• 9.372.704 stemmen

The Ghost and the Darkness (1996)

Drama / Avontuur | 110 minuten

Genre: Drama / Avontuur

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Stephen Hopkins

Met onder meer: Val Kilmer, Michael Douglas en Tom Wilkinson

Releasedatum: 12 juni 1997

Plot The Ghost and the Darkness

"Prey For The Hunters"

Luitenant-kolonel John Patterson, een jong en briljant ingenieur, vertrekt in 1896 naar Afrika. Zijn opdracht, de aanleg afwerken van een spoorweg tussen Mombassa en het Victoriameer. De brug over de Tsavoririvier, het belangrijkste bouwwerk van het project, moet het Britse imperium de controle verzekeren over de ivoorhandel tussen Oost-Afrika en een doorslaggevend voordeel opleveren in de strijd tegen de Franse en Duitse concurrenten. Op de werf van Tsavori is de sfeer helemaal verziekt, maar Patterson slaagt erin de orde te herstellen. Hij verwerft het respect van zijn manschappen als hij met één enkele kogel een dolende leeuw neerknalt. Enkele dagen later wordt er echter opnieuw een leeuw gesignaleerd...

Charles Remington

Abdullah

Nervous Sikh Orderly

avatar van haldir

haldir

Een goeie film, een van de weinige goeie met Val Kilmer. En Douglas maakt het geheel perfect. Een paar goede scenes met leeuwen en mooi gefilmd ook. Ook goede jachtscenes een goede actie thriller!

***3,5***

avatar van jayytjee

jayytjee

een goed filmpje met een goede val kilmer !

* * * 1/2

avatar van AGE-411

AGE-411

Een klein vraagje:

Gaat deze film over 2 leeuwen die op een bepaaldt moment binnedringen in een ziekenhuis en daar wat mensen aanvallen terwijl er 2 jagers op de leeuwen staan te wachten in een loods wat verder?

zoja ... is deze film nog ergens te koop ?

avatar van stinissen

Antwoord is ja en kijk boven de poster en klil op Vergelijk prijzen van deze DVD

avatar van movie*freak

movie*freak

Erg goed en spanned film.

3 en half sterren

avatar van Hercules

Hercules

Erg goede film, zeker omdat het ook waargebeurd is Ik denk dat die botten in die grot ook echt gebeurd is, anders liegen ze de kijker gewoon voor, in het begin wordt gezegd dat alles waargebeurd is. Er is in het begin ook zo'n stem die dat vertelt en zegt dat hij er zelf bij was. Ik weet niet of dit een acteur was of een overlevende maar het zou kunnen dat het de stem was van een overlevende en die zal dat niet zeggen als niet alles klopt lijkt mij tenminste 4*

avatar van Roseicollis

Roseicollis

full 5,0 pionts

no doubt!

mother nature fights back !~

helemaal geweldig die leeuwen en vooral omdat juist de meest ongeloofwaardige dingen die ze deden daadwerkelijk gebeurd zijn

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Tsjonge, ben ik deze helemaal vergeten???? ( ik zie ook zò veel films ).
1 Van de weinige goeie thriller/avonturenfilms met een ongelooflijk mooi einde...``if you want to see the lions again?, you must go to america...they are at the fieldmuseum in chicago Illinois.......Even now, if you dare lock eyes with them...you will be afraid``. En dan die onovertroffen schop muziek van Goldsmith...ja, dan gaat m`n dolby-systeem even op 10 . ( krijg nu al weer kippenvel als ik dit typ )
Won ook nog oscars voor Beste effecten, en Sound effects editing.
Een must-see voor een ieder die van dit soort films houd...hou je d`r niet van, vind je em nòg mooi.
Halve ster verhoogt.......een TOPPER!!!!!!!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Mooie film! Goeie rollen van Val Kilmer en Michael Douglas (die altijd wel goed is bijna). Prachtige cinematografie, goede muziek en je zit soms op het puntje van je stoel. Kortom: een avontuur vol spanning. Het verhaal heeft niet veel om zich en is een beetje mager, maar het schijnt waargebeurt te zijn. Voldoende voor deze leuke film!

avatar van Kevin13

Kevin13

Hercules schreef:

ik dacht dat het de stem was van die zwarte. de val kilmer hielp.

avatar van K@i

K@i

Velen films van dit soort claimen waargebeurt tezijn

voorzover ik weet is DEZE de ENIGSTE waargebeurde film in zijn soort

was ECHT een Meesterlijke film

avatar van roodkopje

roodkopje

prachtige film

avatar van aerts007

aerts007

Mooi locatie,spanning en Kilmer op z'n best!

avatar van AGE-411

AGE-411

Hercules schreef:

Overlevende lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Het incident met de Tsavo leeuwen is uit 1898.

Dit zijn trouwens de echte hoofdrolspelers: opgezet in het museum, al meer dan 100jaar.

Voor wie geintereseerd is in het gedoe er rond: in 2002 werd een nieuwe ramp vermeden. Slecht enkele 10tallen mensen werden vermoord toen.

Door moderne technologien en jacht werden de dieren sneller opgespoord en gedood.

avatar van the new guy

the new guy

Jeugdsentiment tot en met

avatar van Zinema

Nogal overgewaardeerd filmpje dat enigszins te pruimen valt. De beelden spreken meer dan het verhaal. Toch is e.e.a. onderhoudend genoeg. Redelijk.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Verrek, wat is dit lang geleden. Nooit gestemd op dit onvervalste stukje jeugdsentiment. 3,5*, kan altijd nog hoger.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Erg spannende film, die mij aan het beeld gekluisterd hield.

De spanning is om te snijden op sommige momenten.

Uitstekend in beeld gebracht.

Prachtige locatie-opnamen.

Goed acteerwerk.

Vooral van Kilmer.

avatar van ssk

ssk

Ik vond het echt een topfilm, goed verhaal met een op een zeer goede manier toegepaste spanning die echt om te snijden was, kortom een film die zeker het kyken waard is

avatar van The Oceanic Six

Fraaie avonturenfilm met een aardige dosis actie en thriller. De film bouwt goed op met een interessant 1e deel met oa prachtige beelden van Afrika waarna later het verhaal zelf begint met de problemen. Interessant om te volgen en zeker spannend bij vlagen. Zeker de slachting in de ziekenboeg is me goed bijgebleven. Wel jammer dat de scene van de leeuw die zijn vrouw aanviel en dood maakte een droom was. Dat soort dingen moeten ze toch eens weglaten of het echt toepassen.

Verder prima acteerwerk waarbij alle drie de hoofdrollen van de mannen sterk gespeeld zijn. Bijpassende soundtrack geeft de film ook nog extra meerwaarde.

De film is geen topper (had best 20 minuten korter gemogen trouwens) maar is wel vermakelijk om te kijken.
Ruime voldoende dus.

avatar van juhnzun

juhnzun

Ongetwijfelt aangedikt maar erg realistische fliming van de gebeurtenisen

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Puntje van mijn film bank gezeten bij sommige stukken maar ze hadden van mij ook het één en ander weg kunnen laten.
Grappig om te zien wat een ongelofelijke trendsetter Jaws toch is geweest.
De staart boven het gras uit, het lokbloed de dood van de doorgewinterde leeuwenjager en uiteindelijk de jacht.
Begrijp me niet verkeerd ik heb me er absoluut niet aan gestoord want ja je moet die rakkers toch op één of andere manier lokken.
Ik bedoel alleen maar dat Jaws toch de eerste in dit soort film was.
Verbeter me als ik fout zit.
Ik heb me wel geirriteerd aan de bombastische muziek en soms aan Michael Douglas.
En natuurlijk het feit dat de mens ook toen al zichzelf alles toeeigende, ik geloof dat die leeuwen daar toch iets eerder waren. (ik moet ook eerlijk bekennen dat ik ook een beetje voor de leeuwen was)
Maar toch, een kleine aanrader.

avatar van Woolf

Woolf

Wel een aardige film. Ik vond Michael Douglas niet echt overtuigend in deze rol. En ik irriteer me er dan toch ook weer aan dat de locale bevolking als domme, bange mensen worden neergezet en de amerikanen natuurlijk als dappere helden. Jammer.

avatar van mnrk

mnrk

Prima film met een Val Kilmer die zijn rol goed neerzet en Michael Douglas als zijn hulp is ook lekker op dreef.

De shots die gebruikt worden van het landschap komen helemaal tot zijn recht in deze film.

Dat dit allemaal echt is gebeurd maakt de film alleen maar beter.

avatar van Nelusje

Nelusje

Erg spannend, vooral het idee dat het gebasseerd is op een waargebeurd verhaal.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Spannende film met ongelooflijk mooie beelden van de twee moordzuchtige leeuwen en de natuur van Afrika.

Dat het verhaal waargebeurd is en de leeuwen ergens in museum zijn geplaatst , maakt de film helemaal bijzonder.

Verder is de muziek en Michael Douglas ook top.

avatar van 606

Aardige en mooi geschoten thriller.

Mooie natuur en leeuwen goed in beeld.

Acteurs zijn ook behoorlijk op dreef,

2,5 ster

Tup&Joep

Mooie en spannende film.

avatar van s0njaa

s0njaa

Ik heb ervan genoten hoor!

Verder niet heel spannend enzo..

Maar gewoon lekker avondje TeeVee kijken..

En nog een lekker ding ook die Val Kilmer (dat is tegenwoordig wel anders.. haha)