Genre: Komedie
Alternatieve titel: I Love...
Nederland
Geregisseerd door: Tom Six
Met onder meer: Dries Roelvink en René de Wit
4,2 (302)
Plot I Love Dries
Dries Roelvink wordt na een optreden ontvoerd door een echtpaar en meegenomen naar een caravan. De ontvoerders blijken enorme fans van de zanger te zijn. Losgeld willen ze namelijk niet, maar wel het zaad van de zanger. Want de mannelijke helft van het echtpaar is onvruchtbaar. Een kind van hun grootste idool is de grootste wens van de twee.
Dries Roelvink
Freek
Teuntje
Wijkagent
Wijkagent
Peter Beense
Sugar Lee Hooper
Drs. DAJA
Vond dit toch ontzettend leuk. Vooral de personages van de twee ontvoerders zijn ijzersterk. Hun belabberde eetpatroon en bizar slechte muzikale smaak tot het constant aanwezige blikje met C-bier; I Love Dries is een geweldige parodie op tokkie-Nederland en bovendien haar idolen. Ook de exploitation-vibe van de film kon ik zeer waarderen, het zorgt voor een combinatie die we hier in Nederland nog niet vaak zijn tegengekomen. Grootste minpunt is toch duidelijk het pijnlijk traage tempo. Er zaten veel scenes in die enkel de intentie hadden tijd te rekken en dat verteer ik nogal moeilijk. Verder is I Love Dries een erg leuke slechte film.
fgjvd
Heb deze film vorig jaar als grap voor mijn verjaardag gekregen. Na de trailer te hebben gezien denk je dat je gaat kijken naar een “film die zo slecht is, dat het ook wel grappig moet zijn”. Nou, niet dus!
I love Dries heeft, wat je bij zo’n film wel mag verwachten, een ongelofelijk absurd verhaal. Een echt Tokkie echtpaar heeft een kinderwens. 1 probleem: de man is door een ongeluk onvruchtbaar geworden. Ze hebben dus zaad nodig, en het liefst van hun grootste idool Dries Roelvink. De volkszanger wordt ontvoerd en komt vervolgens terecht in het “huis” van de twee. Dan begint de 70 minuten durende marteling voor de kijker. In een absurd laag tempo krijg je de meest vieze en gore shots te zien van de even onsmakelijke twee asocialen. Er zijn veel scènes die verder helemaal niks toevoegen aan het verhaal en er alleen maar zijn om de tijd te vullen. Pas aan het einde van de film duikt Dries het bed in met de vrouw, wat bij mij zorgde voor braakneigingen. Als Dries dan eindelijk uit zijn lijden is verlost zijn er in de laatste scène van de film nog gastrollen weggelegd voor respectievelijk Chiel Motagne en Grad Damen…
Veruit de slechtste film die ik heb gezien.
VanRippestein
Zijn er ook mensen die denken dat Six en Dries daadwerkelijk een grappige film hebben gemaakt? Al dat "zo fout dat het leuk is" doet vermoeden dat de makers zelf niet echt door hadden waar ze mee bezig waren. Ik moet zeggen dat ik dat gevoel totaal niet had bij de film. De humor is tenenkrommend, maar dat is mijns inziens ook het idee ervan (zeker met in je achterhoofd de andere films van Six). Dries neemt zichzelf dermate in de zeik neemt dat hij spontaan credits heeft verdient bij mij.
Daarom een rebels hoge stem. Want deze film vond ik echt vele malen grappiger dan een gemiddelde Paul de Leeuw film, wiens typetjes eigenlijk allemaal slechter uitgewerkt zijn.
Deze film is niet grappig-omdat-hij-slecht-is, maar gewoon grappig. Dries weet precies dat te doen wat je hoopt dat hij niet doet, en draagt dat idee vervolgens 80 minuten uit. Dat getuigt in mijn ogen van lef en originaliteit. Ik heb me erg vermaakt tijdens het kijken. De 2 aso's vond ik ook erg nice gecast. Naarheid tot op het bot, ranzigheid ten top! Sure, het is poep en plas humor van een laag niveau, maar die keuze hebben ze wel behoorlijk goed weten vast te houden gedurende de film; zoals ifgjvd al aangaf: Chiel Motagne en Grad Damen zijn van de partij. Nou, dan weet je wel dat je een dieptepunt aan cameo's hebt gezien. Dat is wederom een pluspunt, geen minpunt.
I love Dries is een van de meest originele Nederlandse comedies die ik ken, waarbij ik flink heb gelachen. Ik vrees dat veel mensen Dries zo verschrikkelijk niet-serieus nemen, dat ze er dus meteen maar vanuit gaan dat Dries dat zelf wel doet. Dat is een vreemde redenering. Ik denk dat Dries zich heus wel bewust is van de tragiek van het verhaal en zijn personage en daar een goede bijdrage aan heeft geleverd.
Nog een laatste argument:
Dries kan niet ontsnappen omdat hij STEENTJES IN ZIJN SCHOEN HEEFT (auw auw!)! Dat is gewoon heel grappig.
Captain Pervert
Absurd slechte film met een veel te laag tempo, soms gewoon ronduit saai.
Maarrrrrr...
Artiesten met zelfspot hebben bij mij altijd een pré. Denk aan David Hasselhoff in de Spongebob film. Dries Roelvink gaat nog een flink aantal stappen verder. Hulde aan die man. Hij is bekend, maar tot zijn met trucs gescoorde nummer 1-hit wist niemand ooit 1 nummer van hem te noemen. Roelvink neemt zichzelf hier geen moment serieus, hulde.
En dan de viezigheid. Ook al iets waarvan ik houd. Grenzen verleggen in films. Nou, dat is hier gebeurd. Hoe smerigs iets simpels als mayo met ei kan zijn. Ik hoef ook nooit meer een frikandel. Met als sluitstuk natuurlijk Dries die full monty gaat en het smerigste doet wat je maar kan bedenken.
Ik vond het grainy-filtertje wel aardig bedacht (de exploitation movie look) net als de kleurfiltertjes zo nu en dan, maar het was toch een beetje geforceerd en ietwat misplaatst.
0,5 sterren met name door het lage tempo, maar de zelfspot en viezigheid halen dit ruim op naar 2,5 sterren.
Vinokourov
Gedverredemme, wat een ranzige film. Dries Roelvink wordt gekidnapt door twee Tokkies, die zijn zaad opeisen. Alle facetten van viezigheid komen voorbij: van teennagels knippen via Roelvink copulerend met een walvis tot en met goedkope blikken bier. Je moet je zelf wel heel erg haten om in dit soort films te verschijnen. Dries Roelvink en zelfspot? Het zal best, maar maak er tenminste nog een leuke film van, dit was echt tenenkrommend smerig.
sander.h
Nog een laatste argument:
Helemaal met bovenstaande eens!
Alleen gaan 4 sterren mij persoonlijk wel wat ver, want daarvoor was het hier en daar iets te langzaam.
Maar ik heb hier prima om kunnen lachen, lekker melige, makkelijke, smerige humor.
Bijvoorbeeld als Dries die prop in zijn mond krijgt geduwd, waarvan bij thuiskomst blijkt dat het een slipje is, en dat die vrouw dan zegt: "hee, die zocht ik! die moet nog in de was! Ha ha! ) 3*
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Het is verschrikkelijk, maar ik krijg spontaan weer een lachstuip door die quote. Fabelhaft!
Meteen maar een halve punt erbij.
Ik heb werkelijk waar met verbazing zitten kijken... In ieder geval is het me duidelijk dat Dries het met een dikke knipoog doet en de regisseur kennelijk ook, want de film ademt bewust een zeer amateuristisch / low-budget cult-sfeertje uit. Hier en daar aan de trage kant, maar ik moest af en toe toch ook wel lachen. Drie sterren voor Dries, de Tokkies en deze rammelende film.
caelers8
Deze man moeten ze gewoon wegvoeren naar een vér, vér eiland. Hij kan niet zingen, niet acteren; eigenlijk is hij gewoon waardeloos. Curacao lijkt me wel prima geschikt, ik hoef hem in elk geval nooit meer in een film te zien.
maurice32
Wel grappig deze film , ik dacht dat Rikki de Wit een lekker wijf was .... niet dus
jipt
Dries Roelvink is al een baas laat staan in een Tom Six film, zag hem voor een euro liggen bij de FRS toch maar ff meenemen.
Erg leuke trailer trash comedy, waar New Kids nog een puntje aan kan zuigen.
Heerlijk fout goed of goed fout. Een van de twee in ieder geval.
Bigjerry
Na het kijken wist ik gewoon niet wat ik van deze film moest vinden. Het hoge Tokkie-gehalte zorgt wel voor een paar lachers, maar dat Dries zich hiervoor leent.... of was het nou juist GOED voor zijn imago? En dan die totaal te vergezochte bijrolletjes, zoals van Grad Damen en Sugar Lee Hooper............ Die Tom Six lijkt me een zeer vage gast. Denk niet dat een tweede keer kijken erin zit.
Legan
I Love Dries mag dan nog zo fout zijn of vol knipogen zitten, bij het ingaan van de film is er eigenlijk één iets wat vrijwel direct opvalt. En dat is de home video uitstraling.
De precieze redenatie achter deze keuze ontgaat mij, maar tegelijkertijd geeft het wel uitstekend weer hoe de rest van de film in elkaar zit. Alles, van de personages tot de dialogen, van de ontwikkelingen tot de humor, is van een zeer bedenkelijk home video niveau.
De precieze redenatie achter deze keuze ontgaat mij,
Wat dacht je van budgettaire overwegingen?
Legan
Wat dacht je van budgettaire overwegingen?
Alonzo
Ik geef iedereen die deze film heeft gezien 5 sterren!
Want je moet wel heeel moedig zijn om deze meeste waardeloze film aller tijden te willen zien.
Hoe weet jij dat. Heb je 'm zelf wel gezien?
Bigjerry
@Alonzo: Daar moet ik toch even tegen argumenteren. De meest waardeloze film aller tijden is in mijn ogen wel een Tom Six-film, maar niet deze, maar GAY. Die is zelfs nog te slecht om als onderzetter te gebruiken.
tukkerstein
Soms een beetje saai maar wel een leuke film. Verschrikkelijk hoe die twee Tokkies worden neergezet, zo ranzig en overdreven volks, tegelijkertijd hilarisch. Zoals eerder gezegd respect voor Dries Roelvink die het genre en het publiek waarin hij zingt te kakken zet. Naast die vieze seksscenes, vies gedoe met scheten, frikadellen, eieren met mayo enz. vond ik ook de afscheidsscene tussen die vrouw en Dries prachtig.
@Bigjerry: argumenteren zonder argumenten?
DwarreI
De dvd ligt momenteel voor € 0,49 in de schappen van de Action!
Hier en daar nog best vermakelijk maar over de hele lengte toch vooral saai, Tom Six heeft echt zijn best moeten doen om de 80 minuten vol te kunnen maken. Het acteerwerk is ook echt om te huilen, maar wat verwacht je van een film met Dries Roelvink in de hoofdrol?
lars-pixar
De dvd ligt momenteel voor € 0,49 in de schappen van de Action!
Ik kon de dvd ook niet laten liggen, voor 0,50 cent kan ik deze nog altijd weg geven!
De dvd hoes was ook aangepast aan het verhaal van de film
lars-pixar
I Love Dries (2008)
‘Help Dries Roelvink speelt in de film, hopelijk de eerste en de laatste keer van zijn acteer debuut’
Zeer herkenbaar in I Love Dries is toch wel dat alle rollen iets weg hebben van andere Nederlandse films en serie, vooral is Flodder (vanwege het asociale) hier goed in terug te vinden en Familie Magdat (Rembo En Rembo) maar daar bij gaat het dan ook om het hoofd persoon van de korte filmpjes die zien we dan bij I Love Dries terug als Teuntje (Rikkie De Wit).
De film draagt het genre Komedie mee, het genre komedie valt al niet mee en is moeilijk om te maken in een film.
De film zit dan ook vol grappen maar een voor een slagen ze allemaal niet, de grappen zijn gewoon te flauw en er valt niet om te lachen.
Buiten de grappen die erg tegen vallen is het verhaal wel hartstikke leuk maar er is duidelijke te merken dat regisseur Tom Six moeite had met het op vullen van het verhaal, dat is dan erg terug te zien bij de scene met Sugar Lee Hooper (die ook maar een op vuller had aan rol)
En zo zitten er nog wel meer scènes in de film, zoals het stuk dat Dries Roelvink moet zingen, heel dit stuk kan je gerust verder spoelen (als je geen fan bent van Dries) want die duurt eigenlijk al veel te lang, en is zo gelijk al een opvullende scene van drie minuten.
Buiten dat heeft Tom Six toch wel een mooi verhaal neer gezet met genoeg hoogte punten, en met de geweldige scene dat Dries achter volgt wordt door Freek tussen de wei landen en door de maïs velden!
In de film blijkt maar weer dat Dries Roelvink erg goed is in zingen maar niet in acteren, de rol die hij moest neer zetten heeft hij nou niet geweldig neer gezet en kwam dan ook niet overtuigend over terwijl Rene De Wit (Freek) en Rikkie De Wit (Teuntje) wel erg goed in hun rol zaten zelfs zo goed dat je bijna zou denken dat ze zo in het echt ook zijn, dit zijn dan ook gewone mensen want ze zaten ooit in het SBS6 televisie programma De Afvallers (en hebben dan ook geen acteer ervaring)
In Tom Six heb ik de volle vertrouwen, en ben dan ook erg benieuwd naar zijn volgende film.
En dan maar hopen voor hem dat deze wel in de bioscoop komt, en een betere acteur heeft als
Dries Roelvink want hij mag lekker verder zingen maar hoeven we niet terug te zien in een film!
DwarreI
Ik wil hem wel van je over kopen voor 0,50 cent
I Love Dries (2008)
Dat lijkt me geen enkel probleem, een debuut maak je immers maar één keer.
krabs_movie
Voor mij was het wel een gevalletje: zo slecht dat het weer leuk wordt. Inderdaad is Dries een dramatisch slecht acteur (al heeft hij volgens mij nooit het tegendeel beweerd),en de de Witjes kunnen er ook niet veel van. Ook de dialogen zijn weerzinwekkend slecht. De grap met al die uitverkochte Ahoy concerten en het mogelijk 7e Arena concert vond ik wel grappig(zelfspot,probeerde 1 x een Ahoy uit te verkopen,hetgeen mislukte). En toch...ik heb me wel vermaakt,al moest ik soms een andere kant opkijken tijdens wéér een ranzige scéne. Ik meen me te herrinneren dat de premiére plaatsvond in een voetbalkantine,alleen dat al is hilarisch! Ik vond het al met al wel lachen,zolang Dries het hier maar bij laat. En de de Witjes ook aub!
mcdaktari
Ik zal hem maar weer eens een keer gaan kijken want ik vond het wel een komisch filmpje dus ik ga voor een 2e keer.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus