• 9.373.631 stemmen

The Secret of Moonacre (2008)

Fantasy / Avontuur | 103 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Alternatieve titel: De Maanprinses en het Geheim van het Witte Paard

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Hongarije / Frankrijk

Geregisseerd door: Gabor Csupo

Met onder meer: Ioan Gruffudd, Dakota Blue Richards en Natascha McElhone

Releasedatum: 12 februari 2009

Plot The Secret of Moonacre

"A Magical Journey Begins."

De pracht van het landgoed Moonacre wordt overschaduwd door herinneringen aan de Maanprinses en het mysterieuze witte paardje. Tot haar verrassing ontdekt Maria Merryweather, een vreemdelinge in het Kasteel van Moonacre, dat wat er al die jaren geleden met de Maanprinses gebeurd is, ook met haar te maken heeft. Ze is vastbesloten vrede en geluk terug te brengen in de vallei. En Maria krijgt meestal haar zin.

Sir Benjamin Merryweather / Sir Wrolf Merryweather

Maria Merryweather

Coeur De Noir

Robin De Noir

Miss Heliotrope

avatar van blurp194

blurp194

Mooi dromerig sprookje. Mooie romantische plaatjes van bos en mossig kasteel. De leeuw loopt een beetje moeizaam, Natascha McElhone is net een tikje te hekserig om de goede brave Loveday te spelen, Ioan Gruffudd is een beetje teveel Horatio Hornblower, maar dat wordt toch wel wat goedgemaakt door Dakota Blue Richards. Wat is die leuk aan het spelen. Leuk maanprinsesje.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Een mooie sprookjesfilm voor kinderen, ook voor volwassenen. Beelden zijn erg mooi, de sound is orkestraal en mooi passend op de achtergrond.

Het acteren vind ik goed, overtuigend. De Nederlandse dub weer wat minder, maar ik vertrouw erop dat het origineel alleen maar beter kan zijn.

Mooie kostuums, requisieten en erg verzorgde locaties, zelfs opnames van een bos zijn ongewoon prachtig. De scenes met de maan vind ik geweldig mooi om te zien en enkele slow motion opnames met effecten en (onder)waterscenes ook.

Audiovisueel is het echt genieten van deze fantasie en als jeugdfilm vind ik het één van de betere.

avatar van Jessica1987

Jessica1987

Leuke fim met mooie verhaal, soms beetje langdradige maar is moeite wel waard nog eens bekijken. Echt meer voor kinds maargoed.

avatar van Shadowed

Shadowed

Zwak.

Niet al te best, deze film. Richards, die ik eerder al niet uit kon staan in The Golden Compass doet het hier ook niet al te best. Ze was dit keer niet erg vervelend, maar haar acteerwerk is toch altijd weer iets te overdreven en standaard dat er vrij weinig mee te doen valt.

Het verhaal is niet eens zo slecht, het is gewoon erg stompzinnig gebracht. De cliches stapelen zich werkelijk op en ieder karakter is zo ongeloofwaardig en gedraag zich dusdanig abnormaal dat je het allemaal niet eens serieus neemt, ook al is het een fantasy.

Niet geslaagd, vrij vervelend en kent maar een paar wat sfeervollere scenes. Tuurlijk, het is naar kinderen gericht. Maar daarnaast is het gewoon stompzinnig. Sommige karakters zijn te stom voor woorden.

avatar van K. V.

K. V.

Ook deze lag in de bib en me er dan eens aan gewaagd. Voor een jeugdfilm was deze goed te pruimen. Het verhaal verveelde niet en verder zag het er prima uit. De visuele effecten waren in deze film niet overdreven, wat de film alleen maar ten goede kwam.

Ook de cast deed het niet slecht, ondanks dat het toch eerder cliché rollen waren.

avatar van LiaKna

LiaKna

Een film waar je meer mee had kunnen doen. Verder is het best wel een leuke film of af en toe te kijken.

Bekijk hier mijn volledige beoordeling: Review secret of the moonacre