• 9.373.245 stemmen

The Secret of Moonacre (2008)

Fantasy / Avontuur | 103 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Alternatieve titel: De Maanprinses en het Geheim van het Witte Paard

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Hongarije / Frankrijk

Geregisseerd door: Gabor Csupo

Met onder meer: Ioan Gruffudd, Dakota Blue Richards en Natascha McElhone

Releasedatum: 12 februari 2009

Plot The Secret of Moonacre

"A Magical Journey Begins."

De pracht van het landgoed Moonacre wordt overschaduwd door herinneringen aan de Maanprinses en het mysterieuze witte paardje. Tot haar verrassing ontdekt Maria Merryweather, een vreemdelinge in het Kasteel van Moonacre, dat wat er al die jaren geleden met de Maanprinses gebeurd is, ook met haar te maken heeft. Ze is vastbesloten vrede en geluk terug te brengen in de vallei. En Maria krijgt meestal haar zin.

Sir Benjamin Merryweather / Sir Wrolf Merryweather

Maria Merryweather

Coeur De Noir

Robin De Noir

Miss Heliotrope

avatar van Norma

Norma

Hé, leuke ontdekking dit! Heb als klein meisje het boek gelezen, wat nogal gedateerd geschreven was maar wel een enorm mooi en magisch sprookje bevatte. Met een beetje budget en een goede cast zou het een geweldige (kinder)film kunnen worden, maar die indruk wekt het nu beslist nog niet als ik eerlijk ben.

avatar van The Last

The Last

Hopelijk weer een leuk filmpje als The Bridge of Terabithia

avatar van Adrenal

Adrenal

Gabor Csupo?

Is dat die kerel van cartoons als Rocket Power en Rugrats?

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ioan Gruffudd, leuke acteur in de Hornblower-reeks.

avatar van cyberbabe

cyberbabe

heeft iemand een idee wanneer deze film op dvd verschijnt???

want ben er al een tijdje naar op zoek!!

avatar van Erwinner

Erwinner

cyberbabe schreef:

heeft iemand een idee wanneer deze film op dvd verschijnt???

want ben er al een tijdje naar op zoek!!

19 Mei wel al te huur bij RVC.

avatar van cyberbabe

cyberbabe

Erwinner schreef:

19 Mei wel al te huur bij RVC.

dank je wel dan weet ik ongeveer wanneer ik mn nichtjes blij kan maken, want die vroegen wanneer de film uit komt op dvd, bedankt voor de informatie

avatar van Timecop

Timecop

The Last schreef:

Hopelijk weer een leuk filmpje als The Bridge of Terabithia

The Bridge to Terabithia? Laten we dat niet hopen, naar mijn idee echt een walgelijke film.

avatar van teigetje37

teigetje37

Leuke sprookjes achtige film, in de stijl van Narnia en enige raakvlakken met The neverending story.

Geen topper maar zeker de moeite waard om gezien te hebben

Persoonlijk vond ik The Bridge to Terabithia mooier.

Voor de jongeren is deze volgens mij leuker.

avatar van Rodger

Rodger

Redelijke film,. maar er zijn betere fanatasy films gemaakt,..

avatar van RickZ

RickZ

Fantasierijke jeugdfilm met redelijke effecten en dito verhaal, en orgineel in de uitwerking. Aanrader voor de kleinere jeugd (ong vanaf 8 jaar).

avatar van Draconian

Draconian

Aanrader voor de kinderen. We hebben genoten.

avatar van vcrrr

vcrrr

Tja... voldoende, maar geen topper.

Ik denk dat deze film voor kinderen tot plusminus 12 jaar erg leuk is.

Ik behoor echter niet tot deze categorie en kijk iets kritischer naar een film.

Dakota Blue doet haar rol van The Golden Compass dunnetjes over en het overige acteerwerk was houterig. De effecten vielen me tegen (vooral de computergeanimeerde leeuw) en echt spannend wil de film niet worden... Jammer!

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2058 berichten

Leuk voorspelbaar sprookje. Ik vond de effecten wel goed, het ziet er allemaal mooi uit. Wat verhaal betreft zwakt het na de eerste helft wat af. Spannend is het niet, wel voor kinderen denk ik.

avatar van FRANKY PANKY

FRANKY PANKY

Mooie fanta-zie film ! Niet te vergelijken met een H.P film, maar ik kan me voorstellen dat je als H.P. liefhebber hier nog best van kunt genieten.

avatar van Najade

Najade

Het meisje acteert zooo slecht! Specials zijn mooi, voor de rest stelt het verhaal niet zoveel voor.

avatar van Legan

Legan

Wat belangrijk is om te weten voor de start van de film, is dat The Secret of Moonacre vooral een fantasy-familiefilm is. Scheelt weer het hebben van verkeerde verwachtingen.

Verder levert Csupo toch weer aardig werk af. Niet zo sterk als Bridge to Terabithia, maar desondanks onderhoudend en sfeervol. De setting is al heerlijk 'victoriaans' met mooie decors en kostuums. De cast doet het grotendeels aardig, maar met namen als Ioan Gruffudd en Tim Curry zit dat meestal wel goed. De personages worden allen over-the-top neergezet, maar toch vermakelijk.

Alleen wel jammer dat het simpele verhaal veels te voorspelbaar is en simplistische ontwikkelingen bevat. Verder heeft het, ook al houdt dat de vaart erin, teveel toevalligheden. Er zit (zoals meestal) wel een moraaltje in (trots) maar nooit wordt dat opdringerig, op het einde na waar het teveel op de voorgrond treedt. Maar dat is niet het enige wat mis is met het einde. Het verhaal verandert van richting naar het kinderlijke / kinderachtige, wat ten koste gaat van de sprookjesachtige sfeer. Ook wordt het verder teveel en op een simplistische wijze afgeraffeld. Jammer.

Maar al met al een bij vlagen een aantrekkelijk en sfeervol sprookje.

avatar van Fryce

Fryce

Ik hou van fantasie films, dat het een familie film is dat vind ik prima. Low budget daar heb ik ook geen enkel probleem mee, maar waarom ze hedendaags nog steeds de special effect speed forward gebruiken? Daar snap ik dus helemaal geen drol van. Het verhaal is op zich wel aardig, maar deze film komt af en toe erg over als een aflevering van kabouter plop. Knap werk om dat voor elkaar te krijgen trouwens. Nee deze komt helaas geen moment in de buurt van Bridge to Terabithia.

avatar van Nagini

Nagini

Mooie film, leuke kostuums en leuk verhaal. Vind het een fijn sfeertje hebben en is leuk om een keer te kijken..

avatar van Henkebart

Henkebart

Ik vond die leeuw slecht acteren zeg...

avatar van chanel34

chanel34

Toch een hoog cijfer van mij. Heb me erg vermaakt in de wereld van Moonacre. Vooral de 'nanny; was erg grappig. Visueel erg vermakelijk en een leuk verhaal. Ik denk als ik nog een klein meisje zou zijn geweest, deze film bij mij op 5 sterren zou staan.

avatar van Boenga

Boenga

Henkebart schreef:

Ik vond die leeuw slecht acteren zeg...

Was nog maar z'n eerste film. Dan mag je toch niet al te kritisch zijn....

avatar van queenie

queenie

Ik vond het maar een beetje een rare film. Op zich wel leuk om naar te kijken, maar je verwacht dat het meer over het paard gaat.

2½*

avatar van Nientje1980

Nientje1980

Gaat idd bijna niet over het paardje, maar is echter toch leuk en vermakelijk.

Grappig verhaal, en best redelijk uitgevoerd, en dan die grappige costuums.

krijgt van mij een dikke voldoende

avatar van Betamax

Betamax

Vond hem gewoon matig.

avatar van skipy05

skipy05

Mooie film. Het verhaal was goed, maar het is volgens mij niet zo goed uitgewerkt in de film. Ik vond Dakota Blue Richards wel redelijk acteren, deed het niet slecht, ze stoorde mij niet. En voor haar 2de film te zijn.

Ik vond de muziek wel heel mooi die in de film gebruikt wordt.

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Mooie fantasie familie film, heb er van genoten !

avatar van james_cameron

Tergend, infantiel sprookje waarin een toch niet onaardige cast volledig verspild wordt. De regisseur vergeet spanning, magie en humor toe te voegen aan het simplistische plot. Het resultaat is flauw, voorspelbaar en suf. Qua decors en special effects valt er ook al niets te genieten.

avatar van RoFFeL

RoFFeL

Leuke film om thuis te zien, helemaal als je kinderen hebt, maar zeker niet uitsluitend! Mooi zoals het paardjes door de hele film galoppeerd.

Als je sprookjes en fantasy leuk vind, is dit zeker een aardige film.

Als je filmcriticus bent, dan zal die zeker tegen vallen, want het verhaal is goed, maar matig uitgevoerd.

een 3 (is dus 6).