• 9.373.557 stemmen

Met onder meer: Dennis Quaid, Pete Postlethwaite en Sean Connery

Releasedatum: 30 januari 1997

Plot DragonHeart

"You will believe."

Tijdens een opstand wordt de vader van prins Einon vermoord. Hijzelf is zwaargewond, maar een draak redt zijn leven in ruil voor de belofte de zwakkeren te zullen verdedigen en af te zien van tirannie en geweld. Eenmaal koning geworden, ontpopt Einon zich nog als een veel grotere tiran dan zijn vader. Bowen geeft de draak hiervan de schuld en neemt zich voor alle draken in het land uit te roeien. Twaalf jaar later is hem dat bijna gelukt, slechts één draak rest hem nog. Maar hun gevecht eindigt onbeslist en dus sluiten ze een akkoord om als drakendoders van stad tot stad te trekken en veel geld te verdienen. Ze houden echter geen rekening met het venijn van koning Einon...

avatar van film_kaza

film_kaza

ik snapte de film eerst niet echt. en vond hem op het begin niet leuk.

maar uiteindelijk vond ik hem wel leuk en dramatisch

3,5

avatar van gerbenkill

gerbenkill

mooie film,

de draak was behoorlijk realistisch,

en het verhaal was origineel.

Daarom 3,5 ster

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

leuke mooi gemaakte film.. krijgt een verdiende 3*** van mij..

avatar van killzone

killzone

Dragonheart is een film die je of heel leuk vindt of een stomme kinderachtige film die nergens op slaat.

Nou, de eerste geldt voor mij, want ten eerste wordt de draak op briljante wijze in beeld gebracht, mede dankzij de fantastische stem van Sean Connery en de overige cast is ook zeer goed, vooral Dennis Quaid.

Een leuk verhaal voor de hele familie en zeker de moeite waard om naar te kijken, ook al ben je 69 jaar.

Maar toch een beetje cliche achtig. Kon wat origineler, maar regisseur Rob Cohen slaagt erin om actie te mixen met dramatiek.

Goed gedaan.

avatar van pompoen

pompoen

de draak is veel te menselijk, dit hoort gewoon niet.

Normaal zou een inteligent wezen nooit samenwerken met degene die zijn ras heeft uitgeroeit.

och...het is en blijft een fantasy/kinderfilm moet ik maar denken.

avatar van Sanny-Dreamy

Sanny-Dreamy

gerbenkill schreef:

mooie film,

de draak was behoorlijk realistisch,

en het verhaal was origineel.

Daarom 3,5 ster

mee eens einde wel een beetje zielig

prachtige flim

avatar van boeser

boeser

leuke & vermakelijke film!

avatar van bowen

bowen

To the stars bowen, to the stars

einon is dead!

to the stars

avatar van Galantje0012

Galantje0012

voor mij het perfecte voorbeeld van een tragi- komedie!

goed geacteerd, wel grappig want david thewlis zag er echt als een supergehandicapte aap uit:p best leuk verhaal.

avatar van LisaLuna

LisaLuna

Hele mooie film maar vooral onwijs zielig.

Vooral het einde.

avatar van Tarkus

Tarkus

Het zijn niet bepaald de beste rollen die Quaid, Postlethwaite, Thewlis en Connery ooit in hun carrière speelden die ze hier vertolken, maar het geeft de film wel een meerwaarde.

Vooral Connery is hier goed gecast, als stem van 'Draco' de draak, de ideale stem voor zulk een monster.

De film is mooi gemaakt, het verhaal is als een sprookje en verveelt nooit.

Prachtige animatiescenes van de draak met echte personen en locaties.

Amusement voor jong en oud.

avatar van Ganesha

Ganesha

Leuke film; hier en daar erg grappig

Het einde inderdaad erg zielig, maar wel mooi

Draco is echt onweerstaanbaar

avatar van T.Bos

T.Bos

Mooie film. In de draak herken je topacteur Sean Connery. Heerlijk om bij weg te dromen in de onmogelijkheid van een sprookje. Deze eenvoudige film is beter te pruimen dan het bombastische Eragon.

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Misschien omdat ik deels met deze film ben opgegroeid, maar dit is en blijft een fantastische film

Ik heb hem van het weekend herkeken (misschien wel voor de 20ste keer ) en de film weet gewoon de spanning en de ontroering vast te houden.

avatar van praetorian

praetorian

Ik vond het wel een hele leuke film. Soms was het alleen wel een beetje een kinderfilm. Het verhaal was erg origineel en er zat ook redelijk veel humor in.

De draak zag er wel goed uit, hoewel je soms wel zag dat hij computergemaakt is (niet heel erg ofzo). Ik vond het wel leuk dat de draak er écht vaak in voor kwam. Bij 'Beowulf' bijvoorbeeld kwam de draak pas na anderhalf uur, hier na een half uur al.

Vandaar heb ik hem dus vijf sterren gegeven

avatar van LotusBlossom

LotusBlossom

Ik Hou echt van zulk soort films! Beetje mysterieus, vaag, spanning, actie en tikkeltje drama/romantiek! 5*!!!!

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

hele mooie film!!

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

Had een grote indruk op me gemaakt toen ik nog jong was.. na herzien vond ik hem echt veel slechter.

Maar het blijft een van mijn favoriete films uit mijn jeugd vandaar 3 1/2*

avatar van Arbiter

Arbiter

Erg saaie film ik had hem gezien toen ik nog klein was daarvoor heeft die nog + 0.5 ster bijverdiend toen vond ik hem nog een beetje leuk.

avatar van Achmed

Achmed

Jeugdsentimenten hele leuke film

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Idd echt jeugdsentiment. Blijft echt een mooie film.

avatar van eltorro

eltorro

Leuke film, met een goed uitgewerkte draak en een redelijk verhaal

het acteer werk viel soms tegen

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Jeugdsentiment, maar na de film vanavond na vele jaren weer eens te hebben gezien, valt het toch ietsje tegen. Iets wat ik wel vaker heb met films uit mijn jeugd, maar Dragonheart is gelukkig nog wel een hele vermakelijke film. Het acteerwerk is niet geweldig, maar het werkt prima voor een fantasyfilm waar nog behoorlijk wat humor in is gestopt tussen al de serieuze stukken van het verhaal. Ik vind alleen dat het allemaal wel ietsje minder had gemogen af en toe, want de film wordt te vaak erg flauw waar het juist op zijn sterkst is bij de interactie tussen Bowen en Draco, wat ik graag meer had willen zien in plaats van de flauwe Brother Gilbert. Ook vind ik de schurk miscast, hij komt niet erg indrukwekkend over als tiran. Sean Connery is nog steeds geweldig als Draco, en Draco komt nog steeds fantastisch tot leven met CG op een niveau die ik tegenwoordig lang niet in alle special effects gedreven films zie. Al met al nog steeds een zeer vermakelijke fantasyfilm, maar het had allemaal ietsje minder flauw mogen zijn en ik heb, nu ik de film zie als twintiger, toch het gevoel dat er meer in had gezeten.

Een 3,0

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

jeugdsentiment ten top!

ontzettend leuke film met leuke momenten. 3.5*

avatar van Awasiku

Awasiku

Is en blijft een mooie "fantasy "film .

Simpel verhaal over goed en kwaad , leuke rollen , prima setting & SFX .

De stem van Sean Connery past geweldig en komt echt tot leven met de CGI Draco ( vooral voor een film uit 1996 ) , iets wat je met de CGI Technieken van tegenwoordig niet gemakkelijk terugziet .

Kortom heb enorm genoten toen en nog steeds ( ...nu met mijn Kids !! )

avatar van BennyZ1991

BennyZ1991

Leuke film met mooie muziek niet meer dan dat

3,5

avatar van Mlis

Mlis

Mooie film uit mijn jeugd. Sean Connery als draak is een geweldige keuze. Als kind was ik verzot op deze film. En nu nog vind ik een stukje zo ontzettend zielig. Als kind huilde ik altijd bij deze film.

Het verhaal op zich is niet heel bijzonder. De combinatie met Sean als de draak maakt het verhaal leuk.

Daarbij is de draak voor die tijd echt schitterend!!!!!!

Ik heb de film al zo vaak gezien, maar hij blijkt mij raken.

avatar van Mlis

Mlis

Mlis schreef:

Mooie film uit mijn jeugd. Sean Connery als draak is een geweldige keuze. Als kind was ik verzot op deze film. En nu nog vind ik een stukje zo ontzettend zielig. Vroeger huilde ik altijd bij deze film.

Daarbij is de draak voor die tijd echt schitterend!!!!!!

Ik heb de film al zo vaak gezien, maar hij blijkt mij raken.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Heb bij het einde een potje lopen janken toen ik 10 was. De enigste keer bij een film.

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

planet_of_death schreef:

Niet toen papa leeuw doodging in de lion king,na die val in het ravijn?