Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Joel Schumacher
Met onder meer: Dominic Purcell, Henry Cavill en Michael Fassbender
Gesproken taal: Duits en Engels
Plot Town Creek
"In the 1930s, Adolf Hitler believed the occult held the secret to immortality. Almost a century later, the nightmare has awakened."
In 1936 staat de Duitse familie Wollners, wonend in Town Creek, Maryland toe dat professor Richard Wirth van het Derde Rijk in hun huis mag komen. Maar al snel blijkt dat dit een slecht idee was als Wirth op de proppen komt met een bizar project. Nu, in 2007, raakt Evan Marshall zijn broer Victor kwijt tijdens een kampeertrip dichtbij Town Creek. Als Victor dan na een hele lange tijd weer op één nacht terugkeert, blijkt dat er iets gruwelijks is gebeurd. Op Victor's verzoek stelt Evan geen vragen, maar pakt zijn geweer en volgt zijn broer terug naar Town Creek.
Victor Marshall
Meth Freak Girlfriend
Scrawny Meth Freak
Mr. Marshall
barcam
Nazi occultisme in een fraai weergegeven horrorfilm.
Bloederig en entertainend.
Aanrader.
voomzap
Zeer matige horror waarin getracht wordt een absurd verhaaltje serieus te brengen. De vormgeving van dit alles is potsierlijk en gelikt met overwegend futloze acteurs. Op spaarzame momenten is het enigzins vermakelijk, maar per saldo blijft het ondermaats en vol cliché.
Halcyon
Ongelofelijk prul dit.
Bepaalde aspecten doen aan Lovecraft denken en dat is zowat het enige positieve wat over deze film te zeggen valt. Town Creek hangt aan elkaar van de clichés (tot de potsierlijke score toe), hoewel het een erg apart uitgangspunt serveert. Maar net daar gaat het fout, want de pogingen om het nodeloos complexe verhaal vorm te geven en het allemaal te laten kloppen zijn vergezocht, krampachtig, ronduit belachelijk zelfs. Daar komt bij dat je naar een stelletje personages zit te kijken waarmee je geen enkele binding krijgt omdat de makers amper de moeite nemen om ze van enige diepgang te voorzien. Uiteraard met als gevolg dat alles wat hen overkomt je geen bal interesseert.
Verder mist Town Creek de nodige spanning, schrikmomenten en vetzakkerij om het volstrekt onbenullige verhaaltje te camoufleren. Voor een horrorfilm is dat nefast; bijgevolg faalt dit vehikel op alle fronten. En dan weet je dat het een lange zit wordt. Zonde van m'n tijd met andere woorden, want van iemand als Schumacher had ik toch een heel stuk beter verwacht.
l-d
Goede occulte naziprent..
Sfeervol en actierijk, de film loopt als een trein, zonder veel inleiding of onnodige poespas. Redelijke gore met soms wat mindere fx maar loont de moeite om eens te zien.
Precies ja...én daarnaast (sorry moet ik even melden) eyecandy voor de dames
. Evan maakte de film voor mij nog net wat leuker
Alester
Matige film, leuk als je van actie houdt, maar niet als je van horror houdt. De nadruk kwam namelijk veel te veel op de actie te liggen en te weinig op de mystiek waar de film op terug had kunnen vallen. In het begin dacht ik nog, dat wordt wel een interessante horror, maar nadat die broer kwam opdagen, werd het een duffe knal en schietfilm. Town Creek wordt nooit spannend en al zeker niet eng. De karakters hebben geen diepgang en zijn dan ook totaal niet interessant. Het verhaal is wel duidelijk, maar er had veel meer uitgehaald kunnen worden. Alleen een aanrader voor 10-jarigen.
Noodless
Vermakelijke occulte film waarbij het verhaal , volgens sommigen redelijk complex, toch eerder gemakkelijk te volgen is. Natuurlijk is de occulte wereld een aparte wereld waar veel onduidelijk of niet gekend is. Dus algemeen weten we daar dan ook weinig van en moeten we ons ook niet gaan storen aan dingen die niet kloppen of vergezocht zijn. Het is en blijft dan ook een horrorfilm ! De personages konden wel beter uitgewerkt worden. 7/10
orbit
- 12092 berichten
Beetje slap.. vooral die hysterische broer in het begin en al dat gehaast.. waarna je nogal in een soort armoedige ant-climax komt als het eenmaal duidelijk is wat er aan de hand is.
takkiej
Pfff..wat een draak van een film is dit zeg....slappe verhaal moet je nog serieus nemen ook...geschreeuw van 'Linc' was ook vrij vervelend....
nee, ik ben geen fan...
Ik vond dit wel een geinig horrorwerkje, beetje rommelig verfilmd, maar voldoende gore en sfeer om mij te vermaken. Kleine 3,5*
amco
Joel Schumacher heeft blijkbaar zijn beste tijd ook gehad. Slecht geacteerd, slecht gefilmd, verhaal was ook slecht.
Ik had deze film enkel bekeken omdat hij door Joel Schumacher geregisseert was en had me meer iets a la "The lost boys" verwacht. Die fout zal ik de volgende keer ook niet meer maken.
sander.h
Op zich fraai vormgegeven, het intro van de film en de gore-scenes zien er goed uit. Het verhaal is een beetje vreemd en de acties die de hoofdpersonen moeten uitvoeren af en toe wel heel bizar.
Daarnaast zijn dit nou niet de meest briljante acteurs, die Dominic Purcell (ook slecht in The Gravedancers) heeft echt niet het charisma waarmee hij een film kan dragen. Nou moet ik ook wel zeggen dat de personages ook niet heel veel om het lijf hebben.
Qua sfeer zit het verder wel goed. 2,5*
Vascago
Verhaaltje heeft wat mij betreft best wat potentie, maar dit is niet bepaald een goede film geworden. Dit doordat het allemaal ontzettend rommelig overkomt en de hoofdrolspelers, en dan vooral die Dominic Purcell, totaal geen uitstraling hebben om een film te dragen. Verder is alles veel te donker gefilmd, waardoor de gore totaal niet uit de verf komt en aangezien je toch steeds te weinig kunt zien is er van spanning ook nauwelijks sprake. Dan heb je nog het totaal debiele stuk wanneer ze naar die boerderij gaan. Je kan mij echt niet wijsmaken dat je je broertje meeneemt op een potentiele zelfmoordmissie zonder hem ook maar enige vorm van uitleg te geven. Laat staan dat je broertje dan mee zou gaan. Echt zwaar ongeloofwaardig.
Ik vond het dus een vrij slechte film al heb ik me niet verveeld. Daarvoor was het tempo wel hoog genoeg en vond ik de nazi wel goed. 2 sterren hooguit.
erik1677
Net zoals vascago hier boven al zegt, wat is het tering donker in deze film, je ziet bijna geen mieter van de gore.
Ik heb de film een hele tijd terug al gezien, en eigenlijk heeft ie niet zoveel indruk op me gemaakt.
Behalve de goedgemaakte nazizombie dan, en sfeer is eigenlijk ook wel best in orde.
Maar net wat ik al zei, het is allemaal zo in het donker gefilmd, dat je echt goed moet kijken wat er gebeurt.
Nee als we het over nazi-zombies hebben, doe mij dead snow dan maar, echt stukken beter.
John Lee Hooker
Best aardig filmpje. De kwaliteit van de beelden was niet atijd even hoog. Het begon mooi, 'n beetje film noir zelfs. Maar daarna krijgen we normale kleuren en toch blijft het vaak erg donker. Spanning zit er wel in, muziek was ook prima.
Jammer nog van het Amerikaanse vlaggetje op de auto.
Het script had wel iets beter gekunt. Het blonde meisje vond ik tegenvallen, zij begint een verhaal te vertellen vanuit het niets en praat maar door ( met dat boek ). En ik vond het 'n klein beetje jammer dat die gast van Prison Break erin zat, dat doet me teveel herinneren.
Wirth zag er goed uit. Leuke special effect wanneer hij z'n huid eraf trekt.
Sommige scenes zijn 'n beetje rommelig in elkaar gezet en het is niet altijd duidelijk wat er nou gaande is. Het leek soms wel of ik geslapen had.
Het einde is nog redelijk fresh gehouden.
Geen afgang om 'n keer gezien te hebben.
Gang_Star
Tijdje geleden deze film op bluray gekocht. Daarna gekeken naar het gemiddelde hier. Begon ik toch even te twijfelen.
Vandaag gezien: De film opent alsof het de kant wil gaan van een actiefilm. Wanneer Wirth voor het eerst in zijn tegenwoordige gedaante(monster) uit de kelder komt verandert de film volledig in een horror/thriller. Wat volgt zijn vrij harde bloederige scene's en een hoop schoten met een shotgun. Voor de liefhebbers dus mogelijk vermakelijk....
Voor mij in ieder geval wel.
Die scene dat Wirth werd afgemaakt met dat prikkeldraad vond ik btw wel tof
Leuk tussendoortje. 3*
xxc
Een toppertje dit!
Ik heb altijd gedacht dat deze film Blood Creek heette, dat staat namelijk ook zo op de cover, maar ik zie net dat hij eigenlijk Town Creek heet.. Maargoed. Komt wel eens meer voor dat een film meer titels heeft.
Wat speelt Dominic goed! Ik heb hem altijd al een sterke acteur gevonden, vaak vol overtuiging. Ook zijn 'broertje' in de film viel absoluut niet tegen..
En het verhaal zelf.. Ja, ik wist totaal niet wat ik moest verwachten van deze film. Ik had hem na heel lang wachten (en hij eindelijk bovenop mijn hele grote stapel dvds lag die ik nog moest zien) eindelijk eens opgezet.
Het enigste wat ik wist van de film was dat het een beetje met de oorlog te maken had. De tweede wereldoorlog. Misschien alleen maar beter als je er niet te veel van af weet voordat je een film kijkt. Je compleet laten verrassen.. Heerlijk!
In het begin van de film dacht ik dat hij ontvoerd was, en ja, dat ze hem mishandeld hadden of iets dergelijks. Nou zat ik daar uiteindelijk niet veel naast.. maar toen ik erachter kwam wat er écht gaande was had ik wel even een gedachte van: 'Huh?!'
De flashbacks, de familie die niet ouder word, het wezen (wat het ook is). Ik vond hem erg goed!
Ik vind horrorfilms met een oorlogstintje eraan vaak interessant, dus dat kan ook mee spelen.
Ja, zeker een 5 waard. Word tijd dat ik hem binnenkort weer eens opzet!
cor1946
De bloed makende fabriek hebben weer wat verdiend met deze film. Wat een verhaal . 2 sterren meer niet.
bobbydigital01
best een aardige horror.
had allemaal van mij net iets meer mogen zijn
Elineloves
Tsja. Wat moet ik hier nou mee? Occultisme en nazi's.
De film is niet goed, maar ook niet slecht. Dominic Purcell was prima in vorm (lekkere stoere vent), het tempo was vlot en aan actie geen gebrek. Toch wist het me niet volledig te bekoren. Misschien dan toch het onderwerp wat me niet zo aanspreekt? Een bovennatuurlijke horrorverhaal kan erg interessant zijn, maar ik werd niet gekregen door deze 'Town Creek' oftewel 'Blood Creek'. Het occulte monster Wirth was enigszins creepy en daardoor was het nog redelijk 'uitkijkbaar'.
Het einde vond ik dan wel weer jammer.
kokkie92
was wel een leuke film maar ik zou der niet teveel voor neerleggen:P
Al DeNiro
Goed bedacht verhaal en enge nazi-monster (gespeeld door Michael Fassbender!)
moviemafketel
- 19752 berichten
Viel er na 10 minuten in en ben toch blijven kijken. Het onderwerp is best interessant, alleen er had wat mij betreft meer uitgehaald kunnen worden. Er zijn te weinig echte horror-elementen. Wirth ziet er wel lijp uit en acteert ook wel goed. De rest van de cast lijkt teveel weggelopen uit een RTL-4 woensdagavondfilm, waardoor het allemaal wat slapjes overkomt. De film is boeiend genoeg om door te komen, maar zal niet lang op je netvlies blijven hangen. Het open einde is nog wel leuk trouwens. Vervolg moet beter kunnen.
Daan258
Aardig filmpie.
Verhaal vond ik een beetje lame, maar er zat toch wel een beetje Gore in en het monster zag er ook wel lache uit.
Gewoon een leuk filmpje voor 1 keer.
2,5 *
HoneyRyder
leuke film, Henry Cavill acteerde goed, het verhaal kon meer uitgediept worden, het einde is goed.

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus

Half Light
Drama / Thriller, 2006

Edge of Darkness
Drama / Thriller, 2010
nazibarnritueelboerderijimmortalityiraq war veteranwest virginiawraakriflegeweldoccultismeiraq veteranlunar eclipse