Genre: Drama / Avontuur
Met onder meer: Val Kilmer, Michael Douglas en Tom Wilkinson
Releasedatum: 12 juni 1997
Plot The Ghost and the Darkness
"Prey For The Hunters"
Luitenant-kolonel John Patterson, een jong en briljant ingenieur, vertrekt in 1896 naar Afrika. Zijn opdracht, de aanleg afwerken van een spoorweg tussen Mombassa en het Victoriameer. De brug over de Tsavoririvier, het belangrijkste bouwwerk van het project, moet het Britse imperium de controle verzekeren over de ivoorhandel tussen Oost-Afrika en een doorslaggevend voordeel opleveren in de strijd tegen de Franse en Duitse concurrenten. Op de werf van Tsavori is de sfeer helemaal verziekt, maar Patterson slaagt erin de orde te herstellen. Hij verwerft het respect van zijn manschappen als hij met één enkele kogel een dolende leeuw neerknalt. Enkele dagen later wordt er echter opnieuw een leeuw gesignaleerd...
Charles Remington
Abdullah
Nervous Sikh Orderly
Mahina
haldir
Een goeie film, een van de weinige goeie met Val Kilmer. En Douglas maakt het geheel perfect. Een paar goede scenes met leeuwen en mooi gefilmd ook. Ook goede jachtscenes een goede actie thriller!
***3,5***
jayytjee
een goed filmpje met een goede val kilmer !
* * * 1/2
AGE-411
Een klein vraagje:
Gaat deze film over 2 leeuwen die op een bepaaldt moment binnedringen in een ziekenhuis en daar wat mensen aanvallen terwijl er 2 jagers op de leeuwen staan te wachten in een loods wat verder?
zoja ... is deze film nog ergens te koop ?
Antwoord is ja en kijk boven de poster en klil op Vergelijk prijzen van deze DVD
movie*freak
Erg goed en spanned film.
3 en half sterren
Hercules
Erg goede film, zeker omdat het ook waargebeurd is
Ik denk dat die botten in die grot ook echt gebeurd is, anders liegen ze de kijker gewoon voor, in het begin wordt gezegd dat alles waargebeurd is. Er is in het begin ook zo'n stem die dat vertelt en zegt dat hij er zelf bij was. Ik weet niet of dit een acteur was of een overlevende maar het zou kunnen dat het de stem was van een overlevende en die zal dat niet zeggen als niet alles klopt lijkt mij tenminste
Roseicollis
full 5,0 pionts
no doubt!
mother nature fights back !~
helemaal geweldig die leeuwen en vooral omdat juist de meest ongeloofwaardige dingen die ze deden daadwerkelijk gebeurd zijn
hannes64
- 1926 berichten
Tsjonge, ben ik deze helemaal vergeten???? ( ik zie ook zò veel films ).
1 Van de weinige goeie thriller/avonturenfilms met een ongelooflijk mooi einde...``if you want to see the lions again?, you must go to america...they are at the fieldmuseum in chicago Illinois.......Even now, if you dare lock eyes with them...you will be afraid``. En dan die onovertroffen schop muziek van Goldsmith...ja, dan gaat m`n dolby-systeem even op 10 . ( krijg nu al weer kippenvel als ik dit typ )
Won ook nog oscars voor Beste effecten, en Sound effects editing.
Een must-see voor een ieder die van dit soort films houd...hou je d`r niet van, vind je em nòg mooi.
Halve ster verhoogt.......een TOPPER!!!!!!!
Leland Palmer
Mooie film! Goeie rollen van Val Kilmer en Michael Douglas (die altijd wel goed is bijna). Prachtige cinematografie, goede muziek en je zit soms op het puntje van je stoel. Kortom: een avontuur vol spanning. Het verhaal heeft niet veel om zich en is een beetje mager, maar het schijnt waargebeurt te zijn. Voldoende voor deze leuke film!
Kevin13
ik dacht dat het de stem was van die zwarte. de val kilmer hielp.
K@i
Velen films van dit soort claimen waargebeurt tezijn
voorzover ik weet is DEZE de ENIGSTE waargebeurde film in zijn soort
was ECHT een Meesterlijke film
aerts007
Mooi locatie,spanning en Kilmer op z'n best!
AGE-411
Erg goede film, zeker omdat het ook waargebeurd is
Overlevende lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Het incident met de Tsavo leeuwen is uit 1898.
Dit zijn trouwens de echte hoofdrolspelers: opgezet in het museum, al meer dan 100jaar.
Voor wie geintereseerd is in het gedoe er rond: in 2002 werd een nieuwe ramp vermeden. Slecht enkele 10tallen mensen werden vermoord toen.
Door moderne technologien en jacht werden de dieren sneller opgespoord en gedood.
Nogal overgewaardeerd filmpje dat enigszins te pruimen valt. De beelden spreken meer dan het verhaal. Toch is e.e.a. onderhoudend genoeg. Redelijk.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
Verrek, wat is dit lang geleden. Nooit gestemd op dit onvervalste stukje jeugdsentiment. 3,5*, kan altijd nog hoger.
Brix
- 19677 berichten
Erg spannende film, die mij aan het beeld gekluisterd hield.
De spanning is om te snijden op sommige momenten.
Uitstekend in beeld gebracht.
Prachtige locatie-opnamen.
Goed acteerwerk.
Vooral van Kilmer.
ssk
Ik vond het echt een topfilm, goed verhaal met een op een zeer goede manier toegepaste spanning die echt om te snijden was, kortom een film die zeker het kyken waard is
Fraaie avonturenfilm met een aardige dosis actie en thriller. De film bouwt goed op met een interessant 1e deel met oa prachtige beelden van Afrika waarna later het verhaal zelf begint met de problemen. Interessant om te volgen en zeker spannend bij vlagen. Zeker de slachting in de ziekenboeg is me goed bijgebleven. Wel jammer dat de scene van de leeuw die zijn vrouw aanviel en dood maakte een droom was. Dat soort dingen moeten ze toch eens weglaten of het echt toepassen.
Verder prima acteerwerk waarbij alle drie de hoofdrollen van de mannen sterk gespeeld zijn. Bijpassende soundtrack geeft de film ook nog extra meerwaarde.
De film is geen topper (had best 20 minuten korter gemogen trouwens) maar is wel vermakelijk om te kijken.
Ruime voldoende dus.
juhnzun
Ongetwijfelt aangedikt maar erg realistische fliming van de gebeurtenisen
mayhemblik
Puntje van mijn film bank gezeten bij sommige stukken maar ze hadden van mij ook het één en ander weg kunnen laten.
Grappig om te zien wat een ongelofelijke trendsetter Jaws toch is geweest.
De staart boven het gras uit, het lokbloed de dood van de doorgewinterde leeuwenjager en uiteindelijk de jacht.
Begrijp me niet verkeerd ik heb me er absoluut niet aan gestoord want ja je moet die rakkers toch op één of andere manier lokken.
Ik bedoel alleen maar dat Jaws toch de eerste in dit soort film was.
Verbeter me als ik fout zit.
Ik heb me wel geirriteerd aan de bombastische muziek en soms aan Michael Douglas.
En natuurlijk het feit dat de mens ook toen al zichzelf alles toeeigende, ik geloof dat die leeuwen daar toch iets eerder waren. (ik moet ook eerlijk bekennen dat ik ook een beetje voor de leeuwen was)
Maar toch, een kleine aanrader.
Woolf
Wel een aardige film. Ik vond Michael Douglas niet echt overtuigend in deze rol. En ik irriteer me er dan toch ook weer aan dat de locale bevolking als domme, bange mensen worden neergezet en de amerikanen natuurlijk als dappere helden. Jammer.
mnrk
Prima film met een Val Kilmer die zijn rol goed neerzet en Michael Douglas als zijn hulp is ook lekker op dreef.
De shots die gebruikt worden van het landschap komen helemaal tot zijn recht in deze film.
Dat dit allemaal echt is gebeurd maakt de film alleen maar beter.
Nelusje
Erg spannend, vooral het idee dat het gebasseerd is op een waargebeurd verhaal.
Al DeNiro
Spannende film met ongelooflijk mooie beelden van de twee moordzuchtige leeuwen en de natuur van Afrika.
Dat het verhaal waargebeurd is en de leeuwen ergens in museum zijn geplaatst , maakt de film helemaal bijzonder.
Verder is de muziek en Michael Douglas ook top.
Aardige en mooi geschoten thriller.
Mooie natuur en leeuwen goed in beeld.
Acteurs zijn ook behoorlijk op dreef,
2,5 ster
s0njaa
Ik heb ervan genoten hoor!
Verder niet heel spannend enzo..
Maar gewoon lekker avondje TeeVee kijken..
En nog een lekker ding ook die Val Kilmer (dat is tegenwoordig wel anders.. haha)

Hush...Hush, Sweet Charlotte

Gods and Monsters
Drama / Biografie, 1998

In the Bedroom
Drama / Misdaad, 2001
londen, engelandafrikajagergebaseerd op boekleeuwbrugbritish armydierlijke aanvalgebaseerd op een waargebeurd verhaalkenyalion attack kolonialismeswahilimysticismrailroad construction 1890s