Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Dennis Quaid, Pete Postlethwaite en Sean Connery
Releasedatum: 30 januari 1997
Plot DragonHeart
"You will believe."
Tijdens een opstand wordt de vader van prins Einon vermoord. Hijzelf is zwaargewond, maar een draak redt zijn leven in ruil voor de belofte de zwakkeren te zullen verdedigen en af te zien van tirannie en geweld. Eenmaal koning geworden, ontpopt Einon zich nog als een veel grotere tiran dan zijn vader. Bowen geeft de draak hiervan de schuld en neemt zich voor alle draken in het land uit te roeien. Twaalf jaar later is hem dat bijna gelukt, slechts één draak rest hem nog. Maar hun gevecht eindigt onbeslist en dus sluiten ze een akkoord om als drakendoders van stad tot stad te trekken en veel geld te verdienen. Ze houden echter geen rekening met het venijn van koning Einon...
Bowen
Queen Aislinn
Young (Prince) Einon
Hewe
film_kaza
ik snapte de film eerst niet echt. en vond hem op het begin niet leuk.
maar uiteindelijk vond ik hem wel leuk en dramatisch
3,5
gerbenkill
mooie film,
de draak was behoorlijk realistisch,
en het verhaal was origineel.
Daarom 3,5 ster
kArIzMa_TuRk
leuke mooi gemaakte film.. krijgt een verdiende 3*** van mij..
killzone
Dragonheart is een film die je of heel leuk vindt of een stomme kinderachtige film die nergens op slaat.
Nou, de eerste geldt voor mij, want ten eerste wordt de draak op briljante wijze in beeld gebracht, mede dankzij de fantastische stem van Sean Connery en de overige cast is ook zeer goed, vooral Dennis Quaid.
Een leuk verhaal voor de hele familie en zeker de moeite waard om naar te kijken, ook al ben je 69 jaar.
Maar toch een beetje cliche achtig. Kon wat origineler, maar regisseur Rob Cohen slaagt erin om actie te mixen met dramatiek.
Goed gedaan.
pompoen
de draak is veel te menselijk, dit hoort gewoon niet.
Normaal zou een inteligent wezen nooit samenwerken met degene die zijn ras heeft uitgeroeit.
och...het is en blijft een fantasy/kinderfilm moet ik maar denken.
Sanny-Dreamy
mooie film,
de draak was behoorlijk realistisch,
en het verhaal was origineel.
Daarom 3,5 ster
mee eens einde wel een beetje zielig
prachtige flim
Galantje0012
voor mij het perfecte voorbeeld van een tragi- komedie!
goed geacteerd, wel grappig want david thewlis zag er echt als een supergehandicapte aap uit:p best leuk verhaal.
Tarkus
Het zijn niet bepaald de beste rollen die Quaid, Postlethwaite, Thewlis en Connery ooit in hun carrière speelden die ze hier vertolken, maar het geeft de film wel een meerwaarde.
Vooral Connery is hier goed gecast, als stem van 'Draco' de draak, de ideale stem voor zulk een monster.
De film is mooi gemaakt, het verhaal is als een sprookje en verveelt nooit.
Prachtige animatiescenes van de draak met echte personen en locaties.
Amusement voor jong en oud.
Ganesha
Leuke film; hier en daar erg grappig
Het einde inderdaad erg zielig, maar wel mooi
Draco is echt onweerstaanbaar
T.Bos
Mooie film. In de draak herken je topacteur Sean Connery. Heerlijk om bij weg te dromen in de onmogelijkheid van een sprookje. Deze eenvoudige film is beter te pruimen dan het bombastische Eragon.
lordsnoopy
Misschien omdat ik deels met deze film ben opgegroeid, maar dit is en blijft een fantastische film
Ik heb hem van het weekend herkeken (misschien wel voor de 20ste keer ) en de film weet gewoon de spanning en de ontroering vast te houden.
praetorian
Ik vond het wel een hele leuke film. Soms was het alleen wel een beetje een kinderfilm. Het verhaal was erg origineel en er zat ook redelijk veel humor in.
De draak zag er wel goed uit, hoewel je soms wel zag dat hij computergemaakt is (niet heel erg ofzo). Ik vond het wel leuk dat de draak er écht vaak in voor kwam. Bij 'Beowulf' bijvoorbeeld kwam de draak pas na anderhalf uur, hier na een half uur al.
Vandaar heb ik hem dus vijf sterren gegeven
LotusBlossom
Ik Hou echt van zulk soort films! Beetje mysterieus, vaag, spanning, actie en tikkeltje drama/romantiek! 5*!!!!
Creasy_Bear
Had een grote indruk op me gemaakt toen ik nog jong was.. na herzien vond ik hem echt veel slechter.
Maar het blijft een van mijn favoriete films uit mijn jeugd vandaar 3 1/2*
Arbiter
Erg saaie film ik had hem gezien toen ik nog klein was daarvoor heeft die nog + 0.5 ster bijverdiend toen vond ik hem nog een beetje leuk.
gebruiker_56935
Idd echt jeugdsentiment. Blijft echt een mooie film.
eltorro
Leuke film, met een goed uitgewerkte draak en een redelijk verhaal
het acteer werk viel soms tegen
Denden 100 Piek
Jeugdsentiment, maar na de film vanavond na vele jaren weer eens te hebben gezien, valt het toch ietsje tegen. Iets wat ik wel vaker heb met films uit mijn jeugd, maar Dragonheart is gelukkig nog wel een hele vermakelijke film. Het acteerwerk is niet geweldig, maar het werkt prima voor een fantasyfilm waar nog behoorlijk wat humor in is gestopt tussen al de serieuze stukken van het verhaal. Ik vind alleen dat het allemaal wel ietsje minder had gemogen af en toe, want de film wordt te vaak erg flauw waar het juist op zijn sterkst is bij de interactie tussen Bowen en Draco, wat ik graag meer had willen zien in plaats van de flauwe Brother Gilbert. Ook vind ik de schurk miscast, hij komt niet erg indrukwekkend over als tiran. Sean Connery is nog steeds geweldig als Draco, en Draco komt nog steeds fantastisch tot leven met CG op een niveau die ik tegenwoordig lang niet in alle special effects gedreven films zie. Al met al nog steeds een zeer vermakelijke fantasyfilm, maar het had allemaal ietsje minder flauw mogen zijn en ik heb, nu ik de film zie als twintiger, toch het gevoel dat er meer in had gezeten.
Een 3,0
SouthParkFan
jeugdsentiment ten top!
ontzettend leuke film met leuke momenten. 3.5*
Awasiku
Is en blijft een mooie "fantasy "film .
Simpel verhaal over goed en kwaad , leuke rollen , prima setting & SFX .
De stem van Sean Connery past geweldig en komt echt tot leven met de CGI Draco ( vooral voor een film uit 1996 ) , iets wat je met de CGI Technieken van tegenwoordig niet gemakkelijk terugziet .
Kortom heb enorm genoten toen en nog steeds ( ...nu met mijn Kids !! )
Mlis
Mooie film uit mijn jeugd. Sean Connery als draak is een geweldige keuze. Als kind was ik verzot op deze film. En nu nog vind ik een stukje zo ontzettend zielig. Als kind huilde ik altijd bij deze film.
Het verhaal op zich is niet heel bijzonder. De combinatie met Sean als de draak maakt het verhaal leuk.
Daarbij is de draak voor die tijd echt schitterend!!!!!!
Ik heb de film al zo vaak gezien, maar hij blijkt mij raken.
Mlis
Mooie film uit mijn jeugd. Sean Connery als draak is een geweldige keuze. Als kind was ik verzot op deze film. En nu nog vind ik een stukje zo ontzettend zielig. Vroeger huilde ik altijd bij deze film.
Daarbij is de draak voor die tijd echt schitterend!!!!!!
Ik heb de film al zo vaak gezien, maar hij blijkt mij raken.
planet_of_death
Heb bij het einde een potje lopen janken toen ik 10 was. De enigste keer bij een film.
LEIDENAAR187
Niet toen papa leeuw doodging in de lion king,na die val in het ravijn?

Dragonheart: Vengeance
2020

Dragonheart: Battle for the Heartfire
2017

Dragonheart 3: The Sorcerer's Curse
2015

Dragonheart: A New Beginning
2000

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Dragon: The Bruce Lee Story
Actie / Biografie, 1993

A Knight's Tale
Actie / Avontuur, 2001
swordplaymagieprinskingdomdespot immortalitydorpmythical creaturewoudlegerhorrorpartnerzwaardgevechtwraakridderking arthurdraakstrijdmiddeleeuwsdragonslayerschemedragonheart sword and sorcery10th centurytalking dragon good versus evilgood vs evilevil kinglast of its kind