- Home
- I Love Dries
- Filtered
I Love Dries (2008)
Genre: Komedie
Alternatieve titel: I Love...
Nederland
Geregisseerd door: Tom Six
Met onder meer: Dries Roelvink en René de Wit
4,2 (302)
Plot I Love Dries
Dries Roelvink wordt na een optreden ontvoerd door een echtpaar en meegenomen naar een caravan. De ontvoerders blijken enorme fans van de zanger te zijn. Losgeld willen ze namelijk niet, maar wel het zaad van de zanger. Want de mannelijke helft van het echtpaar is onvruchtbaar. Een kind van hun grootste idool is de grootste wens van de twee.
Dries Roelvink
Freek
Teuntje
Wijkagent
Wijkagent
Peter Beense
Sugar Lee Hooper
Straniero
Oei oei oei, wat is dit een door en door verrotte film. Heb er geen goed woord voor over, behalve dat het wellicht te waarderen valt dat Dries Roelvink zichzelf blijkbaar ook niet zo serieus neemt.
Stuitend acteerwerk en een zeer dun verhaaltje kunnen niet voorkomen dat het einde van deze nachtmerrie nog niet in zicht is:
DVD-T
Ik vond hem dan wel weer erg leuk.Ik heb een paar keer goed moeten lachen.De film is echt vreselijk fout, smerig en heerlijk platvloers.Ik moet alweer lachen als ik terugdenk aan Dries die met die dikke man in dat kleine douchje staat, of die mayonaise bij dat gebakken ei .
De manier van filmen is zeker voor een Nederlandse film leuk gedaan, het bevat hetzelfde namelijk als de Grindhouse films.Krassen en pikkeltjes in het beeld en ontzettend slechte editing.De muziek word je op het laatst wel een beetje zat van het is namelijk niets anders dan Dries Roelvink.
En in beeld is dat niet anders overal waar je kijkt zie je Dries Roelvink, posters, t-shirts en zelfs een Dries Roelvink dekbed overtrek.De anger neemt zichzelf geen moment echt serieus en dat is wat de film ook erg leuk maakt, de grote hoeveelheid zelfspot.
LeevanCleef
Oh oh wat een film, wat een film. Het verhaal is echt te belachelijk voor woorden, alles aan deze film is zo fout. De ongelofelijk smerige en simpele humor..
De reden waarom ik toch erg genoten heb van deze film is omdat het echt een film is. In tegenstelling tot de meeste Nederlandse films die gewoon niet professioneel zijn gemaakt zie je hier shots waar wel over nagedacht is, en dat helpt echt enorm bij het bekijken van deze beste Nederlandse B-film ooit gemaakt!
Super voor een avond vermaak!
Quentin
‘s Lands meest begeerde zanger, bekend van zijn aantrekkelijke lichaam en dito gele speedo, stelt helaas teleur in zijn langverwachte speelfilmdebuut. Het uitgangspunt kon nog aardig uitpakken, maar na hits als Gay en Honeyz laat regisseur Tom Six hier vreemd genoeg toch een steekje vallen. Roelvinks prestatie is belabberd, daar had niemand aan wat kunnen doen, maar helaas mist de film tempo en afwisseling. Op een enkel geestig moment na zijn het vooral tachtig lange minuten gedurende welke we helaas de minder bedeelde lichamen van René de Wit en Rikkie de Wit verplicht zijn te aanschouwen. 1,5*
FillumGek
Misselijkmakend wanproduct.
Ik wilde deze film gewoon zien om te kijken of Dries meer dingen niet kon dan alleen zingen. Ik haat Dries, ik haat z'n liedjes, ik haat z'n zonnebanklichaam en ik haat z'n gele zwembroek. Dit alles met heel m'n hart.
Het verhaal is enorm slecht. Bovenstaand plot zegt voldoende wat op zich niet erg is, maar er valt gewoon bar weinig te genieten. Als het stel er nu een beetje goed uitzag had de film nog iets te bieden. Het stel - vooral Rikkie - is hondslelijk en ontzettend irritant en ranzig. Woorden schieten tekort. Misschien de bedoeling van de film, maar ik werd misselijk om steeds naar het walvissenlichaam van dat vadsige wijf te kijken.
De film zit ook boordevol Dries-merchandise en de dialogen lijken soms door Dries zelf geschreven.
Interviewer:"Hoe voelt dat nou, zo'n nummer 1 hit?"
Dries:"Ja geweldig en terecht, het is een echte hit!"
Interviewer:"Is het fijn om al die dames achter je aan te hebben?"
Dries:"Daar ben ik al jaren aan gewend!"
Normaal is het leuk als iemand zich op zo'n wijze belachelijk maakt, maar Dries meent het zeer waarschijnlijk, zo blijkt ook uit diverse echte interviews. Aandachtsgeil als hij is. De kerel kan overigens totaal niet acteren. Het woord acteren mag niet eens worden gebruikt, voor geen van allen in deze film. Het leek net een groep 8 musical of een CKV film. Verschil is alleen dat Dries z'n best heeft gedaan, spijtig.
Veel scenes duren te lang, zoals het moment dat Dries denkt dat zijn ontvoering nep was, het naïeve schaap. Hoe vaak vraagt ie wel niet waar de camera's hangen? Boerenlul. Of de scene waarin hij die drachtige zeekoe berijdt? Smeerlapperij ten top. Dieptepunt was de neukscene tussen hem en Rikkie.
De film is ook helemaal niet grappig. Tenzij je kunt lachen om een paar scheten. Het is wel lachen natuurlijk als Dries zijn kleren uitdoet en zijn goudbruine huid ziet of als hij probeert te huilen wat niet lukt. Maar dat was waarschijnlijk niet zo bedoeld. Echt, deze film is tenenkrommend slecht en ik wil niet persoonlijk worden; maar mensen die deze film een voldoende geven zijn óf debielen óf fan van Dries, wat ze debiel maakt.
Mug
Hoe kun je het nieuwe jaar beter inluiden met een paar vrienden en I Love Dries??? Nauwelijks.
Tezamen met een maaltijd bestaande uit blikken erwten/wortelen, appelmoes, frites en (de foutste beslissing van de avond) frikandellen, en bier (en een door iemand in elkaar geknutselde I Love Dries sleutelhanger) kon de avond al niet meer stuk.
Al helemaal niet bij het aanschouwen van de begin-scene waar we van pure wansmaak al lagen te kronkelen van de pijn (ik ben de man....uit je doktersroman [het zou een hit in spe kunnen zijn!]). Gelukkig kon het allemaal nog wel een gradatie erger. De ranzigheid (van diarree tot mayonaise, en van teennagels knippen tot het shot op de blote kont van Dries) overtreft zichzelf in iedere scene.
Lachen, gieren, brullen en vergaan van de pijn. Het lukt Tom Six en de zelfspot van Dries Roelvink (aldus de superster was het uitverkochte Ahoy concert een hoogtepunt, hihihi).
Maar toch gaat Tom Six hier ook de fout in. Hij doet er alles aan om een bepaalde wansmaak cultwaarde aan de film te verlenen. Shots op ranzigheid, krakkemikkige dialogen, krankzinnige foute scenes die nergens op slaan, een keur van bekende B-artiesten (Sugar Lee Hooper, Grad Damen, Peter Beense) en de look van de film boordevol zwarte strepen en stippen alsof je naar een slechte kopie van een jaren 60 film kijkt. Het is niet in het voordeel van de charme van een wansmaak cultfilm. De gehele promotie en commotie rondom de film doet daar nog een flinke schep bovenop.
I Love Dries is gewoon een bar slechte film, maar de amusementswaarde is van een torenhoog niveau. De dvd is niet voor niets te koop op de site van TV Oranje. Sadomasochisme in optima forma.
Wat een belediging voor Uwe Boll! Niets van verwacht en toch nog een tegenvaller. Een hele prestatie. Abominabel in ieder opzicht. Dit had nog kunnen resulteren in een lekkere foute film, maar dit is gewoon fout. En dodelijk saai bovendien. Wat kunnen 80 minuten soms toch lang duren.
dutchtuga
Toch veel geiniger dan velen doen vermoeden. Dries Roelvink neemt een loopje met zichzelf en dit soort zelfspot kan ik zeer goed waarderen. Toch heb ik niet echt een voldaan gevoel overgehouden aan I Love Dries. Het is op momenten goed ranzig en het foute druipt van haast iedere scène af, maar het geheel voelde me toch te 'gemaakt fout' aan. Iedereen was bewust met de zooi waar ze aan werkten en dat gaat toch ten koste van de beleving. Roelvink zelf blijkt dan wel een fijn persoon, maar zijn acteerwerk is echt ondermaats, zelfs in pulp als deze. Ook visueel wordt mijn eerdere opmerking onderstreept. Leuk om dit zo'n korrelige en oude 'look' te geven, maar het is duidelijk dat dit allemaal in post-produktie is nagebootst. Met een grotere idioot als regisseur had dit nog een zeer fijn filmpje op kunnen leveren, maar voor nu blijft er niet meer over dan een aangename afwisseling op alle drama waarmee we worden overspoeld in dit filmland.
Prudh
Dries Roelvink is sowieso een held. Deze film onderstreept dat nog eens extra. Fouter dan fout, maar compleet bewust van zichzelf. Dat mag ik wel. Jammer genoeg doet de film, zoals hierboven ook staat, wat te gemaakt nitty gritty aan. Ook zonder die neppe krasjes en slechte geluidseffecten was dit vunzig genoeg geweest. En vunzig is het. Die Teuntje is onvoorstelbaar goed gecast bijvoorbeeld, wat een bits wijf. Eigenlijk is dit een Nederlandstalige exploitation waar ditmaal een man in moet afzien. Zelfs een bruine bips in beeld. Lachen.
N.B. Wat een belachelijke score hier!
Begrijp de score ook niet zo. Seutige Nederlanders?
Beetje de Nederlandse versie van Calvaire dit. Volkszangertje wordt gepijnigd, het gaat er best hard aan toe voor die arme mens. Met dat verschil dat de acteur een echte zanger is (pluspunt) en dat soms echt zwaar plat is (minpuntje).
Goor en smerig is leuk. Ongelofelijke casting van René en Rikkie, hoe krijg je mensen zo ver om zo'n rollen te spelen. Want hun minderbedeelde lichamen zijn toch aardig echt. Acteren kunnen ze niet, net als Roelvink trouwens, maar dat komt dan even op het tweede plan.
Alleen iets teveel scheetgrapjes of blikken in de plee. Daar maakt Six het niet smeriger mee, enkel goedkoper. Ander pijnpunt is dat filtertje dat over de hele film ligt. Aardig cheap, en vooral de hele tijd aanwezig. Het geflikker en de krasjes leken iets teveel op volgelingetjes van de nooit losgebarsten grindhouse hype.
Al bij al is het een vermakelijk filmpje. Lekker geslaagd smerig en zwaar over-the-top. Toch komt Six als regisseur wel aardig te kort. Geef die man een keer een deftig team rondom hem, laat hem vooral met ideeën komen, en dan komt er vast nog een keer een erg gave film uitrollen.
Beter dan de centipede in ieder geval. Vond de foute rollen hier overtuigender fout en de smerigheid nog een graadje erger. Maar verder iets té graag willen om cult te zijn, daar moet hij toch even vanaf.
Elineloves
'' Dries, groeien jouw teennagels ook zo snel? ''
Deze film is zooo verschrikkelijk fout, dat ie eigenlijk weer grappig is. René de Wit en Rikkie de Wit spelen hun rol zo goed dat je werkelijk denkt dat het echt zo'n vieze, asociale mensen zijn. Wat dat betreft zijn ze geloofwaardig, al kunnen ze natuurlijk voor geen meter acteren.
Dries doet wat ie altijd doet, een beetje ''''''mooi'''''''' zitten zijn. Vooral de sexscenes bezorgen je een hoog bah-gevoel, maar verder is het best een grappig filmpje. Stiekem.
Ookal schaam je je een beetje dat je hem überhaupt uitgekeken hebt.
otherfool
Achja, alweer mijn derde Six, een flinke dosis wansmaak op z'n tijd moet kunnen. Roelvink ken ik eigenlijk niet, maar als ik die liedjes zo hoor hoeft dat ook niet... op IMDB wordt-ie een 'folksinger' genoemd
Wel een aardige exercitie in zelfspot van hem, in een, tja, wat onnozele film met centraal een hoop ongemakkelijke viezigheid. Niet direct een afrader daardoor, maar echt goed kun je dit natuurlijk onmogelijk noemen.
2*.
Drs. DAJA
Vond dit toch ontzettend leuk. Vooral de personages van de twee ontvoerders zijn ijzersterk. Hun belabberde eetpatroon en bizar slechte muzikale smaak tot het constant aanwezige blikje met C-bier; I Love Dries is een geweldige parodie op tokkie-Nederland en bovendien haar idolen. Ook de exploitation-vibe van de film kon ik zeer waarderen, het zorgt voor een combinatie die we hier in Nederland nog niet vaak zijn tegengekomen. Grootste minpunt is toch duidelijk het pijnlijk traage tempo. Er zaten veel scenes in die enkel de intentie hadden tijd te rekken en dat verteer ik nogal moeilijk. Verder is I Love Dries een erg leuke slechte film.
VanRippestein
Zijn er ook mensen die denken dat Six en Dries daadwerkelijk een grappige film hebben gemaakt? Al dat "zo fout dat het leuk is" doet vermoeden dat de makers zelf niet echt door hadden waar ze mee bezig waren. Ik moet zeggen dat ik dat gevoel totaal niet had bij de film. De humor is tenenkrommend, maar dat is mijns inziens ook het idee ervan (zeker met in je achterhoofd de andere films van Six). Dries neemt zichzelf dermate in de zeik neemt dat hij spontaan credits heeft verdient bij mij.
Daarom een rebels hoge stem. Want deze film vond ik echt vele malen grappiger dan een gemiddelde Paul de Leeuw film, wiens typetjes eigenlijk allemaal slechter uitgewerkt zijn.
Deze film is niet grappig-omdat-hij-slecht-is, maar gewoon grappig. Dries weet precies dat te doen wat je hoopt dat hij niet doet, en draagt dat idee vervolgens 80 minuten uit. Dat getuigt in mijn ogen van lef en originaliteit. Ik heb me erg vermaakt tijdens het kijken. De 2 aso's vond ik ook erg nice gecast. Naarheid tot op het bot, ranzigheid ten top! Sure, het is poep en plas humor van een laag niveau, maar die keuze hebben ze wel behoorlijk goed weten vast te houden gedurende de film; zoals ifgjvd al aangaf: Chiel Motagne en Grad Damen zijn van de partij. Nou, dan weet je wel dat je een dieptepunt aan cameo's hebt gezien. Dat is wederom een pluspunt, geen minpunt.
I love Dries is een van de meest originele Nederlandse comedies die ik ken, waarbij ik flink heb gelachen. Ik vrees dat veel mensen Dries zo verschrikkelijk niet-serieus nemen, dat ze er dus meteen maar vanuit gaan dat Dries dat zelf wel doet. Dat is een vreemde redenering. Ik denk dat Dries zich heus wel bewust is van de tragiek van het verhaal en zijn personage en daar een goede bijdrage aan heeft geleverd.
Nog een laatste argument:
Dries kan niet ontsnappen omdat hij STEENTJES IN ZIJN SCHOEN HEEFT (auw auw!)! Dat is gewoon heel grappig.
Captain Pervert
Absurd slechte film met een veel te laag tempo, soms gewoon ronduit saai.
Maarrrrrr...
Artiesten met zelfspot hebben bij mij altijd een pré. Denk aan David Hasselhoff in de Spongebob film. Dries Roelvink gaat nog een flink aantal stappen verder. Hulde aan die man. Hij is bekend, maar tot zijn met trucs gescoorde nummer 1-hit wist niemand ooit 1 nummer van hem te noemen. Roelvink neemt zichzelf hier geen moment serieus, hulde.
En dan de viezigheid. Ook al iets waarvan ik houd. Grenzen verleggen in films. Nou, dat is hier gebeurd. Hoe smerigs iets simpels als mayo met ei kan zijn. Ik hoef ook nooit meer een frikandel. Met als sluitstuk natuurlijk Dries die full monty gaat en het smerigste doet wat je maar kan bedenken.
Ik vond het grainy-filtertje wel aardig bedacht (de exploitation movie look) net als de kleurfiltertjes zo nu en dan, maar het was toch een beetje geforceerd en ietwat misplaatst.
0,5 sterren met name door het lage tempo, maar de zelfspot en viezigheid halen dit ruim op naar 2,5 sterren.
Vinokourov
Gedverredemme, wat een ranzige film. Dries Roelvink wordt gekidnapt door twee Tokkies, die zijn zaad opeisen. Alle facetten van viezigheid komen voorbij: van teennagels knippen via Roelvink copulerend met een walvis tot en met goedkope blikken bier. Je moet je zelf wel heel erg haten om in dit soort films te verschijnen. Dries Roelvink en zelfspot? Het zal best, maar maak er tenminste nog een leuke film van, dit was echt tenenkrommend smerig.
Legan
I Love Dries mag dan nog zo fout zijn of vol knipogen zitten, bij het ingaan van de film is er eigenlijk één iets wat vrijwel direct opvalt. En dat is de home video uitstraling.
De precieze redenatie achter deze keuze ontgaat mij, maar tegelijkertijd geeft het wel uitstekend weer hoe de rest van de film in elkaar zit. Alles, van de personages tot de dialogen, van de ontwikkelingen tot de humor, is van een zeer bedenkelijk home video niveau.
Lord Flashheart
Best leuke film met Dries Roelvink.
Krijg een beetje het idee dat veel mensen deze film afzeiken om het imago van Roelvink en vergeten de film te beoordelen op kwaliteit. Roelvink was indertijd erg populair op GeenStijl en als trouwe volger van dat blog heb ik ook op menig poll voor hem gestemd. Het maakt de man natuurlijk geen genie, maar enig talent kun je hem niet ontzeggen.
I Love Dries is een aardige komedie, met veel ranzigheid. Het dikke stel is briljant gecast. De reden om Dries te ontvoeren is al even absurd: ze willen een kindje van hem. De film moet het niet zozeer van poep en pieshumor hebben, maar meer van de walging en de getergde blikken van Dries. Als ontsnappingspogingen mislukken geeft hij zijn verzet op en duikt in bed met de vrouwelijke helft van het stel.
Tom Six levert al met al best goed werk, de locatie is goed gekozen en het ziet er allemaal gelikt uit. Alleen dit korrelige filter had van mij niet gehoeven. Het enige waar de film onder lijdt is het wat lage tempo en een iets te lage grappendichtheid. Verder is het voldoende. 3***
jordandejong
Leuk, maar niet zo geniaal als het had kunnen zijn.
Concept is tamelijk briljant. De oh zo ijdele Dries die door mogelijk het goorste stel van Nederland wordt onvoert en er dan ook nog bij de walvis bovenop moet. Perfecte cast met Dries in een hilarische hoofdrol. Dat hij geen acteur is is aan alles te zien, maar de zelfspot met wat alles is gedaan is geweldig. Had ook geen betere cult-zanger kunnen bedenken die dit beter had kunnen invullen. Het aso-koppel, gespeeld door one-time-actors René de Wit (een soort poor man's Bud Spencer) en Rikkie de Wit is niet minder briljant. Een disgusting koppel en ook weer zonder enige schaamte gespeeld. Leuke cameo ook van Sugar Lee Hooper.
De film voelt gigantisch goor aan. Niet alleen de zwetende, boerende, scheetende, ongewassen lichamen van het koppel... Tom Six weet zelfs een gebakken eitje in de handen van die lui onsmakelijk te maken. Helaas is het qua echte humor niet al te best gesteld. Buiten wat matige poep en scheet grappen is er wat dat betreft weinig te beleven. Daardoor is het tempo vaak ook wat sloom.
Prima Nederlandse cultfilm van Tom Six die smerigheid uitademt. Leuk filtertje die het qua rauwheid afmaakt, en een geweldige Dries Roelvink die zichzelf geen moment serieus neemt. Helaas dus inderdaad een vrij matig tempo en iets te weinig echte komedie. Had trouwens best een vervolg ingezeten (René Froger, Gordon, Jannes, Frans Bauer, Frans Duits, Jan Smit: Take your pick).
sinterklaas
Wij bakken de lekkerste frikandellen van Nederland!
Voor The Human Centipede deed Tom Six ook nog wat Nederlandstalige productie's... Logisch. De titels spraken me nou niet echt bepaald aan en ik verwachtte van die typische Nederlandse glamour en glitter komedies met een dosis tenenkrommende domme kleuterhumor. Maar dat was I Love Dries echter totaal niet. Sterker nog: Dit is gewoon een heerlijke parodie van een gemiddelde Tokkiestel... waar de cynisme gewoon vanaf druipt. Je zou ook haast denken dat vele BN-ers het al niet eens meer belangrijk vinden in wat voor films ze een eigen rol moeten vertolken of dat ze het niet doorhebben om voor lul te staan... zolang er maar een prijskaartje aanhangt. Dat zag je ook maar met Zombibi en New Kids...
Ja, het plot: We volgen Dries Roelvink die op een avond na zijn optreden word ontvoerd door een enorme dikke pafferige vent en ontwaakt bij diezelfde vent en zijn zeug van een vrouw genaamd Teuntje. Het typische Nederlandse tokkiestel dat krampachtig van het leven een feest maakt terwijl de armoede en de neerslachtigheid er van de buitenkant afstraalt... Het brengt de dagen door in een camper ergens in The Middle of Nowhere, zuipt de hele dag halve liters en de mayonaiseflessen gaan er bij elke willekeurige maaltijd ook doorheen. En laat dit nou ook gaan om een heel bizar stelletje: ze hebben Dries ontvoerd omdat Tokkie Freek onvruchtbaar is... Ja... de rest kan je zelf wel invullen.
De film weet hierbij ook lekker te camoufleren tussen een soort kidnap-horror en een absurde komedie. De obsessieviteit van Freek en Teuntje was toch wel echt eng en de film wil zelfs hier en daar nog spannend worden maar vele dialogen en handelingen waren om te gillen. Ja, Tom Six had toen dus ook al een bizarre vorm van humor.
Erg leuke parodie over tatta's. Niet voor de fans van BN-ers.
Chainsaw
Eigenlijk een perfecte combinatie; Dries Roelvink, Tom Six en een duo uit een SBS6 programma. Niemand verwacht natuurlijk smaakvolle cinema. Sterker nog, met zo’n combinatie wil je juist een smakeloze film. En verrassing; op het gebied van smakeloos vermaak stelt Tom Six niet teleur. I Love Dries is Misery, maar dan van de man die ons ook de Human Centipede trilogie bracht. Het idee is hilarisch: Dries Roelvink is een superster, die wordt ontvoerd voor zijn zaad. Vooral het eerste deel van die zin is bespottelijk. Maar meneer Roelvink beschikt gelukkig over veel zelfspot - in ieder geval meer dan acteertalent. Desondanks doen hij en het SBS6-stel het niet onaardig en Tom Six zorgt bewust - maar ongetwijfeld ook geregeld onbewust - voor een prima portie hilariteit. Maar de film is vooral enorm onsmakelijk. Een hoop poep, pies en sperma-grappen komen in rap tempo voorbij, maar de smerigste scène blijft die waarin de hoofdpersonen tig frikadellen naar binnen werken. Brrr.
2,5 sterren.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'