• 9.378.203 stemmen

I Love Dries (2008)

Komedie | 80 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: I Love...

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Tom Six

Met onder meer: Dries Roelvink en René de Wit

Plot I Love Dries

Dries Roelvink wordt na een optreden ontvoerd door een echtpaar en meegenomen naar een caravan. De ontvoerders blijken enorme fans van de zanger te zijn. Losgeld willen ze namelijk niet, maar wel het zaad van de zanger. Want de mannelijke helft van het echtpaar is onvruchtbaar. Een kind van hun grootste idool is de grootste wens van de twee.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

DE FILM IS TERUG !!

Nadat half Nederland op zoek was nar de film " love Dries", is deze opgedoken bij het Eindhovens Dagblad.

Een van de bezoekers, gisteravond aan de film heeft deze uit ballorigheid, meegenomen en is deze film in Mierlo [NB] met een stel aangeschoten vrienden nogmaals gaan zien.

Nadat deze Fan van Dries, vanmorgen uit zijn roes ontwaakte en de hetze zag welke hij ontketend had, is dez vanmiddag naar het Eindhovens dagblad gegaan, en heeft de film afgegeven.

Wel wist de Fan te vermelden, met de hand op z'n hart ,dat er geen illegale DVD van zijn gemaakt!

Wat er verder met de film gaat gebeuren, en of de v/d Valktour verder gaat, is aan de producenten en distributeurs,

Wij zijn in ieder geval erg blij, dat de film terug is!!

Op de site van Dries!

avatar van Wouter

Dat men de film thuis kon zien bevestigt dat het een gewoon dvdtje was. (De projector in het filmpje deed dat al vermoeden) Dat er geen kopietje te maken zou zijn is totaal ongeloofwaardig; sterker nog die liggen vast al klaar bij de productiemaatschappij. Dat ie bij de vertoning niet aanwezig was is simpelweg amateuristisch. Met een amateuristisch medium als dvd zou die altijd bij de hand moeten zijn.

avatar van Stephan

Stephan

Weet niet wat het gekost heeft, maar productie/distributie en exploitatie in eigen hand houden zal 'm vast "iets" opleveren.

Ik draag de "onconventionele film" een warm hart toe, maar dit zou zelfs ik niet doen.

Wat me toch opvalt is dat er niets over de inhoudelijke kant van dit project wordt gezegd. Nu struin ik niet alle sites af, maar hoe zit het hier met acteren, cameravoering, montage, geluid, de (niet Dries)-muziek etc.

Iemand die daar iets zinnigs over kan zeggen?

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Ik had dus gehoopt dat ik dat kon doen, maar helaas - het ging dus niet door. Verder betwijfel ik of de mensen die de film hier hebben gezien er wat zinnigs over kunnen zeggen.

avatar van Wouter

Ik vraag me zelfs of of ze allen de film echt gezien hebben.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

thomzi50 schreef:

Op de site van Dries!

Wat een kul. Dit is vast een laatste poging om aandacht te vestigen op die flutfilm. Slecht nieuws is tenslotte ook nieuws.

avatar van Kierkegaerd

Kierkegaerd

kos schreef:

Dit klinkt allemaal echt te triest om waar te zijn.

Eerder: Dit klinkt allemaal echt te Dries om waar te zijn...

avatar van Knisper

Knisper

Ik vind de poster best leuk eerlijk gezegd.

Straniero

Oei oei oei, wat is dit een door en door verrotte film. Heb er geen goed woord voor over, behalve dat het wellicht te waarderen valt dat Dries Roelvink zichzelf blijkbaar ook niet zo serieus neemt.

avatar van gotti

Is er al een dvd release bekend, nu ze de masterprint terug hebben?

avatar van Stephan

Stephan

gotti schreef:

Is er al een dvd release bekend, nu ze de masterprint terug hebben?

Hier een melding

Straniero

Dat is overigens een waardeloze print. Het lijkt soms wel een soort Nederlandse vorm van een jaren '70 grindhouse. Misschien dat het met opzet is gedaan, maar het komt in elk geval nogal vreemd en ontheemd over.

Straniero

Bij gebrek aan waarschuwende recensies . Wat ik voor http://www.movie2movie.nl/r... schreef:

Ja, tuurlijk, 'I love Dries'. Maar hij is wel een beetje een mietje. Na een succesvol optreden laat hij zich zonder al teveel gedoe overmeesteren door de dikke, zwetende, frikadellen etende en teveel sigaretten rokende Freek (Rene de Wit), die hem ontvoert en opsluit in zijn - jawel - woonwagen. Freeks vrouw Teuntje (Rikkie de Wit) is al net zo weerzinwekkend. Ze ziet er vies uit, eet alleen vet voedsel en is zo dik dat ze met krukken moet lopen. Freek zijn geliefde ballen zijn ooit door een hooivork doorspiest en hij kan nu geen kinderen meer verwekken. Dat het niveau maar even duidelijk is. Enfin, de twee willen kinderen en hebben dus zaad nodig. En wie kan daar beter in voorzien dan hun idool Dries Roelvink? Daar heeft de zonnebank bruine volkszanger natuurlijk geen zin in. Niet omdat hij er bij stilstaat dat zijn nakroost een weinig hoopvolle toekomst zou hebben in het tokkie-esque milieu, maar omdat hij niet met zo'n afstotelijke vrouw het bed wil delen. Het valt hem eigenlijk ook moeilijk te verwijten.

De film wat ordinair, of, zoals de film zichzelf vrolijk promoot, 'schandalig fout' en 'tenenkrommend leuk' noemen zou een flinke understatement zijn. In de wc van de Freek en Teuntje hangt de stront letterlijk aan de muur. Hun mopshond poept ook gewoon in de woonkamer en op de kleding van de twee viezeriken zijn meer zweet- en vetvlekken te zien dan onbedorven wit. Dat is niet leuk fout, maar gewoon smerig. Het moet allemaal grappig zijn, maar de gemakkelijke platvloersheid - die hier gewoon letterlijk van de muur afdruipt - is dat allerminst. De acteerkwaliteiten ontstijgen bovendien elk mogelijke hyperbool - met als dieptepunt Sugar Lee Hoopers schaamteloze optreden - en de film ziet er lelijk uit. De beeldkwaliteit heeft veel weg van een c-film uit de jaren 70 en montage en camerawerk doen vooral heel willekeurig aan. Natuurlijk, een filmisch hoogstandje behoort voorafgaand aan het zien van de film niet tot de verwachtingen, maar 'I Love Dries' slaat alles.

Dries zelf lijkt in de film overigens meer verveeld en geïrriteerd, dan bang of onder de indruk van zijn benarde situatie. Zo hebben zijn beslommeringen en problemen toch nog enig emotioneel raakvlak met die van de kijker, want deze 80 minuten zijn allerminst gemakkelijk door te komen.

avatar van Artemis

Artemis

Zag gisteren een exemplaar liggen bij de Free Record Shop.

Ik heb me werkelijk kapot gelachen om deze film! Werkelijke onzin. Als ik zo'n vrouw te grazen moest nemen had het mij zeker gelukt om uit die camper te komen. Dries niet. Die wou te graag Wat een vreselijk ranzige vrouw zeg! Ik heb er zeker om kunnen lachen! Vandaar 3*.

Een goede film is het niet. Maar ik heb me echt kapot gelachen!

avatar van Zinema

Stuitend acteerwerk en een zeer dun verhaaltje kunnen niet voorkomen dat het einde van deze nachtmerrie nog niet in zicht is:

avatar van gotti

Waar haalt de beste man toch zijn geld vandaan? Doet ie veel commercials ofzo?

avatar van starbright boy

gotti schreef:

Waar haalt de beste man toch zijn geld vandaan? Doet ie veel commercials ofzo?

Schnabbels, daar gaat verbazingwekkend veel geld in om. Half uurtje Dries zingend op je feestje kost je zeker een eurootje of 3000, als het niet meer is.

avatar van Quentin

Quentin

Tweeëneenhalf duizend euro voor dertig minuutjes.

avatar van niethie

niethie

starbright boy schreef:

Ik doelde meer op Tom Six zelf...

avatar van neo

neo

Geheime geldschieters?

avatar van starbright boy

Ik weet toevallig dat hij begonnen is als regisseur van Big Brother (seizoen 1). Zal wellicht dus nog steeds ook wel TV-werk doen.

avatar van Keane1983

Keane1983

ow ow ow....wat een slechte film....Toch vond ik het zeer leuk om naar te kijken.

De film is gewoon zo slecht dat hij leuk begint te worden. Ik snap niet hoe ze die obesitas mensen hebben kunnen casten!!! Ik bedoel ik zou toch echt niet (als ik zo een figuur zou hebben, wat gelukkig niet zo is) te koop lopen is deze film.

Ik zag de film eigenlijk als een grote promo voor zijn cd('s). Elk nummer wordt helemaal afgedraaid en daaronder niets zeggende scenes.

De manier van montage heeft veel weg van zo een huis tuin en keuken filmpje uit de jaren 70, allemaal krassen en kraken.

De edelfiguranten van onder andere: sugerly hooper (or what's her name) en gradje damen spannen de kroon.

Inderdaad wat de film aangeeft een tenenkrommende comedy...

Er zitten namelijk scenes in waar je bijna lettelijk anorexcia zou krijgen...of spontaan geen zin meer in je chips hebt.

Dit alles klinkt heel negatief (en dat is ook wel zo bedoeld)...bij mij ging ineens de knop om...en ik dacht....laten we het beste er maar van maken....

Je weet dat het een slechte film is..dus veel slechter kan hij ook niet meer worden....alleen maar leuker.

Van mij een 2.0

avatar van DVD-T

DVD-T

Ik vond hem dan wel weer erg leuk.Ik heb een paar keer goed moeten lachen.De film is echt vreselijk fout, smerig en heerlijk platvloers.Ik moet alweer lachen als ik terugdenk aan Dries die met die dikke man in dat kleine douchje staat, of die mayonaise bij dat gebakken ei .

De manier van filmen is zeker voor een Nederlandse film leuk gedaan, het bevat hetzelfde namelijk als de Grindhouse films.Krassen en pikkeltjes in het beeld en ontzettend slechte editing.De muziek word je op het laatst wel een beetje zat van het is namelijk niets anders dan Dries Roelvink.
En in beeld is dat niet anders overal waar je kijkt zie je Dries Roelvink, posters, t-shirts en zelfs een Dries Roelvink dekbed overtrek.De anger neemt zichzelf geen moment echt serieus en dat is wat de film ook erg leuk maakt, de grote hoeveelheid zelfspot.

avatar van LeevanCleef

LeevanCleef

Oh oh wat een film, wat een film. Het verhaal is echt te belachelijk voor woorden, alles aan deze film is zo fout. De ongelofelijk smerige en simpele humor..

De reden waarom ik toch erg genoten heb van deze film is omdat het echt een film is. In tegenstelling tot de meeste Nederlandse films die gewoon niet professioneel zijn gemaakt zie je hier shots waar wel over nagedacht is, en dat helpt echt enorm bij het bekijken van deze beste Nederlandse B-film ooit gemaakt!

Super voor een avond vermaak!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

LeevanCleef schreef:

Aaaaah kom op....!!!! Dat je Nederlandse films niet leuk vind: oke. Maar om te zeggen dat de meeste Nederlandse films niet professioneel gemaakt zijn is toch echt heel erg overdreven. Iedereen schijnt trouwens te vergeten dat er een handjevol Nederlandse cameramensen internationaal zijn doorgebroken.

avatar van robertus65

robertus65

De meest overschatte zanger van Nederland neemt zichzelf op de hak, jammer, want het had best leuk kunnen worden, maar alles is zo overdreven en smerig in beeld gebracht, dat er hoe langer ik er naar keek, bij mij de braakneigingen gingen overheersen.