• 9.372.862 stemmen

Met onder meer: Dennis Quaid, Pete Postlethwaite en Sean Connery

Releasedatum: 30 januari 1997

Plot DragonHeart

"You will believe."

Tijdens een opstand wordt de vader van prins Einon vermoord. Hijzelf is zwaargewond, maar een draak redt zijn leven in ruil voor de belofte de zwakkeren te zullen verdedigen en af te zien van tirannie en geweld. Eenmaal koning geworden, ontpopt Einon zich nog als een veel grotere tiran dan zijn vader. Bowen geeft de draak hiervan de schuld en neemt zich voor alle draken in het land uit te roeien. Twaalf jaar later is hem dat bijna gelukt, slechts één draak rest hem nog. Maar hun gevecht eindigt onbeslist en dus sluiten ze een akkoord om als drakendoders van stad tot stad te trekken en veel geld te verdienen. Ze houden echter geen rekening met het venijn van koning Einon...

avatar van Jordy

Jordy

Het verhaaltje vond ik niet zo bijzonder, en eigenlijk vrij saai. Er wordt nog het één en ander goedgemaakt door de mooie animatie van de draak, en de goede manier waarop Connery 'm inspreekt. 2 en een halve ster.

avatar van Etienne U

Etienne U

Mooie film als je er van houd natuurlijk! Ridder films zijn altijd kewl vind ik dus deze ook weer =] Ik vond het alleen jammer dat ze Connery gebruikt hebben voor de stem van Draco! verder was de draak wel mooi gemaakt 3,5 ster

avatar van dttom

dttom

Ik vond het erg vermakelijk.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Ik vond het wel een boeiend verhaal en erg vermakelijk. Toch wel erg origineel, ik denk niet dat er veel verhalen zijn die zo over draken gaan. En Conney was gewoon perfect voor de stem van de wijze draak. De draak is mooi gemaakt en Quaid vind ik ook wel erg goed.

avatar van gotti

Leuke film

avatar van BS

BS

mooie film, apart verhaal alhoewel niet echt erg goed.

Wel goed uitgewerkt en de stem van draco is erg mooi gedaan voor Sean COnnery.Vooral de relatie tussen de hoofdrolspeler en de draak is best lachen.

Gewoon goede film

avatar van Macmanus

Macmanus

Niet aan mij besteed.

Ik kan niet zo goed tegen dit soort films.

maar ik geef hem geen 0.5 omdat de draak mooi gemaakt is en Sean Connery best wel grappig is dus het word een...

2.0 uit 5 sterren.

avatar van shayed

shayed

Beetje ridders, beetje vechten, mooie draak, Sean Connery...

***

avatar van Kazuyuki

Kazuyuki

• 2068 stemmen

Beetje een draak van een film.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Zeer goede avonturenfilm. Als je hem met een korreltje zout neemt is hij zeer genietbaar en kijkt hij lekker weg. De draak vond ik sympathiek mede door Sean Connery. Ook Dennis Squad vond ik goed. Zeer vermakelijke en leuke film. 3*

avatar van davidov

davidov

ik vond connery in de eerste plaats nou niet bepaald de beste keuze voor de stem...maar als je ff die grijze knar van hem vergeet en dat niet op het lichaam van de draak inbeeld maar de draak neemt als een los levend wezen dan past het opeens verdomde goed. originele en ook zeer grappige film....geslaagd maar misde net iets meer....tja...pit misschien om er een 3.5 van te maken....een 3* dus.

avatar van evwi

evwi

Top film! Actie, grappig, leuk verhaal, mooie animaties, een genot om te kijken. Sean Connery is perfect als drakenstem. dikke acht (****).

avatar van Tommeh

Tommeh

Redelijk. Heb me alleen groen en geel ge-ergerd aan dat gekreun en geschreeuw van Quaid.

avatar van mister blonde

mister blonde

bijzonder slechte film. het leek erg veel op een doorsnee aflevering van Xena. 1 ster.

avatar van morpheus

morpheus

sn@ke schreef:

leuke avonturenfilm. Als je hem met een korreltje zout neemt is hij zeer genietbaar en kijkt hij lekker weg. De draak vond ik sympathiek mede door Sean Connery. Ook Dennis Squad vond ik goed. Zeer vermakelijke en leuke film. 3*

Weinig aan toe te voegen, geheel mee eens...

***

avatar van Linda

Linda

Ugh wat een film. Ik vond de draak er mooi uitzien maar dat is dan ook het enige positieve wat ik over deze film te melden heb. Het verhaal vond ik om te kotsen (Alhoewel het me toch wel weer meeviel dat er niet nog een of ander slecht liefdesverhaaltje tussen Bowen en Kara (Of hoe heette ze ook alweer) bijkwam). Connery vind ik ook een erg aparte keuze voor de stem van Draco, het beviel me niet. Waar ik me nog het meest aan heb geërgerd is de humor in de film want poeh wat was dit flauw. Met 1 ster ben ik nog gul.

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik vond het een leuke film om naar te kijken en de stem van Sean Connery past er precies bij, vind ik. Het verhaaltje was verder wel.

3,5 sterren

avatar van tomahawk1973

tomahawk1973

zeer leuke film.Zit van alles in humor,actie, fantasy.

de draak was geweldig.

avatar van Remi

Remi

Mooie film, ik had em voor et eerst gezien op me pc (divX) met een 3d-bril. Echt super!

Ik geef em 3.5 *

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Remi schreef:

Ik geef em 3.5 *

Kan je al in 3d downloaden? wauw!
Ik vond het gezicht van Connery mooi omgezet naar ene draak. Vooral zijn wenkbrauwen en zijn rechterschouder. (grapje )

Het verhaal was wel leuk. Ik moest vroeger haast wenen wanneer de draak doodgaat.

ik vind het echt een mega goeie film

prachtig gemaakt met de draak

en een beetje grappig met die gekke boogschutter

een aanrader

avatar van clairest

clairest

Ik heb mijn stem verhoogd van 2 naar 2,5 ster omdat dit een leuke film is voor mijn zoon (13). Voor mijzelf totaal niet mijn genre, maar toch wel het kijken waard, wel grappig de relatie met de draak. Leuke film voor jongens van 10 t/m 14 jaar.

avatar van Purmerend

Purmerend

Even een paar leuke scene's eruit pikken:

-de mondscene in de draak z'n mond, met die arm tussen zijn tanden
-draak die het kampvuur aansteekt
-de tweede keer dat die draak zogenaamd dood in een meer valt, en het niet diep genoeg is.

avatar van pompoen

pompoen

Het is zo ongepast dat een draak vriendschap sluit met degene die de laatste voor hem heeft gedood....

Zo ongeloofwaardig.

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Ja, een draak - dát is geloofwaardig. In elk geval, dit soort films vind ik altijd leuk om naar te kijken, en vermaken me dan ook goed genoeg. Draken zijn altijd leuk om naar te kijken, en nog best een aardig verhaaltje eromheen.

avatar van timmem

timmem

Dit is echt een heel leuke film. Ze hadden geen betere stem kunnen kiezen dan die van sean connery. Ook de muziek is geweldig. En een vrij ontroerend einde. Ik hoop dat ik hem snel weer kan zien.

avatar van BlueSword

BlueSword

wel een aardige mooie film.

vroeger vond ik deze natuurlijk helemaal te gek, hoef hem nu niet meer te zien hoor, heb ik al te vaak gedaan.

draak ziet er goed uit en de stem past er zeker bij.

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

dit is zeker een leuke film, een draak die kan praten. Een goed verhaal, een mooi gemaakte draak, lijkt ook niet echt nep. Vroeger moest ik altijd huilen toen die dood ging, maar nu niet meer Is en blijft een leuke film voor het gezin.

avatar van Minotrax

Minotrax

Ik vond de film echt nergens op slaan, maar vond hem toch leuk De draak komt in ieder geval nog overtuigend over qua animatie, iets waar vele films nog wat van kunnen leren (hint: Python, Deep Blue Sea)

avatar van mikoz

mikoz

Dinosauriers komen bij niet toch alleen over als echte wezens , deze goedaardige fake animaties konden me helaas niet boeien.