Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Joel Schumacher
Met onder meer: Dominic Purcell, Henry Cavill en Michael Fassbender
Gesproken taal: Duits en Engels
Plot Town Creek
"In the 1930s, Adolf Hitler believed the occult held the secret to immortality. Almost a century later, the nightmare has awakened."
In 1936 staat de Duitse familie Wollners, wonend in Town Creek, Maryland toe dat professor Richard Wirth van het Derde Rijk in hun huis mag komen. Maar al snel blijkt dat dit een slecht idee was als Wirth op de proppen komt met een bizar project. Nu, in 2007, raakt Evan Marshall zijn broer Victor kwijt tijdens een kampeertrip dichtbij Town Creek. Als Victor dan na een hele lange tijd weer op één nacht terugkeert, blijkt dat er iets gruwelijks is gebeurd. Op Victor's verzoek stelt Evan geen vragen, maar pakt zijn geweer en volgt zijn broer terug naar Town Creek.
Victor Marshall
Meth Freak Girlfriend
Scrawny Meth Freak
Mr. Marshall
Thorak
Slechte special effects, slap uitgewerkt verhaal, geen diepgang.
Deze film overstijgt nergens het niveau van een gemiddelde aflevering van willekeurige tv-serie.
person f
Geen goede film, rommelig verhaal. Geen moment het gevoel gehad dat ik echt in de film zat.
Nazi-zombies! Dat is altijd leuk. Vermakelijk, vlot verteld horrorwerkje, degelijk geregisseerd door veteraan Schumacher. Qua verhaal vrij belachelijk, maar zolang je er niet teveel over nadenkt valt er wel het één en ander te genieten. Goede bloederige make-up effecten in ieder geval.
lampje73
Ik ben echt een horror fan en heb er al heel wat achter de rug, maar gezien de overige reacties valt dit echt tegen. Acteer werk is ver te zoeken een verhaal al helemaal en is flinterdun. Special effects vind ik nog gaan en als je je heel goed concentreert kun je nog wat spanning voelen.
Wil je een beetje leueke nazi horror kijken, kijk dan dead snow. Dit is een film met de hoofdletter B (al zijn er nog slechtere, zoals bv plague town). Als je hier 5* voor geeft, ben je echt de weg kwijt en van niveau fabeltjes krant.
mcdaktari
In het begin dacht ik, dit gaat volgens mij een goeie film worden, Dus echt niet. Wel jammer want hoopte wel dat ie goed zou blijven, maar wat een zwakke vertoning. Ik vind het dan ook vreemd dat ik hier zulke hoge scores zie. Nee ondanks het goeie begin (of nou net goeie) bleef er niet veel over dan een flauw en zwak verhaal. En wat zeggen ze hier dan altijd zo graag ? o ja.....cliché
BS
Ik vond het wel een vermakelijke film.
Het begint inderdaat goed maar zwakt nogal af in het midden.Op het eind neemt het wel een paar mooie dingen mee ( en die met het prikkeldraad is erg mooi gedaan!)
Leuk verhaal, aardige special effects, maar hij houd de spanning niet echt vast.
Wat ik wel een beetje jammer vind, is dat ik het eind ( die laatste shot dat hij in de camera kijkt) niet helemaal snap. Ik heb het idee dat er iets mee bedoelt moet worden ofso.. maar ik zie het niet.
Nou ja, misschien zoek ik er meer achter dan dat erin zit, kan ook aan mij liggen natuurlijk
Anyway wel de moeite waard, geen toppertje maar wel een paar "interesante" moorden dus hij staat net op een 3*
UniPer
@BS: Misschien een idee om de regels die jij tussen haakjes zet voortaan tussen de 'spoiler' tags te zetten?
Het is niet bijzonder veel informatie wat je kwijt geeft maar toch... daar zijn die tags voor.
RickZ
Mysterieuze vlotte actiehorrorthriller rondom een bijzondere occulte steen. Sterk begin dat mysterieus begint en pas later duidelijk wordt. Vooral de scene met dat paard was sterk. Lekker bloederig allemaal, en met veel vlotte actie. Cijfer 7 --> 3,5 ster.
Macmanus
Vlot filmpje, brengt net iets te weinig om meer dan een oké horror te zijn.
Begint geinig, de altijd goede Fassbender zet een lekker foute Duitser neer, ook weer niet te. Daarna brengt de film in sneltrein tempo, de leefomstandigheden van onze hoofdrolspeler in beeld om al snel te beginnen aan een good old fashion horror.
Het zag er goed uit, iets te bombastische soundtrack maar ik vermaakte me wel. Helaas bleef de film de hele speelduur in de "kijkt aardig weg" stijl hangen en weet er nooit spanning te ontstaan, en blijft het net op een iets te veilig pad (hoofdrolspelers blijven leven en komen niet echt in gevaar.), met een toch wel weer erg lame einde.
Zeker te doen, maar had meer ingezeten.
3 sterren. Paard zag er soms gênant slecht uit btw.
Fijne horror.
Schumacher is toch altijd wat beter dan z'n Hollywoodmaatjes. Visueel echt dik in orde, vooral het gave eerste deel.
Film vliegt er ook lekker in. Niet te veel zever en filler, introductie duurt lang genoeg, daarna is het rechttoe rechtaan doorknallen. Blijft allemaal zeer sfeervol.
Weinig op aan te merken, behalve dat de blend tussen Amerikaans en Europees een beetje op zichzelf blijft staan en nooit een echt geheel weet te worden.
4.0* en een uitgebreide review.
Apollinisch
Hedendaagse horror is niet een van m'n favoriete genres omdat het zo vaak geweldige films oplevert, maar omdat het zelden saai is. Zelfs de allerslechtste slashers, Rest Stop bijvoorbeeld, weten vaak nog wel te vermaken.
Maar zoals we allemaal maar al te goed beseffen: aan alles komt een einde.
Want wat een onvoorstelbaar saaie film is dit. Veel te serieus en gelikt, van de kitscherige opening tot de sfx en flauwe score. Komt verder gewoon niet op gang, is geen moment grappig, spannend of verrassend en eindigt zoals de film begon: slaapverwekkend.
dutchtuga
Alsof apollinisch een identieke ervaring heeft gehad. Ik heb verder weinig toe te voegen aan zijn meer dan treffende recensie. Vreselijk saai horrorvoer, dit.
Layla!
Gosh, waar moet ik beginnen?
Deze film zondag met mn vriend en schoonbroer gekeken om 1 uur s'nachts.. Sorry hoor maar deze film ging nergens over, zelf in de nacht om een beetje sfeer te brengen..
Verhaal over een zombie nazi? Was het inspiratiepotje een beetje leeg?
Het leukste van alles ZOU zijn als Wirth gewoon iedereen had vermoord. Ik bedoel dat geeft het nog een beetje iets extra's?
2 miezerige sterretjes.
scorepio
De film begon vrij mysterieus en goed maar vanaf dat de nazi ten tonele verschijnt verandert de prent al snel in een "Freddy Krueger-kloon".
Echt slecht wordt het nooit maar we zijn toch al heel wat beter gewoon.
2.5 sterren.
Euro551
Dit is totaal geen soort film voor mij...
Maar toch heb ik hier met veel plezier naar gekeken!!
Dominic is een geweldige acteur
Alle acteurs waren goed in hun rol!!
In vergelijking met dead snow een topfilm!!
RickZ
...
In vergelijking met dead snow een topfilm!!
Ik zie de vergelijking niet. Invergelijking met Avatar is deze film weer niet zo goed, in vergelijking met House Broken is dit weer een topper, en zo kan ik nog wel even doorgaan...
Ralf81
Wat een aanfluiting deze film.
Lijkt haast gemaakt zodat Purcell zijn shotgun weer eens lekker kan leegschieten, waar hij zich in Prison Break redelijk moest inhouden....
Nee ik heb weinig goeds over voor Blood Creek: dun verhaal, slappe gore, geen spanning, oppervlakkige personages, killer veel te makkelijk om de tuin te leiden, blabla...
Nee ik zou dit hersenloze stukje bagger niemand aanraden. Zonde van de tijd!
Tegenvaller.
Want van Schumacher mag je best iets verwachten naast een visueel mooie vormgeving. Het ziet er allemaal cool uit maar het kon mij weinig bekoren. Wel sfeervol en heel soms zelfs een beetje spannend.
Het verhaaltje viel mij ietwat tegen. Alsmede de uitvoering. Nu stoor ik me niet gelijk aan het feit dat bij mij de hondsdolheid-vaccinatie altijd uitverkocht is. Er zitten echter nogal wat meer flauwigheden en cliché-dingetjes in die minder goed werkten. Sowieso is het een vreemd iets om samen met je broertje, nadat je net ontsnapt bent aan een bovennatuurlijk monster, met twee geweren je gelijk te willen halen. Normaliter zou ik me daar bij een horror niet meteen aan storen, ware het niet dat dit filmpje elke vorm van humor ontbeert. Iets wat bij zo een dunne uitwerking welkom was geweest als we toch van de ene onwaarschijnlijkheid in de andere tuinen.
Gelukkig zit er veel vaart in en vliegen de minuutjes voorbij. Maar zo zie ik ze helaas iets te vaak voorbij komen. De scène waabij Wirth zich van zijn masker/ huid ontdoet, is een dieptepunt in CGI.
Doorsnee.
Semsoethot
Grappig gegeven maar erg matig vorm gegeven. Er zit veel vaart in de film hetgeen de ogen nog enigszin open doet blijven. Maar door de soms erg irrationele scenes (Wirth die een makkelijk slachtoffer voor zich heeft maar toch naar zijn oude voederbak rent, waar Evans in de ketens hangt; de beoogde opvolger van Victor die op het moment dat hij ook in een zombie is veranderd aan Evan vraagt hem toch vooral op een veilige plaats op te bergen) scoort de film bij mij niet hoger dan een mager tweetje.
Insignificance
Ik word er uiteindelijk ook niet warm of koud van. Tot en met het 'where is he?' van Victor zit er nog een portie suspense in. Daarna wil het nergens echt ontbranden, wordt het zelfs een tikje obligaat. Verder wat Zinema zegt.
Keane1983
Aardige film, er zitten een aantal dingen in waarvan ik dacht van....daar had je al veel eerder mee kunnen komen.
zoals de manier waarom dat monster dood gemaakt kon worden...ik bedoel dat meidje van 17. Ze wist verdomd goed uit te leggen hoe dat monster dood gemaakt moest worden..maar waarom daar nou zo lang mee gewacht moest worden!!! Wat ook wel heel erg grappig, als die auto richting het huis rijd is het dag, maar een paar seconden later is het aarde donker en komen de twee broertjes met zaklampen aangerent!!Wat een feest.
Qua sfx vond ik het toch niet heel erg slecht. Acteerwerk had wel iets beter gemogen.
Er zater wel wat leuke gore stukken in, maar vies werd het echt nergens. Ook de akeligheidsfactor of echte schrik-effecten zitten er niet in.
De scene waarin wirth zijn huid eraf trekt is wel slecht gedaan
Maar als je door al deze kleine dingen heen kijkt is het zeer zeker wel een aardige film. Ik heb echt wel erger gezien.
Van mij een 2.5*
tal1b
Slechte special effects, slap uitgewerkt verhaal, geen diepgang.
100% mee eens
Beloki
Een bijzonder ranzige film, met een enorm domme verhaallijn. Het acteerwerk is ook niet bijzonder. Toch kon ik de film gemakkelijk uitkijken. Soms was hij gewoon best spannend.
B.
AmazingPP
Niet zo'n hele goede, maar ook niet een hele slechte horrorfilm. Het had allemaal veel beter gekund qua verhaal, maar de effecten vond ik bij tijden toch echt goor. En Prison Break-acteur Purcell speelt in deze film om brood te verdienen, dat is duidelijk. Nergens lijkt hij er lol in te hebben. Was dat maar zo geweest, dan was de film een stuk aangenamer. Voor de effecten: 3 *
Filmkonyn
Een mogelijkheid zou eventueel kunnen zijn dat hij ook onsterfelijk is, net als Wirth. Als laatste zin hebben ze het over de runen en de onsterfelijkheid. En bij dat laatste woord kijkt hij recht in de camera. Zou een suggestie kunnen zijn dat hij ook onsterfelijk is gemaakt door Wirth. (vandaar ook de littekens op z'n rug...)
Het is een mogelijke verklaring, maar het kan ook best niets zijn... (is wel weer een opening voor deel 2...
)On: De film viel toch wat tegen. Dead snow is vele malen beter... verhaal zit wat raar in elkaar.. acteurs kunnen me niet echt overtuigen.Wat al helemaal een dom idee is, is het eind. Evan gaat in z'n 1tje de andere 7 opzoeken... beetje dom idee,,,, (als het maar geen 7 vervolgen worden...)

Dus al met al, is het leuk voor als je jezelf dood verveelt, maar als aanrader zou ik het zeker niet kwalificeren...
geejeetje
Wat een gemiste kans deze film.
Ik geef eerlijk toe dat ik de eerste tien minuten met het kwijl op m'n bekkie op de bank zat, met de gedachte: "Dit is helemaal nieuw joh hee!' Mix van duitsers en occultisme...Dat kan iets geweldigs opleveren...Zodra het sepia-filter wordt weggehaald, en die gast van Prison Break ten tonele wordt gedragen, gaat het rap bergafwaarts.
En inderdaad zoals de andere mensen hier al hebben opgemerkt staat de film daarna bol van de fouten, en af en toe een paar hele slappe effecten. Mijn eindconclusie: Leuk om gezien te hebben, ('s avonds of zondagmiddag, dat maakt geen bal uit...) maar het hele verhaal had echt zoveel beter uitgewerkt kunnen worden. Jammer...!
mnrk
Zoals meerde mensen al gezegd hebben : Hier had veel meer in kunnen zitten.
Het is helemaal geen slechte film maar ook geen topper in zijn genre.
Dominic Purcell was goed in PB, maar speelt hier maar zwakjes.
Wel zag Professor Richard Wirth er goed uit door de make-up.
En dat er een vervolg zal gaan komen is niet zo moeilijk...lijkt me.
Leuke film om gezien te hebben met de paas dagen
Boeikens
Goede occulte naziprent..
Sfeervol en actierijk, de film loopt als een trein, zonder veel inleiding of onnodige poespas. Redelijke gore met soms wat mindere fx maar loont de moeite om eens te zien.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

The French Connection

Half Light
Drama / Thriller, 2006

Edge of Darkness
Drama / Thriller, 2010
nazibarnritueelboerderijimmortalityiraq war veteranwest virginiawraakriflegeweldoccultismeiraq veteranlunar eclipse