• 9.373.596 stemmen

I Love Dries (2008)

Komedie | 80 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: I Love...

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Tom Six

Met onder meer: Dries Roelvink en René de Wit

Plot I Love Dries

Dries Roelvink wordt na een optreden ontvoerd door een echtpaar en meegenomen naar een caravan. De ontvoerders blijken enorme fans van de zanger te zijn. Losgeld willen ze namelijk niet, maar wel het zaad van de zanger. Want de mannelijke helft van het echtpaar is onvruchtbaar. Een kind van hun grootste idool is de grootste wens van de twee.

Bij Tom Six:

Weer een fantastisch nieuw project:

Acteerdebuut voor Dries Roelvink

AMSTERDAM - Dries Roelvink krijgt een hoofdrol in de speelfilm 'I love Dries'. Dit maakte hij dinsdag bekend in de show van Edwin Evers op Radio 538.

De volkszanger speelt zichzelf in de film, die wordt geregisseerd door Tom Six. De regisseur maakte eerder de films 'Honeyz' en 'Gay'. De opnames beginnen in augustus.

De 48-jarige Amsterdammer wordt in de film na een optreden ontvoerd door een echtpaar en meegenomen naar een caravan. De ontvoerders blijken enorme fans van de zanger. Losgeld willen ze niet, maar wel het zaad van Dries. De mannelijke helft van het paar is onvruchtbaar. Een kind van het grootste idool is de grootste wens van de twee.

Titelsong

Dries heeft nog geen idee wie zijn tegenspelers worden. Hij neemt de titelsong voor zijn rekening. De première van de film waarin Dries debuteert is eind februari in Amsterdam. Op 28 januari geeft hij een concert in Ahoy in Rotterdam.

(c) Novum

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Dries Roelvink in een soort Misery kloon?

Het moet niet veel gekker worden.

avatar van Quido

Quido

Quentin schreef:

Hoe verzint ie het toch steeds?

Stephan

Of.. zoals ik ooit een filmmaker heb horen zeggen: "Stop talking about films and fucking make them!"

Ik mag 'm wel... die Tom. Heeft doorzettingsvermogen en productie talent. Dat verdient meer respect dan menigeen hier geeft.

avatar van mikey

mikey

Heb nooit werk van hem gezien dus daar ga ik niet over oordelen. Mensen die films bekritiseren spreken uiteraard vaker over artistieke kwaliteiten (whatever that may be) dan marketingtalent of productietalent of ondernemingstalent. En dat lijkt me ook een juiste benadering anders plaats je cocal cola op hetzelfe voetstuk als tom six.

Stephan

Ik vind het typerend van ons k(l)eutervolkje om elke keer als iemand het voor elkaar krijgt dát te doen waar anderen alleen maar van kunnen dromen, het bij voorbaat de kop in te drukken en belachelijk te maken.

Ik heb Gay gezien en vond 'm niet goed. Maar daarom zal ik mijn giftige pijlen niet op 'm richten maar hem succes wensen bij zijn volgende film. Hij gebruikt bij mijn weten ons geld er niet eens voor dus waar halen we het lef vandaan de wens te uitten hem het filmen te ontzeggen (zie forumtopic over nieuwe projecten).

Er zijn hier velen die claimen iets van film te weten, maar het gros heeft geen enkel benul wat het betekent om er één te maken. Daarvoor verdient de heer Six van mij het grootste respect, ook al is zijn eerste film niet aan mij besteed.

avatar van Quido

Quido

Films maken is goed, net als Pim en Wim in de jaren zeventig een continue stroom aan films op te zetten, en later bijv. FFF. Respect voor Six heb ik in ieder geval zeker, al is het maar omdat hij met weinig geld en veel doorzettingsvermogen toch steeds weer films weet te maken. Maar mag het iets serieuzer? Of hij moet het allemaal zeer over-the-top gaan aanpakken met dito grappen en grollen, maar daar heb ik op voorhand weinig vertrouwen in, aangezien het grootste probleem van Honeyz in Six' scenario lag. Zijn bedenkelijke imago in de maatschappij ligt wat dat betreft ook zeker aan hemzelf. Enkel draaien om te draaien, het kan tegenwoordig bijna niet meer. Tijden veranderen.

Maar nogmaals: continue proberen films te maken is alleen maar goed. Vandaar ook mijn waardering voor Tien, dat vrij veel doet aan Nederlands drama en komedie. Nou is veel niet erg goed, maar het helpt wel om een soort van draagvlak op te bouwen aan ervaren en vakbekwame mensen.

Gay overigens niet gezien, Honeyz is matig, maar zeker niet door en door slecht.

avatar van mikey

mikey

Ja maar waarom moet een filmbeschouwer, zoals wij op MM, zich gaan inleven in het beroep 'regisseur'? Ik beoordeel de film en als ik merk dat een regisseur niet getalenteerd is, mag dat gezegd worden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij/zij geen films meer mag maken. Sterker nog voor mijn part doet hij of zij dat van onze belastingcenten. Dus op dat vlak ben ik het gewoon met je eens. Maar als de projecten nogal onzalig klinken dan mag dat ook gezegd worden.

Enne kleutervolkje? Misschien is Tom Six wel te groot voor ons land

Stephan schreef:

Ik heb respect voor een ieder die een film maakt, maar ik mag toch wel mijn twijfels trekken bij een project? Kan overigens best lollig worden maar zijn gevoel voor humor, zoals tentoongespreid in Gay, spreekt me niet aan.

avatar van Hannibal

Hannibal

Ik denk ook dat Dries Roelvink bijdraagt in de lol die we hierom hebben en dat het niet zozeer met Dhr. Six te maken heeft. Natuurlijk moeten we respect hebben voor elke persoon die zijn droom weet te verwezenlijken, maar wees eerlijk: Een film met Dries Roelvink, notabene met de titel "I love Dries", prikkelt de lachspieren en nodigt uit tot dergelijke opmerkingen. Of dat nou meteen respectloos is, dat denk ik niet. Ik heb zelfs respect voor Dries, die een goed gevoel voor zelfspot heeft in die reclame met Hans Klok. Als hij met zichzelf de spot drijft, dan mogen wij dat toch ook wel een beetje doen?

Stephan

Ik vind Dries de spitting image van Ray Winstone uit Sexy Beast in die reclame waar hij op het strand ligt. Ook één van mijn favorieten

Wie weet worden we door beiden verrast.

hinie

Nu krijgt Sugar Lee Hooper ook een rol in zijn film las ik.

Vind dat een vreselijk persoon, bah.

Goed nieuws;

Chiel Montagne maakt zijn acteerdebuut in I Love Dries. De radiomaker en tv-presentator, bekend van onder meer Op Losse Groeven en Op Volle Toeren, speelt een provinciale politieman in de film, aldus producent Six Entertainment woensdag.

Eerder werd al bekend dat behalve de gezelligste snor van Nederland ook de zangers Dries Roelvink, Sugar Lee Hooper en Peter Beense in de film van Tom Six (Gay, Honeyz) te zien zijn. Andere rollen worden vertolkt door René en Rikkie de Wit, bekend van het tv-programma De Afvallers.

I Love Dries draait om een koppel dat geen kinderen kan krijgen, omdat de man onvruchtbaar is. Het wanhopige paar besluit idool Dries Roelvink te ontvoeren om hem te dwingen zaad af te staan om een kind te verwekken.

avatar van gotti

Leuk, bromsnor...

hinie

Ik vraag me echt af of hier iemand op zit te wachten.

Dries , Sugarlips, en Chiel....

Ik blijf jullie verblijden;

'I Love Dries' steeds beter

Ook Grad Damen speelt een rol in de speelfilm I Love Dries. Eerder werd al bekend dat collega-volkszangers Dries Roelvink, Peter Beense en Sugar Lee Hooper in de film van regisseur Tom Six te zien zijn. Damen maakt hiermee zijn acteerdebuut, aldus de producent - Six Entertainment.

avatar van starbright boy

Tom Six lijkt heel erg bezig met eerst een doelgroep zoeken en dan een film bij die doelgroep verzinnen. Na homo's en jonge meisjes zijn nu Tros-leden aan de beurt ofzo.

Zou me niks verbazen als het deze keer weleens succesvoller zou kunnen zijn dan de twee vorige pogingen.

Denk je?

Als de kaartverkoop net zo snel zal gaan als die van zijn optreden, vrees ik met grote vrezen.

Waarom dan geen beroep gedaan op Jan Smit of Frans Bauer?

avatar van starbright boy

Zou me niks verbazen als Bauer eerste keus was maar niet wilde. En Smit tweede keus maar ook niet wilde.

Desalnietemin scoort Roelvink as we speak wel zijn eerste serieuze hit.

Quentin

Zijn muziek mag wel van een bedenkelijk niveau zijn, Roelvink is wel een stuk geestiger dan Bauer en Smit samen. Cultfiguur in wording.

hinie

Ik vind het toch wel een beetje een patser, hoor.

Quentin

Deze toevoeging is toch niets minder dan het hoogtepunt uit mijn MM-carrière.

Leuk dat je je eigen film toevoegt Dries.

avatar van Mug

Mug

De hamvraag is: zal Dries in deze film nu wel of niet te zien zijn in een gele zwembroek? (alhoewel 99,9999% van de Nederlandse bevolking dat bij de release van de film al lang vergeten is)

Quentin

Helaas, Dries heeft al aangegeven dat hij dit keer zijn speedo in de kast laat liggen.

avatar van gotti

Verwacht veel van Rikkie de Wit...

Quentin

Het is inmiddels februari geweest, iemand nog iets gehoord over de release van deze topprent?

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Die is vertraagd tot eind mei of zelfs de zomer, hoewel Dries dat laatste promotechnisch gezien niet zo leuk vindt