• 9.379.405 stemmen

Hancock (2008)

Actie / Fantasy | 92 minuten / 102 minuten (unrated version)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 92 minuten / 102 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Peter Berg

Met onder meer: Will Smith, Charlize Theron en Jason Bateman

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 9 juli 2008

Plot Hancock

"Bad behavior. Bad attitude. Real hero."

Grote macht brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee en dat weet iedereen. Iedereen behalve Hancock. Hij is een nerveuze, sarcastische en onbegrepen kerel vol tegenstrijdigheden en zijn goed bedoeld heldhaftig gedrag bereikt misschien wel zijn doel en redt talloze levens, maar laat ook een indrukwekkend spoor van vernieling na. Het publiek heeft er uiteindelijk de buik van vol, tot op de dag dat hij het leven redt van PR directeur Ray Embrey (Jason Bateman). Dan begint de sardonische superheld te beseffen dat hij misschien toch ook een kwetsbare kant heeft. Dat onder ogen zien zou wel eens Hancocks grootste uitdaging ooit kunnen worden.

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

wimnoot schreef:

Het vliegen waar jij over praat zag er niet uit omdat Hancock stomdronken was, zo ook met het tegen gebouwen aan slaan.De schade liep dit keer in de miljoenen(negen miljoen dacht ik) en dat was een record. Dit werd verteld om aan tetonen waarom Hancock niet erg populair was.

Als je dit soort dingen niet door hebt, kun je inderdaad beter tekenfilms gaan kijken( kleine zeemeermin of bambi).Stemmen op films die je niet gezien hebt is dom en irritant voor andere mm gebruikers.

oke

avatar van niveau6

niveau6

Vond het een aardige film die goed begin, maar ik vond het eind niet denderend. Ik had ook wel wat meer achtergrondinformatie over Hancock gewild. De reden dat hij zo is bijvoorbeeld blijft de gehele film onduidelijk. Ook had de bad guy een wat belangrijkere rol mogen spelen. Verder wel vermakelijke film met leuke humor... 3 sterren

avatar van Tun-89

Tun-89

Ik vond het een hele leuke film.
Ik heb me erg goed vermaakt, de eerste paar minuten vond ik het maar vreemd en had ik geen idee wat ik moest verwachten, maar daarna vond ik de film al gauw erg interessant.
Ik vind het een apart verhaal, best origineel.
Superheldenfilms zijn er al wel, maar dit was toch anders.
Ik vond ook dat het allemaal erg mooi gemaakt was met de gebouwen en alles wat kapot gaat.
De rol voor Hancock was echt perfect voor Will Smith vond ik.
Hij deed het erg goed.
De scéne met Charlize Theron in het ziekenhuis als ze schreeuw en gilt is wel heftig!
Kreeg er kippenvel van.

Goede film in zijn genre.
goed acteerwerk van Will Smith en Charlize Theron

3 *

avatar van gillette

gillette

Had niet zoveel verwacht van deze maar hij viel me behoorlijk mee!

Verhaal zag er standaard uit maar kreeg dan toch nog een leuke twist met mooi verhaal. Is eens wat anders dan gewone superheldenfilms. Was ook op sommige momenten grappig.

En goed geacteerd. 3*5

avatar van dennis1979

dennis1979

Naar mijn mening een zeer geslaagde "super-hero" film. Heb hier erg van genoten. Hier kunnen de Spiderman en Superman films een voorbeeld aan nemen. Een superheld die heel veel menselijke eigenschappen heeft en emoties toont. Gewoon helemaal goed. Petje af.

avatar van White Trash

White Trash

Leuke film wel vond alleen dat er niet echt een verhaal inzat.. special effect zijn wel goed op de eerste vlucht van hamcock na dan dattie dronken is von dik dr wat amateuristich uitzien..

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Hallo ik geef even een nieuwe reactie vanwege de gebruiker Broekie over Charlize Theron. Ik vond haar inderdaad een heks maar wat vind jij dan eigenlijk van haar.

avatar van Madara_

Madara_

Ook ik had niet veel verwacht van deze film, maar door een apart verhaallijn die de film interessant maakte, en weer eens een geweldige Will Smith in actie, bleek het toch nog een leuke film te zijn achteraf, alleen de tegenliggers van Will Smith in deze film, vond ik wat te mager 'afrafelt als het ware.'

avatar van Tarkus

Tarkus

Op zich geen slechte film, alleen zijn we van Will Smith wel beter gewend.

Dat hij goed is in komedies weet men al lang, maar hier lijkt hij toch niet echt z'n ding te kunnen doen.

Maar het verhaal viel wel mee, het was zelfs verrassend op een gegeven moment, toen bleek dat ook Charlize Theron..... tja, dat zal je zelf moeten uitvinden.

Trouwens, ook van Theron heb ik al veel betere dingen gezien, en ik geloof niet dat zij een echt geschikte actrice is om in komedies als deze mee te doen. Maar ze is natuurlijk altijd een mooie verschijning, daar bestaat geen twijfel over, alleen komt haar acteertalent hier niet echt aan bod.

Wat de Special Effects in deze film betreft is er echt niets op aan te merken, en kan hij gerust tussen de andere 'Superhero'-filmen worden geplaatst.

Kortom, leuke film die iets grappiger had kunnen zijn, met twee hoofdrolspelers waarvan we al betere dingen hebben gezien, maar waarschijnlijk was deze prent voor hen net hetzelfde als voor ons, een leuk tussendoortje...

avatar van komerad

komerad

Begon goed maar het duurde niet lang. enorm voorspelbaar (Charlize) het geen niet voorspelbaar was was dan weer enorm onozel (het effect van hun samenzijn). Vond het een middelmatige film niet meer niet minder.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Aardig eens gezien te hebben, maar geen topper in de ogen. De rol van Will Smith is echt voor hem gemaakt. Ik kan zo geen acteur verzinnen die in de Hancock rol past. Heel misschien, The Rock? Nee. Will Smith is en blijft de beste keus voor de rol.

Het verhaal is leuk verzonnen. Leuk dat het verhaal bijna elke genre kent. Het einde is mooi dramatisch. Elke kogel dat Hancock kreeg, voelde Mary ook. Mooi.

Your head is going up his ass, his head is going up his ass, and you get the short end of the straw, cause your head is going up my ass!

Echt wat voor Will Smith dit.

Good job,, good job!

3.0

avatar van mnrk

mnrk

Gewoon een leuke film om te kijken met je verstand op nul, zakje chips en wat drinken erbij.

Smith deed het wel leuk in deze film...

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1995 stemmen

Ontstijgt het niveau bier en chips wat mij betreft maar is ook geen echte hoogvlieger. 3,5*

avatar van mmmaarten

mmmaarten

Ik had meer verwacht van deze film. Al bij al viel hij wel mee. Meer een doorsnee film, niet een film die opnieuw en opnieuw zou bekijken.

avatar van uberjason

uberjason

Ik vond de film best vermakelijk, en zeker voor een Will Smith film.

Ik vind hem meestal niet zo bijzonder, maar hij begint betere rollen te kiezen. In het begin van de film vond ik dat er te weinig continuiteit in zat: je hopte van de ene gebeurtenis naar de andere. dat kwam later dan wel weer goed. Ik heb deze film alleen gekeken vanwege de kleine rol van Daeg Faerch, die Michael Myers speelt in Halloween 2007. Misschien een stomme reden, maar denk dat de Mediamarkt er wel blij mee was, als ik daarom de DVD gekocht heb....en er zat een leuke muts bij.

Al met al vond ik Hancock een vermakelijke film, leuke SFX, eindelijk es geen superman die perfect is, en kleine Michael die de lucht in geslingert wordt.

avatar van Ben de Hoog

Ben de Hoog

Ik heb nooit begrepen waar de film over moest gaan. Wat dat betreft een pubiciteitsmisser eerste klas. Maar toch trok de poster mij eens te gaan kijken. Op Moviemeter zie ik Aktie/ Fantasie, nog meer vraagtekens…..waar gaat het nu over? Film begint, en in een korte tijd word mij duidelijk dat Hancock een dakloze is die zwaar verslaafd is aan de drank. Echter is hij niet zomaar een dakloze, welbeschouwd is hij een zwarte Superman. Wat Superman kan, dat kan hij ook. Alleen komt hij altijd dronken op zijn “werk” en lost vaak de problemen wel op. Maar berokkend daarbij miljoenen schade. Dus hij heeft een imago-probleem. Het volk ziet alleen maar wat hij aanricht en nooit wat hij eigenlijk oplost. En het kan hem allemaal geen reet schelen, hij is toch lazerus. Zo redt hij het leven van een PR-man, en juist hij gaat in hem investeren. De man ligt in scheiding met een, werkelijk, bloedmooie vrouw. En vanaf de eerste kennismaking met haar is er broei. Verder ga ik niet vertellen. In den beginne dacht ik: “He Gadver, weer zo’n domme Amerikaanse actiefilm”. Maar niet veel later viel me de regie op. Prachtige shots, subliem gecreeerde sferen, perfecte muziekkeuze en vooral geluidseffecten. Als je daar oog voor hebt….dan is het werkelijk: “WAUW”. Het zit hem in de details, niet in de bombastische trucages. Aan de ene kant is het allemaal voorspelbaar, aan de andere kant komt het allemaal toch geloofwaardig over…..de emoties. Best knap voor een ondiepe aktiefilm. Goede casting, Will Smith. Maar vooral zijn tegenspeelster en haar monologen......en ogen.

avatar van film88888

film88888

Hancock sloeg boven men verwachten dik uit !
Had de film nooit zo goed verwacht, maar was wel benieuwd wat het zou worden, en was zeker geen straf om deze te zien !

Ik vind het wel goed gevonden het verhaal.
Een superheld dat al de gevolgen aan zijn laars veegt, en dat iets moet doen aan zijn gedrag.
Vond het allemaal nog wel leuk bedacht.

Will Smith was weer goed bezig.
Charlize Theron was ook aardig op dreef.

Verder had de film ook goede dialogen, en nog wel hele knappe special effects.

Stunts waren dik in orde, en mooi gemaakt.
Alleen jammer dat het vliegen in de lucht er soms nog wat fake uitziet.
En ook dat ze zo meer in het midden moesten gaan overdrijven(Zoals Theron dat dan ook super powers heeft) Maar gelukkig werd dat nog goed rechtgezet op het einde.

Heb gewoon erg genoten van dit uurtje, en half.

Er mogen nog films als deze komen.

Dikke 3,5

avatar van Mr_Remia

Mr_Remia

Heb hem in de bioscoop gezien. Echt hele goede special effects, verhaal kan er ook best mee door en will smith speelt hier echt heel goed vind ik.

avatar van strunglady

strunglady

Gisteravond eindelijk gezien. De film lag al een tijdje op de plank, maar we bleven het uitstellen om te kijken. Waarom is mij na het zien van de film 1 groot raadsel. Het is gewoon een geslaagde film voor een lekker filmavondje. Het blijft een superheldenfilm, die zijn altijd over de top. Biertje erbij en bak chips erbij en gewoon kijken.

3,5

avatar van Supbatspi

Supbatspi

Ook bij mij bleef ie lang op de plank liggen, omdat ik er maar niet over uit was wat ik ervan kon verwachten. Een superheld zonder verantwoordelijkheden. Elke superheld waarvan een serie is verschenen (lees: Superman) heeft wel eens een aflevering waarin er iets gebeurt waardoor al z'n verantwoordelijkheden verdwijnen, wat best entertainend werkt, maar om hier een hele film aan te wijden.......... Toch was ik hier knap verrast over. Zoals velen al gezegd hebben, goede dialogen, goede sferen en daarbij de juiste muziek. Voor sommigen wellicht kleine dingetjes, maar voor mij zeer pakkend in een film. Pakkender dan een steengoed verhaal zonder goed gekozen muziek en sfeer. Voor mij daarom 4*

yessssss goeie film

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

gisteren de film op mijn mobiel gekeken. in het begin een prachtige fantasy film, maar dan gaat het over een een zeer standaard amerikaans geweldsfilmpje met knokken en schieten waarbij elke diepgang ontbreekt, gatsie.

goed gemaakt, maar wat een bulshit, ik weet onderhand wel hoe goed special effects kunnen zijn, maar als je er niks zinnigs mee kunt doen heeft het ook geen waarde. misschien moeten we maar een nieuwe filmcategoire instellen: special effects film.

2,75

avatar van danuz

danuz

Will Smith als ongeschoren, boertige alcoholist is best aardig om te zien, maar dat maakt de film er nu niet direct ruig op. Blijft allemaal nog steeds binnen de lijntjes met hier en daar een scheldwoordje of twee. Zo'n twist wekt geen argwaan of desinteresse, maar echt hilarisch of indrukwekkend wordt het nergens. Wellicht iets beter dan de serieuze equivalenten, maar had van mij nog een tikje lamzakkeriger gemogen.

avatar van peterpuntnl

peterpuntnl

Ik vond het begin boeiend, alleen vond daarna alles wat te snel gaan. Het was af en toe grappig, maar ze hadden er veel grappigere situaties uit kunnen krijgen, naar mijn mening.

avatar van dinal12000

dinal12000

Het begon als een komedie, daarna hing het een beetje tussen een echte superheldenfilm maar zonder enige spanning en een parodie daarop.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

wel jammer dat het zo kort was

maar voor de rest was het best leuk

avatar van DeCol

DeCol

Hancock, een film waar ik niet teveel van moest verwachten en dat bleek ook maar. Een film die in een langzaam tempo vooruit huppelt. In het begin kon ik om sommige scenes nog wel lachen, maar verder in de film was dit ook voorbij.

De special effects, oke, die waren zeker niet verkeerd maar daar redt deze film het niet mee. De verrassende twist in het verhaal was niet speciaal genoeg en heel matig uitgewerkt. Daarbij kwam nog dat het einde vrij voorspelbaar was.

In de film zat totaal geen spanning en de gevechten, tsja.. Hancock moest er niet veel moeite voor doen dus echt vet waren die niet..

Ik vind het jammer want mijn aandacht bleef er de hele film bij, wachtend totdat er iets speciaals zou gebeuren, dit gebeurde echter niet en nu kom ik voorlopig op 2* met een mogelijkheid om 0,5* te klimmen.

Heb een zwak voor will smith.

En vind dus bijna alles leuk van hem (komt door de fresh prince) waarschijnlijk, en zijn acteren kan er mee door.

Maar ben hier bij toch in slaap gevallen.

Nee geen goede voor mij, totaal niet boeiend of grappig.

avatar van Rascal

Rascal

Elke film waarin Smith speelt (of dat nou grappig/serieus whatever was) heb ik goed gevonden. Deze film is lekker popcornvermaak. Niks minder, niks meer. En wow wat ziet Theron er mooi uit

avatar van Mcgyver2503

Mcgyver2503

Had er eigenlijk niet veel van verwacht en had hem al een tijdje liggen. Toch maar gekeken en wat blijkt. Harstikke goeie film. Niets mis mee. Goed verhaal en goede sfeer. De rol is Will Smith op het lijf geschreven.