I Love Dries (2008)
Genre: Komedie
Alternatieve titel: I Love...
Nederland
Geregisseerd door: Tom Six
Met onder meer: Dries Roelvink en René de Wit
4,2 (302)
Plot I Love Dries
Dries Roelvink wordt na een optreden ontvoerd door een echtpaar en meegenomen naar een caravan. De ontvoerders blijken enorme fans van de zanger te zijn. Losgeld willen ze namelijk niet, maar wel het zaad van de zanger. Want de mannelijke helft van het echtpaar is onvruchtbaar. Een kind van hun grootste idool is de grootste wens van de twee.
Dries Roelvink
Freek
Teuntje
Wijkagent
Wijkagent
Peter Beense
Sugar Lee Hooper
Pastichio Rocker
Tom Six is de Uwe Boll van Nederland?
Onslaught
Komt deze film er nu nog wel? Meende gehoord te hebben dat het hele feest niet meer doorging.
- 11909 berichten
De film is er, enkel de distributie moet een probleem zijn.
Ik mag hopen dat dat geen verrassing is na Gay en Honeyz?
Macmanus
Het idee is best cool eigenlijk, maar helaas heb ik ooit eens een deel gezien van Honeyz en dat geeft wel extreem weinig hoop op een calvaire achtig filmpje.
predator
- 1951 stemmen
Niet in de bioscoop, omdat ie zo ontzettend slecht schijnt te zijn.....
Ik ben nu erg nieuwsgierig geworden
oruiz
hier begin ik niet aan, ik wil niet dat mijn (bijna perfectee) beeld van Dries wordt aangetast door zo'n onsmakelijke fim. foei Tom Six
Dries Roelvinkfilm eindelijk in première
De film I Love Dries gaat eindelijk in première. Dat belooft hoofdrolspeler Dries Roelvink zondag op zijn eigen website. Volgens de volkszanger gaat de film "binnen veertien dagen" in première.
Hoe en wanneer de komedie voor het eerst te zien zal zijn, wil Roelvink nog niet zeggen. De productie van regisseur Tom Six (Honeyz) verschijnt binnen een maand ook op dvd. In I Love Dries wordt de zanger gekidnapt door zijn grootste idool.
De onvruchtbare man wil dat Roelvink zaad levert om zijn vrouw te bezwangeren.
Naast de zanger worden rollen vertolkt door Chiel Montagne, Grad Damen, Peter Beense, Sugar Lee Hooper en het dikke echtpaar René en Rikkie de Wit uit het SBS-programma De Afvallers.
De film zou in eerste instantie in februari 2008 uitkomen, maar omdat zich geen distributeurs meldden, werd de première een aantal keren verplaatst.
nu.nl
Quentin
Dries is wel goed in doelgroep-denken;
"De komedie 'I love Dries' gaat volgende week maandag in première. De film met volkszanger Dries Roelvink in de hoofdrol is voor het eerst te zien in Hotel Van der Valk De Witte Bergen in Eemnes. Daarna is de film in diverse vestigingen van de hotel- en wegrestaurantketen in Nederland te zien.
In eerste instantie zou de film in première gaan in Ahoy, voorafgaand aan het concert dat Dries daar zou geven. "Dat concert ging niet door en daardoor kwam de film op de plank te liggen", vertelt Dries aan Novum Nieuws. Na overleg met een testpubliek werd besloten de film niet in een bioscoop te laten draaien, maar ergens waar Dries ook zou kunnen optreden onder het genot van een hapje en een drankje.
"Het is gewoon geen film voor in de bioscoop. Mensen moeten hardop kunnen lachen en praten tijdens de film", vindt hij. "Daar komt bij dat vorige week maar honderd mensen naar de nieuwe film van Thijs Römer en Katja Schuurman zijn gekomen. Misschien dat dan maar vijftig mensen de moeite zouden nemen om voor mijn film naar de bios te gaan."
Roelvink plant nu een tournee langs twaalf vestigingen van Van der Valk. "Het publiek kan onder het genot van een hapje en een drankje eerst de film zien en daarna doe ik een 'meet & greet' en geef ik een optreden", legt Roelvink uit."
Pastichio Rocker
Roel Driesvink is duidelijk de laatste 10 jaar niet meer naar de bioscoop geweest.
Safri
Deze is denk ik zo slecht dat ie misschien wel leuk slecht is. Duimen maar.
Geen bioscooprelease?
Linn
Omg die trailer!! En Grad Damen zit er ook nog in. Lijkt wel zo'n goedkoop man bijt hond filmpje.
Prudh
Hij komt inderdaad niet in de bios. I Love Dries zou eerst in de Ahoy vertoond worden, gevolgd door een optreden van Roelvink. Aangezien de show werd afgeblazen, werd de film dat ook. Vervolgens kwam het Van der Valk-idee. (Zie tekst hierboven).
De zanger zat vrijdag aan tafel bij Van Nieuwkerk tijdens De Wereld Draait Door. Aanradertje om eens terug te kijken (inclusief een aantal stukjes uit de film).
I Love Dries lijkt me stiekem erg grappig trouwens...
Quentin
Wil de film wel graag zien maar om nou naar Van der Valk te gaan ...
Quentin
Precies, en dan zul je vast verplicht zo'n schnitzel met pezen en gerecyclede appelmoes moeten wegwerken.
Da's toch niet veel ongezonder dan wat je op een gemiddeld filmfestival naar binnen werkt, toch?
morrie
deze zal ooit wel te huur zijn. Uitbrengen bij elke videotheek en 2 uitleningen per jaar.
wdd ook gezien, wat een amateurisme.
zou wel eens de slechste nederlandse film ooit kunnen worden.
wdd ook gezien, wat een amateurisme.
zou wel eens de slechste nederlandse film ooit kunnen worden.
Lijkt me beter dan Six' eerdere werk.
- 11909 berichten
Wil de film wel graag zien maar om nou naar Van der Valk te gaan ...
Precies hoe ik erover denk. Dries mag dan wel refereren naar de flop van Geldrop (dat rijmt), maar volgens mij is het commericeel gezien toch een behoorlijk stomme zet.
Respekked
De fragmenten bij DWDD waren vrij hilarisch, maar ook heel slecht. Ik wil deze film best zien, maar ik zit niet te wachten op 'een avondje dries'. Vraag me idd af of het een sterke zet is, dat Van der Valk gebeuren.
Ik denk dat er weinig keus was.
- 11909 berichten
De fragmenten die ik nu heb gezien, zijn zo ontzettend overdreven en flauw. Maar dan weer zó flauw dat je het stiekem wel leuk gaat vinden. Heb geen hoge pet op van Six na Honeyz, maar ergens denk ik dat deze film wel z'n publiek weet te vinden.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?