• 9.370.279 stemmen

FairyTale: A True Story (1997)

Familie / Drama | 99 minuten

Genre: Familie / Drama

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Charles Sturridge

Met onder meer: Florence Hoath, Elizabeth Earl en Paul McGann

Releasedatum: 9 april 1998

Plot FairyTale: A True Story

"Believe."

Het verhaal over twee jonge meisjes die de gaven bezitten om foto's te maken van gevleugelde wezens als elven. Dit alles zorgt voor veel opschudding in de stad, maar de meisjes zelf vinden het de normaalste zaak van de wereld.

Elsie Wright

Houdini's Assistant

Sergeant Farmer

avatar van neo

neo

de prachtige muziek is van Zbigniew Preisner, onder andere bekend van de trois couleurs trilogie.

avatar van Padd0

Padd0

Ik kan me herrineren dat deze een jaar geleden ofzo op rtl 5 was. Ik vond het toen een mooie ingetogen film. Als ik het goed heb zaten die feeën toch bij een grote boom.
3,5* van mij.

avatar van Ritchie30

Ritchie30

mooi

avatar van horsefilmfan

horsefilmfan

een van die meisjes heet hetzelfde als ik

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Dit is een hele leuke film. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Heel interessant is dat er in de film een rol is weggelegd voor goochelaar Harry Houdini die ook enkele trucs toont. Dat Victoriaanse Engeland dat heeft toch wel iets magisch. Of de elfjes uiteindelijk echt zijn, dat moet ieder voor zich uitmaken.

avatar van yesplease

yesplease

Misschien niet geschikt voor kinderen vanwege de realistische verwondingen van de soldaat.

avatar van Robi

Robi

Een mooi sprookje. Mooi verhaal en mooi vormgegeven. En ook prima geacteerd door de jonge actrices.

avatar van rcuppen79

rcuppen79

Ik had deze ooit gezien toen die eind jaren '90 uitkwam. Destijds maakte de film veel indruk op mij, dankzij de leuke cast en het mooie sprookjesverhaal. Daarna heb ik FairyTale: A True Story ruim 25 jaar niet meer gezien, maar vorig jaar zag ik dat de film in Duitsland op Blu-ray is verschenen onder de Duitse titel: Fremde Wesen: Zauber Der Elfen.

De film heb ik toen meteen aangeschaft en eindelijk weer eens herzien. Een herziening na zoveel jaren kan de mooie herinneringen breken of juist versterken. Bij Fairytale is het geen van beiden. De kijkervaring van 25 jaar geleden werd niet evenaart, maar toch blijft het een vermakelijk filmpje, wat verder ook weinig pretenties heeft.

Het verhaal wordt mooi gebracht, maar is verder niet heel bijzonder. Hoewel de cast en locatie op-en-top Brits zijn (met uitzondering van Harvey Keitel), voelt de aanpak weer erg Amerikaans aan. Met name het toewerken naar een 'happy end' is helaas iets te geforceerd.

Maar de cast maakt veel goed met topacteurs als Peter O'Toole en Harvey Keitel en leuke bijrollen van acteurs als Tim McInnerny, Bill Nighy, Phoebe Nicholls, Paul McGann en Bob Peck. De twee jonge hoofdrolspeelster spelen erg natuurlijk en kunnen samen de film moeiteloos dragen. Aan het einde zien we Mel Gibson nog even opdraven in een klein rolletje (zijn productiemaatschappij Icon Productions was verantwoordelijk voor de productie van deze film).