat te licht uit. Hoe hard ze hier ook probeert haar brave imago van zich af te schudden, voor mij is ze niet geloofwaardig als gebroken ziel (waar bijvoorbeeld Charlize Theron in het gelijkaardige The Burning Plain daar wel in slaagt). Misschien is ze simpelweg té knap voor zo'n rol? Ook de andere acteurs komen weinig onvergetelijk voor de dag, hoewel de door mij lichtjes gehate Forest Whitaker 't dan wel weer behoorlijk doet.
Visueel is Powder Blue evenmin onverdienstelijk, met donkere beelden, veel kleurenfilters en een grove korrel. Spectaculair goed kan je 't echter niet noemen. De soundtrack daarentegen vind ik zonder meer geslaagd, waarbij onder meer Cat Power de revue passeert.
Zeker niet slecht, ook al omdat dit soort zwaarmoedige mozaïekfilms me bijzonder goed ligt, maar memorabel vind ik de tweede worp van Timothy Linh Bui evenmin.
Jan met de pet
Prima film, kan niets anders zeggen, heb echt genoten en Jessica ziet er geweldig uit: 4.0
Vervelende, nepperige film die een prima cast verkwist. De regisseur wil graag diepzinnig en poëtisch overkomen, maar het resultaat is eerder lachwekkend banaal en suf. Het deed me allemaal denken aan nog zo'n oppervlakkig niemendalletje, The Air I Breathe. Ook al met Forest Whitaker. Die man heeft echt een beter management nodig. Helaas waarschijnlijk het laatste wapenfeit van Patrick Swayze, die hier een zeer bizar personage neerzet. Zo zou ik in ieder geval niet herinnerd willen worden...

Kraftidioten

Everybody's Fine
Drama / Komedie, 2009

Trust
Thriller / Drama, 2010
coffincocaïnerosestripclubpolitically incorrectziekenhuislap dance kerkex priestmortician exotic dancerkite flyingriding a busanxiety attack kerstmis