The Poughkeepsie Tapes (2007)
Genre: Horror / Mockumentary
Geregisseerd door: John Erick Dowdle
Met onder meer: Stacy Chbosky, Ben Messmer en Samantha Robson
Plot The Poughkeepsie Tapes
"The Terror is Real"
Na een inval in een oud, verlaten huis ontdekt een detective honderden videobanden. Als de detective deze videobanden bekijkt, ziet hij het levenswerk van een psychopaat. De beelden laten uren aan gruwelijke martelingen en weerzinwekkende moordpartijen zien. De detective komt al snel tot de ontdekking dat hij zelden zoiets afschuwelijks heeft gezien als wat op deze grote reeks videobanden is opgenomen.
Cheryl Dempsey
Pam Frears
Karen Tyler
zombie
Mooie poster!
"Na een inval in een oud, verlaten huis ontdekt een detective honderden videobanden"...zou bij mij thuis kunnen zijn
guylopez93
wel spannend verhaal dat me wel trekt
alleen nog nul stemmen en das bijzonder terwijl er al 282 stemmen zijn op imdb
zombie
Haha, is jouw huis zo verlaten, dan
?
Inmiddels wel (woonde anti-kraak), maar ik heb m'n tapes wel mee genomen, hoor.
Dit is meer een documentaire / horror.
Maar wel de meest gruwlijke die ik ooit gezien heb.
Ben een echte horror fan meestal schrik ik niet maar, hier kreeg ik serieus kippenvel van.
Vooral de laatste moord was verschrikkelijk (vrouw met plakband)
hanzel22
Dit is meer een documentaire dan een film. Is verder niets mis mee hoor.
El ralpho
wat een minimum aan reacties bij deze film zeg
onterecht want deze film verdiend het zeker om door een groter publiek bekeken te worden. een film die een heel ongemakkelijk gevoel bij je weet op te roepen en onder de huid kruipt. De film is opgenomen in een documentaire stijl het beste te vergelijken met lake mungo. het grote vershil met deze en die film is is dat we bij lake mungo voornamelijk de familie van het slachtoffer aan het woord hadden. Hier voerden de professionals zoals detectives, politieagenten en de FBI voornamelijk het woord.
Tussen deze verhalen door worden er beelden van de zogenoemde poughkeepsie tapes getoond..
Deze beelden laten zien wat de moordenaar zijn slachtoffers aandoet, en hoe hij ze in de val weet te lokken.
de film is er wel weer zo een die je probeert te doen geloven dat de beelden echt zijn. En dat trucje kennen we nu onderhand wel. (ook al was deze film een stuk eerder dan de films die zogenaamd echt zijn, die de laatste tijd uitgekomen zijn) desalnietemin een film waarbij de rillingen me meerdere malen over de rug liepen..niet eng, wel schokkend.
En wat de film bij mij wel bereikt heeft is dat ik toch nog maar een keer extra ging controleren of de deur wel echt op slot zat
Verder laat de film je nadenken over de fucked op serial freaks die hier echt op deze aardbol rondlopen en hoe ver ze kunnen gaan..de film ligt dichtbij de realiteit. wat echt gebeurd hier op aarde en waar talloze voorbeelden van op te noemen zijn.
In tegenstelling tot the fourth kind bv. waarbij je veel sneller het ''ja hoor'' gevoel krijgt. Dat heeft deze film een stuk minder en maakt hem daarom dus ook beter in mijn ogen ook al heb je in je achterhoofd dat het allemaal niet echt is.
3,0
Bla
Wat een ontzettend saaie film. De documentaire-opzet haalt de spanning volledig uit de film. En de stukken waar we dan eindelijk de tapes te zien krijgen zijn onduidelijk en gewoonweg niet spannend genoeg. Ik ging kijken nadat er op het forum werd gezegd dat dit een 'hele schockerende' film zou zijn maar ga maar niet met die verwachting kijken want dan kom je van een koude kermis thuis. En eng is deze al helemaal niet. Zwaar teleur gesteld.
El ralpho
Dat zou ik kunnen zijn geweest. Heb die film namelijk ook ergens op het forum vermeld. Eng is de film totaal niet inderdaad. De film is schokerend en beangstigend als je ziet hoe de killer te werk gaat en wat hij bij het slachtoffer wat gevonden wordt te weeg heeft gebracht. (de zelfmoord) . Als je alleen door schokkende beelden geschokt kan worden, schokt de film je waarschijnlijk niet nee..maar deze film is stukken sterker dan the fourth kind om maar een voorbeeld te noemen van een film die ook een documentaire achtige stijl hanteert. commerciele troep noem ik dat, en toch wordt hij stuk gekeken door heel nederland volgens mij. En waarom? alleen omdat die film meer naamsbekendheid draagt. ik ga deze film echt geen topper noemen maar vermakkelijk is hij wel en hij verdient zeker meer aandacht dan dat hij hier nu krijgt.
salvatore
- 1937 berichten
Film begint erg sterk en is zeker angstaanjagend (kijkende in je remi) eerste 20 minuten. Een geweldige spanningsopbouw, en eigenlijk gruwel je bij de gedachte wat er zal gaan volgen. Helaas is dit gedeelte minder. De serial killer wordt een stuk minder angstaanjagend (raar theater) en de encounters worden langdradig en apart. Een dooddoener voor de film. Hierna volgt nog een raar soort 'twist' die eigenlijk achterwegen moest worden gelaten. Film herpakt zich nog gedeeltelijk met een paar goede scenes op het end.
Zonde. Want als de sfeer van de eerste 20 minuten was doorgezet, dan zou het voor mij de ultime gruwelfilm zijn. Wat een paar missers (killer die teveel praat met teveel theater eromheen, de scene met Cheryl en haar vriend, de beschuldiging/executie van de onschuldige politieman) al niet kan doen met de sfeer.
3*/3.5*
Pistons
De engste horrorfilm die ik ooit heb gezien. Erg goed geschreven. De acteerprestaties zijn dan niet top, maar de rauwe en zeer realistische beelden in deze fraai gefilmde en origineel vertelde film blijven je lang achtervolgen.
s0062423
Interessant idee, slecht uitgewerkt.
De gritty, rauwe tapes van de moordenaar zouden er voor moeten zorgen dat al de horror nog gruwelijker is, omdat het allemaal echt zou zijn. Probleem hierbij is echter dat deze beelden steeds weer ondersteund worden door tal van geluidseffecten, waardoor de opzet volledig onderuit gehaald wordt.
De documentairestukken; de verschillende agenten, de familie van slachtoffers enzovoort acteren stuk voor stuk slecht.
Er zitten best een paar leuke zeer sfeervolle beelden in, maar het geheel is toch te onevenwichtig. Jammer, want ook het thema interesseerde me wel.
Dookie
Een super enge film! Niet zozeer vanwege de schrik-effecten( die zijn er niet!!) Maar de film is een succes doordat de acteurs overtuigend spelen en de hele sfeer eromheen.
Dit is een film waarbij je door de ogen van een seriemoordernaar kijkt, en de wijze waarop hij zijn slachtoffers terroriseerd is werkelijk beangstigend!
Dus dit komt sowiezo in mij film top 10
Een behoorlijk rauwe, realistische horror/thriller met een soort van Discovery/National Geographic Channel documentaire meets Blair Witch sausje.
Deze combinatie werkt erg effectief, ben zelf een groot van van die documentaires over seriemoordenaars altijd en om er dan een film over te zien maakt het ook leuk. Gevolg is dat de 85 minuten voorbij vliegen. Wat de film nog extra toevoegt zijn de gevonden tapes van de seriemoordenaar, die al zijn moorden heeft gefilmd.
Ik moet zeggen, die zijn behoorlijk schokkend. Niet omdat het vol gestopt zit met gore, maar meer omdat het de ziekheid van de psychopaat toont.
De koele en berekende moorden zijn erg angstaanjagend(realistisch)in beeld gebracht. Vooral de moord en ontvoering van Cheryl en haar vriendje in het huis is erg zorgwekkend. De moordenaar loopt de hele dag in hun huis rond en verstopt zich gewoon. Verder achtervolgt hij hun in het donker binnen. Erg kil/koelbloedig en daar moet de film het dan ook vooral van hebben.
Tussendoor hoor je specialisten over het profiel, de slachtoffers en de manieren waarop het is gebeurd praten(op die documentaire manier dus). Dit zorgt ook voor een naar gevoel waarbij je echt het gevoel krijgt dat alles echt is gebeurd.
Na een uur volgt een twist die je wel en niet verwacht. Aan de ene kant wel, omdat de tapes nog niet waren gevonden nadat die man ter dood was veroordeeld. Aan de andere kant ga je ook wel weer snel voorbij aan dit feit en dacht ik ook al dat de film was afgelopen hiermee. Erg verrassend en het toont tegelijkertijd de koelbloedigheid en hoge intelligentie van de moordenaar aan.
Zeer rauwe film dat gek genoeg ontzettend onbekend is hier op MovieMeter.
MatthijsG.
Ik sluit me hier bij aan.
Ik las ook dat dit een hele spannende, shockerende film moest zijn, maar dat viel inderdaad ook voor mij wat tegen.
Als je deze film als "gruwelijk" zou bestempelen, zou dat niet zijn om de gore (want die is er amper), maar om de gedachte dat er zulke zieke personen op de wereld rondlopen.
Het is aardig gelukt om zo'n gestoord persoon weer te geven, maar er had veel meer in gezeten.
Dat is het nou juist, het idee dat er zo iemand rondloopt is gewoon doodeng. Net zoals de scene dat hij de hele dag in hun huis ophoudt om hun vervolgens te vermoorden. Het gaat niet om de ranzigheid, maar juist om die bizarre gedachte.
Waarom moet het altijd volgegoten worden met bloed en lichaamsdelen
? Voor dat hebben we Saw of Hostel wel.
MatthijsG.
En dat is nou juist 1 van de scenes die mij te weinig deed. Daar had naar mijn mening meer uit gehaald kunnen worden. Er zijn zoveel films dat er iemand zich in een huis ophoudt, maar omdat dit dan met een handcamera zogenaamd "echt" is opgenomen zou het ineens eng moeten zijn. Ik had het gehoopt, maar voor mij werkte het niet (genoeg).
Je hebt iemand die zich in je huis ophoudt en je hebt een moordenaar die het zelf allemaal filmt en zich letterlijk uren verscholen houdt. Vind ik toch wat anders. Heeft de handycam verder weinig mee te maken denk ik. Hoe had er meer uitgehaald kunnen halen dan? Door wat koppen in te hakken?
Ik vond het juist wel leuk dat hij die camera verbergt in die kamer en net op tijd in de kast verstopt om een seconde later dat meisje met die vriend binnen te zien komen. Ik weet niet, ik vind het wel behoorlijk eng dat een moordenaar zo koel en berekend is.
MatthijsG.
Klopt, dat is inderdaad eng. Als je je kunt voorstellen dat het echt is... En dat lukte mij bij deze film niet echt. Misschien kwam het doordat de beelden niet overtuigend genoeg waren voor mij of misschien kwam het door de acteerprestaties. Het is gewoon het totaalplaatje wat de film niet zo angstaanjagend maakt als ik gehoopt had. En dat hoeft heus niet alleen met bloed of lichaamsdelen
Ik krijg al kippenvel bij het idee dat er een vreemde door mijn slaapkamer loopt terwijl ik slaap, maar bij deze film had ik dat gevoel gewoon niet.
SmackItUp
Gruwelijke film. Weer eens een keer wat anders. Prima geacteerd, ik geloofde bijna dat het waar gebeurd is haha.
Shinobi
Dit lijkt een beetje op een documentaire dat zo op Discovery uitgezonden zou kunnen worden.
Alleen vond ik er niet al te veel aan, eerlijk gezegd vond ik het op sommige punten zelfs saai. Alleen de tapes die je zag hielden het nog enigszins interessant. Het had alleen wel wat beter in beeld gebracht kunnen worden of het kan er ook mee te maken hebben dat ze de authenticiteit van de tapes intact wilden laten.
Mwah, een film om snel te vergeten.
1,5 Sterren.
Bottleneck
Het idee is goed maar het faalt in de uitwerking. Na de veelbelovende woorden in de eerste minuten ga je er goed voor zitten maar het stelt teleur, het houdt het midden tussen SBS Reportage met Pepijn Bierenbroodpoot en home videos die té belabberd geschoten zijn. Dat komt wel erg goed uit om effecten te verdoezelen en spanning proberen op te wekken.
Meest storende is het acteerwerk van zo'n beetje alle geïnterviewden en dat is dodelijk voor een filmpje dat realistisch wil zijn. De personages zijn ook zo stereotype als wat: de vlotte editor, de Aziatische lab-rat, de arts met een gek accent, een gek masker natuurlijk etc., ze komen allemaal uit het grote clichéboek gekropen. En wat was er met die 'dismemberment expert', een knulletje in een witte jas gesmeten achter een tafel vol met zagen

De sound-effecten zijn wel effectief en gelukkig is het op enkele momenten best verontrustend (zoals het eerste slachtoffertje en het laatste interview met Cheryl, vooral dat ze niet meer normaal kan leven), maar voor de rest kan ik er weinig mee. Voegt eigenlijk niets toe aan de honderden docu's over FBI profiling en serial killers.
Ravnoss
Beste "Found footage" film die ik heb gezien. Het is allemaal niet echt expliciet wat er gebeurt, maar de suggestie is genoeg om het geheel een hele nare en beklemmende sfeer te geven. Buiten de wel heel stereotype 'experts' (zoals Bottleneck al aangeeft), zijn er wat mij betreft nauwelijks minpunten te noemen.
SlasherMovieMan
Is The Poughkeepsie Tapes nou die verontrustende film of is het teleurstellend?
Jongens, ik blijf een grote voorstander om deze film op dvd en blu-ray uit te brengen want de film was eerst op internet helemaal te zien. Ik neem m'n kans en bekijk deze film. En damn!!!!! wat een verontrustende film. Het is eng, realistisch en gewoon het goeie woord voor deze film is verontrustend en anders zal ik niet weten wat ik erover moet zeggen.
Matig.
Het VHS gehalte van deze film ligt iets te hoog. De zogenaamde opnames zijn van té slechte kwaliteit en de documentaire stukken zijn te droog om er een echt boeiende film van te maken. De opzet was op zich nog wel oké, maar vond het geheel niet supergoed werken.
Wat Bottleneck verder ook al zegt, een beetje flauw om nog wel een externe soundtrack onder de "echte" beelden te monteren. Maakt het iets spannender maar haalt ook het concept wat onderuit.
Moet wel zeggen dat het laatste minuutje wel érg effectief moet geweest zijn als je dit in een biosscoop hebt zitten kijken. Vond het een erg grappige toevoeging die de film uiteindelijk nog een klein half sterretje extra oplevert.
Maar verder een wat povere toevoeging aan het fake-docu/found footage genre. Wel redelijk vulsel voor de echte fans wellicht.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Tony Hawk: Until the Wheels Fall Off
Documentaire / Biografie, 2022