menu

Speed Racer (2008)

mijn stem
2,62 (442)
442 stemmen

Verenigde Staten / Australië / Duitsland
Actie / Familie
135 minuten

geregisseerd door Lilly Wachowski en Lana Wachowski
met Emile Hirsch, Christina Ricci en Susan Sarandon

Speed Racer (Emile Hirsch) is een jongeman uit een familie die wordt gedomineerd door racen. Hij wil meedoen aan 'The Crucible', een race die door het hele land gaat en waarbij Speed Racer zijn broer omkwam. Alles loopt op wieltjes, totdat Speed Racer wordt benaderd door 'Royalton Industries', een bedrijf dat niet het beste met hem voorheeft.

zoeken in:
avatar van danuz
Leek hier en daar visueel wel van Jeremy "Punch-Drunk Love" Blake's hand. Een kleuren-orgie die helaas niet altijd even consistent wordt doorgevoerd door een wat langgetrokken verhaal en wat mindere stukken. Maar tijdens de races moest ik toch wat denken aan Wipeout en qua popcorn/pop-art kan ik zo snel geen vergelijking bedenken (of misschien Miike dan?). Visueel dus soms vrij extreem, jammer dat dit niet nog net dat verder wordt doorgevoerd.

avatar van chevy93
1,0
Het verhaal sloeg nergens op in mijn ogen en de manier van filmen stond mij ook niet aan.

Nog een 1,0* voor het proberen

gebruiker_56935
Nelusje schreef:
Na 1 wartier kon ik mezelf er niet meer toezetten. Wat een baggerfilm, leuk voor kleine kinderen met een passie voor auto's


Stemmen voordat je een film af hebt gekeken.

avatar van Near_Dark
3,5
Een Familie-Tiener-Actiefilm van de regisseurs Andy & Larry Wachowski. Die zijn bekend geworden met de geweldige SF-Trilogie "The Matrix (1999-2003)".

Pfiiiiieeèèuw, ik voel me na't bekijken nog altijd duizelig van de flitsende beelden in fluo kleuren. Het voelt aan als een Animatiefilm maar dan met echte beelden.

Deze film moet je bekijken met de verwachting dat je een tienerfilm gaat te zien krijgen die gemaakt is DOOR grote kinderen VOOR jonge & oudere kinderen (zoals mezelf)

Het eerste deel tot aan de "Casa Cristo" race doorheen de woestijn vond ik maar niks, pas toen die race startte begon het voor mij leuk te worden met lekker over-the-top raceactie die volstrekt onrealistisch is maar toch opwindend wordt gebracht.

Ook de familiebanden worden niet uit het oog verloren wat enkele gevoelige scènes oplevert hetgeen noodzakelijk is om emotioneel bij de film betrokken te raken, anders was dit maar een dooie boel geworden.

7/10.
Buiten dat zwakke begin werd het, wat mij betreft, nog een leuke familie-actiekomedie.
Eigenlijk zit je 135 minuten naar een racespelletje te kijken dat zo lijkt weggelopen uit je Playstation 3, je bent gewaarschuwd !

En nu maar hopen dat de Wachowski bros. terug een inventieve SF-film uit hun mouw schudden die zonder blozen naast de "Matrix"-films kan gaan staan.

Filmsite : http://speedracerthemovie.w...

avatar van goongumpa
3,0
Wat hebben die Wachowski-broertjes in godsnaam genomen toen ze deze film maakten !? Dat spul moet ik ook hebben, want dit is geniaal gewoon .

(Je hebt er naderhand wel nog een halve dag koppijn van.)

avatar van Rosicky
1,0
Als Mariokart een tv-serie in de jaren 80 was geweest zag het er ongeveer uit als Speed Racer. Althans, dat beeld ik me zo in. Alles ziet er oubollig en veel te kitsch/kleurrijk uit. Ongelofelijke dat dezelfde mannen (of inmiddels man en manwijf) verantwoordelijk zijn voor the Matrix en V for Vendetta...

1,5
Als de regisseurs van de Matrix trilogie met hun eerste film komen sinds de belevenissen van Neo, Trinity en Morpheus, dan zijn de verwachtingen hoog. Het mag dan ook bijna een wonder heten dat de makers van Speed Racer dezelfde zijn, want eerlijk gezegd valt er bijzonder weinig positiefs te melden over deze film. Allereerst valt vooral de ongelofelijk lelijke cinematografie op. De felle kleuren doen werkelijk pijn aan de ogen. Bovendien komt praktisch de hele film uit de computer wat zorgt voor een enorme portie spuuglelijke kitsch. Als dan ook het vertelde verhaal niet meer is dan schakelen van de ene naar de andere autorace blijf er erg weinig meer over.

1,5 *

avatar van JacoBaco
2,0
Ik weet niet in hoeverre ze trouw zijn geweest aan de tekenfilmserie, maar ik vind de film weinig aan in ieder geval. Hoeveel races zitten er nu daadwerkelijk in een film van 135 min? Ik heb er 3 geteld en dat is vrij weinig. En zo bijzonder vind ik de races niet. En de rest van de film is helemaal niet interessant. Je merkt op bepaalde momenten dat het de regisseurs van The Matrix betreft, maar dat is iets wat de film zeker niet zal redden. Het is een familiefilm die voor mij verkeerd is uitgepakt. De soundtrack viel overigens ook niet goed.

2,5*

3,5
Vond 't toch nog wel 'n redelijke film, maar van de regisseurs van The Matrix-trilogie mag je toch wel iets beters verwachten. Ik kan me goed voorstellen dat niet iedereen die felle kleuren kan waarderen, hoewel 't steeds minder irritant wordt naarmate de film duurt. De film zelf duurt nogal lang, wat totaal niet nodig was geweest, er had makkelijk 'n dik half uur afgekunnen.

avatar van Naomi Watts
3,5
Lekker geflipt filmpje.


Inhoudelijk is dit natuurlijk een gedrocht van een film. Al spelen de Wachowski's wel met stereotypes en cliche's, de boze multinational directeur, die wat introverte Japanner, die typische badguys en de gemaskerde do-gooder. Wat maken Andy en Lana er weer een visueel festijn van. Echt totaal geflipt, enorm felle kleuren, de cartooneske environment, echt een hele trip deze film.


Qua plot stelt het echt geen fuck voor maar deze film is visueel zo geweldig. Je weet niet waar je kijken moet, zoveel kleurtjes en bezienswaardigheden en dat vervelende plot en cast maakt dan helemaal niet uit. Geweldige trip dit, maar eens aanschaffen op Blu-Ray denk ik.

MarcieMarc
Geniaal gemaakt

avatar van jipt
4,5
In de Matrix hebben de Wachowski's laten zien dat ze geweldige cineasten zijn en hun montage en camerawerk heel vernieuwd werk (vechttraining Matrix ) Maar in Speed Racer gaat alles nog een stapje verder.

Aan de ene kant prachtig, aan de andere kant stront vervelend.
Heb echt niks met het verhaaltje, de personages en alle onzin waar ze voorstaan. De scènes met alleen maar dialogen waren daarom ook volledig kut te noemen.
Aan de andere kant vond ik de totaal gestoorde omgeving geweldig, waren de race scènes fantastisch geregisseerd en de montage totaal vernieuwend.

Balanceer tussen een 0,5 en een 5 maar toch wel voldoende voor dit grensverleggende filmpje

avatar van Naomi Watts
3,5
jipt schreef:


Balanceer tussen een 0,5 en een 5

Hiermee zeg je eigenlijk alles over Speed Racer. Zo'n film is het inderdaad.

4,0
hele blije setting. goed neergezet.

1,5
zelfde als koken.. peper en zout in je eten is lekker, maar teveel peper en zout en het wordt smerig... Zelfde als bij deze film.... afrader!

groente12
Visueel zeer indrukwekkend. Een prima film dat het origineel zeker eer aan doet.

avatar van tommykonijn
3,0
Gisteravond voor het eerst sinds 2008 Speed Racer nog eens gezien. Aangezien ik de Wachowski's de laatste tijd erg kan waarderen vond ik het tijd om deze nog eens te zien.

De algemene conclusie is dat dit toch wel het minste Wachowski product is wat ik heb mogen zien. Slecht wil ik deze film echter totaal niet noemen. Het felle, mooie kleurgebruik en de overdonderende actie is prima in beeld gebracht. Sowieso verloopt de film, ondanks het vrij lange speelduur, erg snel. Het ziet er af en toe een beetje té gelikt uit, maar in een film als deze vormt dat nog niet zo'n probleem. Wel inderdaad opvallend om te zien dat het ene shot oogverblindend mooi was en het volgende erg lelijk.

De races zijn het absolute hoogtepunt van de film, maar de film weet sowieso niet te vervelen. Ook het acteerwerk van de cast is vrij goed. Emile Hirsch, John Goodman en Susan Sarandon doen het stuk voor stuk naar behoren. Het jochie en z'n aap vond ik wat minder. Een beetje 'gemaakt' grappig en ze lijken om de een of andere reden een beetje in de verkeerde film rond te dwalen. Dat was eigenlijk het meest opvallende minpunt. Vaak lijken de makers niet helemaal zeker te weten of ze nou op de jonge of oude doelgroep moeten mikken. De twee eerder genoemde clowns duiden duidelijk op een jong publiek, terwijl de dialogen tussen de volwassenen mij vaak niet erg interessant lijken voor de kleineren. Hoe het ook zij, ik denk wel dat ze er in geslaagd zijn om beide groepen op bepaalde fronten tevreden te stellen.

Speed Racer is een vermakelijke film. De acteurs, de actie en de vlotte montage zijn opvallende pluspunten. De film is niet bepaald sterk, maar wel een erg genietbare wegkijker geworden. Ik zie dat ik vijf jaar geleden aan het twijfelen was tussen twee cijfers, maar nu krijgt hij absoluut het voordeel van die twijfel.

3*

avatar van larsk0
3,0
Met paddo's op in de bioscoop...beste film ooit....nuchter op de bank....mwoah....

avatar van Decec
2,5
Helaas deze film kan ik geen beoordeling geven...
Geschikt voor jeugdfilm...
Saai...

avatar van RuudC
1,0
Vol goede moed begonnen, maar gaandeweg werd het echt steeds moeilijker de film te volgen. Ik ben nog altijd dol op Cloud Atlas, maar kan erg weinig met The Matrix trilogie. Ik hoopte dat Speed Racer kwalitatief er tussenin zou zitten, maar dit mag met recht de slechtste film van de Wachowsky broer en zus genoemd worden. Het eerste wat opvalt zijn de kleuren, die zo fluoriserend zijn, dat je tanden spontaan afbreken. Ik houd best van felle kleuren, maar dan alleen in oude animes. Speed Racer gaat gewoon een stap te ver.

Wat is nog meer irritant? Praktisch alles wel. Het acteerwerk is overdreven (of gewoon ronduit slecht), de personages zijn debiel en het verhaal is voorspelbaar. Paulie Litt is met afstand de slechtste acteur die ik in het afgelopen jaar gezien heb. Meneertje kan volgens de introductie enkel en alleen denken aan auto’s, maar jaagt al snel snoepvoorraden. Zo zit Speed Racer overigens vol met dat soort dingen. Het liefst wilde ik in de film stappen en Spritle een flinke draai aan zijn oren geven.

Eerlijk gezegd ben ik dan ook geen fan van racefilms, maar er zijn een handvol die ik best kan waarderen. Met name Redline, dat groots en spectaculair is. De races in Speed Racer zijn me veel te nep en tenenkrommend. Als regisseur moet je toch weten dat stunts waarbij het de bedoeling is dat auto’s in de lucht botsen er op het witte doek spuuglelijk uitzien. Sterker nog, het getuigt van pure wansmaak. Het zijn van die zeldzame gevallen waarin ik mijn handen op mijn gezicht houd en door de vingers spiek om te zien of het echt waar is dat ik net naar zulke kitsch heb zitten kijken. Het maakte me allang niet meer uit wie er zou winnen, zo lang het maar afgelopen was.

Behalve de kleuren, oogt de hele film als een typische overgeacteerde kinderserie uit de jaren negentig. Iedereen die maar wat aanklooit met een verhaal dat echt nergens op slaat, waarbij je van een kilometer afstand kan ruiken wie goed en wie slecht is en wie geheimen heeft. Als je iemand een nare verrassing wilt bezorgen, laat diegene deze film kijken.

avatar van FILM!BOY!
3,0
Aan de ene kant een prachtige en fasinerende fantasywereld met prachte racebanen en mooi in beeld gebrachte races. Aan de andere in de fantasywereld ontzettend kinderachtig gemaakt en vervelend. Het kleine broertje van Speed mag er wel wezen in de film, maar what the fack doet die irritante aap de hele in de film. Hij heeft geen rol die iets uitmaakt voor de film en had er beter uitgebleven. Het verhaal pakte me nooit echt. Al die hoofden die contant voor je beeld langsgaan, zijn ook ontzettend irritant. Er zaten af en toe secens in waarvan ik denk: "Wat heeft dit in godsnaam te maken met deze film/het verhaal te maken???" Nog even nasyngroniseren in het Nederlands en het is een echte kinderfilm. Op het randje 3,0

avatar van Onderhond
3,0
Apart gevalletje.

Heb de originele serie nooit gezien, maar denk dat er qua sfeer niet veel overeind is gebleven. Eerder de setup en de personages, maar het werk van de Wachowski's hier is volgens mij te eigen om een rechtlijnige adaptie te zijn.

De kleuren zijn zeker wennen in het begin. Wat kitsch, vaak ook ietwat goedkoop, maar doorheen de film valt wel een zekere stijlvastheid op. Lijkt me niet dat de twee dit als een serieus technisch wonder beschouwden, wel als een duidelijk gestileerde film.

Echt mooi vond ik het niet, behalve de races dan. Doen sterk denken aan Running Man en Redline natuurlijk, al hebben die hun mosterd waarschijnlijk bij dezelfde bron gehaald. Erg karikaturaal en cartoonesque, maar zeker wel charmant.

Acteerwerk is wat vervelend, vooral de hoofdpersonages komen nergens goed uit de verf. De bijrolletjes (zoals een Goodman) zijn beter te pruimen, behalve dan dat ventje met z'n aap. Daarin herken je wel duidelijk de anime-invloed, alleen is de omzetting naar Hollywood helemaal niet te pruimen.

Verhaaltje is ook simpel, niet erg maar er had best nog wat meer actie in mogen zitten. Nu wordt er nog teveel tijd besteed aan een plotje dat toch niet boeit.

Wanneer het vooruit gaat is dit best leuk filmvoer, de Wachowski's wisten duidelijk waar ze mee bezig waren. Dat het niet voor iedereen is, is ook wel duidelijk, maar da's eerder een kracht dan een tekortkoming voor een blockbuster als dit.

3.0*

avatar van jipt
4,5
Deze herzien en is echt een heerlijke geflipt campy filmpje volle fantastische ideeën en gekkigheid. Alle minpunten daargelaten. van de 3* naar 4,5*

avatar van missl
2,0
Film duurt lang. Wel mooi kleurgebruik maar verder een wat suffig verhaaltje.

avatar van Decec
2,5
Een matige familie/sport/SF film...
Leuk voor jeugdfilm...
Flauw verhaal...
Flauw acteerwerk...
Goed HD breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Niet leuk gemaakte SF film...
Niet te moeite waard...

2,0
Is dit nu een kinderfilm of voor volwassenen? Nou het is echt een kinderfilm, alleen snappen mijn kinderen het niet omdat ze te jong zijn om de ondertiteling te lezen. Niet goed dat men geen nederlandse taalkeuze hebben gedaan. Nu is de film voor niemand geschikt, want voor volwassenen is het veel te kinderachtig.

3,5
mooie sf actie kinder film mooie computer animatie met leuke beelden
het lijkt om de disney film tron maar hier zijn het autos. goed in elkaar gestoken mooie beelden en kleuren en mooie wagens toch zeker een goede kinder sf film

avatar van Tarkus
5,0
Tarkus schreef:
Hoewel ik nog nooit had gehoord van de serie 'Speed Racer', was ik na het zien van de trailer wel nieuwsgierig naar deze film.
En ik moet zeggen, hij heeft me zeer aangenaam verrast.
Akkoord, het is allemaal wat fel overdreven, de decors met zeer felle kleuren dat het bijna pijnlijk aan de ogen word, de raceactie is onbeschrijflijk en onrealistisch, maar het maakt het allemaal des te leuker en lekker spannend.
Je weet niet waar je je aan kan verwachten en dat vind ik nu net goed aan deze prent.
De acteerprestaties zijn zeer goed, het moet trouwens niet makkelijk zijn geweest voor de acteurs om hun emoties en reacties goed te kunnen weergeven in een omgeving waar je alleen een blue-screen ziet, want dat is het toch deze film, een heel avontuur opgebouwd in een special effects wereld, die wel op een animatiefilm lijkt, maar dan met levende karakters.
Ik heb me met het bekijken van deze film kostelijk geamuseerd, en vooral ook het aapje heeft me prettige momenten bezorgd.
Ik weet dat de film niet bij iedereen in de smaak is gevallen, maar kijk er nog eens naar, en vergeet even de harde realiteit, je zal versteld staan hoe mooi een film als dit dan kan zijn.
En als raceliefhebber, de wagens zagen er toch 'cool' uit .. niet ???


Snap de vele slechte kritieken wel die er ondertussen op de film zijn gekomen, maar ik blijf hem na het herbekijken goed vinden.

avatar van IH88
2,5
“Racing hasn't changed, and it never will.”

Aardige film. De special effects vond ik er wat goedkoop uitzien, en het verhaal zelf is matig en soms een beetje kinderlijk. Maar de racescènes zijn vermakelijk, en met een acteur als John Goodman zorg je er ook voor dat er wat humor en luchtigheid in de film zit. Want soms is Speed Racer ook wel erg serieus, en vooral Matthew Fox benadert het materiaal alsof hij in een Oscar genomineerde arthouse film speelt. Gezien de belachelijke twist op het einde is dat wel begrijpelijk, maar dan nog is het eerder lachwekkend dan emotioneel.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:40 uur

geplaatst: vandaag om 21:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.